Fillari 2/2017

Koeajossa:
• Cannondale Moterra – sähköavusteinen täysjousto plussarenkailla
• Pole Taiga Snow – toisenlainen läskipyörä
Adam Hansen – maantiepyöräilyn toisinajattelija
Infopaketti sadatta kertaa ajettavasta Giro d’Italiasta
Maastopyöräseikkailu Alaskan takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Laura Vainionpäällä vaikea kisapäivä Belgiassa
Suomea viime vuoden maantiepyöräilyn MM-kisoissa edustanut Laura Vainionpää jatkoi tänään kilpailukauttaan Belgiassa. Belgialaisessa Isorex Ladies Teamissa ajava 22-vuotias Vainionpää osallistui Le Samyn des Dames -kilpailuun, josta tuloksena oli tänään valitettava keskeytys. Kilpailun voittoon ajoi Cylance Pro Cycling -tallin Sheyla Gutiérrez.

Kilpailua lyhennettiin alkuperäisestä 112 kilometristä 100 kilometriin. Vaikka kilpailun pituus lyheni, toivat muutokset lisää mukulakivipätkiä ja aukeaa, jossa sivutuuli pääsi puhaltamaan enemmän. Myös kisan alkuvaiheessa alkanut vesisade toi oman haasteensa kilpailuun. Lähtöviivalta starttasi 170 kuskia, joista maaliin ajoi 95. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä tuomaristo liputti pois radalta liikaa kärjelle jääneet...

Teksti: Sanna Karjalainen
 
SPU:n tiedote 1.3.2017
 
Lue lisää
BMX nuorilla lupaava aloitus Espanjassa
Suomen pyöräkrossiradat nukkuvat talviunta lumipeitteen alla, mutta eteläisemmässä Euroopassa pyöräilylajien kisakausi on jo aluillaan. Suomen lupaavimmista BMX-racingjunioreista koostuva kehitysryhmä harjoittelee talvikaudella kuukausittain Virossa Spot of Tallinn-sisäradalla valmentajansa Klavs Lisovskisin ohjauksessa, mutta osa Suomen BMX-racingjunioreista lähti viettämään hiihtolomaansa Espanjaan BMX-treenileirille. BMX Helsingin ja BMX Turun 11-15-vuotiaat pojat pääsivät treenaamaan yhdessä mm. hollantilaisten olympia- ja MM-tasolla menestyneiden Smuldersin siskosten kanssa San Vicenten, El Campellon ja La Nucian pyöräkrossiradalla Alicanten alueella.

Suomessa BMX-racing on lajina melko nuori ja täällä on ainoastaan yksi näiden Espanjan ratojen tasoinen harrastuspaikka, Helsingin Pyöräkrossiparkki, joten poikien vastaus leirin antiin...

SPU:n tiedote 28.2.2017
Lue lisää
Pia Pensaari SE-aikaan ratapyöräilyn maailmancupissa – ”maaginen” raja lähestyy
Pia Pensaari onnistui suomalaiskaksikosta mainiosti ratapyöräilyn maailmancupissa Los Angelesissa. Pensaari kellotti maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa kolmella kilometrillä uuden SE-ajan 3.42,309 ja sijoittui 15 kipailijan joukossa yhdeksänneksi.
"Jossiteltavaa jäi sen verran että jouduin kiertämään parini ja alle sekunnilla olisin parantanut jo sijoitustanikin 2 pykälää. Parini vielä ovelasti onnistui kiihdyttämään, kun tulin vierelle, joten kiertäminen kesti hivenen turhan pitkään. Mutta olen tyytyväinen omaan ennätykseen, vaikka ajon rytmitykseenkin jäi vielä parannettavaa", Pensaari kertoi.
Hän oli hyvillä mielin myös siksi, että parantunut aika antaa hyviä signaaleja jatkoonkin.
”Aika ei ole enää niin hirveän kaukana niistä kärkisijoista. Maaginen 3.40-rajan alitus onnistunee...

SPU:n tiedote 27.2.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö hienosti neljäs Belgiassa
Lotta Lepistö oli neljäs Belgiassa Omloop van het Hagelandin 126 kilometrin maantieajossa.  Voittoa kilpailusta hakemaan lähtenyt noormarkkulainen oli nelossijaansa lopulta tyytyväinen. Alkuviikolla vaivannut vatsatauti ilmoitti edellispäivän kilpailurasituksen jälkeen vielä itsestään, eikä ihan sata prosenttinen suorituskyky ollut.
- Mihinkään ei satu,  mutta energia ei imeydy vaan sain juosta WC: ssä tämän tästä. Onneksi pyöräilyssä pystyy ajon aikana tankkaamaan. Muuten ajamisesta ei olisi tullut yhtään mitään.
Kisassa oli myös huonoa onnea, sillä Lepistöltä meni rengas pahassa paikassa siirryttäessä kaupunkikierroksille, jossa vauhti nousi kovaksi ja hän joutui tekemään kovan työn päästäkseen takaisin kärkiryhmään. Lepistö kiitti tallikavereitaan avusta ja koko heidän suoritukseensa hän...

SPU:n tiedote 26.2.2017
Lue lisää
Pensaari ja Ferrara ratapyöräilyn maailmancupissa Los Angelesissa sunnuntaina
Ratapyöräilyn maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Los Angelesissa, jossa mukana ovat suomalaisista Pia Pensaari ja Sara Ferrara. Molemmat kilpailevat sunnuntaina.

”Velolla on suht’ pitkät suorat ja lyhyehköt kurvit, mutta treeneissä ainakin kurvien ajaminen on ollut yllättävän helppoa. Pitkät suorat tekevät radasta hiukan hitaamman. Tämä on viimeinen tämän kauden maailmancupin kisa ennen MM-kisaa, joten ajettavien lajien viimeiset pisteet on jaossa. Uskon että jenkkiyleisöstä saadaan kisatunnelma irti varsinkin kuin 3 kilometrin maailmanennätysnainen Sarah Hammer on radalla”, Pensaari sanoo.
 
Sara Ferraralle edellinen maailmancup Kolumbiassa ei sujunut aivan toivotusti.
”Minulla on ollut vaikeuksia päästä kisavauhtiin, koska en ollut kisaillut joulukuun jälkeen...

SPU:n tiedote 25.2.2017
 
Lue lisää
Lepistö tyytyväinen kauden aloitukseen
Euroopassa aloitettiin ammattilaispyöräilijöiden naisten kausi 122 kilometrin mittaisella Omloop Het Nieuswblad kilpailulla Belgiassa. Cervelo-Biglan Lotta Lepistö oli tyytyväinen kauden aloitukseen siitä huolimatta, että jäi sijalle 18. Pyörä kulki hyvin vaikka alkuviikon sairastelu hieman huolestutti ennen starttia: "Maanantaina tuli joku vatsapöpö ja kuume joka kesti vuorokauden. Olin huolissani energian riittävyydestä, mutta ei ollut mitään ongelmia sen suhteen. Kisan aikana oli vain yksi huono hetki, mutta ei mitään ratkaisevaa."
 
Kilpailu oli alkukauden tapaan hyvin hektinen ja kolareiltakaan ei vältytty. Lepistö oli myös lähellä kaatumista: "Kauden aloitus on aina haastava. Amatööritallien ajajilla on kova näyttämisen tarve...
 
SPU:n tiedote 25.2.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö aloittaa kilpailukautensa hyvässä kunnossa
Noormarkkulainen Cervelo-Bigla joukkueessa pyöräilevä Lotta Lepistö aloittaa kautensa viikonloppuna Belgiassa ajettavassa Omloop Het Nieuwsblad -maantieajossa. Lepistön talli on ilmoittanut kisaan molemmat tehonyrkkinsä, sillä joukkueen toisena kapteenina ajaa Ashley-Moolman Pasio.
Joukkueen leiriltä Espanjasta tavoitettu Lepistö on luottavainen, mutta ei odota heti kauden alkuun kärkisijoja. Kauden piti alkaa pari viikkoa aikaisemmin Qatarissa, mutta kilpailu peruuntui. Tämä sopi Lepistölle lopulta hyvin.
– Olen saanut harjoitella terveenä peruskuntokauden ja täällä Gironassa on ollut hyvät olosuhteet koko ajan. Kauden aloituksen siirtyminen harmitti aluksi hieman, sillä kisa olisi minulle sopinut hyvin. Siellä piti ajaa samalla reitillä kuin MM-kilpailuissa, ja siitä jäi vähän...
 
SPU:n tiedote 20.2.2017
 
Lue lisää
Mika Simola jäi tavoitteestaan ratapyöräilyn maailmancupissa Calissa
Mika Simola ei onnistunut toivotusti ratapyöräilyn maailmancupissa Kolumbian Calissa. Simola kellotti kilometrin aika-ajossa ajan 1.06,1 ja jäi sijalle 15 eli viimeiseksi. Suoritus jätti miehen mietteliääksi.

”En oikein tiedä, mikä meni pieleen. Lähdin tavoittelemaan 1.05:n alitusta. Tuo on nyt vain se nykykunnon taso. Tietysti pitää varsin kriittisesti miettiä mitä on tehty väärin viimeisen 12 kuukauden aikana, ja toisaalta onko mahdollista MM-paikkaa mielekästä ottaa edes vastaan, jos sellainen...

SPU:n tiedote 17.2.2017
Lue lisää
Simola ratapyöräilyn maailmancupiin MM-paikka mielessään
Mika Simola ja Sara Ferrara edustavat Suomea ratapyöräilyn maailmancupissa Kolumbian Calissa viikonloppuna. Ferrara kilpailee lauantaina ja sunnuntaina, Simola sunnuntaina.
 
Simola matkusti Kolumbiaan ajoissa tavoitteenaan päästä radalle treenaamaan ennen kisoja, mutta tämä ei valitettavasti toivotusti onnistunut. Muokatusta suunnitelmasta huolimatta Simolan valmistautuminen maailmancupiin on sujunut hyvin: ”Jokaisessa kolmesta ratatreenistä meno on tuntunut paremmalta ja myös kello on näyttänyt positiivisia merkkejä. Rata on täällä katettu ulkovelo, jossa ei siis ole seiniä. Tähän kun yhdistetään suhteellisen pitkät suorat ja tuulta, on ajamista saanut rytmittää ihan kunnolla...
 
SPU:n tiedote 17.2.2017
Lue lisää
Henttala ajoi vahvasti mäkisellä reitillä Trofeo Laiguegliassa Italiassa
Joonas Henttala ajoi kauden ensimmäisen kilpailunsa Euroopassa sunnuntaina Italiassa. Yhden päivän Trofeo Laigueglia -kilpailussa Henttala oli tallistaan ainoa, joka ajoi maaliin asti. Henttalan sijoitus oli 53.

192 kilometrin mittainen kisa ajettiin ensin 150 kilometrin yhtenä lenkkinä, johon kuului kolme kovaa nousua, jonka jälkeen kierrettiin nousevaa kymmenen kilometrin kierrosta kolme kertaa ennen kapeaa ja mutkaista laskua tasaiselle maalisuoralle. Päivän irtiottoon kuului Henttalan tallikaverit Brian Kamstra ja Charles Planet. He pääsivät jo kuuden minuutin päähän pääjoukosta, mutta kymmenen kilometrin kierroksille kilpailijat saapuivat yhtenäisenä joukkona. Henttala ja Planet olivat kärkiporukassa ensimmäiseen Colla Micherin nousuun saavuttaessa.

- Sijoittuminen oli tänään avainasemassa. Ensimmäisellä...

SPU:n tiedote 13.2.2017
Teksti: Sanna Karjalainen
 
Lue lisää
96 prosenttia turkulaisista kannattaa pyöräilyn edistämistä
Turussa toteutetun tuoreen pyöräilybarometrin mukaan asukkaista 96 prosenttia tukee pyöräilyn edistämistä Turussa. Ensimmäistä kertaa tehdyssä pyöräilybarometrissa selvitettiin asukkaiden asennetta pyöräilyn edistämiseen sekä pyöräilevien asukkaiden mielipiteitä pyöräilyolosuhteista ja pyöräilyn laadusta Turussa. Erityisen kiinnostuksen kohteena oli talvipyöräily.
 
Turku saa asukkailta vahvan tuen tavoitteelleen edistää pyöräilyä ja parantaa pyöräilyoloja. Lähes kaikki (96 %) suhtautuu myönteisesti pyöräilyn edistämiseen. Turussa pyöräillään paljon, barometrin mukaan 63 % aikuisväestöstä pyöräilee kesäisin vähintään kerran viikossa ja jopa 74 % ainakin joskus.
 
Turussa liikutaan pyörällä myös talvella. Talvella asukkaista pyöräilee 23 prosenttia, kun sama luku Helsingissä on 11 prosenttia (2016). Vuodenajasta riippumatta lumettomana ja jäättömänä...
 
Turun kaupunki 8.2.2017
 
Lue lisää
Tämän viikon video
José Antonio Hermida on nyt lopettanut xc cupin kisojen kiertämisen, mutta hän osallistuu ainakin vielä Cape Epiciin Joaquim Rodriguezin ajoparina.
 
Multivan Merida Biking Team on koonnut Hermidan urasta näyttävän videon, joka on...
Lue lisää
Lotta Lepistö vuoden 2016 fillaristi
Pyysimme pyöräilyn harrastajia tammikuun aikana kertomaan, kuka heidän mielestään on vuoden 2016 fillaristi. Lotta Lepistö oli tälläkin kertaa ylivoimainen voittaja, sillä hän sai annetuista äänistä aika tarkkaan puolet eli 50,9 prosenttia. Toiseksi äänestyksessä nousi BMX-racingista tuttu Outi Leinonen ja kolmas oli maastopyöräilyn vauhtilajeja edustava Petteri Leivo.
 
Äänestäneiden kesken arvottiin kolme Shimano Nordic Cyclen lahjoittamaa palkintoa. Pro Stealth -aika-ajosatulan (arvo 159 euroa) sai Saki Salomäki Helsingistä, XTR:n (149 euroa) lukkopolkimet menivät Sanna Huotarille Kajaaniin ja...
Lue lisää
Simola sai hyvän PM-viikonlopun maailmancupia ajatellen
Suomi saavutti kolme mitalia ratapyöräilyn PM-kilpailuissa Tanskan Odensessa. Suomen ykkösnimi Mika Simola saavutti sunnuntaina kilometrillä kultaa ja perjantaina eräajossa pronssia. Naisten puolella Heidi Onger otti kolmen kilometrin takaa-ajossa pronssia.

"Tuntui kovin jäykältä jo verrassa. Ajo oli voimaton, mutta rento. Loppuaika 1.06,47 jäi tavoitteesta, mutta riitti voittoon", Simola sanoi mestaruudestaan.
Simola ajoi eräajossa karsinnassa ennätyksensä: 10,96 lentävällä 200 metrillä.
"Pieni virhe välierässä maksoi finaalipaikan. Perjantain eräajo kuin myös lauantain keirin olivat osa harjoitusjaksoa kohti Calin maailmancup-kilpailua. Maailmancupia ajatellen tämä oli hyvä viikonloppu ja ehdin vielä tekemään kaksi kolmen päivän jaksoa ennen 19.2. kisoja, joiden aikana toivottavasti ajoon löytyy...

SPU:n tiedote 5.2.2017
 
Lue lisää
Dubai Tour päättyi Kittelin voittoon – Henttala sijalla 43
Joonas Henttala ajoi Dubai Tourin viimeisellä etapilla maaliin pääjoukossa sijalla 52. Viiden etapin mittainen Dubai Tour kutistui neljäpäiväiseksi, kun perjantain etappi jouduttiin perumaan ankarien tuuliolosuhteiden vuoksi. Lauantain viimeinen päivä oli jälleen kirimiehille tehty tasamaaetappi. Team Novo Nordiskin Quentin Valognes oli etapilla 31. joukkueen tehtyä kovasti töitä saadakseen hänet kärkiporukkaan kilpailun loppuvaiheessa.

- Yritimme saada Quentinin kärkeen ennen U-käännöstä 15 km ennen maalia. Olimme kuudella miehellä vetämässä Quentinia tuon käännöksen jälkeen. Olemme kisan aikana oppineet luottamaan toisiimme, pysymään pääjoukossa yhdessä ja oppineet joukkueajamisesta paljon...

SPU:n tiedote 4.2.2017
Teksti: Sanna Karjalainen
Lue lisää
Dubai Tourin neljäs etappi peruttiin tuuliolosuhteiden vuoksi
Kilpailunjärjestäjät ovat peruneet Dubai Tourin neljännen etapin perjantailta. Jo torstaina kilpailun aikana koettiin kovia tuulia, jotka aiheuttivat voimakkaasti pöllyävää hiekkaa ja vaikeuttivat kilpailun kulkua. Perjantain 172 kilometrin etapin piti päättyä Hatta Damin vuorelle. Aamupäivällä järjestäjät suostuivat lyhentämään etapin kahteen 50 kilometrin kierrokseen ennen loppunousua vuorelle, mutta kilpailijoiden siirryttyä uudelle lähtöalueelle kävi selväksi, että tuulet puhaltaisivat edelleen liian voimakkaasti ja etappi päätettiin perua. Iltapäiväksi oli luvattu jopa 65 km/h puhaltavia tuulia, ja puuskissa tuulennopeudet olisivat vielä suurempia.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun pyöräilykilpailu on jouduttu perumaan kovien tuulien ja äärimmäisten...

SPU:n tiedote 3.2.2017
Teksti: Sanna Karjalainen
Lue lisää
Joni Kanervalle sopimus Ranskaan
Maantiepyöräilyn U23-luokan hallitseva Suomen mestari, kotkalainen Joni Kanerva siirtyy ajamaan Ranskaan CC Villeneuve Saint-Germainin joukkueeseen. Joukkue kuuluu Ranskan 1. Divisioonaan, joka on maan ylin amatööritaso. Joukkueen toiminta on hyvin ammattimaista ja kilpailukalenterissa on muun muassa Ranskan cupin kilpailut sekä arvostettuja kansainvälisiä U23-luokan kilpailuja. Kanerva kävi joukkueen testeissä tammikuun lopulla ja joukkueen johto vakuuttui nuoren kirimiehen potentiaalista. Kanerva on innoissaan auenneesta mahdollisuudesta ja jatkaa motivoituneena tekemään talven harjoittelujakson loppuun Espanjassa. Kilpailukausi uuden joukkueen kanssa alkaa Kanervalla näillä näkymin maaliskuun loppupuolella.

Kotimaassa Kanerva siirtyi tulevalle kaudelle Porvoon Akilleksen riveistä Finnfalz-Rush Racing-joukkueeseen...

Finnfalz-Rush Racing 2.2.2017
 
Lue lisää
Dubai Tourilla vaativat olosuhteet - Henttala jatkaa tasaista suorittamista
Joonas Henttala jatkaa tasaista ajoaan Dubai Tourin kolmannella etapilla. Team Novo Nordiskin mies tuli pääjoukossa maaliin voittajan kanssa samalla ajalla sijoituksenaan 64. Päivä alkoi kovassa tuulessa heti etapin alusta alkaen, mikä teki irtiottoyritykset lähes mahdottomaksi. Henttala pääsi itse mukaan kisan ensimmäiseen irtiottoon, joka ei kuitenkaan kestänyt pitkään.

- Lähdin ensimmäiseen iskuun mukaan ja ajoimme ankarassa vastatuulessa viidestä kymmeneen minuuttia täysiä, kunnes pääjoukko otti meidät kiinni. Tämän jälkeen en itse pystynyt enää vastaamaan yhteenkään iskuun, sillä jalkani olivat aivan hapoilla tuosta yrityksestä, Joonas Henttala kertoo tallinsa nettisivuilla.

Päivän etapista teki erityisen ankaran kovana puhaltaneet tuulet sekä niiden aiheuttamat...

SPU:n tiedote 2.2.2017
Teksti: Sanna Karjalainen
Lue lisää
Mika Simola virittelee PM-kisoissa kuntoa tärkeään maailmancupiin
Suomen joukkue osallistuu neljän urheilijan voimin ratapyöräilyn PM-kilpailuihin, jotka käydään perjantaista sunnuntaihin Tanskan Odensessa. Suomalaisista mukana ovat aikuisista Mika Simola ja Heidi Onger, sekä juniorit Oskari Kolehmainen ja Ian Hägertröm.

Simolalle PM-kisat ovat oiva tilaisuus viritellä kuntoa kahden viikon päästä ajettavaan maailmancupiin Kolumbiassa. Hän leireili tammikuun alussa Odensessa pari viikkoa.
"Toivotaan, että tuosta leiristä sai riittävästi potkua myös näihin kilpailuihin. Sen suurempia tavoitteita ei ole kilpailuihin, sillä rehellisesti sanottuna kunto on vielä arvoitus. Jos muutaman hyvän suorituksen ja kovan kokonaisuuden saisi aikaiseksi, niin voisi lähteä hyvillä mielin Kolumbiaan hakemaan Suomelle kilometrin aika-ajon maapaikan kevään MM-kilpailuihin"...

SPU:n tiedote 2.2.2017
Lue lisää
Henttala jatkaa Dubai Tourilla apuajajana
Joonas Henttala ajoi Dubai Tourin toisena päivänä pääjoukossa sijalle 66. Henttalan Team Novo Nordisk -tallin taktiikka kilpailussa on ajaa tiimin uusi kirimies Quentin Valognes hyville paikoille kilpailun lopussa, jotta tämä pystyisi osallistumaan loppukiriin. Ensimmäisellä etapilla Valognesin kanssa loppukahinoihin päässyt Charles Planet oli tänäänkin vetämässä tallikaveriaan kärkipaikoille viimeisillä kilometreillä, mutta isojen tallien kirijunat olivat armottomia ja Valognes menetti peesipaikkansa tallikaverin takarenkaassa.

Tour Dubain toinen kilpailupäivä oli lähes toisinto ensimmäisestä etapista. Quick-Step Floorsin Marcel Kittel otti jo toisen voiton ja sijat 2, 4 ja 5 menivät samoille miehille kuin ensimmäisenä päivänä. Henttalan tallikaveri...

SPU:n tiedote 1.2.2017. Tekstin tuotti Sanna Karjalainen
 
Lue lisää

Sivu 3 / 50:staEnsimmäinen   Edellinen   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET