Fillari 3/2017

Vertailussa 9 noin 2 700 euron maantiepyörää
Koeajossa:
• Specialized S-Works Enduro Öhlinsin iskareilla
• Kevyt kotimainen XC-täysjousto Croc Fully 29

Gilbert ja van Avermaet kevätklassikkojen kunku
Slovenia– maastopyöräilyn tuntematon Mekka
Näin vaihdat ketjut tai korjaat ne tien päällä
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
13. Hervannan Kaivin kortteliajo 20.5.2017
M 14, 16 km, 20 kierrosta
1 132 Lindberg Jesper SV 28.36
2 135 Källberg Axel Kraft 28.36
3 138 Toivanen Kalle TuUL 28.36
4 133 Nousiainen Erno KaKa 28.36
5 130 Niemi Tomas-Casimir TY 28.36
6 131 Ijäs Emil KorsKa 28.55
7 136 Vaskimo Onni Akilles 28.55
8 137 Mikkola Lasse CHH 28.58
Lue lisää
Suomen BMX kausi käynnistyy kaksijakoisissa tunnelmissa
 
 
Suomen BMX Cup polkaistaan käyntiin lauantaina Helsingin Pyöräkrossiparkissa. Cup sisältää tänä vuonna neljä osakilpailua. Kotimaan kisakalenterin täydentävät SM-kilpailut Helsingissä 1.7. sekä kansainvälinen Season Final -tapahtuma 30.9. niinikään Helsingissä.

BMX on kehittynyt voimakkaasti Suomessa viime vuosina. Pyöräkrossiparkin valmistuminen 2013 takasi kansainvälisen tason harjoittelu- ja kisaolosuhteen suomalaisille harrastajille. Lapsenkengissä ollut laji on kasvanut, seuratoiminta kehittynyt, ja nuorten parhaimmiston taso lähentynyt kansainvälistä kärkeä. Viime vuonna järjestettiin erittäin onnistuneet PM kilpailut, jossa suomalaiset menestyivät hienosti. Tänä vuonna suomalaisjunioreita on nähty jo Eurooppa Cupin finaalissa asti.

Myös ruohonjuuriharrastajien määrä on kasvanut voimakkaasti. BMX Helsingin pienimpien...

Teksti: Katariina Laakkonen
SPU:n tiedote 19.5.2017
 
Lue lisää
Erkin päivän ratakilpailut 18.5.2017
2 km aika-ajo, yleinenyht.
1. Nuutti Antikainen KorsKa 2.42,84 40
2. John Lawson CCH 2.44,17 30
3. Waldemar Aintila IK-32 2.55,52 20
4. Viivi Puskala CCH 3.09,99 15
5. Jüri Savitski Viro 3.10,50 10
6. Denis Dzhebrailow CCH 3.12,07 7
7. Pekka Husgafvel CCH 3.26,13 4
8. Arto Husgafvel CCH 3.43,99 2
Lue lisää
Polvi valmis taistelemaan parapyöräilyn maailmancupissa Ostendessa
Parapyöräilyn maailmancup jatkuu viikonvaihteessa Belgian Ostendessa, jossa suomalaisedustuksesta vastaa hyvässä vireessä oleva H1-luokan käsipyöräilijä Teppo Polvi.
Kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen maailmancupin kokonaispisteissä jaetulla kolmannella sijalla olevan Polven valmistautuminen Belgian osakilpailuun sujunut aurinkoisissa merkeissä.
”Lauantaisen maantiekisan reitti on lähes sama kuin viime vuonna, mutta perjantain aika-ajo ajetaan täysin uudella reitillä Ostenden kaupungin rantatiellä. Kisapäiviksi on luvattu viileä keliä ja kovaa tuulta, vähän kuin kotipuolessa Nivalassa, joten tuttua juttua. Nyt kun Harri (Sopanen) ei ole maailmancupin johtajan paidassa kisassa mukana, täytyy paikata, jotta paita pysyisi Suomessa”, Polvi sanoi.
Polvi on kahden kilpailun jälkeen cupin kokonaispisteissä kolmantena tasapisteissä Tsekin Patrik Jahodan...

SPU:n tiedote 18.5.2017
 
Lue lisää
Rosendahl GP on Marco-Tapio Niemelle kotikisa ja jokavuotinen sytyttäjä
GIF-Chebicin Marco-Tapio Niemi on yksi niistä maantiepyöräilijöistä, jotka odottavat jälleen innolla sunnuntaina Tampereella ajettavaa Rosendahl GP:tä. Niemelle nyt 37:nnen kerran järjestettävä tapahtuma on kotikisa, jolla on oma merkityksensä.
”Se on joka vuosi sytyttäjä Suomessa. En pidä muita kisoja niin merkityksellisenä. Lempparikisa”, Niemi sanoo.
Hän toivoo 20 kierroksen kilpailusta kovavauhtista ja aktiivista kilpailua, mutta veikkaa alusta tulevan kyttäilyä.
”Veikkaan että sitten tulee pieni hatka, jossa ratkaistaan podium-sijat. Reitiltään Rosendahl on Suomen rankin, vaikka se on lyhyt. Se on nousua ja laskua, kyllä siinä alkaa kovempaakin väsyttää.”
Niemi, 20, muistaa Rosendahl GP-kisoistaan erityisesti vuoden...
 
Lue lisää
Pirkan Pyöräily järjestetään jo 40. kerran – Taas tiellä!
Sunnuntaina 11. kesäkuuta poljetaan Pirkan Pyöräilyä jo 40. kerran. Vuodesta 1978 lähtien järjestetty tapahtuma on Suomen suurin pyöräilytapahtuma ja viimeisten kymmenen vuoden aikana se on kasvanut lähes 4000 osallistujan massatapahtumaksi, joka näkyy ja tuntuu maantiellä. Järjestäjä tiedostaa tapahtuman aiheuttavan merkittävää haittaa muulle tieliikenteelle ja juhlavuoden slogan Taas tiellä! kertoo sekin kaksinaisesta suhtautumisesta. Järjestäjä toivoo pirkanmaalaisten edelleen suhtautuvan suopeasti tämän ainutlaatuisen päivän pyöräletkoihin maantiellä.  

Juhlavuotta vietetään tekemällä hyväntekeväisyyttä
Pirkan Pyöräily tukee Pekka Hyysalon perustamaa FightBack-toimintaa lahjoittamalla juhlavuotensa kunniaksi osan osanottomaksutuloistaan FightBack-kannatusyhdistykselle. Alun perin FightBackin tavoitteena oli antaa toivoa, auttaa ja tukea päävamman saaneita ihmisiä. Lisäksi se tahtoo lisätä tietoisuutta...
Lue lisää
Kuka suunnittelee makeimman taksi-Jopon?
Hyvännäköinen sähköpyörä, jolla voi kuljettaa mummon torille tai kauppatavarat kotiin. Sellainen on tavoitteena Helkama Veloxin ja RD Velho Oy:n muotoilukilpailussa, joka päättyy syyskuun lopussa. Suunnitteletko sinä vetävimmän taksi-Helkaman tai rahti-jopon?
 
RD Velho Design Award 2017 -kilpailu on tarkoitettu muotoilijoille, alan opiskelijoille tai muuten asiaan perehtyneille. Tutkintoa tai titteliä ei tarkisteta, joten myös itseoppineet muotoilijat ja pellepelottomat voivat osallistua. Kilpailuun voi osallistua yksin tai työryhmänä.
 
Kilpailussa suunnitellaan uudenlainen, erottuva ja haluttava, kuljettamiseen sopiva sähköpolkupyörä.
 
– Kilpailutöissä on kiinnitettävä huomiota asiakaslähtöisyyteen, pyörän käytettävyyteen ja ajettavuuteen. Pyörän rakenteen on oltava tarkoituksenmukainen ja pyörän valmistettavuus on osattava ottaa suunnittelussa huomioon. Kiinnitämme arvioinnissa...
 
Lue lisää
2. Ilpon Tempo 14.5.2017
M-Yleinen 20 km
1 50 Tommi  Martikainen GIF-Chebici 26.07,7
2 49 Antti Palonen IBD Cycling 26.08,4
3 48 Jarkko Niemi GIF-Chebici 26.29,5
4 45 Jesse Uusiperhe GIF-Chebici 26.43,0
5 41 Lauri Seppä GIF-Chebici 27.02,2
6 42 Kari  Holma Koiviston Isku 27.42,2
7 43 Marco-Tapio Niemi GIF-Chebici 27.42,7
8 46 Antti Vekkeli Tampereen Pyörä-Union 28.35,7
Lue lisää
Sopanen voittoon parapyöräilyn maailmancupissa
Suomen käsipyöräilijäkaksikko jatkoi vahvasti parapyöräilyn maailmancupin toisessakin osakilpailussa Italian Maniagossa. H1-luokassa Harri Sopanen otti voiton ja Teppo Polvi taisteli teknisistä ongelmista huolimatta neljänneksi.
Sopaselle osakilpailuvoitto oli uran toinen. Uransa avausvoiton hän otti 2014.
”Kyllä tämä maistuu, tämän eteen on tehty töitä koko talvi”, Sopanen sanoi iloisena.
Hänen suorituksensa kuutena kierroksena ajetussa 42,6 kilometrin kilpailussa sujui kaikin puolin nappiin. Hän jätti voittotaistossa Italian Fabrizio Cornegnialin kahden sekunnin erolla kakkoseksi.
”Alusta asti lähti hyvin rullaamaan, yritin ottaa heti kärjessä kaulaa, mutta muut tulivat perässä. Ensimmäiset kaksi-kolme kierrosta ajoimme ryhmässä ja vaihdoimme vetäjää. Jätin ratkaisun loppumetreille. 500 metriä ennen maalia...

SPU:n tiedote 13.5.2017
 
Lue lisää
Sopanen toinen ja Polvi kolmas parapyöräilyn maailmancupin avauksessa
Käsipyöräilijät Harri Sopanen ja Teppo Polvi aloittivat parapyöräilyn maailmancupin Italian Maniagossa vahvasti, sillä kaksikko nappasi aika-ajossa sijat kaksi ja kolme. Kauden avannut 11,4 kilometrin aika-ajo käytiin yhtenä kierroksena sateisissa olosuhteissa.
”Alusta asti kaikki pelissä mitä vaan lähti. Reitti sopi oikein hyvin ja muutenkin järkireitti meille H- luokkalaisille. Kevään testi KIHU:lla antoi jo osviitttaa, että talven treeni on vienyt oikeaan suuntaan. Tiukka kisa, huomenna lyödään lisää pökköä pesään maantiellä”, Sopanen iloitsi.

”Sain irti mitä tarvitsi, todella tiukkaa muutenkin kuin Harrin kanssa. Kaksi suomalaista podiumilla, hieno juttu, pistetään huomenna paremmaksi”, Polvi sanoi niin ikään iloisena.
Lähes maksimaalinen kauden aloitus sai...
 
SPU:n tiedote 12.5.2017
 
Lue lisää

Sivu 2 / 102:staEnsimmäinen   Edellinen   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK