Fillari 2/2017

Koeajossa:
• Cannondale Moterra – sähköavusteinen täysjousto plussarenkailla
• Pole Taiga Snow – toisenlainen läskipyörä
Adam Hansen – maantiepyöräilyn toisinajattelija
Infopaketti sadatta kertaa ajettavasta Giro d’Italiasta
Maastopyöräseikkailu Alaskan takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Lepistöllä huono päivä ja keskeytys Belgiassa
Lotta Lepistö ei ajanut maaliin sunnuntaina Womens world tourin viidennessä osakilpailussa Ronde van Vlaanderenissa, jonka vei nimiinsä yhdysvaltalaissprintteri Coryn Rivera. Viime viikolla kaksi kilpailua voittanut Lepistö lähti kisaan hakemaan hyvää sijoitusta, mutta nyt kohdalle osui huono päivä. 153 kilometrin mittainen kevätklassikko ajettiin kapeilla mukulakiviteillä ja reitille osui useaan kertaan jyrkkiä nousuja, kuten legendaariset Oude Kwaremont, Koppenberg ja Kapelmuur.

- Tänään ei vaan jalat toimineet, ei mitään sen kummempaa. Aina ei vain kulje. Olisihan sen voinut maaliin ajaa, mutta sen verran harmitti, että päätin säästellä jalkoja...

Teksti: Sanna Karjalainen
SPU:n tiedote 2.4.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö nousi maailmanlistan kuudenneksi
Lotta Lepistö nousi Belgian World Tourin ykkössijan ansoista maailmanlistalla kuudenneksi. UCI rankingin nimellä kulkeva lista laskee viimeisten 365 päivän aikana ajetut kilpailut mukaan.
 
Lepistö oli yllättynyt sijoituksestaan.
-Kieltämättä vähän yllätti näin hyvä sijoitus, mutta kun sain sata pistettä sunnuntailta ja keskiviikon voitosta kahdeksankymmentä, tiesin nousevan...
 
SPU:n tiedote 30.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistölle jo toinen kirivoitto viikon sisään
Lotta Lepistö on voittanut Gent-Wevelgem -kilpailun sunnuntaina Belgiassa, jossa ajettiin Womens World Tourin neljäs osakilpailu. 146 kilometrin mittainen kisa alkoi vauhdikkaasti, ja ensimmäisen tunnin aikana naiset ajoivat 42 km/h keskivauhdilla. Vauhdin ollessa reipasta ei irtiottoja päässyt syntymään. Kisan puolivälissä useampaan kertaan ajetut mäet Kemmelberg ja Monteberg hajottivat pääjoukkoa, ja lopulta voittotaistelussa oli mukana enää rajusti pienentynyt pääjoukko. Kisan viimeisen tunnin aikana monet kuskit yrittivät irtiottoa, ja kuuden ajajan ryhmä pysyikin hetken pääjoukon edellä. Viimeisille kilometreille tultaessa joukko oli jälleen yhdessä ja voitto ratkottaisiin loppukirissä. Lepistö kävi tiukan kamppailun kilpailun ennakkosuosikki Jolien D’Hooren kanssa...

Teksti: Sanna Karjalainen
SPU:n tiedote 26.3.2017
 
Lue lisää
Ikäihmisten riksakyydit alkavat jälleen
Tampereen Pyörällä kaiken ikää –toiminnan kausi polkaistaan käyntiin Kontukodissa (Rauhanniementie 19, Tampere) 29.3.2017 klo 13, jolloin riksakyytejä tarjotaan kaikille talon asukkaille. Tapahtumassa voi tutustua riksapyöriin ja saada lisää tietoa Pyörällä kaiken ikää vapaaehtoistoiminnasta. Toivotamme myös median paikalle tervetulleeksi.

Paikan päällä on myös Pyörällä kaiken ikää -hankkeen projektipäällikkö Mira Kokko Pyöräliitosta kertomassa Tampereen pyöräilyviikon riksaretkestä, jolla poljetaan Pyhäjärvenreitti ikäihmisten kanssa.
”Riksaretkelle lähdemme 13.5. Laukontorilta Hopealinjojen sponsoroimalla laivamatkalla. Päätesatamana on Laukon kartano. Näyttelyitä ihasteltuamme nousemme riksojen kyytiin ja lähdemme kiertämään Pyhäjärven reittiä. Mukaan on jo ilmoittautunut kuusi riksapyörällistä ikäihmisiä ja vapaaehtoisia polkijoita”, Kokko kertoo.

”Yövymme mukavasti matkalla ja palaamme takaisin Tampereen keskustaan viettämään...
 
Pyöräliitto 23.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö kirivoittoon Belgian kevätklassikossa
Lotta Lepistö otti kauden avausvoittonsa Belgiassa järjestetyssä Dwars Door Vlaanderen -kevätklassikossa. Kisassa oli mukana myös Laura Vainionpää, joka ei aivan kisataktiikassaan onnistunut ja jäi sijalle 90. 114 kilometrin kilpailu poljettiin kuudennen kerran ja reitillä nähtiin kevään kilpailuille tyypillisiä mukulakiviosuuksia ja kapeita teitä. Legendaariset mukulakivimäet Oude Kwaremont ja Paterberg olivat myös mukana naisten kovatasoisessa kisassa.

Kilpailu ratkaistiin kuudentoista kuskin irtiotossa, jossa olivat mukana Cervélo-Biglan Lotta Lepistö ja Lisa Klein. Canyon SRAM -tallin neljä ajajaa yrittivät vuoronperään iskeä irti, mutta Lepistö ja Klein kestivät mukana. Maalisuoralle tultaessa oli selvää, että voitosta käydään loppukirikamppailu vielä mukana...

Teksti: Sanna Karjalainen
SPU:n tiedote 22.3.2017
 
Lue lisää
Vuoden 2017 arkipyöräksi Tunturi Cortina ja urheilupyöräksi Haibiken sähkömaastopyörä
Vuoden 2017 arkipyöräksi valittu Tunturi Cortina on tasapainoinen kokonaisuus. Siinä on vakiona alumiininen etukori, tarakka sekä edessä tehokkaat levyjarrut. Pyörästä löytyy hienoja ominaisuuksia kuten ohjaustangon lukitus etukorin kuormausta varten ja vaijereiden vienti suojaan rungon sisään. Kappavaihteisto, levyjarru edessä ja jalkajarru takana takaavat pitkät huoltovälit ja toimintavarmuuden pahimmillakin talvikeleillä.
Tunturi Cortinan muotoilu hakee innoitusta perinteistä, mutta se on kuitenkin hyvin moderni. Punaiset vanteet ovat tyylikäs yksityiskohta.
Ajotuntuma on miellyttävä. Pyörässä on monipuolisesti säädöt ja sen satula on hyvä. Raskaampienkin ostosten kotiin vieminen onnistuu Tunturi Cortinalla mäkisemmässäkin maastossa vaihteiston laajan skaalan ansiosta.
Raati jäi kaipaamaan valoja. Napadynamolla toimiva ratkaisu olisi näppärä ja...
Lue lisää
Vuoden 2016 parhaat pyöräilyteot palkittiin
Vuoden pyöräilyteoiksi etsittiin uusia ja raikkaita toimintatapoja edistää pyöräilyä ja lisätä pyöräilyn tuomaa hyvinvointia. Valintakriteereitä olivat vaikuttavuus, sosiaalisuus, iloisuus, kekseliäisyys ja kokeilevuus. Pyöräilykansan tekemien lukuisten ehdotusten joukosta valittiin seuraavat kolme parasta tekoa. Kisan järjestivät Suomi Pyöräilee -hanke ja Pyöräilykuntien verkosto.    

1.palkinto: Helsingin kaupunkipyörät
Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja Helsingin seudun liikenne (HSL) ovat saaneet Vuoden pyöräilyteko 2016 -tunnustuksen. Perusteena on suursuosion jo avausvuonna saavuttaneen ja erittäin toimivan kaupunkipyöräjärjestelmän toteuttaminen sekä suunnan näyttäminen koko Suomelle. Kaupunkipyörien ansiosta pyöräily on Helsingissä nyt kaikkien ulottuvilla.
Toukokuussa 2016 käynnistynyt Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmä on tuonut lisää pyöräilijöitä kantakaupungin liikenteeseen. Kaupunkipyörät toimivat sekä itsenäisinä kulkuvälineinä että sujuvana osana joukkoliikennettä...
Lue lisää
Kunnianhimoinen Karvia on vuoden pyöräilykunta 2017
Suomi Pyöräilee -yhteistyövaliokunta on valinnut vuoden pyöräilykunnaksi Karvian. Perusteluna tunnustukselle ovat pitkäjänteinen, vaikuttava ja kuntalaisia huikeasti aktivoiva työ pyöräilyn hyväksi. Karvialla on toteutettu lähes vertaansa vailla olevaa kampanjointia, aktivointia sekä pyöräilytapahtumien järjestämistä yhdessä kuntalaisten kanssa.

Karvia on ollut mukana Satakunnan haastepyöräilyssä vuodesta 1992 ja voittanut ylivoimaisesti
Vapusta juhannukseen kestävän kampanjan viimeisten kymmenen vuoden ajan. Kuntalaisten pyynnöstä kampanjaa on jatkettu omatoimisesti ensin elokuun ja nykyisin syyskuun loppuun. Suorituksia on kirjattu kesän aikana yli 20 000, joka on epävirallinen Suomen ennätys suhteutettuna kunnan asukaslukuun, joka on 2475 asukasta.  

Kuntalaiset ovat yhdessä jalostaneet pyöräilystä omaleimaisen, paikallisen tuotteen, joka tutustuttaa asukkaat kotikunnan kulttuuriin ja luontoon...
Lue lisää
Lotta Lepistö teki tuloksekasta työtä tallikavereilleen Italiassa
Ainoana suomalaisena World Touria kiertävä Lotta Lepistö oli apuajajan roolissa Trofeo Alfredo Bindassa Italiassa, jossa ajettiin 131 kilometriä.
 
Lepistö ajoi yhdessä Lisa Kleinin kanssa tallikaveriensa apuna. Porilaisen meno oli vahvaa ja työt tuli tehtyä.
- Ajoin koko ajan kärjessä ja mäissä kävin hakemassa tyttöjä mukaan, jos joku oli liikaa valunut. Lisa haki pulloja huoltoletkasta. Olen todella tyytyväinen tekemiseemme. Parasta Team työskentelyä, mitä olen koskaan kokenut.

Cervelo-Bigla saikin yhden tytön podiumille, kun nuori tanskalainen Cecilie Ludwig ajoi kolmanneksi. Sija kahdeksan tuli myös talliin Ashley-Moolman Pasion ajamana. Lepistö oli kisan jälkeen loistotuulella...
 
SPU:n tiedote 19.3.2017
Lue lisää
Pyöräilyn erikoisliike Baiks aloittaa 13 myymälällä ja suunnittelee kansainvälistymistä
Maamme suurin pyöräilyn erikoisliikeketju Suomen Polkupyörätukku uudistuu, ja ketju tunnetaan jatkossa nimellä Baiks. Ketju avaa uuden Baiks-brändin mukaisen fiksun verkkokaupan ja uudet myymälät Lahteen ja Joensuuhun. Baiks hakee kasvua myös uusilta markkina-alueilta.
 
Suomalainen perheyhtiö Helkama uudistaa omistamansa Suomen Polkupyörätukun toiminnan, ja ketjun myymälät toimivat jatkossa Baiks-nimen alla. Ketjun liikkeet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa.
 
Lahteen ja Joensuuhun Baiks avaa uudet myymälät. Lisäksi ketju suunnittelee pop up -liikkeitä eri puolille Suomea.
 
Baiksin ketjujohtajana on aloittanut Marita Leminen, jolla on vahva kokemus vähittäiskaupasta.
– Pyöräkauppa ja erityisesti sähköpyörät ovat mukavassa nosteessa Suomessa ja asiakkaat...
Lue lisää
Vuoden Liikuntapaikka on kulttuurihistoriallinen Ahveniston maauimala
Vuoden Liikuntapaikka 2017 on hämeenlinnalainen Ahveniston maauimala. Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä palkitsivat kohteen torstaina 16.3.2017 SGGF-messujen avajaispäivänä järjestetyssä tilaisuudessa. Tunnustuksen ottivat vastaan Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio ja liikuntapalvelujen tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki. Vuosittainen tunnustus jaettiin nyt 13. kerran, palkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy.

– Vuoden Liikuntapaikalla on erityispiirteitä, jotka liittyvät Suomen 100-vuotisjuhlavuoden identiteettiin.  Ahveniston maauimala on osa kulttuurihistoriallista perintöämme, sillä se on rakennettu vuoden 1952 olympialaisia varten. Jo rakennusaikanaan sen kuvattiin olevan koko kaupunkia kehittävä ja kaikille tarkoitettu, luonnonläheinen paikka. Rakennukset muodostavat kansainvälisestikin arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskokonaisuuden, kaiken...
 
Lue lisää
Pohjoismaiden suurin sähköpyörämyymälä avataan Vantaan Tammistoon – mallisto koeajossa GoExpossa
Maamme suurin sähköpyöräketju Electrobike avaa megamyymälän Vantaan Tammistoon 1.4. Pohjoismaiden suurimmassa sähköpyörämyymälässä on näyttävästi esillä 70 erilaista sähköpyörämallia. Ennen avajaisia Suomen suurin sähköpyörävalikoima on näytillä GoExpo-messuilla. Kevään aikana avataan myymälät myös Tampereelle ja Turkuun.
 
GoExpossa koeajetaan sähköpyöriä isommin kuin koskaan
Sähköpyörät ovat olleet viime vuosien kuuma puheenaihe, mikä näkyy jo sähköavusteisten pyörien markkinaosuuden kasvuna. Tämän vuoden GoExpo-messuilla sähköpyörät ovatkin esillä näkyvämmin kuin koskaan aiemmin. Electrobiken osastolta ja koeajoradalta löytyy yli 60 erilaista sähköpyörää. Messujen testirata antaa ensi kertaa mahdollisuuden koeajaa pyöriä myös ulkona.

Sähköpyöräilyn pioneeri korostaa koeajon merkitystä ennen ostopäätöstä.
–Sähköpyörien laatuerot ovat huimat, lisäksi ajotuntuma on eri malleissa hyvin erilainen...
Lue lisää
Sähköpyörien suosio rajussa kasvussa - Helkaman tuore e-Bike Expertti -konsepti vastaa suureen kysyn
Suomen johtava sähköpyöräasiantuntija Helkama nostaa sähköpyöräkaupan uudelle tasolle. E-Bike Expertti on konsepti, joka tarjoaa sähköpyörän ostajalle entistäkin asiantuntevampaa palvelua sekä koeajomahdollisuuden ja sähköpyörien huollon.
 
Vuosittain yhä useampi suomalainen valitsee menopelikseen sähköpyörän. Vastatakseen kasvavaan kysyntään Helkama avaa maaliskuussa 43 uutta e-Bike Expertti -myymälää ympäri Suomen. Sähköpyöriin erikoistuneessa myymäläkonseptissa asiakasta palvelevat sähköpyöriin erikoistuneen koulutuksen saaneet myyjät.
- Haluamme varmistaa johtavan asemamme sähköpyörämarkkinoilla, ja lähdimme siksi kehittämään uutta konseptia. Sähköpyörien myynnissä tarvitaan erikoisosaamista ja kattavaa tuotetietoutta, jonka vuoksi halusimme yhdessä moottoritoimittaja Shimanon kanssa tarjota koulutusta e-Bike-liikkeiden henkilökunnalle, kertoo myymäläkonseptin isä, myyntipäällikkö Harri Halme Helkamalta.
 
E-Bike Expertti -liikkeet avautuvat...
Lue lisää
Joonas Henttalalla pitkä päivä irtiotossa Italiassa
Team Novo Nordisk -tallissa ajava Joonas Henttala on mukana Italiassa ajettavassa Worldtourin etappikisassa Tirreno Adriaticossa. Kilpailun toiseksi viimeisellä etapilla maanantaina Henttala oli mukana heti kilpailun alussa lähteneessä kahdeksan miehen irtiotossa, jossa porvoolainen teki rutkasti vetotöitä porukan kärjessä. Irtiotossa oli mukana mäkikirikilpailun pisteitä metsästäviä miehiä kahdesta joukkueesta, jotka säästelivät itseään mäkikiriin. Henttala joutui tekemään tuulenhalkojan paikalla vetotöitä ehkä liikaakin, mikä verotti flunssasta toipuvan miehen voimia ratkaisun hetkillä. Mäkikirin lähestyessä 135 ajetun kilometrin jälkeen suhteellisen tuorejalkaiset miehet iskivät irtioton perältä ja Henttala joutui taipumaan. Alkuperäinen kahdeksan miehen irtiotto kutistui matkan varrella, ja pääjoukko sai kiinni viimeiset neljä...

Teksti: Sanna Karjalainen
SPU:n tiedote 13.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö penkan kautta viidenneksi Hollannissa
Lotta Lepistö ajoi viidenneksi lähes kaksisataa kilpailijaa keränneessä Drentse Acht Van Westerveld maantiepyöräilyssä. 142 kilometrin reitti  Hollannissa  tarjosi kapeaa tiestöä ja kaksi terävää, lyhyttä nousua. Ison joukon hakiessa paikkoja kolareita sattui paljon.
Cervelo-Biglassa ajava Lepistö ajoi kärkiryhmässä koko ajan välttääkseen kolarit ja päästäkseen mukaan irtiottoihin. Hän ajoi yksin koko kilpailun ilman tallikavereiden apua.
 
Lepistö piti ajoaan hyvänä harjoituksena eikä murehtinut avun puutetta.
-Meillä on nuoria kuskeja tallissa joita ajetaan sisään. He eivät vielä pysty tulemaan kärkikahinoihin tällaisella reitillä. Kausi on vasta alussa, ja olen varma, että kauden edetessä team työskentely paranee. Nyt vielä osa kokeneista kuskeista jotka...

SPU:n tiedote 12.3.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistön ei ollut tyytyvänen sijoitukseensa World Tourilla
Lotta Lepistön taktiikka ei onnistunut Belgian World Tourilla. Hän ajoi 151 kilometrin kilpailussa lähes koko matkan kärkipäässä ja pyrki irtiottoihin mukaan. Kilpailun ratkaisuhetkellä porilainen ei kuitenkaan mukaan päässyt.
- Tänään raadoin koko päivän ja pistin itseni lujille. Ajoin koko ajan keulilla ja lähdin jokaiseen irtiottoon mukaan. Porukka repesi monta kertaa, mutta ratkaisevaan irtiottoon ei ollut sitten jalkoja. Ei myöskään  ollut tallimme muita kuskeja avuksi. Porukka repesi ja jäin kakkosryhmään.
 
Kuntoonsa Lepistö on tyytyväinen, mutta tulokseen ei.
- Harmittaa kyllä huolella. Tein paljon töitä ja pyörä kulki. Yksi heikko hetki neljän tunnin kisassa ja mahdollisuudet menivät siihen. No huomenna on...

SPU:n tiedote 11.3.2017
 
Lue lisää
Fillari-trialin MM-mitalisti ihastutti Mylly Trialissa
 
 
Viime viikonloppuna järjestetyssä Kauppakeskus Mylly Trial & Moottoripyöränäyttely -tapahtumassa nähtiin myös polkupyörä-trialia maailman huipulta. Kolminkertainen MM-mitalisti ja kaksinkertainen Euroopan mestari Javi Alonso saapui Espanjasta viihdyttämään Raisioon.

Alonso oli mukana näytöksissä Kauppakeskus Myllyn sisälle rakennetulla trial-moottoripyörien radalla Myllyntorilla sekä veti useamman show'n myös erillisellä esiintymisalueella ”Olohuoneessa”.

Useita tuhansia silmäpareja kahden päivän aikana keränneet trial-show't saivat Alonson polkupyöräesitysten kautta huikean lisäsäväyksen.

- Oli kiva tulla taas Suomeen, sillä tämä oli jo kahdeksas kertani maassanne. Olen aina viihtynyt täällä. Olin nyt ensimmäistä kertaa mukana tässä tapahtumassa, ja nautin suuresti. Rata ja esiintymisalue...

Teksti & kuvat: Marko Vihriä
Lue lisää
Suomelle paikka ratapyöräilyn MM-kisoihin
Mika Simola on varmistanut sijoituksillaan ratapyöräilyn maailmancupissa Suomelle maapaikan lajin MM-kisoihin 1 kilometrin aika-ajoon. Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin, kun Suomi saa miesten aika-ajoon maapaikan, ja kolmas vuosi putkeen, kun Suomella on MM-kisoissa edustaja. Ratapyöräilyn MM-kisat ajetaan 12.-16.4. Hong Kongissa.

- Tavoite tälle kaudelle oli uusia MM-paikka, ja se onnistui vähän heikommillakin suorituksilla, joten tähän pitää olla tyytyväinen, Simola kommentoi.
Turun Urheiluliittoa edustava Simola on parhaillaan tämän viikon kestävällä valmistautumisleirillä. Toinen kymmenen päivän mittainen leiri on ohjelmassa ennen siirtymistä kisapaikalle.
- Ratapyöräilyssä meillä on vähän kuskeja, jotka kiertävät kansainvälisiä kilpailuja. Suomen...

Teksti: Sanna Karjalainen

SPU:n tiedote 8.3.2017
Lue lisää
Myllikän Tripla 2017
N10 500 m  1 km linja-ajo
1. Meri-Vuokko Hannula CCH 1.05,54 20 2.18.09 20 40
2. Eva Grönlund CCH 1.11,45 17  17 34
3. Cecilia Jensen  SV 1.16,08 15  15 30
M10 500 m  1 km
1. Joona Oilinki KorsKa 1.01,71 20  20 40
2. Samuli Yli-Pelkonen CCH 1.07,04 17  17 34
Lue lisää
Suomalaisilla kova päivä – Henttalalle keskeytys, Manninen rajussa kolarissa maalisuoralla
Joonas Henttala ajoi sunnuntaina Italiassa GP Industria&Artigianato -kilpailussa, mutta joutui keskeyttämään. Team Novo Nordiskin miehellä ei ollut tänään paras päivä, ja tulevia kilpailuja silmällä pitäen 199 kilometrin kilpailun keskeyttäminen oli viisain vaihtoehto. Ensi keskiviikkona 8.3. Henttalan talli osallistuu Italiassa alkavaan Tirreno -Adriatico – etappikilpailuun, joka kestää seitsemän päivää.

Rhodoksella ajettiin sunnuntaina Rhodes GP, jonne osallistui useampia suomalaisia. Matti Manninen aloitti kilpailukautensa Team FixIT.no -joukkueensa kanssa, mutta kauden ensimmäinen kilpailu päättyi porilaisen epäonneksi kaatumiseen 50 metriä ennen maalia. Manninen satutti rytäkässä kätensä, johon jouduttiin ambulanssissa ompelemaan tikkejä. Vasen reisi sai myös osumaa, ja lähipäivät näyttävät, miten...
 
SPU:n tiedote 5.3.2017
 
Lue lisää

Sivu 2 / 50:staEnsimmäinen   Edellinen   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET