Lenkille

Espoo

IK-32:n yhteislenkit lähtevät sunnuntaisin (viikko 44 alkaen) Mikkelän Essolta klo 9.30 lähtien. Pyöränä maastopyörä tai vaihtoehtoisesti cyclo cross pyörä (ajetaan myös hiekkateitä!). Osallistuminen on ilmaista ja tutustumaan voi tulla omilla varusteillaan, mutta vakituisesti lenkeille osallistuvat toivotaan hankkivan seuran yhtenäisen oranssin talviajotakin. Lisätietoja IK-32:n nettisivut (muusta seuran toiminnasta).

Helsinki

Cycle Club Helsinki ry - CCH

CCH:n yhteislenkit lauantaina ja sunnuntaina klo 10 Tammiston/Siltamäen kohdalla Tuusulan moottoritien vieressä olevalta McDonaldsilta kartta. Lokakuusta alkaen krossarilenkit samaasta paikasta.

Maanantaina ja perjantaina klo. 20.30-22.00 sisäpyöräilyt Liikuntamyllyssä seuran jäsenille talvikaudella.

Helsingin Polkupyöräilijöiden retket
Helsingin Polkupyöräilijät r.y., HePo

www.hepo.fi järjestää ajokaudella pääkaupunkiseudulla retkiä viikonloppuisin. Lähtöpaikkana on yleensä Maunulan Maja.

Päiväretket ovat ilmaisia ja kaikille avoimia, yli yön meneville retkille edellytetään yhdistyksen jäsenyyttä. (10 € vuosi, alle 24 vuotiaat 5 €.)

Yhdistyksen retkiohjelman mukaiset retket ajetaan ennalta määrätyn vetäjän reittisuunnitelman mukaisesti. Näillä retkillä ajetaan n. 15 - 18 km/h keskinopeudella hyväkuntoisilla teillä, mitään kovin vaikeasti ajettavia paikkoja näille reiteille ei valita, tosin joillakin pitemmillä reiteillä mäkiä ei pysty välttämään. Suurin osa matkasta ajetaan asfaltilla ja hyväkuntoisilla hiekkapintaisilla pyöräteillä, huonokuntoisia sorateitä vältellään, paitsi kerran kesässä ajettavalla soraretkellä. Virallisen retkiohjelman lyhyet reitit sopivat kokemattomillekin pyöräilijöille, vauhti ja matka ovat helppoja. Pitkille reiteille jonkinlainen tottumus satulaan on oman mukavuuden takia suositeltavaa, erityisen kovaa kuntoa nekään eivät vaadi.

Mukana ei ole virallista huoltoa, jokainen vastaa omasta pyörästään ja ruoka/juomahuollosta. Retkillä pysähdytään ainakin kerran kahville, joten purtavaa ei lyhyillä retkillä tarvitse ottaa mukaan, juomapullo on kuitenkin suositeltava. Joukossa on aina mukana kokeneita pyöräilijöitä, jotka auttavat kumin puhjetessa tms., mutta jokaisen on syytä ottaa mukaan ainakin varasisärengas, paikkavälineet ja pumppu. Kypärä ei ole pakollinen, mutta käytännössä erittäin vahvasti suositeltu. Polkupyöräksi sopii jokseenkin mikä tahansa kunnossa oleva laite, jolla selviää pääkaupunkiseudun mäistä.. Jos perheestä löytyy pyöräilystä pitävää nuorisoa, joka jaksaa ajaa muutaman tunnin yhtäjaksoisesti kohtuuvauhtia, lyhyet sunnuntairetket sopivat heillekin.

Muut ajot: Retkiohjelmaan merkittyjen ajojen lisäksi ajetaan epävirallisia porukka-ajoja. Lähdöt näille ovat yleensä lauantaisin klo. 9.00 ja sunnuntaisin 10.30 Maunulan Majalta. Epävirallisiin ajoihin lähtee lauantaisin yleensä pari ryhmää, sunnuntailenkkivauhtia ajavat ja nopeampi kuntoilijaryhmä. Sunnuntaisin lähtee virallinen ajo ja nopeampi ryhmä.

Epävirallisten ajojen reitit ovat yleensä pitempiä kuin virallisten, samoin vauhti on kovempaa.

Tyypillisiä kuntoilijaryhmän kohteita ovat Porvoo, Järvenpää, Nurmijärven pikkutiet, Pohjois-Espoo, Kirkkonummi, Siuntio yms. Yleensä siis vain jonnekin missä on mukavia mäkisiä pikkuteitä, joilla voi vetää 80 - 150 kilometrin lenkin. Tyypillisesti keskinopeudet näillä pyörivät 25 - 28 km/h välillä. Lenkit sopivat hyvin kohtuukuntoiselle kuntoilijalle, mitään kilpasarjan kuntoa nämäkään eivät edellytä. HePon puitteissa ajetaan pitempiäkin lenkkejä, kesän 2004 pisin epävirallinen ajo oli 300 km, jotain sen tapaista järjestettäneen myös jatkossa.

Pitkät retket: HePon puitteissa järjestetään myös pitkiä usean päivän retkiä, tämän kesän suunnitelmissa on ainakin Hämeen Härkätien ajo Turusta Hämeenlinnaan ja viikon yhdistetty pyöräily/melontamatka Eestissä. Nämä retket ovat vain jäsenille.

 

Mountain Bike Club Finland ry - MTBCF
MTBCF tarjoaa säännöllistä, viikoittaista maastoajoa pääkaupunkiseudulla sekä retkiajoja ympäri Suomea ja ulkomaillakin.

Viikkoajot ja Klubikruisinki ajetaan kerran viikossa ympäri vuoden. Viikkoajot on MTBCF:n perinteisin ajo. Se on tarkoitettu hyväkuntoisille kuljettajille. Ajossa pidetään vauhti päällä ja vetäjä huolehtii siitä, ettei hiki kuivu. Klubikruisinki on jonkin verran maastopyöräilyä harrastaneille. Ajovauhti on leppoisan ripeä. Klubikruisingin yhteyteen järjestetään mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan opastusta ja ajoa myös aloittelijoille. Ajot lähtevät eri paikoista ympäri pääkaupunkiseutua. Näiden lisäksi viikoittain: kesäkaudella 4-K retkiajon reitin harjoittelua ja pimeään vuodenaikaan pimeäajoja.

Viikoittain järjestettävien ajojen lisäksi ajetaan retkiajoja, jotka kestävät yhdestä päivästä useampaan päivään ja ovat useimmiten luonteeltaan leppoisaa maastopyöräilyä ilman kiirettä ja turhaa repimistä.

Ympäri vuoden järjestetään myös tasamaa-ajoja.
Ala-asteikäisille tarkoitettu suuren suosion saavuttanut Fillarinappulakoulu toimii keväisin ja syksyisin.
Tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Tule kokeilemaan, miltä ajomme tuntuu ja liity jäseneksi. Jäseneksi liittyminen on helppoa, liittymiskaavake löytyy kotisivuiltamme.
Lisätietoa: www.mtbcf.net tai info@mtbcf.net

Hyvinkää

Hyvinkään Pyöräilijät järjestää maasto-, maantie-, retkipyöräily- ja Dh/dual yhteislenkkejä. Maastolenkkejä Hyvinkäällä on järjestetty aiemminkin tosin nyt sekä vauhtia että reittejä tarkkaillaan enemmän niin että kaikilla olisi mahdollisimman mukavaa. Maantieyhteislenkkejä ei Hyvinkäällä olekaan järjestetty aktiivisesti moneen vuoteen, mutta nyt siihen on tulossa muutos.

Maantieyhteislenkkejä ja tempoa ajetaan kahdessa eri ryhmässä, joista toinen on kovempikuntoisten kilpa-ajajien ja toinen on harrastajien ryhmä. Dh/dual lenkkejäkin on tulossa mutta ajankohdat sovitaan sitten myöhemmin. Dh/dual lenkeistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Jani Kaajaluomaan. HyPy alkaa järjestää myös retkipyöräilyä, jossa ajetaan rauhallista vauhtia mukavia lenkkejä.

Aikataulut:
Maasto: Keskiviikkoisin klo 18 Torikadun liikuntahallilta. Alkavat viikolla 15.
Maantie: Parillisina viikkoina tiistaina klo 18 Fillari Centerin edestä. Alkavat viikolla 15
Parittomina viikkoina tiistaisin klo 19 Tempo Würthin edestä.
Sunnuntaisin klo 11 Fillari Centerin edestä. Alkavat viikolla 15.
Dh/Dual: Ottakaa yhteyttä Jani Kaajaluomaan.
Retki: Tiistaisin klo 18 Fillari Centerin edestä. Alkavat viikolla 19.
Seuran kotisivuilta: www.hypy.fi löytyy paljon lisätietoa yhteislenkeistä ja muusta seuran toiminnasta.

Hämeenlinna

Viikonloppuisin voi tulla seuran yhteislenkeille jäähallin parkkikselle klo 11. Lisätietoja numerosta 050-5441980.

Jyväskylä

Jyväskylän Pyöräilyseuran kesäkauden yhteislenkit:
Maantiepyöräilijät lähtevät keskiviikkoisin kello 17.30 ja sunnuntaisin kello 9 Kolmikulmasta (Kauppakadun ja Puistokadun risteys).
Maastopyöräilijöille on oma lenkkinsä tiistaisin kello 18 ja lähtöpaikkana on Keljon McDonalds. Lisäksi nuorille maastopyöräilijöille on oma lenkkinsä, jolle lähdetään torstaisin kello 18 Tourulan Kesportin edestä.
Talvikauteen siirrytään 1.10. ja silloin ajetaan sunnuntaisin. Lähtöaika on kello 10 ja paikka on Kolmikulma.
Lisätietoja seuran Internet-sivuilta, www.jyps.info

Kajaani

Ilmaiset ja rauhalliset maastopyöräyhteislenkit ympärivuotisesti, (ajankohtaiset tiedot nettisivuilta)
Aika: Keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 18 sekä lauantaisin klo 13.
Paikka: Raatihuoneentori (Kauppakatu 30-34)
Lenkkien kesto: arkisin n. 1,5 tuntia. Lauantaisin 3-4 tuntia kahvitaukoineen.
Lisätietoja ja muita tapahtumia: www.maastiskeza.blogspot.com tai maastiskeza( a )gmail.com

Kokkola

Kokkolassa MTB-yhteislähdöt torstaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 11 urheilutalolta. Järj. Kammenkiertäjät. Osallistuminen on vapaata.
Kypäräsuositus.

Tiedustelut: Anders Holmberg, puh. 06 8224385/040 5934267 anders.holmberg(at)mbnet.fi

Lappeenranta

Maastolenkit tiistaisin ja torstaisin klo 18 kebab-pizzeria Pikku-Puistolta. Aloittelijoiden lenkki keskiviikkoisin klo 18 Mutkakadun Nesteeltä.

Maantielenkit maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18 lentokentän voitelukopilta. Tempoajot torstaisin klo 19 Muukossa. Lisätietoa: www.lappeenrannanpyorailijat.fi

Lohja

Uimahallin parkkipaikka
Ajat: Keskiviikon lenkki ajetaan uimahallin parkkipaikalta klo 18 ja lauantaisin klo 15.
Yhteys: JK-shop 019-321329 Arto Mäkinen 040-5719229 Kari Mäkelä 040-7671129
Muuta: kypäräpakko, ei säävarausta, ryhmiä eritasoisille kuskeille, upeat maastot, hurttia huumoria.

Mikkeli

Yhteislenkit sunnuntaisin 10 Kiiskinmäen Essolta.

Oulu

Kiimingin Riennon järjestämät:
Torstaina 22.4.-2.9. välisenä aikana klo 18 Alakyläntien ja Raitotien risteyksestä. Alakyläntie-Yli-Iintie-Kuusamontien yli Purontie, josta vasemmalle Kiiminkijoen yli ja seuraavasta vasemmalle Vesaiseen. Sieltä Yli-Kiimingintielle. Yli-Kiimingintietä Kuusamontien risteykseen, josta kukin kotiin. Teema: kaikkien yhteislenkki. Maksiminopeus 33 km/h, keskinopeus n. 30 km/h, kevyt huoltava lenkki, saa peesata. Kilpailunhaluisia pyydetään huomioimaan se, että irtiotot ja muu vastaava toiminta häiritsee lenkin teemaa ja siksi olisi ystävällistä ajaa rauhassa porukan mukana tai sitten ihan erikseen oma lenkki.
Lisätietoja: Heikki Kukkonen Pohjois-Suomen Pyöräily ry. 0400-693806

Pori

Maasto: Tällä hetkellä säännöllisiä yhteislenkkejä ei ole, mutta seuraa Fillari-lehden keskustelufoorumin yhteislenkit ja reitit –osan Pori-keskustelua, jossa sovitaan yhteislenkkien ajoista ja paikoista.

Maantie: Lauantaisin ja sunnuntaisin maantieyhteislenkit lähtevät klo 11 Matsburgerin edestä (Keski-Porin kirkon vieressä Linnansillan eteläpäässä). Talvella ajetaan maastopyörillä. Lenkkien pituudet 2-4 tuntia. Marras- ja maaliskuussa lauantain lenkin tilalla pyöräilijöiden vuoro Karhuhallissa 7.30-9.00.

Lisätietoja: Jari Wiksten, jari.wiksten@pp.nic.fi tai puh. 0400 963939

Salo

Maasto: Habaneron ja Multi-Sport Team Salon yhteislenkit tiistaisin ja torstaisin klo 18.00 ja sunnuntaisin klo 12.00. Lähtö Salon torilta. Huom! Kesätorstaisin torilla on tuhatmäärin iltatoriväkeä. Silloin lähtö on torille johtavan kävelysillan ei-torinpuoleisessa päässä olevan Cafe Rion edestä.
Tiedustelut Hartikainen Petteri 044-5100266
Maantie: Salon yhteislenkit maanantai klo 17. Lähtö Salaistentie liikennevaloristeyksestä.
Tiedustelut Petteri Hartikainen 044-5100266

Tampere

Linja-autoasemalta la/su klo. 10 tamperelaisten maantiejyrien lenkit.

Kaupin Kanuunoiden maastoyhteislenkit lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11 Naistenlahden mutkasta, Parantolankadun ja Rauhaniementien risteys. Keskiviikkoisin klo 18 samasta Naistenlahden risteyksestä Kaupin ja Niihaman poluille. Yhteislenkkien pituus 2 - 4 tuntia.
Tervetuloa mukaan!
Lisätietoja: www.kaupinkanuunat.net

Turku

Maasto: MTB-Turun - porukkalenkkejä ajetaan pääasiassa Fillari-keskustelun - kautta sovittaessa, välillä spontaanisti hyvinkin pienellä varoitusajalla. Lenkeillä ajetaan yleensä n. 10-35+ km, 2-5+ h, miten kulloinkin kaikille sopii, vaihtelevassa maastossa
haasteita etsien ja jopa omia rajojaan kokeillen. Lenkeillä pyritään aina etenemään heikoimman ehdoilla. Kaveria ei jätetä! Kaikki mukaan viihtymään!
Tyttöjen omat räätälöidyt lenkit ajetaan erikseen sovittaessa. Lähetä yhteystietosi tiedottajalle, niin pääset mukaan rinkiin!
Kypärä päähän, vesipullo/reppu mukaan ja ei kun maastopyörällä metsäpoluille, TERVETULOA!
MTB-Turku postituslistalla saat tietoa porukkalenkeistä, pysyt aina ajan tasalla muutoksista, tapahtumista jne. (ei kaupallisia tiedotteita), lähetä yhteystietosi: mtbturku@POISTA.surfeu.fi

Maantie: Maantiehenkiset pyöräilijät olkaa tervetulleita yhteislenkeille.
Tarkoitus on koota vanha yhteislenkki -henki päälle, jolloin ajajia oli parisenkymmentäkin "viivalla".
Talvella ajellaan maastureilla/cycloilla, keväisin ja syksyisin kilpureilla. Kesäaikaan on hieman hiljaisempaa ydinryhmän kilpaillessa lähes jokaisena viikonloppuna.
Lenkeille startataan lauantai- ja sunnuntaiaamuisin klo 10.
Kokoontuminen Suikkilan kentällä (n. 1 km länsikeskuksesta Elysee-areenalle päin, kenttä ennen Rauma-Pori-tie ylitystä). Lisätietoja: timo_erjomaa@POISTA.hotmail.com

Turun Urheiluliiton harrastepyöräilijät ajavat kaksi säännöllistä viikkolenkkiä:
Tiistaisin kello 18.00 30 km/h keskinopeudella lähtöpaikkana Orikedon Shell, Vanha Tampereentie 203, 20300 Turku. Matkaa tulee noin. 65 km. Lenkki ajetaan siirtyminä ja kolmena kierroksena reitillä Oriketo-Vaistenmäki-3 x (Moisio-Avaismäki-Jäkärlä-Moisio)-Haaganmäki-Ilmarinen-Oriketo.

Torstaisin kello 18.00 25 km/h keskinopeudella lähtöpaikkana Ravattulan CM:n piha. Matkaa tulee noin 45 km. Lenkki kulkee reittiä Ravattula-Lieto kk-Hepojoki-Veikkari-Tammisilta-Piikkiö-Nunna-Littoinen-Ravattula.

Ajotapa: Lenkit ajetaan tiukasti parijonossa telaketjuna. Ryhmä pidetään koossa ja ketään ei jätetä yksin. Ajotapa on muut huomioonottava, ystävällinen ja ehdottomasti turvalliseen liikkumiseen pyrkivä. Kypärää on käytettävä. Ajo tapahtuu aina omalla vastuulla. Jokainen lenkille mukaan tulija sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Lenkin vetäjä ja kokeneet ajajat neuvovat uusia mukaan tulijoita ryhmäajon säännöistä ja tavoista.
Lisätiedot: TuUL-harrastepyöräily, Matti Kiijärvi, 0400 533 188, info(a)flexica.fi
Kaikki soveltuvalla ajokalustolla kypärä päässä liikkuvat ovat tervetulleita mukaan!

Vantaa

Vantaan Pyöräilijöiden maantieyhteislenkit sunnuntaisin klo 10 Vantaankosken kioskilta, Vanhan Nurmijärventien ja Kuninkaantien risteyksestä.

Vaasa

MTB-yhteislenkit tiistaisin klo 18 Kivihaan Citymarketin kulmilta.
 

Vaasa Vélocity
Maantiepyöräilijöiden yhteislenkit Vaasan Linja-autoasemalta sunnuntaisin klo 10. Matka 60-100 km ja keskivauhti noin 30 km/h.
Ketään ei jätetä kyydistä, että ei kun peesiin vaan! Lisätietoa: info(at)vaasavelocity.net / Timo Lehtonen 050 4648 408