Fillari 3/2017

Vertailussa 9 noin 2 700 euron maantiepyörää
Koeajossa:
• Specialized S-Works Enduro Öhlinsin iskareilla
• Kevyt kotimainen XC-täysjousto Croc Fully 29

Gilbert ja van Avermaet kevätklassikkojen kunku
Slovenia– maastopyöräilyn tuntematon Mekka
Näin vaihdat ketjut tai korjaat ne tien päällä
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Laura Vainionpäältä vahva ajo Hollannissa
Laura Vainionpää jatkoi hyviä kevätkauden otteitaan tänään Hollannissa ajetussa UCI 1.1 kategorian kilpailussa Omloop van Borsele, jossa hän ajoi maaliin sijalla 16. 138km kisaan starttasi yli 160 naista ja kovan sivutuulen värittämässä kisassa pidettiin kovaa vauhtia heti alusta lähtien.

Vainionpää piti kuitenkin läpi kisan huolen hyvästä sijoittumisesta kisan kärkiporukassa, jota tuuli ja vauhdinpito harvensivat tehokkaasti. Lopulta kisan voitto ratkaistiin kahden naisen irtioton kesken ja voittoon ajoi hollantilainen Riejanne Markus. Pääjoukko kiri kisan kolmannesta sijasta minuutin voittajan takana ja Vainionpää ylitti isohkon ryhmän kirissä maaliviivan lopulta sijalla 16. Sari Saarelainen ja Rosa Törmänen olivat myös kisassa...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 22.4.2017
 
Lue lisää
TWD-Länkenin Samuel Pökälä vahvin Turun korttelissa
Viime vuosina kevään suomalaisessa klassikossa TS-kortteliajossa hyvin menestynyt TWD-Länken jatkoi totutulla linjallaan. Joukkueen Samuel Pökälä oli jälleen vahvin.

60. kerran ajettu kortteliajo käytiin tänä vuonna kurjissa olosuhteissa. Ajoittain jopa rännäksi muuttunut sade ja kylmä sää latisti hyvää juhlakilpailua. 70 kilpailuun ilmoittautuneesta moni joutui jättämään leikin kesken.

Kilpailu alkoi jo ensimmäisistä kierroksista alkaen irtiottoyrityksillä. Ratkaisevaa irtiottoa ei syntynyt ennen kuin kisasta oli ajettu vajaa puolet. Silloin kärkeen muodostui kolmen ajajan ryhmä, jossa ajoivat Samuel Pökälä, Finfalz Rush Racingin Sasu Halme ja järjestävän seuran Turun Urheiluliiton kasvatti...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 22.4.2017
 
Lue lisää
Pia Pensaari ja Samuel Pökälä voittoihin TS-Kortteliajoissa
Kotimaisen maantiepyöräilyn huippusarja ŠKODA Maantiecup starttasi tänään lauantaina 22.huhtikuuta Turussa legendaarisilla Turun Sanomien kortteliajoilla. 60-vuotisjuhlaansa viettänyt perinteinen kortteliajo tarjosi jälleen jännittäviä ja jopa dramaattisia hetkiä. Sää ei tänä vuonna suosinut kilpailijoita tai katsojia.
Viime vuonna naisten kilpailun voitti Team Velo Cyclingin Pia Pensaari, joka oli jälleen vahvin loppukirissä. Naisten kisan kakkonen oli Antonia Gröndahl, kolmas Suvi Kangaskokko.   
”Oli kyllä aika kylmää ja kosteaa, mutta jossain vaiheessa lakkasi edes hetkeksi satamasta. Tuuli teki kisan mielenkiintoiseksi, välillä tuuli ihan kunnolla. En odottanut kisalta oikeastaan vielä mitään. Viime vuonna loppukirissä oli enemmän joukkoa, jolloin olin ehkä hieman huonommassa paikassa...
 
SPU:n tiedote 22.4.2017
 
Lue lisää
Turun Sanomien kortteliajojen 60-vuotisjuhlakilpailu avaa ŠKODA Maantiecupin kauden
Kotimaisen maantiepyöräilyn huippusarja ŠKODA Maantiecup starttaa tämän kauden osalta lauantaina Turussa legendaarisilla Turun Sanomien kortteliajoilla. Perinteitä tapahtumalla riittää, sillä se viettää jo 60-vuotisjuhlaansa. Aurajokirannassa ajettavan kilpailun reitti on: lähtö Itäinen Rantakatu–Hämeenkatu–Auransilta–Läntinen Rantakatu–Kirkkosilta–Itäinen Rantakatu–maali. Kierroksen pituus noin 1,12 kilometriä. Lähtö ja maali ovat Itäisellä rantakadulla Aboa Vetus & Ars Nova -museon edessä.

Viime vuonna naisten kilpailun voitti Pia Pensaari, joka on jälleen mukana.
”Kauden ensimmäinen kisa, joten hirveästi en muuta osaa sanoa kuin, että toivottavasti ei sada lunta. Ensimmäinen kisa on aina hiukan muita jännittävämpi, mutta jännitys loppuu yleensä heti kun startti on tapahtunut. Talven treenailut olen painottanut radalle ja...

SPU:n tiedote 18.4.2017
 
Lue lisää
TWD-Länken aloitti kotimaisen kauden voitolla
TWD-Länkenin Jesse Kaislavuo oli vahvin kotimaisen maantiepyöräilykauden avauskilpailussa Lattomeri –ajossa Porissa. 130 kilometrin kilpailun voitto ratkaistiin viiden ajajan loppukirissä, jossa hallitseva Suomen mestari Kaislavuo oli odotetusti vahvin. Joukkueen menestystä täydensi pitkän päivätyön irtiotossa tehnyt Sauli Pietikäinen sijoittumalla viidenneksi autettuaan ensin Jesse Kaislavuota loppukirissä. Kun vielä seuran Otto Kolehmainen oli kilpailun paras juniori, niin kauden avaus sujui TWD-Länkeniltä mallikkaasti.

Kylmässä, mutta enimmäkseen poutaisessa säässä käyty kilpailu ajettiin viitenä 25 kilometrin kierroksena. Jo heti kilpailun ensimmäisen kierroksen alusta syntyi irtiottoyrityksiä, mutta vakavin irtiotto syntyi, kun kilpailusta oli ajettu noin 20 kilometriä. Kärjessä ajoivat Sauli Pietikäinen, Jarkko Niemi...
 
TWD-Länkenin lehdistötiedote 17.4.2017
 
Lue lisää
Lattomeri Pori/Ulvila 17.4.2017

M-ELITE 130 km

1. 58 Kaislavuo Jesse TWD-Länken 3.07.13
2. 16 Niemi Jarkko GIF-Chebici 3.07.14
3. 15 Seppä Lauri GIF-Chebici 3.07.16
4. 25 Backman Anders IBD Cycling 3.07.17
5. 59 Pietikäinen Sauli TWD-Länken 3.07.29
6. 1 Hietala Juhana Cycle Club Helsinki CCH 3.08.28
7. 21 Turunen Mikael IBD Cycling 3.08.28
8. 36 Toppari Jaakko Jurvan Voima 3.08.29
Lue lisää
ŠKODA Maantiecupilla iso merkitys pyöräilylle ja pyöräilijöille
Vuosi vuodelta kehittyvä ŠKODA Maantiecup tuo suomalaisille maantiepyöräilijöille kilpailukalenteriin rungon ja monipuolisia kisoja. Viime vuonna naisten kokonaiskilpailun voittanut Antonia Gröndahl tietää hyvin, mikä merkitys sarjalla on.
– Viime vuonna panostin siihen, koska en ajanut niin paljon ulkomailla. Opin jokaisesta kisasta jotain uutta, Gröndahl sanoo.
Kisasarjassa hän viihtyi erityisesti kauden päättäneissä Syysetapeissa. Toinen suosikki on ”kotikentällä” käytävä TS Kortteli.
– Sarja on kilpailuiltaan monipuolinen ja vaatii myös urheilijalta monipuolisuutta, Gröndahl sanoo...
 
SPU:n tiedote 14.4.2017
 
Lue lisää
Simolalle jäi harmiteltavaa uransa viimeisessä MM-startissa
Mika Simola ei ollut tyytyväinen aikaansa 1.05,446, jonka hän ratapyöräilyn MM-kilpailuissa Hongkongissa kilometrillä ajoi. Suoritus toi kilometrin aika-ajossa sijan 27. Harmituksen lisäksi ajosta löytyi hyviäkin asioita.
”Jalat tuntuivat kovin pehmeiltä jo alkuverrassa, ja ajossahan se sitten näkyi. Eka kierros lähti ihan hyvin ja ajoin oman parhaan kilsan starttini. Toka kierros oli kovin levoton ja valitettavasti...

SPU:n tiedote 16.4.2017
 
Lue lisää
Simola hakee omaa parasta tulostaan MM-kisoista
Mika Simola edustaa Suomea ratapyöräilyn MM-kilpailuissa Hong Kongissa, jossa kilpaillaan keskiviikosta sunnuntaihin. Simola osallistuu kilometrin aika-ajoon, joka on ohjelmassa sunnuntaina.

- Kuten olen ennenkin todennut, kisoihin lähdetään aina ajamaan omaa parasta tulosta. Niin myös tällä kertaa. Toivottavasti löytyy hyvä...
 
SPU:n tiedote 12.4.2017
 
Lue lisää
Lepistö kahdeksas Hollannin etappiajossa
Viimeinen etappi ei tuonut muutosta Carvelo-Bigla tallin kaksikon Lisa Kleinin ja Lotta Lepistön sijoituksiin Hollannin etappiajossa. Lepistö pinnisteli maaliin sunnuntaina seitsemäntenä samalla ajalla voittajan, norjalaisen Emilie Mobergin kanssa...
 
SPU:n tiedote 9.4.2017
Lue lisää

Sivu 7 / 102:staEnsimmäinen   Edellinen   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK