Bianchi-cup Eläintarha 21.4.2015
M14 3 kierrosta
1. 4 Samuli Öhman HyPy M14 23.37 
2. 6 Veeti Vainio HyPy M14 26.24 
N14 3 kierrosta
1. 12 Wilma Salmela KorsKa N14 25.59 
2. 8 Aino Hämäläinen KorsKa N14 27.53 
M16 3 kierrosta
1. 10 Atte Koski KorsKa M16 23.44 
2. 9 Joona Perälä KorsKa M16 23.46 
3. 17 Otto Kolehmainen CCH M16 25.48 
N16 3 kierrosta
1. 14 Viivi Puskala CCH N16 24.17 
2. 11 Kaisa Salmela KorsKa N16 24.29 
Lue lisää
Pyöräkeskus avautuu toukokuun alussa
Narinkkatorilla sijaitseva Pyöräkeskus avautuu toukokuun ensimmäisenä maanantaina 4.5.2015 kello 10. Pyöräkeskuksessa tehdään pienimuotoisia pyörien pikahuoltoja, mutta ennen kaikkea se tarjoaa mahdollisuuden omatoimiseen pyörän huoltamiseen neuvovan mekaanikon opastuksella. Pyöräkeskus on auki kello 10 - 18 lokakuun loppuun asti. Osaava pyöräilyasiantuntija on tavattavissa kuutena päivänä viikossa maanantaista lauantaihin.

Pikahuollosta saa apua vaikka puhjenneeseen renkaaseen tai kitiseviin ketjuihin. Käytössä on myös pumppauspiste, jossa renkaat voi täyttää itse ilmaiseksi. Pyöräkeskuksen mekaanikon pakista löytyvät kaikki tärkeimmät pyörän huoltoon liittyvät työkalut kuten keskiöavaimet, ketjuruoska ja nippeliavaimet.

Myös pyöräilyreitit ja pyöräilijän liikennesäännöt ovat asiakaspalvelijan hallussa. Kannattaa kysyä karttoja ja neuvoja. Pyöräkeskus on saanut paljon kiitosta asiantuntevasta palvelustaan, ja sitä on...
Lue lisää
17. Lattomeriajo 19.4.2015 Ulvila
M-Elite 105 km
1 80 Roope Nurmi TWL 2.29.20
2 81 Sami Tiainen TWL 2.29.20
3 63 Saku Silfver Cyclo Vision, PoTa 2.29.20
4 85 Teemu Viholainen Akilles 2.29.20
5 42 Ville-Pekka Reponen IK-32 2.29.20
6 38 Ville Kantola IK-32 2.29.20
7 20 Timo Pikkarainen GIF 2.29.20
8 69 Jaakko Toppari JurVo 2.29.20
Lue lisää
Tämän kauden pyörien tekniset tiedot ovat nyt netissä!
Keskiviikkona siirsimme Suomessa myynnissä olevien polkupyörien tekniset tiedot nettiin. Nettiluettelosta löytyy polkupyörien tekniset tiedot vuodesta 1999 alkaen, joten tietokannassa on nyt 45 553 pyörämallia.
 
Luettelo löytyy täältä www.fillari-lehti.fi/Luettelo.aspx
 
 
 
Intersport ja Halti TWD-Länkenin sponsoreiksi
Maamme kilpapyöräilyn kärkijoukkueisiin kuuluva TWD-Länken on tehnyt useampivuotisen sponsorointisopimuksen maamme urheilukaupan markkinajohtajan Intersport Finland Oy:n ja Halti Oy:n kanssa. Halti on yksi maamme arvostetuimmasta urheiluvaatebrändeistä.

- Pyöräily on vahvassa kasvussa ja siitä on muodostunut ympärivuotinen harrastus. Pyöräily kasvaa samaan aikaan hyötyliikuntana työpaikkapyöräilyn muodossa sekä monipuolisena lajiharrastuksena maastossa ja maantiellä. Intersportin kannalta TWD-Länken -yhteistyön ensisijainen tavoite on lisätä ketjun tunnettavuutta ja erikoiskaupan osaamista aktiivipyöräilijöiden keskuudessa. Intersport on Suomen johtava urheilukaupan ketju ja TWD-Länken vastaavasti Suomen johtava pyöräilyjoukkue, joten tältä pohjalta on hyvä aloittaa monivuotinen yhteistyö, kertoi Intersport -ketjujohtaja Juha Nurminen.

- Halti jatkaa viime vuonna alkanutta yhteistyöt...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 8.4.2015
Lue lisää
Kuntoilijoiden pyöräilyleiri Pajulahdessa 2015
Suomen pyöräilyunioni ja Resistentia valmennuspalvelu järjestävät pyöräilyleirin aktiivisille kuntoilijoille ja harrastekilpailijoille, joilla on tavoite kehittyä paremmiksi pyöräilijöiksi. Paikaksi on valittu Liikuntakeskus Pajulahti, joka soveltuu leiripaikaksi erinomaisesti hyvän sijainnin, sopivan tiestön ja monipuolisen tarjonnan vuoksi. Leirin ajankohta on 8.-10.5.2015, jolloin heti keväästä maantiekauden alkaessa on tärkeää saada uusia vinkkejä ja tietoa kesän harjoitteluun ja mahdollisiin kilpailuihin.

Leirillä opetus ja ohjaus keskittyvät pyöräilyn perusharjoitteluun, jolloin tavoitteina ovat pyörän hallinnan parantuminen, ryhmässä ajamisen kehittyminen ja uusien vinkkien tuominen omaan harjoitteluun. Leirin vetäjinä toimivat Kari Myyryläinen ja Esa Skyttä. Karilla on menestyksekäs huippukilpapyöräilijän ja valmentajan ura, Esa on oman kansainvälisen kilpailu-uransa jälkeen keskittynyt pyöräilyvalmennukseen ja on johdattanut Resistentian asiakkaita tehokkaaseen ja mukavaan kestävyysliikuntaan. Leirille on varattu 30 paikkaa, jotka täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Leirin kohderyhmänä ovat tavoitteelliset kunto- ja kilpapyöräilijät, ja paikkoja on varattu 30.
 
Vielä muutama paikka on jäljellä, joten ilmoittaudu pikaisesti Risistentian sivuilta löytyvien ohjeiden mukaisesti!
 

Manninen palaa Team Bliz-Meridaan
Koiviston Iskun pyöräilijä Matti Manninen on solminut loppukauden käsittävän sopimuksen ruotsalaisen Bliz-Merida -tallin kanssa ja tekee näin paluun viime vuonna erinomaisella menestyksellä edustamaansa joukkueeseen. Manninen aloitti kautensa brittiläisessä Raleigh-CAG -joukkueessa, mutta joukkueen kansainvälisen kilpailuohjelman kutistuttua huomattavasti alkuperäisestä hän päätti yhteisymmärryksessä joukkueensa kanssa päättää sopimuksen kesken kauden.

- Bliz-Merida tarjoaa minulle kansainvälisen kilpailuohjelman, joka taas mahdollistaa pyöräilijänä kehittymisen ja menestyksen tavoittelun korkealla tasolla. Bliz-Meridan organisaatio toimii ammattimaisesti, joten se tukee erinomaisesti omaa tavoitteellisuuttani ja uraani urheilijana, Manninen kertoo.

Koiviston Iskun lehdistötiedote 8.4.2015
Lepistö neljäs Belgiassa
 Biglan Lotta Lepistö ajoi neljänneksi Belgian Dottigniessa. 119 kilometrin kilpailu päättyi massakiriin.
 
- Kisaa ajettiin minulle. Kisa oli tapahtumarikas sillä joku kolautti perääni ja pyöräni rikkoutui , mutta sain äkkiä alle varapyörän. Tiimi teki rajusti töitä  ja jalat tuntuvat todella hyviltä. Olin 500 metriä ennen maalia varma, että voitan. Sitten mokasin valitsemalla sisäkurvin viimeiseen kaarteeseen. Sivusta tultiin kylkeen ja nojasin mellakka-aitaan. En sitten ehtinyt neljättä sijaa paremmin. Harmittaa vietävästi.
 
- Viikonloppuni oli tapahtumarikas ja tragikoominenkin. Eilisessä maailmancupin kisassa putosin viisi kilometriä ennen maalia ja jäin yksin ajamaan. Minut ohjattiin pois reitiltä ja harhailin kylmissäni tunnin verran etsien maalipaikkaa. Nyt asialle voi jo nauraa, mutta aamulla oli kurkku karhea ja mieli maassa.
 
- Onneksi se ei sitten tänään näkynyt ajamisessa. Päinvastoin, oli vähän kiukkua siinä tekemisessä.

Porin Tarmon lehdistötiedote 8.4.2015
Vuoden pyöräilijä haussa
Vuoden pyöräilijää voi nyt ehdottaa perusteluineen osoitteessa http://www.poljin.fi/fi/vuoden-pyorailija-2014-valinta

Vuoden pyöräilijäksi valitaan julkisuuden henkilö tai henkilö, joka näkyvällä tavalla innostaa suomalaisia pyöräilemään omalla henkilökohtaisella esimerkillään tai muuten merkittävällä tavalla edistää pyöräilyä. Valinnassa huomioidaan...
 
Suomen pyöräilykuntien verkoston tiedote 7.4.2015
Lue lisää
Emilia Lajunen kiertueelle polkupyörällä
Kesällä 2015 ammattikansanmuusikko, viulisti Emilia Lajunen tekee polkupyörällä hiilidioksidipäästöttömän Suomen-kiertueen. Keikkoja on parikymmentä ja kilometrejä kertyy parituhatta. Tarkoitus on palata kansanmusiikin kulkurijuurille mutta myös pelastaa maailma keikkamatka kerrallaan.
- Festivaalijärjestäjille idea meni tosi hyvin läpi. Vihreydelle on kysyntää, samoin tempauksille, joista saa tarinan, Lajunen sanoo.
Lajunen on aiemmin ajanut pyörällä kotioveltaan Kroatiaan...
 
Toimitus 7.4.2015
Lue lisää
Lepistön kevätklassikoiden kausi jatkui Belgiassa
Porilaisen, Bigla tallissa ajavan Lotta Lepistön kausi jatkui Belgiassa. Tuulinen, sateinen sää, sekä perinteisesti reittiin kuuluva, erittäin jyrkät mukulakivinousut teki kilpailusta erittäin haastavan.
- Kisaa ajettiin minulle ja voittoa lähdin hakemaan. Minulla ei ollut vaikeuksia mukulanousuissa ja pystyin ajamaan ne kärkiryhmässä. Loppumatkalla kävi kuitenkin niin, että tallistamme Iiris Slappendel pääsi mukaan irtiottoon. Tämän jälkeen odotin vain että muut ajaisivat irtioton kiinni ja loppukirissä ratkaistaan voitto. Näin ei kuitenkaan käynyt. Iiris oli lopulta kahdeksas.
Tulokseen en ole tyytyväinen. Laskimme väärin irtioton lähtiessä. Meitä jäi liian vähän kakkosporukkaan, eikä takaa-ajo onnistunutkaan...

Porin Tarmon lehdistötiedote 29.3.2015
Lue lisää
Milano - San Remo ajetaan tulevan sunnuntaina
Sunnuntaina 22.3. ajetaan Italiassa ammattipyöräilyn vuotuinen suurklassikko Milano - San Remo. Kilpailu on yhden päivän World Tour-kilpailuista pisin, 293 kilometriä. Kilpailuun osallistuu valtaosa maailman parhaista ammattipyöräilijöistä.

Porvoon Akilleen kasvatti Joonas Henttala osallistuu kilpailuun yhdysvaltalaistalli Team Novo Nordiskin väreissä. 23-vuotias Henttala lukeutuu kilpailun nuorimpiin osallistujiin. Kilpailua on mahdollista seurata sunnuntaina Eurosport-kanavalla.

Torstaina 19.3. Henttala ajoi niin ikään Italiassa 188 kilometrin pituisen 1.HC-kategorian kilpailun, johon osallistui myös toinen suomalainen, ranskalaisessa FDJ-tallissa ajava Jussi Veikkanen. Kilpailuun sisältyi lukuisia irtiottoja ja niitä ajettiin loppukilometreillä kiinni. Henttala oli 65:s ja Veikkanen 83:s samalla ajalla voittajan kanssa. Kilpailun voitti italialainen Trek Factory Racing-tallin...
Lue lisää
Omnium SM tulokset
Omnium SM 2015

Pietarin Logofinsk Velodrom 14.-15.3

Naiset Linja-ajo Takaa-ajo Pudotus Aika-ajo 250 m Pisteajo Yht.
sija
no. nimi seura        
1.
12 Pia Pensaari TVC 38 40 40404050 248
2.
15 Heidi Onger IK-32 32 36 38363626 204
3.
16 Rosa Törmänen IK-32 36 38 3438382 186
4.
17 Cecilia Aintila IK-32 40 34 303430-35 133
Lue lisää
Lepistö yhdeksäs Eurooppa-cupissa
Bigla-ammattilaistallissa polkeva Lotta Lepistö sijoittui yhdeksänneksi maantiepyöräilyn Eurooppa-cupissa.
Kilpailun voitti hollantilainen Kirsten Wild jonka kanssa Lepistö kellotti saman ajan.
Lepistö kaatui eilen Hollannin kisassa, mutta kolhut eivät ajoa tänään haitanneet. -Kisan alussa  mokasimme oikein kunnolla. 14 kuskia lähti irti, eikä meillä ollut siellä ketään tallista mukana. Ajoimme sata kilometriä irtiottoa kiinni yhdessä Iiris Shlappendelin ja Annemiek van Leutenin kanssa. Kun saimme vihdoin kärjen kiinni, alkoi uudet irtiottoyritykset. Iiris pääsi karkuun, kun kisaa oli jäljellä kymmenen kilometriä, mutta hollantilainen ajettiin kiinni vain 500 metriä ennen maaliviivaa. Omat jalkani olivat aika tyhjät, mutta jonkinlaisen kirin sain aikaan...

Porin Tarmon tiedote 15.3.2015
Lue lisää
Lepistön maailmancup päättyi kolariin
Porilaisen Bigla-ammattilaistallissa ajavan Lotta Lepistön maailmancupin kilpailu päättyi kolariin Hollannissa.
- Ajoin keulaporukassa, jossa harvemmin kolaroidaan. Nyt kuitenkin edellä ajanut kolaroi ja sitten alkoi kunnon rytinä. Kaaduin, mutta pintanaarmuilla selvisin. Olisin voinut jatkaa, mutta joku ajoi pyöräni yli ja se meni rikki. Tämä turhauttaa nyt. Kunto on kohdallaan, mutta tämä tuuri voisi pikku hiljaa loppua, kun edellinenkin kisa päättyi samalla tavalla.
Kilpailussa oli mukana myös Sari Saarelainen. Myös hänen kohtalonaan oli keskeytys.

Boels Rentals Ronde van Drenthe 138 km
1. Jolien D'Hoore (Bel) WHT 3.33.34
2. Amy Pieters (Ned) TLP sa
3. Eleonora Van Dijk (Ned) DLT sa

Porin Tarmon lehdistötiedote 14.3.2015
Lue lisää
Ratapyöräilyn SM kilpailut, Omnium 14. –15.3.2015
Pyörä-Toverien 85-vuotis juhlakilpailu

Kilpailu käydään 250 metriä pitkällä Pietarin Lokosfinks sisävelodromilla

Kilpailuohjelma

Lauantai
Joukkueen johtajien kokous klo 11.00
1. lähtö klo 10 scratch 10 km (linja-ajo) SM naiset
2. lähtö kv scratch 10 km naiset
3. lähtö SM scratch miehet 15 km
4. lähtö kv scratch miehet 15 km
5. lähtö klo 12 SM takaa-ajo 3 km naiset
6. lähtö kv takaa-ajo 3 km naiset
7. lähtö SM ja kv takaa-ajo 4 km miehet
8. lähtö klo 15 SM pudotusajo naiset
9. lähtö kv pudotusajo naiset
10. lähtö SM pudotusajo miehet
11. lähtö kv pudotusajo miehet

Sunnuntai
Joukkueen johtajien kokous klo 9
12. lähtö klo 10 SM aika-ajo...
Lue lisää
Lepistön talli onnistui Hollannissa
Porilainen, Biglan ammattilaistallissa ajava Lotta Lepistö ajoi sijalle 23 Hollannissa, jossa jatkui maantieklassikkojen sarja.
- Tallimme Annemiek van Leuten saatiin 8 hengen irtiottoon mukaan, joka kesti maaliin saakka. Hän oli lopulta kolmas. Minunkin olisi pitänyt olla siellä, mutta tällä kertaa en onnistunut, vaan jäin kakkosporukkaan. Jalat tuntuivat hyviltä ja odotan innolla lauantain Maailman Cupia, joka ajetaan täällä Hollannissa. Kunto tuntuu nyt todella hyvältä.
 
Serveto Footonin Sari Saarelainen joutui kisaan äkkikomennuksella kahden kuskin sairastuttua. Hän keskeytti kilpailun.

1. Giorgia Bronzini Wiggle Honda 3.39.31
2. Valentina Scandolara Orica - AIS sa
3. Annemiek van Vleuten Bigla Pro Cycling Team sa
4. Emilie Moberg Hitec...
 
Porin Tarmon lehdistötiedote 12.3.2015
Lue lisää
Laskuista puuttuva IBAN
Postin järjestelmään tehdyn muutoksen takia Fillari-lehden laskujen lomakkeesta puuttuu tilinumero IBAN-muodossa.
 
Fillari-lehden tilausten tilinumero on FI41 2469 1800 1338 84.
 
Pahoittelemme numeron puuttumisen aiheuttamaa vaivaa.
Lepistön kisa päättyi pyörärikkoon
Lotta Lepistö ajoi Italiassa Strade Bianche kilpailun, jonka reitti on sama, kuin miestern ajama. Pyöräilijät joutuvat kiipeämään jyrkkiä nousuja, joista osa on soratietä. Laskut ovat hurjia ja joka vuosi on tapahtunut ulosajoja.

Lepistö joutui keskeyttämään 60 kilometrin kohdalla kolaroinnin vuoksi.
- Tänään työnäni oli pitää Ashleigh Moolman suojassa ja vetää hänet kärkeen 58 km kohdalla. Tässä kohtaa ajateltiin, että kisa ratkeaa. Tein työni ja Ashley pääsi mukaan kärkeen juuri oikeassa kohtaa. Itse jatkoin vielä ajatuksena ajaa maaliin. Siinä vaiheessa jalat olivat melko hyvässä kunnossa. En tiedä, minkä verran sitten loppukilometreillä olisi maksanut vetotyö. Kahden kilometrin jälkeen tuli kuitenkin kolari...

Porin Tarmon lehdistötiedote 7.3.2015
Lue lisää
Lappeenranta on vuoden pyöräilykunta 2015
Suomi Pyöräilee -yhteistyövaliokunta on valinnut Vuoden 2015 pyöräilykunnaksi Lappeenrannan. Perusteluna tunnustukselle oli kunnianhimoinen ote ja hyvä vuorovaikutus pyöräilyn edistämisessä. Tämä näkyy muun muassa pyöräilyn pääreitistön kehittämisessä kaupunginosien välille sekä useita vuosia jatkuneessa yhteistyössä aktiivipyöräilijöiden kanssa.

Lappeenrannassa tehdään kaupungin nettikyselyn mukaan 29 prosenttia alle 20 kilometrin matkoista polkupyörällä. Kaupunkilaisten liikkumista seurataan kulkutapakyselyillä säännöllisin väliajoin, ja kyselyt osoittavat pyöräilyn jatkuvasti kasvattavan suosiotaan. Lappeenrannassa pyöräillään paljon ja pyöräilyn kehittä-minen on nostettu korkealle myös kaupunkistrategiassa.

Tunnustus luovutettiin Lappeenrannan kaupungin edustajille Suomi Pyöräilee -tietoiskussa Helsingissä 6. maaliskuuta. Tunnustusta olivat Helsingissä vastaanottamassa teknisen lautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund, kaupungininsinööri Pasi Leimi ja suunnitteluinsinööri Mauri Backman...
Lue lisää

Sivu 1 / 29:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen