Fillari 7/2017

Katsauksessa talviajokengät

Koeajossa:
• Rose pikes Peak 1 AM 27,5
• BMC Trailfox AMP

Ajettu Feltin 2018-maastopyöräuutuudet
 
Haastattelussa Jarlinson Pantano - Kolumbian uusin ässä
Esittelyssä Hel CX Cup
Pyörällä Tadžikistanin takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Jukarainen junioreissa 18:s trialin MM-kilpailuissa
Antti Jukarainen oli 18:s ja Aleksi Sulkanen 20:s juniorimiesten luokassa trialin MM-kilpailuissa Kiinan Chengdussa torstaina. Kumpikaan ei siis selvinnyt lauantaina ajettavaan finaaliin.
”Jaksot olivat hyviä, ja olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Aina on jotain pientä parannettavaa, mutta yleisesti olen tyytyväinen”, Jukarainen sanoi.
 
Sulkanen ei puolestaan yltänyt täysin omalle tasolleen.
”Erityisesti toisella kierroksella tuli liikaa virheitä, mutta yleisesti ottaen olen tyytyväinen...
 
SPU:n tiedote 10.11.2017
 
Lue lisää
Sulkanen tavoittelee finaalipaikkaa MM-trialissa
Aleksi Sulkanen ja Antti Jukarainen ovat suomalaisista mukana tällä viikolla trial-pyöräilyn MM-kilpailuissa Kiinan Chengdussa. Molemmat ajavat juniorimiesten luokassa, jossa pyöräkoko on 20 tuunaa, ja heidän ensimmäinen kilpailupäivänsä on 9. marraskuuta. Luokan loppukilpailu on lauantaina 11. marraskuuta.
”Terveys on ollut hyvä ja kuntokin on tosi hyvä. Treenejä on ollut aika paljon, mutta ne ovat sujuneet hyvin. MM-kisa on ihan uudenlainen uusien sääntöjen takia. Samat huiput siellä kyllä kisaavat, joten kisan taso tulee olemaan korkea. Nappisuorituksella odotan finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon pääsyä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kilpailen Euroopan ulkopuolella. Ennen kisaa olemme Kiinassa...

SPU:n tiedote 7.11.2017
 
Lue lisää
Sohkanen toinen ja Kuitto viides Viron cyclocross-cupissa Narvassa
 
Kuva: Juri Vsivtsev
 
Viron cyclocross-cupin viides osakilpailu ajettiin lauantaina Narvassa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Kilpailun reitti oli rakennettu varsin hienoon paikkaan, Narvan suuren historiallisen linnoituksen lähelle Narvajoen rantaan. Reitillä olikin tarjolla hieno belgialaistyyppinen kattaus erinomaisesti crossiin soveltuvaa rantahiekkaa, hieman asfalttia, paljon nurmikkoa, muutama kinkkinen sorakurvi ja muutama terävä nousu, joita seuravasit erittäin vauhdikkaat alamäet. Vaikka lämpötila yöllä laskikin Narvassa pakkasen puolelle, niin päivisin lämpötila pysytteli onneksi hieman nollan yläpuolella, joten nurmikko muuttuikin kisapäivänä iltapäivää kohden paikotellen erittäin pehmeäksi ja starttiin lähdettiinkin testilenkin jälkeen mutarenkailla.

Startissa Antti Kuitto lähti tapansa mukaisesti kovaa ja vauhdinpidon johdosta ennen kierroksen...  
Lue lisää
Reilusti yli puolet Pelagon polkupyörätuotannosta vientiin
Helsinkiläinen Pelago tekee hienosti muotoiltuja polkupyöriä. Ne eivät ole markkinoiden halvimpia, mutta osat ovat laadukkaita ja pyörät on tehty kestämään käyttöä. Tekes ja Finpro ovat auttaneet yritystä vientimarkkinoille.
"Kilpailutilanne polkupyörämarkkinoilla on kova ja hintavetoinen. Mutta kun meidän segmentissä, kaupunki- ja retkipyöräilyssä, otetaan mukaan muotoilu, laatu ja tekninen taso, on kilpailijoita vähemmän", kertoo Pelagon toimitusjohtaja Timo Hyppönen.
 
Pelago on onnistunut alle kymmenessä vuodessa luomaan vahvan ja tunnetun brändin. Mikä merkitys sillä on myynnissä?
"Ei sen merkitystä voi vähätellä, mutta loppupeleissä kaikki lähtee tuotteista. Brändillä ei voi myydä ilmaa, vaan sille pitää olla perusteet ja taattu laatu. Brändissä kiteytyy mm. arvot, ammattitaito...

Tekes 6.11.2017
 
Lue lisää
Pia Pensaari 8:s ratapyöräilyn maailmancupissa
Pia Pensaari onnistui mainiosti kauden ensimmäisessa ratapyöräilyn maailmancupviikonlopussa Puolan Pruszkowissa. Pensaari ajoi sijalle 8 naisten 3 km takaa-ajossa, sekä sijalle 18 linja-ajossa. 8. sija irtosi ajalla 3.40,960, joka on Pensaaren uran toiseksi paras aika.

"Nyt oli ainoa mahdollisuus ajaa cupin pisteitä kolmelle kilometrille ja halusin osallistua myös linja-ajoon samalla, kun mahdollisuus oli. Olen kehittynyt linja-ajossa tänä vuonna, mutta mietin tänne Puolaan tullessa, miten vauhti riittää maailman parhaiden joukossa. Riittihän se ja ensi viikolla, ei tarvitse enää miettiä sitä", kertoo Pensaari kisan jälkeen.

Pensaaren helmikuussa alkanut kilpailukausi jatkuu vielä ensi viikonloppuun...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 5.11.2017
Lue lisää
Kuitto voittoon ja Sohkanen kolmanneksi Viron cyclocross-cupin kilpailussa Suure-Jaanissa
Kuva: Kristjan Kivistik
 
Viron cyclocross-cupin viides osakilpailu ajettiin lauantaina pienessä Suure-Jaanin kylässä. Reitti oli erinomaisen hienolla paikalla kylän kirkon ympäristössä ja hyvin haasteellinen sekoitus mutaa, nurmikkoa, hiekkatietä, hiekkaa, asfalttia ja mukulakiveä. Mielenkiintoisen reitin lisäksi kilpailijoita helli virkistävä vesisade ja hieman nollan yläpuolella oleva lämpötila. Onneksi nämä olosuhteet sopivat kuitenkin hyvin vaativiin olosuhteiseen erikoistuneille suomalaisille, joten Antti Kuitto ja Simo Sohkanen olivatkin yhtä suurta hymyä reittitutustumisen jälkeen.

Startti oli normaaliakin hermostuneempi ja hyviä sijoituksia haettiin vimmatusti ensimmäisen kierroksen alkupuolella, suomalaisten siirtyessä kuitenkin Sohkasen johdolla kärkeen hyvin nopeasti. Haasteellinen reitti venytti porukan pitkäksi letkaksi hyvin nopeasti ja ensimmäisen kierroksen loppupuolella...

 
Lue lisää
Jaakko Hänninen harjoitustauolta cyclocrossin SM-hopealle
TWD-Länkenin Jaakko Hänninen on pitänyt maantiepyöräilyn MM-kilpailujen jälkeen harjoitustaukoa, mutta keskeytti vielä viikon kestävää taukoa osallistumalla cyclocrossin SM-kilpailuihin. Tuloksena oli SM-hopea. Erityisesti Benelux –maissa ja Ranskassa erittäin suosittu laji oli kerännyt Nokialla käytyyn kilpailuun mukavan määrän osanottajia. Laji on selkeästi kasvamassa myös Suomessa.

Miesten noin tunnin kilpailu lähti odotetusti hyvällä vauhdilla. Kun ensimmäinen kierros oli ajettu, kärjessä ajoi kaksi edellistä cyclocrossin Suomen mestaruutta ottanut Cyclovisionin Sasu Halme. Hänen takanaan tuli ensimmäiseltä kierrokselta Oulun Juha Kangaskokko, jonka perässä tyhjällä takarenkaalla ajellut Jaakko Hänninen. Hänninen sai uuden pyörän ja pääsi takaa-ajoon, mutta Halme...
TWD-Länkenin lehdistötiedote 23.10.2017
 
Lue lisää
Laurila ja Halme cyclocrossin Suomen mestareiksi

Cyclocrossin vuoden 2018 SM-mitaleista kisattiin tänään Nokialla. Järjestäjät olivat rakentaneet keskusurheilukentän ympäristöön hienon ja monipuolisen radan, johon viimeaikaiset sääolosuhteet toivat oman lisämausteensa tehden radasta lajiin kuuluvasti paikoin mutaisen ja liukkaan. Olosuhteita kuvannee hyvin se, että kaikki, joilla oli kisassa mukana kaksi pyörää, myös käyttivät pyöränvaihtomahdollisuuden hyväkseen.
Pääsarjojen mestaruudet matkasivat tammikuussa ajettujen vuoden 2017 SM-kisojen tapaan CycloVisionin Sasu Halmeelle ja Lahden Pyöräilijöiden Susanna Laurilalle. Kesän maastokisoissa menestyneelle Halmeelle mestaruus oli kolmas ja aiemmin paremmin yhtenä maailman...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 22.10.2017
Lue lisää
SUP SM Cyclocross 22.10.2017
1 Sasu Halme CV 1.01.06
2 Jaakko Hänninen TWL 1.02.43
3 Juha Kangaskokko OTC 1.03.51
4 Samuli Visuri CCH 1.04.29
5 Antti Kuitto HyPy 1.04.41
6 Pekka Niemi PoTa 1.04.55
7 Olli Miettinen TCC 1.05.06
8 Sauli Pietikäinen TWL 1.05.27
Lue lisää
Pensaari 14:s myös linja-ajossa ratapyöräilyn EM-kilpailuissa
Pia Pensaari päätti ratapyöräilyn EM-kilpailut Berliinissä omalta osaltaan linja-ajoon, jossa tuloksena oli 14. sija.
”Linja-ajossa oli yllättävän paljon yritystä ja lopulta se irtiotto johon en päässyt mukaan irtaantui ja ajoi kierroksella loppuporukan kiinni. Kovavauhtinen kisa muutenkin. Mitalit jaettiin loppukirissä...

SPU:n tiedote 21.10.2017
 
Lue lisää

Sivu 2 / 113:staEnsimmäinen   Edellinen   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET

Sat, 20 Jan 2018 18:49:02 +0200

Sat, 20 Jan 2018 11:48:30 +0200

Fri, 19 Jan 2018 15:15:55 +0200