Fillari 3/2017

Vertailussa 9 noin 2 700 euron maantiepyörää
Koeajossa:
• Specialized S-Works Enduro Öhlinsin iskareilla
• Kevyt kotimainen XC-täysjousto Croc Fully 29

Gilbert ja van Avermaet kevätklassikkojen kunku
Slovenia– maastopyöräilyn tuntematon Mekka
Näin vaihdat ketjut tai korjaat ne tien päällä
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Jaakko Hänninen hyvässä vedossa Ranskan etapeilla
TWD-Länkenin 20-vuotias Jaakko Hänninen on pääsemässä sinuiksi ranskalaisen pyöräilykulttuurin kanssa. Hän ajoi joukkueensa AC Bisontinen kanssa Normandiassa neljän päivän, viiden etapin ja yhteensä 575 kilometrin Tour de la Manche –etappiajon. Hänninen sijoittui 14:nneksi. Hänen päätehtävänsä oli auttaa joukkueen kapteenia australialaista Ben Dyballia. Tehtävä onnistui hyvin, Dyball sijoittui kolmanneksi.

- Tämäkin etappiajo on yksi näyttöpaikka uran etenemistä havitteleville nuorille pyöräilijöille. Meno on sen mukaista. Jokaisella etapilla on kovaa yritystä. Me selvisimme hyvin. Minä sain yrittää kahdella ensimmäisellä etapilla päästä irtiottoihin. Olinkin monessa yrityksessä mukana, mutta ne irtiotot eivät onnistuneet menemään maaliin asti. Kolmannen etapin, 13,3 kilometrin...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 23.5.2017
 
Lue lisää
Levi24 pyöräillään 16.-17.6.2017 Levillä
 
 
Kesäkuun puolivälissä maastopyöräilijät suuntaavat Leville. Luvassa on 24 tuntia hauskanpitoa, rentoa fiilistä ja mahdollisuus hyvän tekemiseen.
 
Levi24-maastopyöräilytapahtuma järjestetään jo 11. kerran
 
Jo 11. kertaa järjestettävä Levi24-maastopyöräilytapahtuma houkuttaa osallistujia vuodesta toiseen. Eikä ihme, sillä kesäkuun puolivälissä järjestettävän tapahtuman idea on erittäin yksinkertainen – 24 tuntia aikaa pyöräillä Levitunturin mahtavissa maisemissa, pisimmän kokonaismatkan ajanut voittaa. Hyvän fiiliksen maastopyöräilytapahtumaan osallistumalla on mahdollista tuottaa hyvää myös muille.
– Levi24 on urheiluhenkinen maastopyöräfestivaali hauskaa pitäen ja hyvää tehden, johon toivotamme kaikki maamme pyöräilyseurat ja -harrastajat sekä urheilulliset kaveri- ja työporukat tervetulleiksi mukaan. Kilpailusta huolimatta iso osa osallistujista tulee nauttimaan tapahtuman ainutlaatuisesta tunnelmasta. Osalle puolestaan...

Lue lisää
TWD-Länkenin Samuel Pökälä kahteen soolovoittoon Tampereella
TWD-Länkenillä oli varsin onnistunut viikonloppu Tampereella ja erityisen onnistunut se oli Samuel Pökälälle. Hän ajoi soolovoiton lauantaina ajetussa Hervanta GP:ssa ja teki saman sunnuntaina Pyynikillä Rosendahl GP:ssa. TWD-Länkenin miehitti lauantaina kaikki kolme palkintokorokesijaa. Sunnuntainakin oli saaliina kaksoisvoitto.

Lauantain kilpailu käytiin profiililtaan helpolla kortteliradalla. Kova vauhti ja monet irtiottoyritykset ravistelivat kuitenkin ajajajoukkoa niin, että loppukierroksilla oli mukana enää yhdeksän kilpailijaa. Siitä joukosta irtosi Samuel Pökälä ja ajoi lopun niin väkevästi, että kisan päättyessä ketään muita ei näkynyt loppusuoralla. Selkeä voitto Pökälälle. Kun kahdeksan ajajan kirissä TWD-Länkenin kirimies Roope...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 21.5.2017
 
Lue lisää
Pökälä Rosendahl GP:n ykkönen – Kangas debytoi naisten sarjassa voitokkaasti
ŠKODA Maantiecup jatkui sunnuntaina Tampereella, jossa 37. Rosendahl GP:ssä pääsarjat veivät nimiinsä TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja IK-32/Team Toni&Tonin Minna-Maria Kangas. Miesten sarjassa 3,5 kilometrin lenkkiä ajettiin 20 kierrosta ja naisissa 5 kierrosta.

ŠKODA Maantiecupin Rosendahl GP:n voitto oli Samuel Pökälälle vuodesta 1981 asti järjestetyssä kilpailussa toinen. Myös vuonna 2013 parasta vauhtia pitänyt Pökälä voitti ajalla 1.44.01 ja jätti 70 kilometrin matkalla toiseksi sijoittuneen Aleksi Hännisen 1.07 minuutin päähän. Kolmas oli Trond Larsen. Pökälä voitti myös ŠKODA Maantiecupin avausosakilpailun, TS-Kortteliajon.
”Hienolta tuntuu toinen voitto yhdessä Suomen klassikkokilpailuista...

Teksti ja miesten podiumkuva (keltapaita cupin johtaja Pökälä): Henri Lehikoinen
SPU:n tiedote 21.5.2017
 
Lue lisää
37. Rosendahl GP 21.5.2017
Miehet Elite ja M-18, 70 km 40,5 km/h
1 38 Samuel Pökälä TWL 1.44.01
2 33 Aleksi Hänninen TWL 1.45.08
3 50 Trond Larsen Team Larunpyörä Cervélo 1.45.12
4 10 Mikael Turunen IBD 1.45.13
5 51 Juhana Hietala CCH 
6 31 Aimo Pyykkönen Akilles 
7 49 Ville Kantola Team Larunpyörä Cervélo 
8 9 Janne Hämäläinen GIF-Chebici 1.45.11
Lue lisää
Polvi tiukassa loppukirikamppailussa kolmanneksi Ostendessa
Teppo Polvi jatkoi hyviä suorituksiaan parapyöräilyn maailmancupissa, kun hän ylsi kolmanneksi maantieajossa Belgian Ostendessa. Käsipyöräilijöiden H1-luokassa ajava Polvi kuului samalla ajalla maaliin tulleeseen kärkinelikkoon, mutta tiukassa loppukiritaistelussa ja maalikamerakuvaratkaisussa kaksi ensimmäistä sijaa menivät Sveitsin Benjamin Fruhille ja Italian Fabrizio Corneglianille. Voitollaan Fruh nousi maailmancupin kokonaiskilpailun johtoon ohi Polven.

Polvi ajoi 40 kilometrin kilpailussa lähdöstä maaliin viiden kuskin kärkiryhmässä. Polvi säästeli ja peesasi 8,0 kilometrin lenkin reitin vastatuuliosuuksilla oikeaoppisesti ja taktisesti mukaan, eikä väsyttänyt itseään vetämällä liikaa kärjessä. Ratkaisu jäi lähes kilometrin pitkälle maalisuoralle.
”Melkoista kyttäilyä oli. Nyt kun on tullut lisää kuskeja viivalle, vauhdinjako oli aivan erilainen...

SPU:n tiedote 20.5.2017
 
Lue lisää
Pia Pensaari paransi SE-aikaansa radalla ja alitti "maagisen" rajan

Pia Pensaari paransi jälleen omissa nimissään ollutta 3 km takaa-ajon Suomen ennätystä Valko-Venäjällä Minskin GP-kisoissa. Pensaari ajoi uudet SE-lukemat 3.39.910 kisan alkuerissä ollen samalla ensimmäinen suomalaisnainen, joka alitti maagisen 3.40 -rajan. Finaalissa hän ajoi vielä matkan voittoon vajaan sekunnin alkueräaikaansa heikommalla ajalla.
 
"Kisaohjelma ei ollut ihan suosiollinen kolmosen aikaa parantamaan, koska se oli vuorossa vasta kisojen viimeisenä päivänä. En varsinaisesti lähtenyt reissuun aikaa parantaakseen vaan keräämään pisteitä. Sain poimittua kisaohjelmasta mukaan myös yhden ryhmälähdön, joka on aina yksi vauhdikas lähtö...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 20.5.2017
 
Lue lisää
Loistavaa suomalaismenestystä maastopyöräilyn maailmancupissa
Sasu Halme ajoi historiallisesti neljänneksi maastopyöräilyn olympialaji XCO:n maailmancupavauksessa Tšekin Nove Mestossa miesten U23-luokassa. Erinomaista kevätkuntoa osoittanut Halme pääsi matkaan hyvästä lähtöpaikasta numerolla 10, mutta kaatui ensimmäisellä kierroksella menettäen rytäkässä samantien 20 sijaa. Kovan takaa-ajon ja ohittelun jälkeen Halme kuitenkin nousi takaisin kärkikahinoihin ja kamppaili loppuun asti tiukasti jopa kisan kakkospaikasta. Nuoren suomalaisen vauhdista kertoo se, että kaatumisesta selvittyään hän ajoi kisan kovinta vauhtia. Voittoon ajoi Norjan Petter Fagerhaug.
 
Takaa-ajo ja ohittelu söivät Halmeelta lopputaistelua ajatellen parhaat paukut jo matkan varrella. "Sain ajettua 2. ja 3. sijasta taistelleet lähes kiinni, mutta...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 20.5.2017
 
Lue lisää
BMX Cup 2017 pisteet
Miehet 8, Naiset 9
Sija Nimi Seura 1/4 2/4 3/4 4/4 Yht.
1 Sebastian Kjellman BMXH 10    10
2 Oliver Vuosku BTu 8    8
3 Veikko Laakso BTu 6    6
4 Eeli Mäkinen TaBC 5    5
5 Axel Nurmenkari BMXH 4    4
6 Jami Sydänneva BMXH 3    3
7 Vilho Santala BMXH 2    2
8 Lauris Krastins BMXH 1    1
Lue lisää
BMX Racing Cup #1 Helsinki 20.5.2017
Miehet 8, Naiset 9
1 Sebastian Kjellman BMXH
2 Oliver Vuosku BTu
3 Veikko Laakso BTu
4 Eeli Mäkinen TaBC
5 Axel Nurmenkari BMXH
6 Jami Sydänneva BMXH
7 Vilho Santala BMXH
8 Lauris Krastins BMXH
Lue lisää

Sivu 1 / 102:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK