Evon retkeilyalue kehittyy – Evo Trail Weekend kutsuu liikkumaan syksyllä 2018
 
Evon retkeilyalue Hämeenlinnassa on yksi valtakunnallisesti tunnetuimmista retkeilyalueista partiolaisten toiminnan ansiosta. Retkeilijöille ja luonnossa liikkujille alueelta löytyy monipuolista tarjontaa. Syksyllä 2018 tähän tarjontaan on tulossa oiva lisä, kun 21.-23.9. Evo Trail Weekend kokoaa Evolle yritysmaailman vaikuttajat, polkujuoksijat, vaeltajat ja maastopyöräilijät. Tapahtuma haluaa kehittää aluetta ja tuoda sen huikeita mahdollisuuksia paremmin esille ja tunnetuksi.
- Evon retkeilyalue on mielestämme ollut aivan liian vähäisellä käytöllä sen mahdollisuuksiin nähden. Evo Trail Weekend -tapahtuman myötä haluamme tuoda esille alueen monimuotoisuuden ja upeat puitteet luontoliikunnan tapahtumapaikkana. Evon polut, pitkospuut, maisemat ja majavanpesät ovat osa hämäläistä luontoa jota kelpaa esitellä muillekin, kertovat tapahtuman järjestäjät Sirpa Korkatti...
 
Lue lisää
e-Fatbike –pyörät tulivat Tahkolle
Sähköavusteiset maastopyörät (e-Fatbike) on Tahkon uusin aktiviteetti. Tahko Safarit aloittaa alueen ensimmäisenä ohjelmapalveluyrityksenä sähköavusteisten maastopyörien vuokraustoiminnan sekä ohjatut retket.

Ympärivuotinen ja kaikille sopiva aktiviteetti
Viimeaikainen kehitys on tehnyt sähköavusteisista leveärenkaisista pyöristä helppokäyttöisiä. Renkaiden leveys yhdistettynä ajamista helpottavaan sähkömoottoriin mahdollistavat miellyttävän, kuntotasosta riippumattoman luonnossa liikkumiseen. Myöskään vuodenaika ei enää ole rajoite, sillä pyörällä on turvallista ajaa myös talvella.
”Tahkon alueen tarjontaa kehitetään kysynnän mukaan. Nykyiset e-Fatbiket ovat helppoja käyttää ja ne sopivat suurimmalle osalle asiakasryhmistä erittäin hyvin”, sanoo Tahko Safareiden yrittäjä Arto Jauhiainen.
Itä-Suomen ohjelmapalveluyritysten haasteita on viime vuosina lisännyt ilmaston muuttuminen, erityisesti entistä epävakaisemmat talvet. Tahkolla onkin herätty kehittämään nimenomaan lumettoman...
 
Lue lisää
Pyöräily jatkuu, kunhan väylät pidetään kunnossa
Pyöräliitto ry ja paikalliset pyöräilyjärjestöt kampanjoivat 20.–26.11. #Pyöräilytalvi-tapahtumaviikolla pyöräilyn valoisan sanoman puolesta. Pyöräilytalvi-kampanja haluaa näyttää hyvässä hengessä, että ympärivuotinen pyöräily on aivan tavallista puuhaa. Ajoittaisesta liukkaudesta ja hyytävästä säästä huolimatta sadat tuhannet suomalaiset kulkevat talvisinkin töihin, kouluun ja asioilleen pyörällä. Keväällä 2017 tehdyn ”Pyöräilykansa suomalaiset” -kyselytutkimuksen mukaan yli 10 prosenttia 15-79 -vuotiaista suomalaisista pyöräilee talvellakin vähintään kerran viikossa.
 
Kampanjaviikon aikana jaetaan led-valoja valottomille pyöräilijöille ympäri maata ja järjestetään somekuvakisa. Paikalliset tapahtumat löytyvät kootusti sivulta www.pyöräilytalvi.fi/tapahtumat
 
“Jaamme yhteensä 4500 pyöränvaloa. Jakamalla valoja haluamme kantaa kortemme kekoon ja parantaa konkreettisesti liikenneturvallisuutta. Samalla palkitsemme ja ilahdutamme aktiivisen...
 
Pyöräliitto 15.11.2017
 
Lue lisää
Kuitto toinen ja Sohkanen kolmas Viron cyclocrossicupin finaalissa Tallinnassa
 
Kuva: Janne Epner

Viron cyclocross-cupin seitsemäs ja viimeinen osakilpailu ajettiin lauantaina Tallinnan velodromin puistoalueella, monipuolisella ja fyysisesti vaativalla radalla. Suomalaisittain ennakkoasetelmat kilpailuun olivat kutkuttavan jännittävät, sillä Team EVOC Finlandin Simo Sohkanen oli cupin kokonaispisteissä toisella ja Antti Kuitto kolmannella sijalla. Cupin kahdessa viimeisessä osakilpailussa jaettiin kuitenkin tuplapisteet, joten mahdollisuudet nousta cupin voittoon olivat vielä olemassa ja toisaalta oli myös mahdollista tippua pois kärkikolmikosta. Nyt oli siis erittäin tärkeää ajaa täysiä, mutta samalla myös erittäin varmasti maaliin asti. Niinpä aamupäivällä suoritetun reittitutustumisen jälkeen päädyttiinkin starttaamaan iltapäivän kisaan mutarenkailla, sääennusteen luvatessa jatkuvaa vesisadetta ja...
 
Lue lisää
Jukarainen junioreissa 18:s trialin MM-kilpailuissa
Antti Jukarainen oli 18:s ja Aleksi Sulkanen 20:s juniorimiesten luokassa trialin MM-kilpailuissa Kiinan Chengdussa torstaina. Kumpikaan ei siis selvinnyt lauantaina ajettavaan finaaliin.
”Jaksot olivat hyviä, ja olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Aina on jotain pientä parannettavaa, mutta yleisesti olen tyytyväinen”, Jukarainen sanoi.
 
Sulkanen ei puolestaan yltänyt täysin omalle tasolleen.
”Erityisesti toisella kierroksella tuli liikaa virheitä, mutta yleisesti ottaen olen tyytyväinen...
 
SPU:n tiedote 10.11.2017
 
Lue lisää
Sulkanen tavoittelee finaalipaikkaa MM-trialissa
Aleksi Sulkanen ja Antti Jukarainen ovat suomalaisista mukana tällä viikolla trial-pyöräilyn MM-kilpailuissa Kiinan Chengdussa. Molemmat ajavat juniorimiesten luokassa, jossa pyöräkoko on 20 tuunaa, ja heidän ensimmäinen kilpailupäivänsä on 9. marraskuuta. Luokan loppukilpailu on lauantaina 11. marraskuuta.
”Terveys on ollut hyvä ja kuntokin on tosi hyvä. Treenejä on ollut aika paljon, mutta ne ovat sujuneet hyvin. MM-kisa on ihan uudenlainen uusien sääntöjen takia. Samat huiput siellä kyllä kisaavat, joten kisan taso tulee olemaan korkea. Nappisuorituksella odotan finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon pääsyä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kilpailen Euroopan ulkopuolella. Ennen kisaa olemme Kiinassa...

SPU:n tiedote 7.11.2017
 
Lue lisää
Sohkanen toinen ja Kuitto viides Viron cyclocross-cupissa Narvassa
 
Kuva: Juri Vsivtsev
 
Viron cyclocross-cupin viides osakilpailu ajettiin lauantaina Narvassa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Kilpailun reitti oli rakennettu varsin hienoon paikkaan, Narvan suuren historiallisen linnoituksen lähelle Narvajoen rantaan. Reitillä olikin tarjolla hieno belgialaistyyppinen kattaus erinomaisesti crossiin soveltuvaa rantahiekkaa, hieman asfalttia, paljon nurmikkoa, muutama kinkkinen sorakurvi ja muutama terävä nousu, joita seuravasit erittäin vauhdikkaat alamäet. Vaikka lämpötila yöllä laskikin Narvassa pakkasen puolelle, niin päivisin lämpötila pysytteli onneksi hieman nollan yläpuolella, joten nurmikko muuttuikin kisapäivänä iltapäivää kohden paikotellen erittäin pehmeäksi ja starttiin lähdettiinkin testilenkin jälkeen mutarenkailla.

Startissa Antti Kuitto lähti tapansa mukaisesti kovaa ja vauhdinpidon johdosta ennen kierroksen...  
Lue lisää
Reilusti yli puolet Pelagon polkupyörätuotannosta vientiin
Helsinkiläinen Pelago tekee hienosti muotoiltuja polkupyöriä. Ne eivät ole markkinoiden halvimpia, mutta osat ovat laadukkaita ja pyörät on tehty kestämään käyttöä. Tekes ja Finpro ovat auttaneet yritystä vientimarkkinoille.
"Kilpailutilanne polkupyörämarkkinoilla on kova ja hintavetoinen. Mutta kun meidän segmentissä, kaupunki- ja retkipyöräilyssä, otetaan mukaan muotoilu, laatu ja tekninen taso, on kilpailijoita vähemmän", kertoo Pelagon toimitusjohtaja Timo Hyppönen.
 
Pelago on onnistunut alle kymmenessä vuodessa luomaan vahvan ja tunnetun brändin. Mikä merkitys sillä on myynnissä?
"Ei sen merkitystä voi vähätellä, mutta loppupeleissä kaikki lähtee tuotteista. Brändillä ei voi myydä ilmaa, vaan sille pitää olla perusteet ja taattu laatu. Brändissä kiteytyy mm. arvot, ammattitaito...

Tekes 6.11.2017
 
Lue lisää
Pia Pensaari 8:s ratapyöräilyn maailmancupissa
Pia Pensaari onnistui mainiosti kauden ensimmäisessa ratapyöräilyn maailmancupviikonlopussa Puolan Pruszkowissa. Pensaari ajoi sijalle 8 naisten 3 km takaa-ajossa, sekä sijalle 18 linja-ajossa. 8. sija irtosi ajalla 3.40,960, joka on Pensaaren uran toiseksi paras aika.

"Nyt oli ainoa mahdollisuus ajaa cupin pisteitä kolmelle kilometrille ja halusin osallistua myös linja-ajoon samalla, kun mahdollisuus oli. Olen kehittynyt linja-ajossa tänä vuonna, mutta mietin tänne Puolaan tullessa, miten vauhti riittää maailman parhaiden joukossa. Riittihän se ja ensi viikolla, ei tarvitse enää miettiä sitä", kertoo Pensaari kisan jälkeen.

Pensaaren helmikuussa alkanut kilpailukausi jatkuu vielä ensi viikonloppuun...

Teksti: Terhi Martikainen
SPU:n tiedote 5.11.2017
Lue lisää
Kuitto voittoon ja Sohkanen kolmanneksi Viron cyclocross-cupin kilpailussa Suure-Jaanissa
Kuva: Kristjan Kivistik
 
Viron cyclocross-cupin viides osakilpailu ajettiin lauantaina pienessä Suure-Jaanin kylässä. Reitti oli erinomaisen hienolla paikalla kylän kirkon ympäristössä ja hyvin haasteellinen sekoitus mutaa, nurmikkoa, hiekkatietä, hiekkaa, asfalttia ja mukulakiveä. Mielenkiintoisen reitin lisäksi kilpailijoita helli virkistävä vesisade ja hieman nollan yläpuolella oleva lämpötila. Onneksi nämä olosuhteet sopivat kuitenkin hyvin vaativiin olosuhteiseen erikoistuneille suomalaisille, joten Antti Kuitto ja Simo Sohkanen olivatkin yhtä suurta hymyä reittitutustumisen jälkeen.

Startti oli normaaliakin hermostuneempi ja hyviä sijoituksia haettiin vimmatusti ensimmäisen kierroksen alkupuolella, suomalaisten siirtyessä kuitenkin Sohkasen johdolla kärkeen hyvin nopeasti. Haasteellinen reitti venytti porukan pitkäksi letkaksi hyvin nopeasti ja ensimmäisen kierroksen loppupuolella...

 
Lue lisää

Sivu 1 / 112:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen