Fillari 3/2019

SVertailutestissä aeropyörät
 
Ajettu
- Mondraker Foxy XR 29
- Specialized Stumpjumper Evo 29
 
Koeajossa Specialized S-Works Venge Disc Di2
Vertailussa suomijäykkikset Pole Taival ja Pässilä Rämäkkä Long
 
Finska Kompaniet kovalla tavoitteella Vätternin kiertoon
ajaa enduroa omaan tyyliinsä
 
Haastattelussa Adam Yates
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
 
Sähköpyöräleasing edistää työhyvinvointia ja mahdollistaa ekologisemman työmatkan
Suomessa on edelleen hyvin vähän sähköpyöriä asukasta kohti, jos tilannetta verrataan moneen muuhun eurooppalaiseen maahan. Finnish Electric Bike Factory kannustaa yrityksiä edistämään työmatkapyöräilyä helpolla täyden palvelun leasingilla. Moni työntekijä osaa jo kysyä työsuhdepyöräedun perään.

Finnish Electric Bike Factory Oy on uudenlainen toimija Suomen sähköpyörämarkkinoilla. Yrityksen konseptina on tarjota laadukasta ja taloudellista sähköpyörien leasing-palvelua, johon kuuluu täysi ylläpito huoltoineen sekä vakuutus.

“Kiinnostus sähköpyöräilyyn kasvaa kohisten niin Suomessa kuin Euroopassakin. Kallis hinta on kuitenkin vielä usein este pyörän hankkimiselle. Tähän me halusimme Azavac-pyörällä tuoda ratkaisun”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Arttu Ahlsten.

Vaikka innostus kasvaa kovaa kyytiä, moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna Suomessa...
 
Lue lisää
Elisabet Kapanen on valittu vuoden tyttöpyöräilijäksi
 
 
Lempäälässä asuva ja UNIVERSA Cycling Team edustava Elisabet Kapanen on valittu vuoden tyttöpyöräilijäksi.

11-vuotias Elisabet Kapanen ajoi kuden 2018 luokassa N-12 ja valinta tehtiin 10-16 vuotiaiden pyöräilevien tyttöjen joukosta. Mukana oli kaikki pyöräilylajit, eli bmx, trial, ratapyöräily, maantiepyöräily, maastopyöräily.
 
Elisabet voitti kuluneella kaudella oman N-12 sarjan lisäksi myös N-14 sarjan...
 
Lue lisää
Intersport Finland jatkaa TWD-Länkenin yhteistyökumppanina
Suomen urheilukaupan markkinajohtaja Intersport Finland on ollut maamme maantiepyöräilyn ykkösseuran TWD-Länkenin yhteistyökumppanina neljä vuotta. Nyt tehdyllä sopimuksella yhteistyö jatkuu myös vuonna 2019.
 
TWD-Länkenin toiminnan fokus on nuorten pyöräilijöiden kasvattamisessa kansainväliselle uralle. Tällä hetkellä kovimmassa nosteessa on syyskuussa maantiepyöräilyn MM-pronssia U23 –luokassa voittanut Jaakko Hänninen. Hän on tekemässä läpimurtoa ammattilaispyöräilyn tasolle, jolla on ollut...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 14.11.2018
 
Lue lisää
Jesse Uusiperhe palaa Turun Urheiluliiton paitaan
 
Alle 23-vuotiaiden maajoukkuepyöräilijä Jesse Uusiperhe (20) siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.
 
Kaksi vuotta Gamlakarleby IF:n riveissä ajanut monipuolinen Uusiperhe hakee Turun Urheiluliiton paidassa uutta nostetta pyöräilyuralleen. Uusiperhe on ajanut kahden viime vuoden aikana maajoukkueen mukana lukuisia kisoja, edustaen Suomea muun muassa vuoden 2017 U23-luokan EM-maantiellä.
 
”Kahden hienon Kokkolassa vietetyn vuoden jälkeen oli aika palata takaisin kotiin Turun Urheiluliittoon. Haluan nostaa itseni uudelle tasolle ja näen sen olevan tällä hetkellä parhaiten mahdollista Turun Urheiluliitossa, joka on kasvattajaseurani. Ensi vuonna meillä on hyvä ajajaryhmä...
 
Turun Urheiluliitto 14.11.2018
 
Lue lisää
Pyöräliiton valoisa Pyöräilytalvi-viikko käynnistyi
Valotapahtumia 25 paikkakunnalla 12.–18.11.2018

Pyöräliitto kampanjoi tänään alkaneella #Pyöräilytalvi-tapahtumaviikolla turvallisen ja sujuvan pyöräliikenteen puolesta jakamalla yhteistyökumppaneineen valottomille pyöräilijöille LED-valoja.
Kampanjan tapahtumissa 25 paikkakunnalla paikalliset vapaaehtoiset jakavat ympäri maata 12.–18.11.2018 yhteensä 5000 LED-valoa ohikulkeville valottomille pyöräilijöille. Kampanjan pääviestit on koottu “Pyöräillen talvella” –esitteeseen, joita jaetaan tapahtumien yhteydessä.
Jakamalla valoja suomalaiset arkipyöräilyä edistävät järjestöt haluavat kantaa kortensa kekoon ja parantaa liikenneturvallisuutta konkreettisin keinoin. Tuomalla esiin pyöräilyä valoisasti esille marraskuun harmaudesta huolimatta palkitaan ja kiitetään aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä.
”Syksyllä ja talvella pyörällä liikkuessa on erityisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta valaistuksesta. Eteen valkeaa ja taakse punaista valoa. Myös ennakoinnin ja tilannetajun tarve...

Pyöräliitto 12.11.2018
 
Lue lisää
Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB uusiin käsiin
Maastopyöräilyn klassikkoa, Tahko MTB -tapahtumaa luotsaavat jatkossa kuopiolainen maajoukkuetason suunnistaja ja urheilun monitoimimies Hannu Airila sekä tapahtumatuottaja Suvi Piispanen. Tapahtumaa tuottanut Virve Nevalainen luovutti viestikapulan seuraajalleen maanantaina 5.11.2018.

Pitkällisen harkinnan tulos
Sekä Tahkon toimijoiden keskuudessa, kuin lajin harrastajien piireissä monelle niin tuttu Nevalainen on etsinyt Tahko MTB:lle jatkajaa jo pitkään. Tapahtumasta luopuminen ei hänen mukaansa ole todellakaan ollut yksinkertainen päätös, sillä tapahtuman järjestämisessä alusta saakka mukana olleena siihen liittyy myös paljon tunnesiteitä.
 
”Pitkällisen harkinnan tuloksena olen löytänyt Tahko MTB:lle uuden kodin, jonka arvomaailma noudattaa omiani ja jonka siivissä tämä upea tapahtuma voi kehittyä myös jatkossa. Hannun ja hänen...

Kuopio-Tahko Markkinointi 9.11.2018
 
Lue lisää
Vuoden 2016 U23 Suomen mestari Joni Kanerva palaa kasvattajaseuraansa Akilleeseen
 
 
Joni Kanerva palaa parin vuoden jälkeen edustamaan kasvattajaseuraansa Porvoon Akillesta. Viime vuoden MM-kisoissa pahasti loukkaantunut Kanerva ajoi monista vastoinkäymisistään huolimatta vahvan loppukauden ottamalla korttelijon SM-hopeaa ja sijoittumalla Skoda-cupissa niukasti toiseksi. Ensi kaudella Joni Kanerva lähtee Akilleen nuoren ja iskukykyisen tiimin kapteenina tavoittelemaan Porvoon Ajojen voittoa ja miesten Suomen mestaruutta.

Entisen huippuajajan Kari Myyryläisen johtama Porvoon Akilleen omaan juniorituotantoon nojaava eliittitiimi sai huippuvahvistuksen kotiseuraan palaavasta Joni Kanervasta. Kuluneella kaudella Joni Kanerva edusti Memil-CCN Pro Cycling UCI Continental -joukkuetta. Vuonna 2017 hän ajoi ranskalaisessa CC Villeneuve-Saint Germain Soissons Aisne DN1 -joukkueessa. Joni Kanerva on valmistunut...

Porvoon Akilles Pyöräilyjaosto 8.11.2018
 
Lue lisää
TWD-Länkenin uusi pyörämerkki on Ridley
TWD-Länken on ajanut yhdeksän menestyksellistä vuotta Helkama Veloxin maahantuomilla Merida –pyörillä. Nyt Suomen ykkösjoukkueen pyörämerkki vaihtuu, kun tulevasta vuodesta alkaen pyörämerkkinä on belgialainen Ridley.

Ridley on eurooppalaisen pyöräilyn ytimessä Flanderissa vuonna 1997 käynnistynyt tehdas, josta merkki on noussut hyvin tunnetuksi ja arvostetuksi. Siihen on vaikuttanut merkittävästi...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 4.11.2018
 
Lue lisää
Torin tekninen ongelma jatkuu!
Toria on muutaman viikon ajan vaivannut jumittuminen ja serverin ylläpitäjä ei osaa vieläkään kertoa että mistä häiriö johtuu. Syytä selvitellään ja toistaiseksi pärjätään sillä että palvelu bootataan pari kertaa päivässä. Nyt taisi olla miehittämätön viikonloppu, joten saivat käynnistettyä vasta maanantaina.
Kilpapyöräilijälupaus Antti-Jussi Juntunen sopimukseen ranskalaisjoukkueen kanssa
Turun Urheiluliittoa Suomessa edustava Antti-Jussi Juntunen on tehnyt sopimuksen Ranskan 1. divisioonan joukkueen GSC Blagnac Vélo Sport 31 kanssa.
 
Vuoden 2018 U23-luokan SM-hopeamitalisti ja Suomea ikäluokan EM-kilpailuissa edustanut Juntunen siirtyy uuteen joukkueeseensa alemman divisioonan Team Remy Meder Hagenausta. Etelä-Ranskasta, Toulousen kupeesta tuleva joukkue ajaa hyvää kilpailuohjelmaa, jota Juntunen odottaa innoissaan.
 
”Odotan saavani mahdollisimman paljon kovia startteja tulevalla kaudella. Uskon, että olen ensi vuonna kokonaisuutena paremmalla tasolla kuin aiemmin, ja sitä myötä pystyn ajamaan myös parempia tuloksia. Toivottavasti ehdin ajamaan maajoukkueen kanssa myös mahdollisimman paljon...
 
Turun Urheiluliitto Pyöräily 25.10.2018
 
Lue lisää
Pyöräilyn ja kävelyn tärkeimpiin kohteisiin valtion tukea
Hallitus esittää valtion 2. lisätalousarviossa uutta 3,5 miljoonaan euron määrärahaa kävelyn ja pyöräilyn edistämiseen. Esitys toteuttaa huhtikuussa tehtyä valtioneuvoston periaatepäätöstä kävelyn ja pyöräilyn edistämisestä sekä siihen liittyvää valtakunnallista edistämisohjelmaa.
 
Kävely ja pyöräily ovat yleensä houkuttelevimpia vaihtoehtoja lyhyillä matkoilla, joita tehdään paljon kaupunkien ja kuntien keskustoissa. Uusi määräraha mahdollistaa valtion investointituen, joka kohdistuu pyöräliikenteen ja kävelyn olosuhteisiin kuntien katuverkolla.
 
Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun valtio tukee kuntien pyöräilyn ja kävelyn investointeja.
 
- Ehdotus on historiallisen hyvä ja tärkeä uusi avaus suomalaisessa liikennepolitiikassa. Määräraha on erityisen tervetullut myös siksi, että kunnat ovat olleet valtiota huomattavasti...

Pyöräliitto ry
 
Lue lisää
Bianchi-cup MTB 30.9.2018 Nummela
1 47 Mikael Turunen Miehet Y 45.20
2 100 Samuli Visuri Miehet Y 45.20
3 11 Mikko Sakala Miehet Y 45.20
4 81 Igor Turko Miehet Y 49.31
5 69 Joona Kllemmola Miehet Y 49.39
Lue lisää
Kilpapyöräilijälupaus Antti-Jussi Juntunen Turun Urheiluliiton paitaan
 
 
Tämän vuoden U23-luokan SM hopeamitalisti ja Suomea ikäluokan EM-kilpailuissa edustanut Antti-Jussi Juntunen (19) siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.
 
Ranskalaisessa Team Remy Meder Hagenau tiimissä kaudella 2018 ajanut Juntunen on nuoresta iästään huolimatta kokenut ja monipuolinen pyöräilijä. Juntunen on ajanut hyvää kansainvälistä kilpailuohjelmaa kolmen vuoden ajan ja ollut muun muassa mukana Kansainvälisen Pyöräilyunionin UCI:n kehitysjoukkueessa kaudella 2017.
 
”Antti-Jussi on profiililtaan juuri sellainen nuori ajaja, joita haluamme nähdä Turun Urheiluliiton paidassa jatkossa. Voittajatyypin ajajana hänelle sopii aktiivinen ja yritteliäs ajaminen, johon...
 
Turun Urheiluliitto 8.10.2018
 
Lue lisää
Turun Urheiluliitto pyöräily ja Huntteri Oy yhteistyöhön
 
 
Felt pyörien turkulainen maahantuoja Huntteri Oy ja Turun Urheiluliitto pyöräily ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa Turun Urheiluliiton Elite-joukkueen pyöräilijöille käyttöön ensimmäisenä joukkueena Suomessa levyjarrulliset maantiepyörät.

Turun Urheiluliiton Elite-joukkueen pyöräilijät tulevat jatkossa ajamaan Feltin hiilikuituisella FR3-mallin pyörällä, joka on nykysuuntauksen mukaisesti varustettu levyjarruin.

”Viime vuodet olemme rakentaneet rauhassa pyöräilytoimintaa kestävän pohjan päälle. On todella hienoa, että toimintamme kehittyminen on huomattu myös seuran ulkopuolella. Yhteistyö...
 
Lue lisää
Pyöräliiton puheenjohtajaksi Janne Takala
Valtakunnallinen pyöräilynedistämisjärjestö Pyöräliitto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Janne Takalan Helsingistä. Hän on IT-alalla työskentelevä diplomi-insinööri, joka on toiminut aktiivisesti Tampereen ja Helsingin polkupyöräilijöissä sekä Pyöräliiton hallituksessa. Takala aloittaa luottamustehtävässä vuoden 2019 alussa, johon saakka liiton puheenjohtajan toimii Otso Kivekäs.
 
“Ensi vuonna tärkeimmät asiat ovat eduskuntavaalit ja niiden pohjalta syntyvä hallitusohjelma. Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma pitää saada nopeasti käyntiin ja sille pitää turvata riittävä rahoitus hallitusneuvotteluissa. Helsingin kaupunkipyöräjärjestelmä on maailman...

Pyöräliitto 3.10.2018
 
Lue lisää
Suomalaiset nuoret lupaukset kv-tiimeihin kaudelle 2019
Luxemburgilaisen SAF Zéisseng -pyöräilyseuran Andy Schleckin naistiimi uutisoi U23-ikäisten suomalaisen Viivi Puskalan ja tsekkiläisen Hana Hermanovskan valinnasta tiimiinsä ensi kaudelle. Andy Schleck Cycles Women Project on naiskilpapyöräilyn kehittämiseen keskittynyt projekti. Kaudella 2019 projektin tavoitteena on luoda Kehitystiimi (U23 Development Team), joka kilpailee UCI naisten elite kilpailusarjaa. SAF Zéisseng -seuran nettisivut täällä.

Suomessa Cycle Club Helsingin CCH Racing Women- tiimiä edustava ja Jarmo Sorsan valmentama urheilija, Viivi Puskala, kommentoi iloisena valintauutistaan:
-Tiimi pyysi minut yhdelle kisareissulle vierailevaksi ajajaksi jo keväällä, kun törmäsimme...

Suomen Pyöräily 3.10.2018
 
Lue lisää
TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen siirtyy Ranskaan AC Bisontineen
Tämän vuoden U23 –luokan maantiepyöräilyn tuplamestari, TWD-Länkenin Sauli Pietikäinen (22) siirtyy Ranskaan. Hän tulee ajamaan ensi kaudella Besançonissa AC Bisontine –amatöörijoukkueessa. Joukkue on sama, jossa juuri MM-pronssia ajanut seurakaveri Jaakko Hänninen ajoi kaudella 2017.
 
Sauli Pietikäinen, joka kilpaili vuoteen 2016 asti pyöräsuunnistuksessa voittaen siinä MM- ja EM-mitaleita, on kehittynyt isoin askelin maantiepyöräilijänä. Hän voitti kesäkuussa SM-kilpailuissa U23 –luokan aika-ajon sekä maantieajon. Lisäksi hän otti hopeaa maantieajossa miesten luokassa. Elokuussa hän ajoi hyvin Baltic Chain Tour –etappiajon sijoittuen siinä kokonaiskilpailun 10:nneksi ja nuorten kilpailun...
 
TWD-Länkenin lehdistötiedote 2.10.2018
 
Lue lisää
Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti 886 372 euroa syöpään sairastuneiden lasten hyväksi
Team Rynkeby – God Morgon Finland ylitti jälleen vuosittaisen lahjoitussummansa ja lahjoitti kauden aikana keräämänsä  886 372 euroa syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten hyväksi.
 
Team Rynkeby – God Morgon Finlandin kuudes toimintakausi päättyi lauantaina 29.9. upeissa tunnelmissa Suomen Turussa järjestetyssä gaalassa! Lähes vuoden kestänyt varainhankinta päättyi ennätyslukemiin. Team Rynkeby – God Morgon lahjoitti yhteensä 886 372 euroa Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle sekä Sylva ry:lle. Vuodesta 2013 Team Rynkeby – God Morgon -joukkueen...
 
Lue lisää
Sopanen ylivoimaiseen voittoon Prahassa
Parapyöräilyn maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut Harri Sopanen osoitti kovan vireen jatkuvan. Sopanen voitti Prahassa ajetun C1-tason maantiekilpailun tänään lauantaina.
 
Sopanen otti käsipyörien MH1-luokan kisan haltuunsa heti ensimmäisten kilometrien jälkeen ja ajoi ylivoimaiseen voittoon ennen isäntämaan Patrik Jahodaa. Kolmanneksi ajoi Itävallan Daniel Hofer.
Sopanen itse kuvaili kilpailun olevan mielenkiintoinen ja reitti poikkeuksellinen...

Suomen Pyöräily 29.9.2018
 
Lue lisää
Lepistö ja Puskala keskeyttivät Innsbruckissa
Molemmat suomalaispyöräilijät keskeyttivät Innsbruckin MM-maantiellä lauantaina. Voittoon ajoi Hollannin Anna van der Breggen. Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö keskeytti toisen kierroksen jälkeen, kun taas ensimmäisessä MM-startissa mukana ollut Viivi Puskala joutui keskeyttämään kisan kesken ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Reitti oli todella haastava. Maantiereitti kulki Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä, jonka jälkeen kolme kierrosta ajettiin kaupungin ympäristössä. Jokaisella kierroksella oli kahdeksan...

Suomen Pyöräily 29.9.2018
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen ajoi upeasti MM-pronssia
 
 
Suomen Jaakko Hänninen on voittanut Innsbruckin maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa pronssia. Mitali on ensimmäinen Suomen MM-mitali miesten maantiepyöräilyn U23-sarjassa.
– Onhan tämä hieno saavutus. Arvostan tämän kyllä korkealle. Voitto on aina voitto, mutta tämä on paras MM-pronssi, Hänninen hehkutti palkintojenjaon jälkeen.
 
Miesten U23-sarjan reitti kulki Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä ja matkalla oli yksi todella jyrkkä nousu. Sen jälkeen ajettiin neljä kierrosta kaupungin ympäristössä...

Suomen Pyöräily 28.9.2018
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen otti MM-pronssia Innsbruckissa
Jaakko Hänninen voitti hyvän ja taktisesti viisaan ajon päätteeksi MM-pronssia Innsbruckissa U23 –luokan kilpailussa. Hänninen oli viimeisen kierroksen viimeisen nousun päällä kolmen ajajan irtiotossa.
 
Maailmanmestaruus ratkesi pitkässä alamäessä noin kahdeksan kilometriä ennen maalia, kun sveitsiläinen Marc Hirschi karkasi Hänniseltä ja Belgian Bjorg Lambrechtilta. Sveitsiläinen ajoi soolona maaliin. Himmeämmät mitalit ratkaistiin kovassa kiritaistelussa. Hänninen aloitti kirin ja oli jo tulossa voittoon, mutta belgialainen vei MM-hopean renkaan mitalla.
 
Maantiepyöräilyn U23 –luokan maailmanmestaruus ratkaistiin 179,5 kilometrin kilpailussa, jossa ensin...
 
TWD-Länkenin lehdistötiedote 28.9.2018 
 
Lue lisää
Lazerin Blade, Elle, Magma ja Jade kypärien takaisinveto
Shimano Nordic Cyclen tiedote:
 
Lazer Sport NV (“Lazer”) on saanut tietoonsa, että jotkin tammikuun 2015 jälkeen myydyt Blade-, Magma-, Elle ja Jade-pyöräilykypärät eivät ole läpäisseet eurooppalaisten CE-standardien mukaisia kypärän päässä pysymistä koskevia testejä (“roll-off ”-testaus). Testeissä on käynyt ilmi, että kypärän kiinnityshihnan lukko saattaa aueta joissakin tilanteissa, kun kypärään kohdistuu isku. Tämä ongelma koskee kaikkia Euroopan markkinoille tarkoitettuja kypäräkokoja.

Tietoomme ei ole tullut tähän ongelmaan liittyviä onnettomuuksia, ja pidämme turvallisuusriskiä erittäin alhaisena. Koska jotkin tuotteet eivät täytä CE-standardeja, Lazer on päättänyt kuitenki...
 
 
Lue lisää
Neljä upeaa kisaa Season Finalissa
Pyöräilykauden huipennus Season Final kisattiin lauantaina Helsingin Kivikon liikuntapuistossa. Neljän pyöräilylajin eli BMX:n, cyclocrossin, enduron ja trialin tapahtumaa oli seuraamassa mukavasti yleisöä Mauri-myrskystä huolimatta. Paikalla oli noin tuhat ihmistä.
– Rakensimme neljän lajin ja Suomen Pyöräilyn voimin erinomaisen kilpailutapahtuman, jonne yleisö oli kelistä huolimatta löytänyt hyvin paikalle. Sää oli onneksi paljon parempi kuin mitä edellisilta ennusti. Tuuli toki vaikutti kilpailuihin esimerkiksi BMX:n kisasuunnitelmiin niin ettei pro-linjaa ajettu, totesi tapahtumavastaava Sini Savolainen Suomen Pyöräilystä.
 
Aamupäivällä sateisessa ja tuulisessa säässä kisattiin cyclocross. Kivikon rata sai...

Suomen Pyöräily ry 26.9.2018
 
Lue lisää
Lepistö mukana maantiellä - jäi tukemaan ensikertalaista
Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö on päättynyt sittenkin ajaa lauantaina Innsbruckin MM-maantiellä. Eilinen henkilökohtainen aika-ajo oli Lepistölle pettymys, mutta yön yli asiaa harkittuaan Lepistö päätti jäädä nuoren Viivi Puskalan tueksi kilpailuun.
– Haluan olla Viivin tukena, kun hän osallistuu ensi kertaa naisten MM-starttiin. Haluan olla hyvä esikuva. Eilen en ajatellut asiaa ihan loppuun asti, Lepistö totesi.
 
19-vuotias Puskala ajaa naisten elite -luokassa Innsbruckissa ensimmäistä...

Suomen Pyöräily ry 26.9.2018
 
Lue lisää
Lepistö ei saanut parasta irti MM-aika-ajossa
Lotta Lepistön ajo Innsbruckin maantiepyöräilyn MM-kilpailujen henkilökohtaisessa aika-ajossa ei kulkenut odotusten mukaisesti. Lepistö ajoi 27,7 kilometrin reitillä Wattensista Innsbruckiin sijalle 26.
– En saanut tänään parasta irti. Oon aika väsynyt eikä nassahtanut, Lepistö kommentoi kisan jälkeen.
Samalla kypsyi päätös myös siitä, ettei Suomen ykköskuski aja lauantain vuoristoista MM-maantieajoa.
– Kausi on ollut pitkä ja oon henkisesti ihan kauraa.
Tulevista kisoista ensi vuoden alusta Trekin tiimiin siirtyvä Lepistö...

Suomen Pyöräily 25.9.2018
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen nappasi voiton kokeneista ammattilaisista Ranskassa
Hyvää loppukautta ajava 21-vuotias Jaakko Hänninen yllätti itsensä ja muut pyöräilyä seuraavat, kun hän otti voiton Ranskassa UCI 1.2 –kategorian Tour de Gévaudan – Occitanie –kilpailussa. Hän kukisti loppukirissä kilpailun loppuosan Hännisen kanssa irtiotossa ajaneen kokeneen virolaisen Rein Taaramäen. 11 vuotta sitten ammattialisuran aloittanut Taaramäe on ajanut Ranskan, Italian ja Espanjan ympäriajon.

153 kilometrin kilpailun reitillä oli viisi kovaa nousua, joista kolme oli luokiteltu 1. kategorian nousuiksi. Kilpailussa oli mukana mm. kolme Pro Continental- ja yksi Continental –ammattilaisjoukkuetta...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 23.9.2018
 
Lue lisää
Joukkueajon SM 23.9.2018
Miehet 32,8 km
1. GIF Tommi Martikainen, Vladyslav Makogon, Matti Manninen, Timo Pikkarainen, Jesse Uusiperhe 39.28,7
2. TWD-Länken Juho Hänninen, Otto Kolehmainen, Ukko Peltonen, Sauli Pietiläinen, Julius Taskinen 39.58,0
3. C-Vision Anssi Enqvist, Sasu Halme, Hiski Kanerva, Kalle Laanterä, Jaakko Sillankorva 40.23,8
Lue lisää
Neljä uutta nuorta pyöräilijää TWD-Länkeniin
TWD-Länken on valinnut neljä uutta nuorta pyöräilijää riveihinsä. Nyt tehdyt sopimukset tulevat voimaan vuoden 2019 alusta. TWD-Länken jatkaa nuorten kehittämistä niin, että heistä mahdollisimman moni olisi valmis siirtymään eteenpäin ulkomaalaisiin joukkueisiin tähtäimessä ammattilaispyöräilijän ura.

Tällä hetkellä TWD-Länkenin nuorista Oskari Vainionpää ajaa Belgiassa Asfra Racing Teamissa ja Jaakko Hänninen Ranskassa EC Saint-Etienne Loire –joukkueessa. Jatkossakin nuorille pyritään löytämään etenemisteitä ensisijaisesti Ranskasta.

TWD-Länkeniin siirtyy Lahden Pyöräilijöistä maastopyöräilyä päälajinaan pitänyt 21 –vuotias lahtelainen Eemil Uitto. Uitto väläytti maantiepyöräilijän kykyjään tämän vuoden SM-maantiellä, jossa hän... 

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.9.2018
 
Lue lisää
Jaakko Hännisellä mainio viikonloppu Ranskassa
MM-kilpailuihin valmistautuva Jaakko Hänninen onnistui hyvin viikonlopun kilpailuissa Ranskassa. Lauantaina Bourg-en-Bassessa ajetussa 143 kilometrin kilpailussa hän oli toinen. Sunnuntaina Désertinesiin päättynyt 138,4 kilometrin kilpailussa hän oli kolmas.

Molemmat kilpailut olivat rataprofiililtaan yleisajajia, ei niinkään Jaakko Hännisen hyviä mäennousuominaisuuksia suosivia. Mutta siitä huolimatta Hänninen osoitti myös tämäntyyppisten reittien sopivan hänelle.

Lauantain kilpailussa hän oli heti isossa irtiotossa. Se pieneni loppua kohden niin, että yhdeksän ajajaa oli ratkomassa voittajaa. Näistä yhdeksästä peräti viisi ajajaa oli isäntäseurasta Bourg en Bresse Ain Cyclismesta. Tämän joukkueen taktiset ratkaisut eivät kuitenkaan onnistuneet. Voitto meni...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 16.9.2018
 
Lue lisää

Sivu 4 / 40:staEnsimmäinen   Edellinen   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET

Fri, 24 May 2019 15:17:29 +0300

Fri, 24 May 2019 06:15:16 +0300

Thu, 23 May 2019 20:26:18 +0300

Thu, 23 May 2019 18:45:46 +0300

Thu, 23 May 2019 07:51:36 +0300

Thu, 23 May 2019 06:59:12 +0300

Wed, 22 May 2019 16:40:59 +0300

Wed, 22 May 2019 13:54:14 +0300

Wed, 22 May 2019 11:37:26 +0300

Wed, 22 May 2019 08:45:55 +0300