Fillari 7/2017

Katsauksessa talviajokengät

Koeajossa:
• Rose pikes Peak 1 AM 27,5
• BMC Trailfox AMP

Ajettu Feltin 2018-maastopyöräuutuudet
 
Haastattelussa Jarlinson Pantano - Kolumbian uusin ässä
Esittelyssä Hel CX Cup
Pyörällä Tadžikistanin takamailla
 


Lähimmän Fillari-lehden irtonumeroiden myyntipisteen voit tarkistaa Lehtipisteen palvelusta

Edelliset numerot saatavilla kätevästi digilehtinä
Vierumäki XCO Etapit 26.-27.8.2017
M-Elite 17,5 km
1 Henri Ojala Team EVOC / TVC 1.13.54,0
2 Simo Sohkanen Team EVOC / HyPy 1.18.20,0
3 Antti Kuitto Team EVOC / Hypy 1.18.42,0
4 Dani Härginen CCH 1.19.21,0
5 Arto Tikkala ProMTB / Croc Sports 1.21.19,0
6 Hannu Anttila WVC / WasaBikeService 1.21.20,0
Lue lisää
BMX Racing Suomi Cup #3 Tampere 26.8.2017
Miehet 13, Naiset 14
1 Edvin Leppänen BTu
2 Axel Kantanen BMXH
3 Joel Autio BTu
4 Max Mäenpää TaBC
5 Pyry Panula RR
6 Niko Matilainen TaBC
7 Alexander Shvedchikov BMXH
Lue lisää
Jukka Vastaranta ja Sini Alusniemi Jämi84 -maastopyöräilyn vahvimmat
Jukka Vastaranta ja Sini Alusniemi olivat nopeimmat maastopyöräilijät lauantaina järjestetyssä Jämi84 -maastopyörätapahtumassa Ikaalisissa.

Vastaranta karkasi 84 kilometrin kilpailussa omille teilleen jo viiden kilometrin ajon jälkeen metsäpolulla. Hän sai nopeasti kasvatettua eron seuraaviin lähes minuutin mittaiseksi. Lopussa ero kasvoi entisestään ollen maalissa yli puolitoista minuuttia.

-    Kun pääsin muilta irti, painoin niin paljon kuin lähti, kommentoi Vastaranta kisan kulkua.

Toiseksi polki Alges Maasikmets. Kokenut virolainen on edustanut maataan olympialaisissakin ja hän on voittanut Jämi84 -tapahtuman aiemmin. Lauantaina hän oli vahvin voittajan takana polkeneessa ryhmässä.

Kamppailussa kolmannesta sijasta vahvimmaksi osoittautui Mikko Järvinen. Viisi kilometriä ennen maalia Maasikmetsin kyydistä pudonnut suomalainen myönsi, että toisten epäonni oli hänen...
Lue lisää
Jaakko Hänninen neljäs Baltic Chain Tourin kakkosetapilla
Baltic Chain Tour jatkui perjantaina Latvian Jelgavasta Siguldaan poljetulla 170 kilometrin etapilla, joka ajettiin valtaosin kevyessä sateessa. Sen voitti Israel Cycling Academyn kanadalaisajaja Benjamin Perry, joka oli vahvin maaliin johtaneessa 900 metrin mäessä. Sen jyrkkyys oli yhdeksän prosenttia.
 
Voittaja oli mukana kilpailun ratkaisevassa irtiotossa, joka karkasi pääjoukolta 34 kilometriä ennen maalia. Hän oli myös etapin jälkimmäisessä välikirissä toinen. Kahdeksan ajajan irtiotossa olivat mukana myös Jesse Kaislavuo ja Hiski Kanerva. Noin kahdeksan kilometriä ennen maalia suomalaiset putosivat keulasta, ja kärkijoukko oli supistunut neljään ajajaan. Sen ero pääjoukkoon oli 48 sekuntia.
 
Loppukilometrien aikana aktivoitunut pääjoukko alkoi tavoittaa keulasta pudonneita...

SPU:n tiedote 25.8.2017
 
Lue lisää
Suomen ensimmäinen pyöräkatu avattiin Joensuussa - Pyöräilijät kiitti kaupunkia
Joensuuhun avattiin tänään perjantaina juhlallisin menoin Suomen ensimmäinen pyöräkatu. Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen ja Joensuun Polkijoiden puheenjohtaja Juhana Venäläinen luovuttivat kadun avajaistilaisuudessa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaiselle Suomen ensimmäisen pyöräkatu -liikennemerkin. Pyöräilijät halusivat merkillä kiittää Joensuun kaupunkia hyvästä työstä pyöräilyolosuhteiden parantamisessa.
Joensuun pyöräkatu on kolmen korttelin pituinen osuus Kauppakadulla Yläsatamakadun ja Rauhankadun välillä. Se on päällystetty punaisella asfaltilla ja reunoilla on väylät jalankulkijoille. Pyöräkadulla saavat ajaa myös moottoriajoneuvot, mutta siellä liikutaan pyöräilijöiden ehdoilla. Autoilijoiden on sopeutettava vauhtinsa pyöräilijöiden tahtiin.
“Kyseessä on täysin uusi katutyyppi Suomessa, joka osoittaa konkreettisesti, mitä uudenlainen pyöräliikenteen suunnittelu on. Toivon, että muut suomalaiset kaupungit rohkaistuvat tästä...

Pyöräliitto 25.8.2017
 
Lue lisää
ŠKODA Maantiecup jatkuu Velotourilla, Puskala innoissaan kotikisaansa
Maantiepyöräilyn kotimaisen ŠKODA Maantiecupin kausi lähestyy loppuhuipennustaan. Kuuden osakilpailun cupista viides osakilpailu ajetaan sunnuntaina Helsingin Velotourissa.
Miehillä matkana on 154,4 kilometriä, naisilla 97,3 kilometriä. Kilpalähtöjen maaliintulo on Mäkelänkadulla, samassa paikassa kuin Baltic Chain Tourin neljännellä etapilla. Viimeinen kilometri alkaa Olympiakylän Alepan kohdalta ja maalisuoran pituus Koskelantien risteyksestä maaliviivalle on noin 600 metriä.
– Tämä on kotikisani, seurani kisa ja tosi tutut reitit. Reitti on vähän vaihteleva, ei ihan flättiä, muttei hirveää nousua. Vaihteleva reitti, jossa tiedän ihan tasan tarkkaan mitä missäkin tulee. Tulee varmaan hyvä kisa, kun matka on vähän pidempi, saa siinä ajaakin. Pistetään vaikka itse kisaa pystyyn...

SPU:n tiedote 25.8.2017
 
Lue lisää
Latvian Maris Bogdanovics Baltic Chain Tour avausetapin voittoon
Sunnuntaina Helsinkiin päättyvä Baltic Chain Tour käynnistyi tänään 161 kilometrin avausetapilla Liettuassa. Vilnasta Panevėžysiin poljettu etappi alkoi sadesäässä ja kymmenen asteen lämpötilassa. Vaikka sää kilpailun aikana poutaantui ja lämpeni, päivä oli varsin tuulinen. Tämä sopi etapin voittaneen Maris Bogdanovicsin joukkueen Rietumu Banka – Rigan suunnitelmiin.
 
- Tiesimme, että kilpailusta tulee tuulinen, joten päätimme hajottaa porukan. Se onnistui 33 kilometrin kohdalla, ja minä olin keularyhmässä koko päivän ajan. Joukkueeni teki hienoa työtä kilpailun kontrolloimiseksi, ja kaksi joukkuekaveria veti minulle kirin, Bogdanovics kertoo.
 
Hän oli kilpailun toisessa välikirissä toinen ja voitti kolmannen, joten mies johtaa myös kokonaispistekilpailua...
 
Etapin tulokset: http://balticchaintour.com/results/results-2017/

SPU:n tiedote 24.8.2017
 
Lue lisää
Manninen metsästää Baltic Chain Tourilta kärkisijoja
Baltic Chain Tourin ensimmäinen etappi käynnistyy torstaina Liettuan pääkaupungista Vilnasta, ja se päättyy 161 kilometrin päähän Panevėžysiin. Suomesta mukana on kaksi joukkuetta, miesten maajoukkue ja alle 23-vuotiaiden maajoukkue.
 
Maajoukkueessa mukana on muun muassa Matti Manninen, jonka oma Continental-joukkue Team FixIt.no joutui jäämään kilpailusta pois loukkaantumisten takia. Mannisella on Baltic Chain Tourilta hyvää kokemusta, sillä hän voitti vuoden 2015 kilpailussa ensimmäisen etapin ja oli kokonaiskilpailun toinen.
 
- Lähden kisaan hyvällä fiiliksellä, on hienoa päästä ajamaan UCI-kilpailua Suomessa sunnuntaina. Reittiprofiili sopii minulle, joten lähden hakemaan parannusta toissavuotisiin sijoituksiin, Manninen kertoo.
 
Joukkue on käynyt etukäteen läpi etappien reittiä...

SPU:n tiedote 23.8.2017
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen kolmanneksi Ranskassa Tour du Chablaisissa
Kahteen mäkietappiin supistunut Tour du Chablais –kilpailu päättyi tiukkaan sekuntitaisteluun, jossa 20-vuotias Jaakko Hänninen joutui taipumaan kokonaiskilpailun kolmanneksi. Vahvasti ajanut Hänninen oli viimeisellä etapilla kuuden ajajan irtiottoryhmän loppukirissä neljäs. Tour du Chablaisin perjantainen prologi jouduttiin keskeyttämään myrskyn vuoksi ja näin se jäi tuloksista pois.

Molemmat etapit olivat yli 150 kilometriä ja kokonaisnousua kahtena päivänä tuli noin 5000 metriä.

Sunnuntain 154 kilometrin etapilla jo sen maastoltaan tasaisella alkupuolella muodostui kärkeen iso 25 ajajan irtiottoryhmä. Jaakko Hänninen ei ollut siinä mukana eikä myöskään yhtään hänen joukkueensa AC Bisontinen ajajaa. Tilanne näytti kokonaistilanteessa yhdeksäntenä etapille lähteen Jaakko Hännisen kannalta...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 20.8.2017
 
Lue lisää
Lotta Lepistö kahdeksas Ladies Tour of Norwayn kokonaiskilpailussa
Ladies Tour of Norwayn viimeinen etappi, 156 km Svinesundista Haldeniin, ajettiin sateisessa säässä. Lotta Lepistö starttasi päivään kokonaiskilpailun yhdeksänneltä sijalta. Viimeisellä etapilla nähtiin paljon irtiottoyrityksiä ja Lepistö oli aktiivisesti mukana niissä.

Haldenin kaupungissa ajetuilla loppukierroksilla ryhmä meni lopullisesti palasiksi ja voitosta kiri reilun 20 naisen ryhmä. Suurin osa kokonaiskilpailun kärkinimistä, mukaan lukien Lepistö, oli mukana kärkikamppailussa ja etapin voiton nappasi lopulta Boels-Dolmansin yhdysvaltalainen Megan Guarnier. Lepistö kiri etapilla neljänneksi.

Tourin kokonaiskilpailun voitti edellisenä päivänä kärkipaikalle siirtynyt hollantilainen WM3-Energie -joukkueen Marianne Vos. Lepistö nousi etapin nelossijallaan kokonaistuloksissa vielä yhden pykälän ja oli lopulta kahdeksas, 28 sekuntia...
 
Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 20.8.2017
Lue lisää

Sivu 8 / 113:staEnsimmäinen   Edellinen   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Seuraava   Viimeinen   
PageChameleon
Theme
JALKI.FI - UUDET REITIT
TORIN UUDET ILMOITUKSET
FACEBOOK

FOORUMIN UUDET AIHEET

Sat, 20 Jan 2018 18:49:02 +0200

Sat, 20 Jan 2018 11:48:30 +0200

Fri, 19 Jan 2018 15:15:55 +0200