Fillari 3/2017

Vertailussa 9 noin 2 700 euron maantiepyörää
Koeajossa:
• Specialized S-Works Enduro Öhlinsin iskareilla
• Kevyt kotimainen XC-täysjousto Croc Fully 29

Gilbert ja van Avermaet kevätklassikkojen kunku
Slovenia– maastopyöräilyn tuntematon Mekka
Näin vaihdat ketjut tai korjaat ne tien päällä
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Joonas Henttalalla pitkä päivä irtiotossa Italiassa
Team Novo Nordisk -tallissa ajava Joonas Henttala on mukana Italiassa ajettavassa Worldtourin etappikisassa Tirreno Adriaticossa. Kilpailun toiseksi viimeisellä etapilla maanantaina Henttala oli mukana heti kilpailun alussa lähteneessä kahdeksan miehen irtiotossa, jossa porvoolainen teki rutkasti vetotöitä porukan kärjessä. Irtiotossa oli mukana mäkikirikilpailun pisteitä metsästäviä miehiä kahdesta joukkueesta, jotka säästelivät itseään mäkikiriin. Henttala joutui tekemään tuulenhalkojan paikalla vetotöitä ehkä liikaakin, mikä verotti flunssasta toipuvan miehen voimia ratkaisun hetkillä. Mäkikirin lähestyessä 135 ajetun kilometrin jälkeen suhteellisen tuorejalkaiset miehet iskivät irtioton perältä ja Henttala joutui taipumaan. Alkuperäinen kahdeksan miehen irtiotto kutistui matkan varrella, ja pääjoukko sai kiinni viimeiset neljä...

Teksti: Sanna Karjalainen
SPU:n tiedote 13.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö penkan kautta viidenneksi Hollannissa
Lotta Lepistö ajoi viidenneksi lähes kaksisataa kilpailijaa keränneessä Drentse Acht Van Westerveld maantiepyöräilyssä. 142 kilometrin reitti  Hollannissa  tarjosi kapeaa tiestöä ja kaksi terävää, lyhyttä nousua. Ison joukon hakiessa paikkoja kolareita sattui paljon.
Cervelo-Biglassa ajava Lepistö ajoi kärkiryhmässä koko ajan välttääkseen kolarit ja päästäkseen mukaan irtiottoihin. Hän ajoi yksin koko kilpailun ilman tallikavereiden apua.
 
Lepistö piti ajoaan hyvänä harjoituksena eikä murehtinut avun puutetta.
-Meillä on nuoria kuskeja tallissa joita ajetaan sisään. He eivät vielä pysty tulemaan kärkikahinoihin tällaisella reitillä. Kausi on vasta alussa, ja olen varma, että kauden edetessä team työskentely paranee. Nyt vielä osa kokeneista kuskeista jotka...

SPU:n tiedote 12.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistön ei ollut tyytyvänen sijoitukseensa World Tourilla
Lotta Lepistön taktiikka ei onnistunut Belgian World Tourilla. Hän ajoi 151 kilometrin kilpailussa lähes koko matkan kärkipäässä ja pyrki irtiottoihin mukaan. Kilpailun ratkaisuhetkellä porilainen ei kuitenkaan mukaan päässyt.
- Tänään raadoin koko päivän ja pistin itseni lujille. Ajoin koko ajan keulilla ja lähdin jokaiseen irtiottoon mukaan. Porukka repesi monta kertaa, mutta ratkaisevaan irtiottoon ei ollut sitten jalkoja. Ei myöskään  ollut tallimme muita kuskeja avuksi. Porukka repesi ja jäin kakkosryhmään.
 
Kuntoonsa Lepistö on tyytyväinen, mutta tulokseen ei.
- Harmittaa kyllä huolella. Tein paljon töitä ja pyörä kulki. Yksi heikko hetki neljän tunnin kisassa ja mahdollisuudet menivät siihen. No huomenna on...

SPU:n tiedote 11.3.2017
 
Lue lisää
Fillari-trialin MM-mitalisti ihastutti Mylly Trialissa
 
 
Viime viikonloppuna järjestetyssä Kauppakeskus Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely -tapahtumassa nähtiin myös polkupyörä-trialia maailman huipulta. Kolminkertainen MM-mitalisti ja kaksinkertainen Euroopan mestari Javi Alonso saapui Espanjasta viihdyttämään Raisioon.

Alonso oli mukana näytöksissä Kauppakeskus Myllyn sisälle rakennetulla trial-moottoripyörien radalla Myllyntorilla sekä veti useamman show'n myös erillisellä esiintymisalueella ”Olohuoneessa”.

Useita tuhansia silmäpareja kahden päivän aikana keränneet trial-show't saivat Alonson polkupyöräesitysten kautta huikean lisäsäväyksen.

- Oli kiva tulla taas Suomeen, sillä tämä oli jo kahdeksas kertani maassanne. Olen aina viihtynyt täällä. Olin nyt ensimmäistä kertaa mukana tässä tapahtumassa, ja nautin suuresti. Rata ja esiintymisalue...

Teksti & kuvat: Marko Vihriä
Lue lisää
Suomelle paikka ratapyöräilyn MM-kisoihin
Mika Simola on varmistanut sijoituksillaan ratapyöräilyn maailmancupissa Suomelle maapaikan lajin MM-kisoihin 1 kilometrin aika-ajoon. Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin, kun Suomi saa miesten aika-ajoon maapaikan, ja kolmas vuosi putkeen, kun Suomella on MM-kisoissa edustaja. Ratapyöräilyn MM-kisat ajetaan 12.-16.4. Hong Kongissa.

- Tavoite tälle kaudelle oli uusia MM-paikka, ja se onnistui vähän heikommillakin suorituksilla, joten tähän pitää olla tyytyväinen, Simola kommentoi.
Turun Urheiluliittoa edustava Simola on parhaillaan tämän viikon kestävällä valmistautumisleirillä. Toinen kymmenen päivän mittainen leiri on ohjelmassa ennen siirtymistä kisapaikalle.
- Ratapyöräilyssä meillä on vähän kuskeja, jotka kiertävät kansainvälisiä kilpailuja. Suomen...

Teksti: Sanna Karjalainen

SPU:n tiedote 8.3.2017
Lue lisää
Myllikän Tripla 2017
N10 500 m  1 km linja-ajo
1. Meri-Vuokko Hannula CCH 1.05,54 20 2.18.09 20 40
2. Eva Grönlund CCH 1.11,45 17  17 34
3. Cecilia Jensen  SV 1.16,08 15  15 30
M10 500 m  1 km
1. Joona Oilinki KorsKa 1.01,71 20  20 40
2. Samuli Yli-Pelkonen CCH 1.07,04 17  17 34
Lue lisää
Suomalaisilla kova päivä – Henttalalle keskeytys, Manninen rajussa kolarissa maalisuoralla
Joonas Henttala ajoi sunnuntaina Italiassa GP Industria&Artigianato -kilpailussa, mutta joutui keskeyttämään. Team Novo Nordiskin miehellä ei ollut tänään paras päivä, ja tulevia kilpailuja silmällä pitäen 199 kilometrin kilpailun keskeyttäminen oli viisain vaihtoehto. Ensi keskiviikkona 8.3. Henttalan talli osallistuu Italiassa alkavaan Tirreno -Adriatico – etappikilpailuun, joka kestää seitsemän päivää.

Rhodoksella ajettiin sunnuntaina Rhodes GP, jonne osallistui useampia suomalaisia. Matti Manninen aloitti kilpailukautensa Team FixIT.no -joukkueensa kanssa, mutta kauden ensimmäinen kilpailu päättyi porilaisen epäonneksi kaatumiseen 50 metriä ennen maalia. Manninen satutti rytäkässä kätensä, johon jouduttiin ambulanssissa ompelemaan tikkejä. Vasen reisi sai myös osumaa, ja lähipäivät näyttävät, miten...
 
SPU:n tiedote 5.3.2017
 
Lue lisää
Laura Vainionpäällä vaikea kisapäivä Belgiassa
Suomea viime vuoden maantiepyöräilyn MM-kisoissa edustanut Laura Vainionpää jatkoi tänään kilpailukauttaan Belgiassa. Belgialaisessa Isorex Ladies Teamissa ajava 22-vuotias Vainionpää osallistui Le Samyn des Dames -kilpailuun, josta tuloksena oli tänään valitettava keskeytys. Kilpailun voittoon ajoi Cylance Pro Cycling -tallin Sheyla Gutiérrez.

Kilpailua lyhennettiin alkuperäisestä 112 kilometristä 100 kilometriin. Vaikka kilpailun pituus lyheni, toivat muutokset lisää mukulakivipätkiä ja aukeaa, jossa sivutuuli pääsi puhaltamaan enemmän. Myös kisan alkuvaiheessa alkanut vesisade toi oman haasteensa kilpailuun. Lähtöviivalta starttasi 170 kuskia, joista maaliin ajoi 95. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tuomaristo liputti pois radalta liikaa kärjelle jääneet...

Teksti: Sanna Karjalainen
 
SPU:n tiedote 1.3.2017
 
Lue lisää
BMX nuorilla lupaava aloitus Espanjassa
Suomen pyöräkrossiradat nukkuvat talviunta lumipeitteen alla, mutta eteläisemmässä Euroopassa pyöräilylajien kisakausi on jo aluillaan. Suomen lupaavimmista BMX-racingjunioreista koostuva kehitysryhmä harjoittelee talvikaudella kuukausittain Virossa Spot of Tallinn-sisäradalla valmentajansa Klavs Lisovskisin ohjauksessa, mutta osa Suomen BMX-racingjunioreista lähti viettämään hiihtolomaansa Espanjaan BMX-treenileirille. BMX Helsingin ja BMX Turun 11-15-vuotiaat pojat pääsivät treenaamaan yhdessä mm. hollantilaisten olympia- ja MM-tasolla menestyneiden Smuldersin siskosten kanssa San Vicenten, El Campellon ja La Nucian pyöräkrossiradalla Alicanten alueella.

Suomessa BMX-racing on lajina melko nuori ja täällä on ainoastaan yksi näiden Espanjan ratojen tasoinen harrastuspaikka, Helsingin Pyöräkrossiparkki, joten poikien vastaus leirin antiin...

SPU:n tiedote 28.2.2017
Lue lisää
Pia Pensaari SE-aikaan ratapyöräilyn maailmancupissa – ”maaginen” raja lähestyy
Pia Pensaari onnistui suomalaiskaksikosta mainiosti ratapyöräilyn maailmancupissa Los Angelesissa. Pensaari kellotti maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa kolmella kilometrillä uuden SE-ajan 3.42,309 ja sijoittui 15 kipailijan joukossa yhdeksänneksi.
"Jossiteltavaa jäi sen verran että jouduin kiertämään parini ja alle sekunnilla olisin parantanut jo sijoitustanikin 2 pykälää. Parini vielä ovelasti onnistui kiihdyttämään, kun tulin vierelle, joten kiertäminen kesti hivenen turhan pitkään. Mutta olen tyytyväinen omaan ennätykseen, vaikka ajon rytmitykseenkin jäi vielä parannettavaa", Pensaari kertoi.
Hän oli hyvillä mielin myös siksi, että parantunut aika antaa hyviä signaaleja jatkoonkin.
”Aika ei ole enää niin hirveän kaukana niistä kärkisijoista. Maaginen 3.40-rajan alitus onnistunee...

SPU:n tiedote 27.2.2017
 
Lue lisää

Sivu 10 / 102:staEnsimmäinen   Edellinen   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK