Fillari 2/2017

Koeajossa:
• Cannondale Moterra – sähköavusteinen täysjousto plussarenkailla
• Pole Taiga Snow – toisenlainen läskipyörä
Adam Hansen – maantiepyöräilyn toisinajattelija
Infopaketti sadatta kertaa ajettavasta Giro d’Italiasta
Maastopyöräseikkailu Alaskan takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Simola jäi sekunnin tavoitteestaan
Mika Simola sijoittui 19:nneksi 1 kilometrin aika-ajossa ratapyöräilyn EM-kilpailuissa Saint-Quentin-en-Yvelinesissä Ranskassa. Simolan alku lähti hyvin, mutta lopulta aika 1.05,421 ei ollut toiveiden mukainen.
"Ei ollut ihan sitä mitä lähettiin hakemaan. Tänään se ei vaan tullut. Aika jäi sekunnin tavoitteesta. Vaikea sanoa mistä se lähti, vaikka valmistautuminen EM-kisoihin onnistui hyvin. Seuraavat kisat on joulukuussa Portugalissa, sen jälkeen maailmancupeja, ja toivottavasti saadaan Suomelle MM-paikka ensi keväälle", Simola sanoi.

Pia Pensaari ajoi 500 metrin aika-ajossa 38,453, joka on hänen ennätyksensä sisäradalla. Hän oli 15:s kaikkiaan 16 kilpailijan joukossa.
"Sain purettuna hiukan kisajännitystä. Jäi hiukan jossiteltavaa...

SPU:n tiedote 19.10.2016
 
Lue lisää
Suomalaiskolmikko valmiina EM-velodromille Ranskassa
Mika Simola, Pia Pensaari ja Sara Ferrara ovat valmiina aloittamaan ratapyöräilyn EM-kilpailut Saint-Quentin-en-Yvelinesissä Ranskassa keskiviikkona. Ennakkoon suurimmat suomalaisodotukset kohdistuvat Mika Simolaan keskiviikkona aika-ajossa.
"Ajovauhti ja -rentous alkaa löytymään pikkuhiljaa. Rata vaatii kovassa vauhdissa jonkun verran enemmän keskivartalosta töitä kurvissa. Toivottavasti keskiviikkona suoritus lähtee onnistuneesti liikkeelle, niin saan hyvän fiiliksen ajoon päälle ja voi odottaa hyvää aikaa", Simola kertoi.

Odottavaisin tunnelmin on myös Pia Pensaari: "Fiilis on hyvä. Rataa pääsin maanantaina testailemaan ja jalkoja herättelemään. Hyväkuntoinen ja nopeantuntuinen rata vaikutti lupaavalta! Valmistautuminen on mennyt hyvin, joten nyt ei voi kuin...

SPU:n tiedote 18.10.2016
Lue lisää
Manniselle keskeytys MM kilpailuissa
Matti Manninen oli ainoana suomalaisena ajamassa miesten maantieajoa Qatarin MM kilpailuissa. Kovassa helteessä ajettu 257,5 kilometrin kisan arveltiin lähdettävän rauhassa ja irtiotot olivat todennäköisiä. Porilaisen tavoitteena oli päästä irtiottoon mukaan kilpailun alussa ja hän olikin mukana kahdessa yrityksessä. Nämä ajettiin kuitenkin nopeasti kiinni ja Manninen harmiksi kolmas yritys vasta onnistui ja siihen hän ei ehtinyt mukaan.

Irtiottoryhmä ajoi yhdeksänkymmentä kilometriä ennen kuin pääjoukko reagoi ja kilpailu lähti todella kovalla vauhdilla käyntiin. Sivutuulessa muodostui hyvin nopeasti neljä ryhmää, joista viimeiseen jäi Manninen ja 15 kilometrin kierroksilla hänet liputettiin pois, kun eroa oli tullut tarpeeksi. Näin...

SPU:n tiedote 16.10.2016
 
Lue lisää
Lotta Lepistölle MM mitali
Jos oli historiallinen hetki maantiepyöräilyn joukkue-pronssi Lotta Lepistöltä, oli  mitali henkilökohtaisessa kilpailussa kuitenkin vielä suurempi paukku. Kukaan maantiepyöräilijä ei ole ennen yleisessä sarjassa mitalipallille saanut nousta, mutta Lepistö ajoi kolmanneksi hurjan loppukiritaistelun jälkeen.

Lepistö kiitteli joukkuekavereitaan kisan jälkeen. -Oli hienoa ajaa suomipaita päällä kolmen muun kanssa. Tytöt auttoivat minua koko kisan ajan. Oli aivan eri fiilis ajaa kuin Riossa, jossa joutui yksin taistelemaan isoja maita vastaan. Oli kyllä huippuveto koota joukkue mukaan, vaikka harva uskoi tyttöjen kykyihin.

Joukkueenjohtaja Kjell Carlström oli laatinut kisaan suunnitelman, jota tytöt noudattivat.
-Suunnitelmana oli, että tytöt ajavat koko ajan lähellä Lottaa ja hakevat...

SPU:n tiedote 15.10.2016
 
Lue lisää
Naisten pyöräilyjoukkue valmiina huomiseen MM koitokseen
Huomenna on odotettu päivä, kun koko kauden MM kisaan tähdännyt Lotta Lepistö starttaa Qatarissa maantiepyöräilyn yhteislähtökisaan. Dohasta tavoitettu joukkue puhkuu itseluottamusta, eikä kenelläkään ole mitään ongelmia terveytensä kanssa. Myös kuumuuteen on ainakin jollakin tasolla totuttu.

Lepistö lähtee kisaan hyvillä mielin. -Kaikki on kunnossa. Kunto kohdallaan, pyörä pelaa ja kuumuuteen on totuttu jo hyvin. Reitti sopii minulle. Ei siis mitään selitettävää. Lähden huomenna tappelemaan mitalista. Ja uskon, että pystyn siihen myös. Kaikki riippuu taktiikan onnistumisesta. Kaikkiin irtiottoihin ei voi lähteä mukaan. On pidettävä vaan pää kylmänä ja katsottava rauhassa. Toivotaan, että onni suosii tässä kohtaa. Eli sitä pyöräilijöiden kutsumaa...

SPU:n tiedote 14.10.2016
 
Lue lisää
Tämän viikon video
Danny MacAskillin Wee Day Out, Youtubessa tänään julkaistu Red Bullin tuottama video kannattaa katsoa. Ainakin esittelypätkän lopussa oli materiaalia kuvauksista, joka varmisti sen että tälläkin videolla olevat temput on...
Lue lisää
Lotta Lepistölle maamme ensimmäinen MM mitali
Lotta Lepistö ajoi ammattilaistallinsa Cervelo Biglassa pronssia Dohan maantiepyöräilyn MM-kisojen joukkueaika-ajossa. Kuuden hengen joukkueella ajettavassa ja neljä maaliin vaatineessa kilpailussa nähtiin ettei kuumuutta kisapaikkakunnalla ole pelätty ja kauhisteltu turhaan. 40 asteen helteessä Rabo-Liv joukkueen ajaja menetti pyöränsä hallinnan, kun nestehukka aiheutti huimauskohtauksen ja hän ajoi päin aitausta. Hän yritti jatkaa ajoa, mutta ei pysynyt kunnolla edes pystyssä. Ongelmia oli myös Lepistöllä.
-Kuuma oli ja keitin aivan täysin. Meiltä oli pudonnut jo kaksi ajajaa kymppiä ennen maalia ja neljä oli pakko saada linjan yli. Jätettiin kaikki tarpeen mukaan vetovuoroja väliin ja yritettiin vaan tsempata toisiamme...

SPU:n tiedote 9.10.2016
Lue lisää
Tommi Martikainen Team Novo Nordiskin valmentajaksi
Tommi Martikainen liittyy osaksi ammattilaisjoukkue Team Novo Nordiskin valmentajistoa. Diabeetikoista koostuva UCI Pro Continental -tason joukkue osallistuu isoon osaan korkeimman tason ammattilaispyöräilykilpailuista. Tommi saa vastuulleen neljän ajajan henkilökohtaisen valmennuksen, joiden joukkoon kuuluu myös joukkueen suomalaisajaja Joonas Henttala.

"Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta toimia osana korkean tason ammattilaisjoukkueen valmennustiimiä", kommentoi Tommi juuri solmittua sopimusta. Erityisen hienona Tommi kokee pääsyn työskentelemään yhdessä Joonaksen kanssa, jonka hän näkee yhtenä potentiaalisimmista suomalaispyöräilijöistä. "Nykyisistä valmennettavistani ammattilaisina ajavat Lotta Lepistö ja Matti Manninen ovat molemmat profiloituneet kirivahvoiksi ajajiksi. On hienoa päästä työskentelemään täysin erityyppisen ajajan kanssa. Joonaksen vahvuudet tulevat enemmänkin esiin fyysisesti haastavilla, mäkisillä reiteillä", Tommi päättää.

SPU:n tiedotus 8.10.2016
Lue lisää
Pyöräilyunionin puheenjohtaja odottaa innolla MM kilpailuja
Vaikka syksy on jo edennyt pitkälle, on maantiepyöräilijöillä vielä yksi kova kilpailu ajamatta. Qatarissa  ajetaan 9-16.10 lajin MM kilpailut. Dohassa lajeina ovat joukkue- ja henkilökohtainen aika-ajo, sekä maantieajo.
Naisiin Suomi nimesi neljän ajajan joukkueen, jolla on vain yksi tarkoitus: Auttaa kapteeniaan Lotta Lepistöä mahdollisimman korkealle sijoitukselle maantieajossa. Joukkueen johtajana toimii entinen ammattilaisajaja ja viime vuodet Sveitsiläisessä IAM tallissa työskennellyt Kjell Carlström.

Pyöräilyunionin puheenjohtaja Juha Aintila on iloisen odottavalla mielellä.
-Olemme saaneet nyt kasaan joukkueen, joka tähtää yhteiseen tavoitteeseen. Lotta on nyt kovassa kunnossa ja pitkästä aikaa on mahdollisuus tuloksen tekemiseen.

Joukkue on valmistautunut jo pari viikkoa koitokseen. Rosa Törmänen ja...

SPU:n tiedote 6.10.2016
 
Lue lisää
11. Pirkka MTB 2.10.2016
Miehet 60 km
1 Halme Sasu Focus Halme Rasing 2.12.02
2 Pökälä Samuel TWD-Länken 2.14.31
3 Visuri Samuli Cycle Club Helsinki 2.16.49
4 Niemi Jarkko GIF 2.19.00
5 Urmas Stefani Team Bike Hotel Concept 2.21.30
6 Tähti Toni Croc Sports 2.21.42
7 Kuitto Antti Team Evo 2.22.48
8 Härginen Dani IBD Cycling 2.23.33
Lue lisää
Helsinkiin joukkorahoituksella hankitun riksapyörän akku varastettu
 
Helsinkiin joukkorahoituksella hankitun, ikäihmisten käyttöön tarkoitetun riksapyörän akku on varastettu. Akku vietiin tiistina päiväsaikaan lukitulta sisäpihalta Kruunuhaassa. Pihan porttikoodi oli vaihdettu muutama viikko sitten. Pyörä on tarkoitettu helsinkiläisten ikäihmisten viemiseksi ulkoilemaan ja asiointimatkoille.

Joukkorahoituskampanjan primus motor Martti Tulenheimo on varkaudesta todella pahoillaan.

- Olen turhautunut ja kiukkuinen. Varastaa nyt hyväntekeväisyyspyörästä akku!  

Akun vieminen tarkoittaa sitä, ettei sähköavusteista riksapyörää voida käyttää, ennen kuin varas palauttaa akun tai uuteen akkuun löytyy varoja. Varas vei siis fyysisen esineen lisäksi myös vanhuksilta mahdollisuuden päästä...
Lue lisää
Lotta Lepistölle kiripisteitä ja mukana irtiotossa
Cervelo-Bigla tallin Lotta Lepistö ajoi Italiassa Montevegliossa kiripisteitä ja oli irtiotossa mukana. Eroa irtiottajilla pääjoukkoon oli parhaimmillaan puolitoista minuuttia. Kymmenen kilometriä ennen maalia pääjoukko tavoitti Lepistön ja muut mukana olleet. Lepistö oli mukana myös yrittämässä kiripisteitä ja onnistui ajamaan toiseksi ensimmäisessä välikirissä.
-Päästiin irti kisan puolivälin jälkeen muutaman kuskin kanssa ja saatiin yhteistyö sujumaan. Tänään meidän oli tarkoitus ajaa Joelle Neumainvillelle ja siksi lähdin irtiottoon. Mutta toki olisin saanut maaliin asti mennä, jos irti olisi pysytty. Kiripisteitäkin tuli ja tänään oli ohjelmassa vähän kaikkea. Ehkä vähän liikaakin...

SPU:n tiedote 25.9.2016
Lue lisää
Lepistö veti tallikaverinsa palkintopallille Italiassa
Lotta Lepistö veti tallikaverinsa toiseksi Italian Bolognassa. Reitti oli kova italialaiseen tapaan ja 98,8 kilometrin kilpailu päättyi 12 % ja kolmen kilometrin nousuun. Lepistö veti Asleihg-Moolman Pasion perässään viiimeiset 20 kilometriä. Etelä-afrikkalainen kiitti ajamalla toiseksi ja muisti myös maalissa tallikavereitaan antamalla heille tunnustusta hyvästä työstä.
- Hyvä jalka tänään, kertoi iloinen Lepistö. Ajettiin se viimeinen neljännes tallin kanssa pitäen Asleighia suojassa. Hektistä oli, kuten Italiassa aina tahtoo olla ja tosissaan sai punnertaa, että eturintamassa pysyttiin.
Kun päästiin lähelle maalia ja Ashleigh oli keulilla. Meidän hommat oli tehty ja mentiin porukan perälle ja ajeltiin maaliin...

SPU:n tiedote 24.9.2016
Lue lisää
Suomelta vahva joukkue auttamaan Lotta Lepistöä mitalijahdissa
Kansainvälinen pyöräilykausi huipentuu lokakuun puolivälissä Qatarissa järjestettäviin maantiepyöräilyn MM-kilpailuihin, jonne Suomelta lähtee viiden urheilijan joukkue. MM-kilpailuissa lajeina ovat joukkueaika-ajo, aika-ajo sekä yhteislähdöt.
Kansainvälisen menestyksen myötä Suomelle on auennut paikat niin naisten kuin miestenkin maantieajoihin. Reitit ovat profiililtaan helppoja, mutta kovat tuulet, sekä lukuisat liikenneympyrät tuovat vaikeutta.
Suomalaisittain suurin kiinnostus kohdistuu lokakuun 15. päivänä ajettavaan naisten maantieajoon, jossa Lotta Lepistö on yksi mitalisuosikeista. Joukkue onkin kasattu vahvistamaan Lepistöä tässä haasteessa, ja joukkueen tarkoituksena on auttaa ja suojata Lepistöä mahdollisimman paljon.
"Halusimme kasata joukkueen, joka ajaa yhteen ja samalla tavoitteella. MM-kilpailut ovat aina vaikeammat kuin muut...

SPU:n tiedote 23.9.2016
 
Lue lisää
TWD-Länken sai joukkueeseensa nuoren lupauksen
TWD-Länken on täydentänyt joukkuettaan nuorella lupauksella, kun vantaalainen Otto Kolehmainen kirjoitti sopimuksen lahtelaisjoukkueen kanssa. Uusin jäsen ajaa tulevalla kaudella U19 -luokassa ensimmäistä vuotta. Hän siirtyy TWD-Länkeniin kasvattajaseurastaan CC Helsingistä. Hän ajaa myös junioreiden maajoukkueessa eli Fincyclingissa.

- Minulla on halu kehittyä ja siksi olen yhdessä valmentajani Matti Arvon ja isäni kanssa katsonut joukkuetta, jossa on hyvät kehittymismahdollisuudet. Siksi päätös oli aika helppo. Olen tyytyväinen, että TWD-Länken otti minut joukkueeseensa. Uskon, että siinä joukkueessa minulla on parhaat mahdollisuudet ottaa seuraavat askeleet eteenpäin omalla pyöräilijäpolulla, kertoi Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukion urheilulinjalainen Otto...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 22.9.2016
Lue lisää
Simola lähtee taas murskaamaan Suomen ennätystä EM-kisoihin
 
 
Kuva: Arne Mill/frontalvision.com
 
Mika Simola nousi keväällä 2016 otsikoihin lunastettuaan ensin paikan ratapyöräilyn MM-kisoihin Lontooseen ja tämän jälkeen rikkomalla itse kisoissa 23 vuotta vanhan Mika Hämäläisen Suomen ennätyksen kilometrin aika-ajossa.

Kisapaikan irtoaminen ja ennätyksen rikkominen ovat antaneet kovasti lisäpontta 31-vuotiaan turkulaisen tekemiseen. Etenkin kotimaisen laji- ja urheiluyhteisön reaktio nostattaa edelleen kylmiä väreitä.
- Kyllä se potkii eteenpäin. Oli todella makea juttu nähdä keväällä ennen MM-kisoja ja SE:n jälkeen, kuinka hienosti meidän lajiyhteisö ja ulkopuolisetkin tukivat ennen kisaa ja sen jälkeen. Oli hienoa huomata, kuinka suuresti vanhan ennätyksen rikkominen noteerattiin, Simola hehkuttaa...

SPU:n tiedote 19.9.2016
Lue lisää
Calpis DH-cup #5 18.9.2016

Miehet ELITE

1 1 Petteri Leivo HHCMB /Raispo 0.24,06 0.23,58
2 2 Mika Sukanen HyPy 0.25,23 0.23,89
3 20 Visa Malinen RR 0.32,36 0.26,00
48 Eki Vainikka RR / Specialized Nordic 0.27,41 0.26,77
5 10 Olli Majalahti DHT 0.28,75 0.27,78
6 3 Visa Linnala KAF 0.24,97 0.31,49
7 7 Anssi Koskinen RR 0.24,92 1.00,68
8 9 Ville Ormo DHT 0.24,96 DNF
Lue lisää
Suomalaisnaisilla tahmea päivä maantiepyöräilyn EM-kisoissa
Sari Saarelainen ajoi 90:nneksi naisten EM-kisojen maantieajossa Ranskan Bretagnessa lauantaina ollen paras suomalainen.

- Ajo tuntui kisan aikana ihan hyvältä. Kaikki meni hyvin ja onnistuin välttämään kasat, ajo oli aika levotonta ja porukka hosui hermostuneena aika paljon alussa. Sellainen terävin kovan kisan vauhti on nyt tällä viikolla ollut kokonaan hukassa. Niin tempossa kuin tänään maantiellä. Ei ihan pystynyt nakuttamaan sellaista "flow"-vauhtia mitä yleensä kovissa kisoissa. Normaalilla kunnollani olisin ajanut paremmille sijoille, mutta tätä on urheilu, Saarelainen analysoi.

Antonia Gröndahl ajoi ensimmäisissä arvokisoissaan kokonaistuloksissa sijalle 99 ja oli alle 23-vuotiaiden sarjassa lopulta 34. Triathlonista pyöräilyyn keväällä...

SPU:n tiedote 17.9.2016
 
Lue lisää
TWD-Länkenin ajaa Merida –pyörillä myös seuraavalla kaudella
Merida –pyörien virallinen maahantuoja Helkama Velox Oy ja maantiepyöräilyn ykkösseura TWD-Länken ovat tänään päättäneet jatkaa seitsemän vuotta jatkunutta yhteistyötään. Kahdeksannen vuoden sponsorointisopimus käsittää maantiepyörät, aika-ajopyörät ja MET -kypärät.

- Me haluamme menestyä ja sama tavoite on myös TWD-Länkenillä. Yhteistyömme TWD-Länkenin kanssa on toiminut hyvin ja siksi panostuksemme jatkamiseen ei ole esteitä. Haluamme edistää pyöräilyä liikkumis- ja urheilumuotona ja tämä sopimus on yksi osa sitä, kertoi Helkama Velox Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo.

- Kahdeksas vuosi saman pyöräsponsorin kanssa on meille tyytyväisyyden ja ylpeyden aihe. Helkama Veloxin panostus toimintaamme on ratkaisevan tärkeä. Olemme saaneet lukuisia Suomen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 17.09.2016
Lue lisää
Halme paras suomalainen nuorten EM-maantiellä
Sasu Halme ajoi parhaana suomalaisena sijalle 36 alle 23-vuotiaiden miesten maantiepyöräilyn Euroopan mestaruuskisoissa Ranskassa lauantaina.

- Sain ajettua onnistuneen ajon ja olen tyytyväinen sijoitukseeni. Loppukierrosten vauhti otti kuitenkin sen verran koville, että en yksin pystynyt nousemaan riittävän ylös paremman sijoituksen toivossa. Ohitin kuitenkin loppumäessä sen verran porukkaa, että nousin, Halme summasi.

150,70 kilometrin matkalle starttasi yhteensä kolme suomalaisajajaa.  Jaakko Hänninen tuli maaliin 84. sijalla ja Oskari Vainionpään urakka päättyi keskeytykseen...

SPU:n tiedote 17.9.2016
 
Lue lisää

Sivu 5 / 50:staEnsimmäinen   Edellinen   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET