Fillari 7/2017

Katsauksessa talviajokengät

Koeajossa:
• Rose pikes Peak 1 AM 27,5
• BMC Trailfox AMP

Ajettu Feltin 2018-maastopyöräuutuudet
 
Haastattelussa Jarlinson Pantano - Kolumbian uusin ässä
Esittelyssä Hel CX Cup
Pyörällä Tadžikistanin takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Pensaari harmitteli hermoiluaan EM-avauksessa
Pia Pensaari harmitteli aikaansa ratapyöräilyn EM-kilpailut Berliinissä hänen osaltaan avanneessa 3 kilometrin kilpailussa. Pensaari kellotti perjantaina 3.43, joka toi 14:nnen sijan.
 
”3 kilometriä kaatui omaan hermoiluun. En pystynyt oikein keräämään itseäni ennen starttia. Loppuaika ei ollut sitä, mihin tämän päivän kunnolla pitäisi pystyä. Sijoituksena 14:s EM-kisoissa ei varsinaisesti ole huono, itse asiassa se on oma paras, mutta tavoiteltu aika olisi riittänyt paljon parempaan sijaan. Ei auta kuin ottaa opiksi. Linja-ajoon voi keskittyä ilman sen suurempia paineita, täytyy mennä ottamaan...
 
SPU:n tiedote 21.10.2017
 
Lue lisää
Pensaari ja Ferrara valmiina EM-radalle
Pia Pensaari ja Sara Ferrara ovat Suomen edustajat tällä viikolla Berliinissä ajettavissa ratapyöräilyn EM-kilpailuissa. Pensaari kilpailee perjantaina 3 kilometrillä ja lauantaina linja-ajossa. Alle 23-vuotiaissa ajava Ferrara kilpailee ainakin pudotusajossa ja Omniumissa.
”Berliinin velo on mielenkiintoinen; maan alla. Pinta on uusittu kesällä. Rata on suht’ tekninen verrattuna esimerkiksi Palman veloon, jossa oon ollut treenaamassa. Kunto on kohdillaan, nyt vaan otetaan treenitunneista ilo ja riemu irti, jotta kovat tavoitteet saadaan kiinni”, Pensaari sanoi kisojen lähestyessä.
Pensaaren ensimmäinen tavoite on kolmella kilometrillä oma paras aika.
”Kolmosen mennessä suunnitellusti, pitäisi olla mahdollisuudet kymmenen joukkoon, mutta se...
SPU:n tiedote 17.10.2017
 
Lue lisää
Velofinland 2017: Pyöräilyssä otetaan askeleita eteenpäin
Rico Andersen Hollannin pyöräilylähetystöstä totesi Velofinland-seminaarissa Suomen maailman 4. parhaaksi pyöräilymaaksi. Työtä on silti vielä paljon jäljellä. Kehittämiseen tarvitaan poliittisen tahdon lisäksi luotettavaa dataa. Swecolla työskentelevä Mikko Raninen tutkii Helsingin kaupunkipyörien keräämää dataa ja toteaa aineiston tarjoavan mielenkiintoista tieto ihmisten liikkumistottumuksista. ”Eniten pyöriä lainataan ja palautetaan metrolinjan varrella sijaitsevilla asemilla Ruoholahdessa, Kampissa, Rautatieasemalla, Sörnäisissä ja Kalasatamassa”, Raninen kertoo. Suosittuja ovat myös reitit, joilla kaupunkipyörä on nopeampi vaihtoehto kuin bussi tai raitiovaunu, kuten Teollisuuskadulta Pasilan asemalle. Kiivaimmin pyöriä lainataan arkiaamuisin ja työpäivän päätteeksi. Viikonloppuna käyttö alkaa arkea myöhemmin ja jatkuu tasaisempana pitkin päivää ja vielä aamun tunneille asti.
 
Turku on käynnistämässä ensi vuonna...

Lue lisää
Simo Sohkanen neljäs ja Antti Kuitto viides cyclocrossin Viron 2018 mestaruuskilpailuissa
 
Kuva: Agnes Pajuri
 
Viron mestaruuksista kilpailtiin tänä vuonna Valgun kylässä Raplamaalla. Vuosi sitten samassa paikassa ajettiin suhteellisen kuivalla kelillä ja helpolla radalla, mutta tälle vuodelle rataan tehtiin muutamia lisäyksiä vaativuuden lisäämiseksi, joskin suurin haaste tuli kuitenkin tällä kertaa sääolosuhteiden myötä. Runsaat vesisateet olivat tehneet radasta hyvin mutaisen ja reitillä kysyttiinkin kuskeilta erittäin hyvää fyysistä kuntoa ja taitoa hallita pyörää hyvin mutaisissa olosuhteissa. Suomen edustajina Viron mestaruuksista mittelivät tällä kertaa Team EVOC Finlandin Simo Sohkanen ja Antti Kuitto. Tällä kertaa sarjaksi valittin hyvin menneen alkukauden myötä miesten eliittiluokka, josta tavoitteena oli mitalisijoitus. Aiemmilta vuosilta molemmilta kuskeilta löytyykin jo mitalikaapeistaan M-30...
 
 
Lue lisää
Col Collectiven haastattelu
Mäkitarinoita Fillari-lehteen kirjoitellut Mike Cotty haastatteli kanadalaista Christian Meieria, ja tässä videon esittely: 
 
With a year left on his contract with Orica-GreenEDGE, Christian Meier retired from professional racing to follow a different path within cycling. It’s an intriguing story from afar and one that I wanted to find out a little more about. Now the owner of La Fábrica, Espresso Mafia and The Service Course, all in the heart of Girona's old quarter, I had the honour of sitting down with Christian to learn about his past and...
 
Lue lisää
Visuri ja Laurila voittoon Keinukalliolla - HEL CX –cup jatkui Keravalla viikonloppuna
Pääkaupunkiseudun cyclocross-sarjan HEL CX – Cupin neljäs osakilpailu ajettiin lauantaina 7.10. Keravalla Keinukallion urheilupuistossa CycloVision ry:n ja Pyöräliike Lundbergin järjestämänä. Kilpailua edeltävän viikon runsaat sateet tekivät fyysisesti vaativasta reitistä entistä raskaamman ja laittoi kilpailijat kovan testin eteen.
 
Naisten kilpailussa kierrettiin 2,5 km rataa viisi kierrosta. Kilpailun voitti Lahden Pyöräilijöiden Susanna Laurila, kuka karkasi muilta heti ensimmäisellä jalkautumisesteellä. Tasaisella ja varmalla ajolla Laurila teki selvän eron toiseksi ajaneeseen Reaktor Stanga Racingin Aliisa Prihaan. Kolmanneksi ajoi Triathlon Vantaan Emilia Lajunen.
 
Miesten kilpailussa Finnfalz-Rush Racingin juniori-ikäinen Jaakko Sillankorva lähti heti startista pitämään kovaa vauhtia saaden mukaansa IBD Cyclingin...
 
Tulokset kokonaisuudessaan: https://www.webscorer.com/HEL_CX
 
Teksti: HEL CX & CycloVision
 
Lue lisää
Suomalaisilla kaksijakoinen päivä Viron cyclocross-cupin kilpailussa Koidussa
 
Kuva: Veikko Halme
 
Viron cyclocross-cupin kolmas osakilpailu ajettiin lauantaina Koidussa. Pääasiassa nurmikkopintainen ja hyvin mutkikas rata oli pehmittynyt runsaan harjoittelun ja koko viikon sateiden ansiosta todella pehmeäksi ja luvassa olikin ihan rehellistä mutarallia ensimmäisen kerran tällä kaudella. Suomesta paikalle saapui niukka, mutta sitäkin vahvempi edustus, sillä paikalla oli Team EVOC Finlandin Simo Sohkasen ja Antti Kuiton lisäksi myös Focus Halme Racingia edustava cyclocrossin hallitseva Suomen mestari Sasu Halme.

Kilpailu starttasi perinteisen vauhdikkaasti ja ensimmäinen kierros mentiinkin suomalaisten komennossa, sillä Antti Kuitto saapui ensimmäiseltä kierrokselta ensimmäisenä maalialueelle, Sasun ja Simon seuratessa välittömästi perässä. Toisen kierroksen alussa kärkeen siirtyi kuitenkin odotetusti...
 
Lue lisää
Lepistö yhdeksäs loppupisteissä World Tourilla
Bergenin MM kilpailuihin kautensa päättänyt Lotta Lepistö sijoittui naisten World Tourin loppupisteissä yhdeksänneksi. UCI-rankingissa hän on sijalla kahdeksan. Kansainvälinen tulospalvelu PCS rankkasi hänet kuudenneksi.
Voittoja noormarkkulaiselle kertyi kuusi kappaletta ja palkintopallille hän nousi peräti kolmetoista kertaa.
MM kisoista tuomisina oli joukkueaika-ajon pronssimitali.
 
Helmikuussa alkanut kausi oli menestyksekäs, mutta poikkeuksellisen raskas, koska lepotauko edellisvuonna jäi erittäin lyhyeksi. Vielä marraskuussa Cervelo-Bigla -tallin kuskeilla oli kilpailuja ajettavana. Lepistö aikookin pitää nyt kunnollisen tauon pyöräilystä. Loppukaudesta vaivannutta selkää on alettu kuitenkin jo kuntouttamaan.
Hoitolistalla on lisäksi kirurgin toimenpiteitä vaativat viisaudenhampaat, jotka ilmestyvät loppukesästä ja toinen niistä tulehtui.
-Hoidetaan nyt tuo selkä ja on vielä hoidettava hampaatkin...

SPU:n tiedote 6.10.2017
Lue lisää
Suomalainen marathon maastopyöräiljä Toni Tähti ylämäkikisan voittoon 1.10.2017 Itävallassa!
 
 
Kuva: Jaakko Tähti
 
Alpe Furx -ylämäkikisa ajettiin sunnuntaina Sulzissa, Itävallassa. Kisassa ajettiin 9,5 km pituinen ja 700 nousumetriä sisältänyt vuori ylös yhteislähdöllä. Eilinen kisa herkisti sopivasti jalkoja tähän päivään ja tänään tuntuikin ensimmäistä kertaa flunssan jälkeen että jaloissa on potkua. Taistelu kisan voitosta oli kuitenkin kova, sillä iskuja sateli iskujen perään jatkuvasti ja jokaiseen oli vastattava. Lopulta kaksi kilometriä ennen maalia näin tilaisuuteni tulleen ja sain tiputettua kilpakumppanit kannoilta! Kisa oli mahtava ja varmasti kovin mitä olen koskaan ajanut! Kun joutuu jatkuvasti ajamaan aivan rajoilla ja silti pitää jostain ihmeestä aina löytyä paukkuja iskeä ja vastata iskuihin. Huh huh sanon minä, mutta...
 
Lue lisää
Team EVOC Finland palkinnoille Viron cyclocross-cupin Elvan osakilpailussa
 
Kuvat: Mari-Liis Tõnnori
 
Viron cyclocross-sarja jatkui sunnuntaina Elvan osakilpailulla. Vauhdikas, hyvin lajinomainen rata tarjosi haasteita hiekkaesteiden, hyppyesteiden, portaiden ja muutaman napakan nousun muodossa ja mukaan oli laitettu myös muutama todella lyhyt kapeahko, multainen ja kivetön metsäpolun pätkä.

Kilpailun ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat, sillä ennakkosuosikki Caspar Austa oli ajanut edellisenä päivänä Viron XCM-mestaruuskilpailut ja tiimin kuskeista Antti ja Simo olivat taas ajaneet edeltävänä päivänä Kivikon HELCX-cyclocross-sarjan osakilpailun. Startissa nähtiinkin kova kamppailu kärkisijoista ja ensimmäinen kierros päättyikin suomalaisjohtoon, tiimin kuskien yrittäessä tiputtaa Austaa...
 
Lue lisää

Sivu 3 / 113:staEnsimmäinen   Edellinen   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET

Sat, 20 Jan 2018 18:49:02 +0200

Sat, 20 Jan 2018 11:48:30 +0200

Fri, 19 Jan 2018 15:15:55 +0200