By: Markus Tiusanen

Kaupunki: Mikkeli/Mikkelin maalaiskunta
Reitin pituus: etappi 1 n. 8,5 km, etappi 2 n. 4 km maastoa, muutama km tietä
Aloituspaikka: Säästötalon p-paikka (Helprintin painotalon kulma)

Reitin kuvaus:

Etappi 1.

Aja n. 220 m asfalttia (kääk!) Helprintin vierestä oikealle metsään päin kunnes tulet "vain ratsastajille" tarkoitetulle leveähkölle polulle (koska sinulla on putkikameli, olet aivan oikeassa paikassa). Aja vasemmalle n. 1 km kunnes asutusalueen kohdalla kääny oikealle vievälle polulle - älä siis jatka alas alikulkutunneliin. Aja siitä n. 330 m ja olet sähkölinjojen risteyskohdassa. Aja siitä n. 900 m osin heinikkoista polkua kunnes tulet alamäen (aukeaksi hakattu alue, purupintainen polku) jälkeen lievään nousuun ja putkahdat Imatrankadulle. Käänny oikealle ja heti vasemmalle ylös kapealle tielle josta on n. 550 m oikealle kääntyvän ladunpohjan alkuun. Tähän saakka retti on ollut helppo... Pehmeän alun jälkeen "polku" muuttuu kuivaksi, kivikkoiseksi, heinittyneeksi jne. haasteelliseksi. Ylä/alamäkiä on! vauhti ei pääse nousemaan kovaksi joten ainakaan kesän kuumimpana ja paarmaisimpana päivänä ei kannattane lähteä... N. 1 km ajettuasi / talutettuasi? jälkeen polku jatkuu sähkölinjaa seuraten josta on n. 250 m sillantapaiselle. Vajaat 100 m sen jälkeen näet oikealla siirtolohkareen, jonka jälkeen käänny oikealla traktoriuralle. Seuraa sitä n. 400 m ja tulet hiekkatielle. Ylitä tie ja etsi polku joka kulkee aivan pellonlaidassa. Taas sähkölinjaa seuraillen olet oikeilla jäljillä. Aja n. 750 m kunnes tulet horsmien yms. yms. heinien täyttämälle aukiolle. Polun jatko löytyy vasemalta, n. 140 m päässä on silta jonka jälkeen voit jatkaa sähkölinjan alitse vasemmalle mutkittelevalle polulle. Reilut 500 m ja saavut pehmeälle hiekkatielle. Jatka sitä n. 800 m - aja suoraan, älä välitä suolle jyrätystä latupohjasta. N. 250 m jälkeen olet Kurenseläntiellä. Käänny vasemmalle, aja n. 330 m ja käänny oikealle. aja n. 270 m kunnes tulet vasemmalle lähtevälle polulle. Sitä riittää n. 550 m sillalle asti jonka jälkeen Ihastjärventielle on enää alle 200 m. (Kovalantien risteys)

Etappi 2.

Aja n. 840 m Kovalantietä ja käänny vasemmalle tielle, aja suoraan n. 100 m ja jatka polkua suoraan. 440 m ja olet sillalla. Polku ylittää jokusen mökkitien, eksymisen vaaraa ei ole...kuulostele vaikka etuoikealta mahdollisesti kuuluvaa pauketta ja olet oikeilla jäljillä... Siitä n. 2 km ja kohtaat laakean kallion, kierrä se vasemmalta (tai kömmi yli...) ja seuraa polkua ensin kohti järveä ja sitten oikealle. Tästä on Kovalantielle n. 1,4 km. Takaisin cityyn pääset kätevästi esim. ajamala vasemmalle ylämäkeen tietä pitkin.

Osa näistä poluista on varsinkin kesällä varsin hyvin heinikon piilossa, mutta eihän se oikeaa maastopyöräilijää pelota!

Hiihtoa harrastaville tämä reitti saattaa olla hyvinkin tuttu.