Fillari 2/2017

Koeajossa:
• Cannondale Moterra – sähköavusteinen täysjousto plussarenkailla
• Pole Taiga Snow – toisenlainen läskipyörä
Adam Hansen – maantiepyöräilyn toisinajattelija
Infopaketti sadatta kertaa ajettavasta Giro d’Italiasta
Maastopyöräseikkailu Alaskan takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Luukin MTB Maratooni 17.9.2016

Miehet 60 km

1 Henri Ojala Team Evoc/TVC 2.20.07
2 Samuel Pökälä TWD-Länken 2.20.07
3 Samuli Visuri CCH 2.22.36
4 Antti Kuitto Team EVOC 2.28.16
5 Petri Syrjäläinen LaPy 2.36.01
6 Eemil Uitto Team Lapierre 2.37.08
7 Iiro Sairanen Imatran Urheilijat 2.37.33
8 Timo Lehtinen  2.38.26
Lue lisää
Jani Peltopuro maantieajossa kahdeksas
Käsipyöräilijä Jani Peltopuro sijoittui Riossa H3-luokan maantieajossa sijalle kahdeksan. 60 kilometrin matkalla eroa kärkeen jäi reilut 6 minuuttia. Ensimmäisissä paralympialaisissaan pyöräillyt Peltopuro ei lähtenyt varman päälle liikkeelle, vaan mielessä oli pieni riskinotto.
- Lähdin ajamaan niin sanotusti tyhmää kisaa eli yritin pysyä kärjen mukana mahdollisimman pitkään, kommentoi Peltopuro.
30 kilometrin kohdalla Peltopuro olikin vielä hyvin mukana pääjoukossa. Kolmannella 15 kilometrin lenkillä vauhti kuitenkin hieman heikkeni.
- Putosin kärjen vauhdista. Pariin kertaan kuroin sen umpeen, mutta sitten en enää pystynyt. Imusta kun putoaa..

Suomen Paralympiakomitean tiedote 15.9.2016
Lue lisää
Aleksi Hänninen siirtyy TWD-Länkeniin
20-vuotias Aleksi Hänninen siirtyy ensi vuoden alusta Porvoon Akilleksesta TWD-Länkeniin. Hänninen voitti tänä vuonna SM-pronssimitalin sekä aika-ajossa että maantiellä. Toista vuotta U23 -luokassa ajava Hänninen oli jo ensimmäisenä U23 -vuotenaan maantieajossa SM-hopealla.

- Joukkueen vaihto ei ollut mikään helppo päätös. Olen ajanut pikkupojasta asti Porvoon Akilleksessa ja tunneside kasvattajaseuraan on vahva. Mutta minun pitää ajatella omaa kehitystäni ja siksi päätös oli tehtävä. Olen ajanut TWD-Länkenin poikien kanssa monia kisoja ja tunnen heidät hyvin ja tunnen TWD-Länkenin toiminnan. Uskon...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 15.9.2016
Lue lisää
Saarelainen ja Gröndahl EM-tempossa sijoille 23
Sari Saarelainen ja Antonia Gröndahl aloittivat tänään EM-kisaurakkansa henkilökohtaisella aika-ajolla. Saarelainen ajoi N-elite-sarjassa sijalle 23 ja Gröndahl alle 23-vuotiaissa niin ikään sijalle 23. Naiset ajoivat saman reitin kuin alle 23-vuotiaat miehet keskiviikona. 24,5 kilometriä pitkä reitti oli kumpuilevassa maastossa ja viimeinen kilometri ylämäkeä. Saarelainen ajoi kohtuullisen ajon, vaikka odottikin itseltään parempaa tulosta.

- Alkumatka meni hyvin ja sain edellä lähteneen irlantilaisen nopeasti kiinni. Radan profiili vaikeutti ajoa, kun vaihteita sai vaihtaa jatkuvasti. Ajo oli hetkittäin liian säästeliästä ja toisaalta taas ajoittain liian runnovaa. Mikään ei varsinaisesti...
 
 
SPU:n tiedote 15.9.2016
Teksti: Sanna Karjalainen
Lue lisää
Paljasta Sipoon paras pyöräilyreitti
Kulkeeko sinun pyöräilyreittisi ihanan idyllisten maisemien läpi? Tiedätkö ehkä juuri sopivasti reisiä hapottavan treenireitin? Tai ehkä vasta opettelet pyöräilemään ja harjoittelet lapsille turvallisella lenkillä. Kerro meille pyöräilykyselyssä, mitkä ovat Sipoon parhaan pyöräreitit.

Sipoon kunnan pyöräilykyselyssä voit merkitä kartalle suosikkireittisi, kuvailla reittiä ja merkitä reitin varrelle esimerkiksi parhaat taukopaikat, nähtävyydet ja maisemakohdat. Kysely avataan 16.9. ja se on avoinna 15.10. asti.

-Toivomme, että kyselyyn tulisi vastauksia mahdollisimman erilaisilta pyöräilijöiltä ja saisimme suosituksia kaikenlaisista pyöräreiteistä. Tavoitteena on julkaista reittikokoelma, jossa olisi erilaisia reittejä niin sunnuntaipyöräilijöille, lapsiperheille kuin pyöräilyharrastajille, kertoo kaavoittaja Aino Kuusimäki.

Reitit voivat olla paitsi Sipoon sisäisiä reittejä myös seutureittejä...
Lue lisää
Tandempyöräilijät Ollanketo ja Martikainen pettyivät yhdeksänteen sijaan
Suomen tandempari Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen olivat yhdeksänsiä näkövammaisten tandempyöräilyn aika-ajokilpailussa. Ollanketo oli pettynyt suoritukseen, koska tiesi, että parempana päivänä mahdollisuudet olisivat olleet paremmille sijoituksille. Suomalaiset jäivät 30 km lenkillä Iso-Britannian voittajaparista kaksi minuuttia, kolmanteen sijaan eroa oli 47 sekuntia. Suomalaisten keskinopeus reitillä oli 49km/h.
57-vuotias Ollanketo oli pettynyt omaan suoritukseensa.
- Tänään oli minusta kiinni, ei vaan kulkenut. Harmittaa, kun Tommilla oli hyvä veto päällä. Tiesimme, että hyvänä päivänä meillä on mahdollisuudet mihin vain. Tänään vaan ei ollut se päivä, pettynyt Ollanketo tilittää.
Ollanketo on edustanut Suomea silloisen oppaansa Marko Törmäsen kanssa Pekingin 2008...

Suomen Paralympiakomitean tiedote 14.9.2016
 
Lue lisää
Jani Peltopuro onnistui paralympiadebyytissään
Paralympialaisten maantiepyöräily alkoi eri luokkien aika-ajokilpailuilla keskiviikkona. Käsipyöräilijöiden luokassa H3-kilpaileva Jani Peltopuro oli 10:ksi nopein, mikä oli hyvä onnistuminen paralympialaisten ensikertalaiselta. Kilpailun nopein oli odotetusti Vittorio Podesta, joka teki minuutin eron hopealle tulleeseen Itävallan Walter Ablingeriin. Peltopuro hävisi voittajalle yli neljä minuuttia. Aika-ajossa ajettiin 20km lenkki, jolle kilpailijat lähtivät matkaan minuutin välein.

-Olen tyytyväinen kilpailuun ja sijoitukseen. Tavoitteena oli päästä kymmenen joukkoon. Ensimmäisen kierroksen loppu...

Suomen Paralympiakomitean tiedote 14.9.2016
 
Lue lisää
Halmeella perusajo EM-tempossa Ranskassa
Sasu Halme aloitti maantiepyöräilyn EM-kilpailut Ranskassa ajaen sijalle 26 alle 23-vuotiaiden aika-ajossa. 24,5 kilometriä pitkällä reitillä oli loppupäässä nousuja, joten kilpailusuorituksen vauhdinjako oli osattava ajoittaa oikein. Halme oli tyytyväinen omaan ajoonsa, josta hän ei juurikaan mitään virheitä löytänyt, mutta hieman jäi miettimään aloittiko sittenkin liian hiljaa.

- Olisin ehkä pystynyt alussa ajamaan kovempaa, mutta toisaalta lopun nousuihin piti säästää paukkuja. Tämä oli vasta toinen yli 20 kilometrin tempo tänä vuonna, joten olen ihan tyytyväinen omaan ajooni, Halme kertoi.

Kilpailun voitti saksalainen Lennard Kämna ennen Italian Filippo Gannaa ja Ranskan Rémi Cavagnaa...

SPU:n tiedote 14.9.2016
Teksti: Sanna Karjalainen
 
Lue lisää
Viikon video
Viikonloppuna Val di Solessa ajettiin DH:n MM-mitaleista ja Rachel Athertonin viikonlopun vietto taltioitiin videolle. Käy katsomassa mitä naisten DH:n kestomenestyjän päiviin kuului...
 
Lue lisää
TWD-Länkenin hyvä kausi päättyi cupin kolmoisvoittoon
Kotimainen maantiepyöräilykausi päättyi viikonloppuna Kankaanpäässä ajettuun Syysetapit -kilpailuun. Se oli samalla seitsemänosaisen Škoda -maantiecupin päätöskilpailu.

Kankaanpään Syysetapeilla ajettiin lauantaina 10 kilometrin aika-ajo, lyhyt kortteliajo ja sunnuntaina 165 kilometrin maantieajo. Cupin viimeiseen kilpailuun lähdettäessä TWD-Länkenillä oli kaksoisjohto.

Etappiajon ensimmäisellä etapilla aika-ajon Suomen mestari Samuel Pökälä oli odotetusti nopein. Hän pujotteli kivipaasien välistä Kankaanpään torille päättyneellä etapilla kuitenkin vain sekunnin nopeammin kuin toiseksi sijoittunut Finnfalz-Rush Racingin Sasu Halme. TWD-Länkenin Juho Hänninen oli viides ja Jesse Kaislavuo kuudes.

Toinen etappi, lyhyt kortteliajo päättyi niinikään torille rakennettuihin sokkeloihin, jossa ei juuri maalisuoraa ollut. Korttelikilpailussa nähtiin jo alkuvaiheessa...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 12.9.2016
 
Lue lisää
Suomalaiset lähellä mitaleita XCO:n PM-kisoissa Tanskassa
 
 
Suomea edusti sunnuntaina Tanskassa XCO:n Pohjoismaiden mestaruuksissa kolme kuskia: elite-sarjojen suomenmestarit Sakari Lehtinen (HyPy) ja Noora Kanerva (KorsKa/Team2020), sekä juniorinaisissa Kajsa Salmela (KorsKa/Team2020). Kilpailu oli samalla Tanskan XCO-cupin, Sramligan, päätöskilpailu ja UCI1-kategorian kilpailu.

PM-rata oli tanskalaiseksi epätyypillisen mäkinen. Viiden kilometrin kierrokselle kertyi noin 180 metriä nousua. Elite-miehet ajoivat 6 ja naiset 5 kierrosta, juniorinaiset ajoivat 4 kierrosta. Radan nousut olivat teknisesti helppoja, mutta jyrkkiä. Alamäissä tekninen haaste tuli lähinnä lukuisista tiukoista mutkista, joita radalle oli rakennettu. Tanskan XCO-kisalle tyypilliset hyppyrit ja dropit puuttuivat lähes kokonaan.

Lähtölista oli tänä vuonna poikkeuksetta joka sarjassa kovatasoinen. Miesten sarjassa...

SPU:n tiedote 12.9.2016
 
Lue lisää
Lotta Lepistö veti tallikaverinsa voittoon Italiassa
Cervelo-Biglan tallin Lotta Lepistö auttoi tallikaverinsa voittoon Italiassa ajetussa Giro Toscanassa. Etelä-Afrikan Asleigh Moolman-Pasio ylitti maaliviivan ykkösenä, kun Lepistö muiden tallikaveriensa kanssa veti viimeiseen nousuun itseltään jalat alta ja perässä tullut Moolman-Pasio pääsi iskemään irti.
Lepistö on ollut pari päivää hieman flunssainen. "Hieman alkoi lopussa ottamaan jo keuhkoputkiin, joten päätin ottaa lopun rauhassa. Hieman tietysti harmittaa, kun olin toisena ensimmäisen päivän jälkeen ja nyt joutui antamaan sitten periksi."
Tallin puolesta noormarkkulainen oli kuitenkin todella iloinen. "Voitto tallille on aina päätavoite ja se saatiin. Siitä olen tietysti erittäin tyytyväinen."
Moolman-Pasio voitti myös kokonaiskilpailun...
 
SPU:n tiedote 11.9.2016
 
Lue lisää
Seitsemän Veljeksen XCM 11.9.2016
Miehet täysimatka 65 km
1 Iiro Sairanen Imatran Urheilijat 3.41.23
2 Timo Lehtinen Sali82/Turku 3.49.12
3 Heikki Niskakangas IK-32 3.49.15
4 Pekka Vesanen Kouvola 4.04.15
5 Teemu Mattila BS-PU Triathlon 4.21.01
6 Ari Tölli KorsKa 4.28.03
7 Mauri Metso OSM-MTB 4.53.43
8 Niko Väisänen OSM-MTB 4.53.43
Lue lisää
Manninen ja Pensaari voittoon Syysetapeilla
Manninen ja Pensaari voittoon Syysetapeilla, Pökälä ja Gröndahl veivät ŠKODA maantiecupin kokonaiskisan

Sunnuntaina Kankaanpäässä ratkottiin ŠKODA maantiecupin kokonaiskilpailu Porin Tarmon ja Kankaanpään Yrittäjien järjestämien Syysetappien yhteydessä. Naisten ajoivat 111 kilometrin matkan kahtena kierroksena. Kilpailu ratkesi toisella kierroksella Jämikeskuksen mäessä, jossa irtosi seitsemän hengen irtiottoporukka. Focus Ladies oli neljällä edustettuna porukassa, ja naiset yrittivät vielä hajottaa joukkoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Ratkaisu jäi ennen maalia olevalle suoralle...

SPU:n tiedote 11.9.2016
 
Lue lisää
Syysetapit maantie, Kankaanpää 11.9.2016

M-Elite, 166 km

1 120 Manninen Matti Bliz-Merida/Koiviston Isku 4.01.32
2 126 Hänninen Jaakko TWL 4.01.32
3 128 Pökälä Samuel TWL 4.01.32
4 123 Hänninen Juho TWL 4.02.10
5 104 Toppari Jaakko JurVo 4.02.13
6 122 Kangaskokko Juha OTC 4.02.13
784 Kejo MikkoFinnfalz-Rush Racing
4.02.13
891Aalto Mikko
JurVo 4.02.13
Lue lisää
Rollo MTB 11.9.2016
M-10 2 km
1 Joel Tapio OP-P 6.57,0
2 Karri Kallas  7.40,0
3 Lassi Nurmela OP-P 7.41,0
4 Niila Johansson OP-P 7.42,0
5 Jaakko Johansson OP-P 7.43,0
6 Onni Holappa  8.50,0
7 Lauri Tapio OP-P 12.03,0
Lue lisää
Pökälä ja Gröndahl tempon nopeimmat – Halme ja Törmänen korttelietapin voittoon
ŠKODA maantiecupin päätösviikonloppu aloitettiin Kankaanpään Syysetapeilla lauantaina. Aamulla miehet ja naiset ajoivat 10 kilometrin henkilökohtaisen aika-ajon, ja iltapäivällä vajaan tunnin mittaisen korttelikilpailun. Vaikka vettä ei aamupäivällä satanutkaan, kisareitillä asfaltti oli märkää ja Kankaanpään torilla viimeiset mukulakivimutkat liukkaita. Naiset lähtivät matkaan käänteisessä järjestyksessä cupin kokonaistilanteeseen nähden. Kolmantena cupissa oleva, ensi viikolla EM-kisoihin lähtevä Focus Ladies’n Antonia Gröndahl piti naisissa kovinta vauhtia ja ajoi selkeään voittoon ennen seurakaveri Minna-Maria Kangasta. Dramatiikkaakin maalisuoralla nähtiin, kun cupia johtaneella Pensaarella rikkoutuivat jarrut viimeisessä mutkassa ja hän veti aidan läpi pitkäksi. Pensaari pysyi kuitenkin pystyssä ja...

SPU:n tiedote 10.9.2016
Lue lisää
Lepistö ajoi pääjoukossa maaliin Italiassa
Lotta Lepistö starttasi tänään Premondiale Giro Toscana Int. Femminile –etappiajojen toiselle etapille, vaikka hänellä oli pieniä tuntemuksia alkavasta flunssasta. Lepistö ajoi pääjoukossa maaliin sijalla 23 voittajalle 16 sekuntia jääneenä. Kokonaiskisassa hän on yhdeksäntenä. Tallikaveri Asleigh Moolman-Pasio säilytti kärkipaikkansa ollen tänään etapilla kolmas.

- Ei se ajaminen nyt niin pahalta tuntunut, vaikka pientä flunssaa on ehkä tulossa. Varmaan huomenna kuitenkin vielä starttaan päätösetapille...

SPU:n tiedote 10.9.2016
 
Lue lisää
Skoda maantiecup kortteli 10.9.2016

M-Elite

1. 119 Halme Sasu Finnfalz-Rush Racing 45.02,2 
2. 128 Pökälä Samuel TWL 45.02,2 0
3. 120 Manninen Matti Bliz-Merida/Koiviston Isku 45.10,2 8
4. 126 Hänninen Jaakko TWL 45.10,2 8
5. 104 Toppari Jaakko JurVo 45.10,2 8
6. 122 Kangaskokko Juha OTC 45.10,2 8
7. 127 Niemi Jarkko GIF-Chebici 45.10,2 8
8. 121 Relanto Erik Finnfalz-Rush Racing 45.10,2 8
Lue lisää
Skoda maantiecup aika-ajo10.9.2016

M-Elite 10 km

1. 128 Pökälä Samuel TWL 13.03,6
2. 119 Halme Sasu Finnfalz-Rush Racing 13.04,6
3. 120 Manninen Matti Bliz-Merida/Koiviston Isku 13.32,7
4. 114 Nordlund Johan Racebike Focus/CK Master 13.33,7
5. 123 Hänninen Juho TWL 13.35,0
6. 129 Kaislavuo Jesse TWL 13.38,3
7. 93 Halme Samuel Finnfalz-Rush Racing 13.39,3
8. 127 Niemi Jarkko GIF-Chebici 13.43,3
Lue lisää

Sivu 6 / 50:staEnsimmäinen   Edellinen   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen   
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET