Rohan Dennis voitti Tour Down Underin – Veikkanen kolarissa päätösetapilla
Kauden ensimmäisen WorldTour –kilpailun päätösetappi Adelaiden kaupungin kaduilla oli kerännyt 115.000 katsojaa Australian kansallispäivän aattona juhlimaan omien ajajiensa menestystä. He olivat myös jättämässä jäähyväisiä nyt uransa päättävälle, pitkän ja menestyksellisen uran tehneelle Cadel Evansille.

90 kilometrin päätösetappi ajettiin 4,5 kilometrin nopealla katuradalla. Etapin jännitystä lisäsi se, että kahdella australialaisella kärkimiehellä, Rohan Dennisillä ja Richie Portella oli vain kahden sekunnin ero kokonaiskilpailussa. Etapilla jaettiin hyvityssekunteja kahdesta välikiristä ja maalista. Asetelma määritteli kärkijoukkueiden taktiikan.
Kilpailu ajettiin odotusten mukaisesti kovalla vauhdilla. Keskituntinopeus oli noin 47 km. Kovasta vauhdista huolimatta nähtiin irtiotto ensimmäistä välikiriä. Se ajettiin kiinni, mutta välikiristä ei lohjennut...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 25.1.2015
Lue lisää
Taistelu voitosta jatkuu viimeiselle etapille Tour Down Underissa
Jännitys kauden ensimmäisessä WorldTour –kilpailussa Tour Down Underissa Australiassa säilyy viimeiselle etapille. Toiseksi viimeisenä päivänä ajettu kilpailun kuningasetappi, 151 kilometrin osuus Willunga Hillille ei ratkaissut vielä voittajaa. Kärjessä on kaksi australialaista, Rohan Dennis ja Richie Porte, ja heillä on vain kahden sekunnin ero.

Päivä etappi oli vaativa. Reitti nousi kaksi kertaa Willunga Hillin päälle ja kova tuuli, välillä vastaan ja välillä sivusta, tekivät päivästä raskaan. Normaaliin tapaan etapilla nähtiin hyvä irtiotto, mutta senkin viimeinen ajaja tuli kiinni ensimmäistä kertaa Willunga Hillille noustessa. Kärkeen muodostui noin 40 ajajan ryhmä, jossa olivat kaikki nimekkäät voittajaehdokkaat.

Toista kertaa lähestyttäessä loppunousua, porukka kärjessä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 24.1.2015
Lue lisää
Australian etappi päättyi massakiriin ja -kolariin
Australian Tour Down Under -etappiajon neljäs 145 kilometrin etappi päättyi massakiriin. Massakiri kuitenkin typistyi muutaman ajajan kiriksi, sillä loppussa tapahtui iso kolari, joka pysäytti monen matkan. Kirin nopein oli Australian maajoukkueen Steele von Hoff.

Hyvävauhtinen etappi oli irtiottoryhmien yritystä ja kärkijoukkueiden kontrollointia. Kun etapista oli ajettu 23 kilometriä, kärkeen muodostui neljän ajajan ryhmä. Siinä oli mukana päivän aktiivisimman ajajan palkinnon vienyt Jussi Veikkasen joukkuetoveri Cedric Pineau. Veikkasen joukkue ei ole ollut tässä kilpailussa aikaisemmin irtiotoissa. Nyt taktiikka oli muuttunut, kuten Veikkanen ennakoi edellisen etapin jälkeen.

Irtiottoryhmä sai parhaimmillaan noin kahden ja puolen minuutin eron pääjoukkoon...             

TWD-Länkenin lehdistötiedote 23.1.2015
Lue lisää
Johto vaihtui Australiassa, Veikkanen pettyi jalkoihinsa
Australiassa ajettavassa Tour Down Underissa odotettiin kolmannen 143 kilometrin etapin tuovan jo esille ne pyöräilijät, jotka tulevat lopullisesti ratkaisemaan kuusietappisen kilpailun voiton. Ja etapilla olikin ratkaisun makua.

Tiukkaan nousuun päättyneen etapin voitti australialainen Rohan Dennis. Hän irtosi pienestä kärkiryhmästä noin puoli kilometriä ennen maalia ja ajoi selkeään voittoon. Australialaisten ja BMC -tallin menestystä täydensi upeasti nyt viimeisiä kisojaan ajava Cadel Evans. Pitkän uran tehnyt Evans nousi myös kokonaiskilpailussa johtajanpaidan ottaneen Rohan Dennisin jälkeen toiseksi.

Ennen loppuratkaisua etapilla nähtiin neljän ajajan irtiotto. Se pystyi ajamaan parhaimmillaan kolmen minuutin eron pääjoukkoon, mutta pääjoukko kontrolloi kilpailun tarkasti. Irtiottoryhmä alkoi...       

TWD-Länkenin lehdistötiedote 22.1.2015
Lue lisää
Etappivoitto espanjalaiselle, Veikkanen pysyi ykkösryhmässä
Australiassa ajettavassa Tour Down Under -etappiajossa oli vuorossa 150 kilometrin etappi. Etappi ajettiin vaihtelevassa maastossa ja tiukat loppukierrokset maalipaikkakunnalla Stirlingissa.

Etapin alussa lähtenyt kolmen miehen irtiotto ajettiin kärkitallien toimesta kiinni loppukierroksille tullessa. Lopussa kärjessä oli noin 50 ajajan ryhmä, joka ratkaisi maalinousussa kärkisijat. Vahvin oli espanjalainen Juan Jose Lobato. Hän osoitti oivaa kuntoa jo sunnuntaina ajetussa kriteriumissa, jossa sijoittui toiseksi. Kärkiryhmässä oli mukana myös ensimmäisen etapin voittaja australialainen Jack Bobridge. Hän pysyi edelleen hyvityssekuntiensa turvin johtajanpaidassa.

Kärkiryhmässä oli mukana myös Jussi Veikkanen. Hän tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja Lobato. Sijoitus oli 46:s. Hän on kokonaistilanteessa nyt...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 21.1.2015
Lue lisää
Tour Down Under käynnisti pyöräilyn World Tour -kilpailut, Veikkanen hyvin mukana
Ammattipyöräilyn WorldTour -sarja käynnistyi viime vuosien tapaan Australian Adelaidessa Santos Tour Down Under -etappiajolla. Ensimmäinen etappi oli 133 kilometrin pituinen, jossa kirimiehilläkin oli mahdollisuutensa.

Kirimiesten kovat joukkueet tekivät kilpailussa kuitenkin kohtalokkaan laskuvirheen. Kilpailun neljän ajajan irtiottoryhmä yritti sitkeästi loppuun saakka ja onnistui. Nelikossa ajanut australialainen Jack Bobridge tunsi reitin viimeiset kilometrit hyvin. Hän ajoitti iskunsa erinomaisesti pieneen loppunousuun ja ajoi selkeään voittoon. Pääjoukko jäi vain hitusen, mutta sai saman ajan kuin voittaja. Pääjoukossa ajoi myös Jussi Veikkanen. Hänen sijoituksensa oli 88:s.

- Päivä oli hyvin hermostunutta ajamista. Muutamalle vetotöitä tehneelle joukkueelle tapahtui paha laskuvirhe. Mekään emme lopussa saaneet rakennettua...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 20.1.2015
Lue lisää
Jussi Veikkasen kilpailukausi avattu
Maamme ainoa WordTour –ammattilainen Jussi Veikkanen avasi kilpailukautensa Australian Adelaidessa, jossa ajettiin 51 kilometrin People's Choice Classic –kriterium. Kilpailu ajettiin 1,7 kilometrin tasamaaradalla, jota reunusti kymmenien tuhansien katsojien joukko. Kilpailu kuuluu Tour Down Under –etappiajoon eräänlaisena esittelykilpailuna. Sitä ei lasketa etappiajon tuloksiin.

Kovavauhtinen People’s Choice Classic sujui ennakko-odotusten mukaisesti kirimiesten joukkueiden kontrolloimana. Vaikka kilpailussa nähtiin pitkä irtiotto, sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kilpailu päättyi massakiriin, jossa vahvin oli saksalainen Giant-Alpecin kiritykki Marcel Kittel.
Suomen Jussi Veikkanen osoitti, että hänen jalkansa ovat valmiit uuteen kauteen. Veikkanen ajoi noin 130 ajajan joukon puolen välin alapuolella ensimmäiset 20 kierrosta...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.1.2015
Lue lisää
Wattbike SM, Esport Center 17.1.2015
Miehet 40
1. Antti Suvanto IU 12.22,47 416 W
2. Seppo Kettunen IK-32 12.33,40 
3. Marko Saukko CCH 12.48,39 
4. Jan- Peter Stenvall PKK 12.57,45 
5. Hannu Liekola KoPy 12.59,17 
6. Raimo Taavitsainen CCH 13.09,35 
7. Samuli Laulumaa Pyörärinki 13.18,92 
8. Matti Kinnunen HePo 13.41,37 
Lue lisää
Kuntoilijoiden pyöräilyleiri Pajulahdessa 2015
Suomen pyöräilyunioni ja Resistentia valmennuspalvelu järjestävät pyöräilyleirin aktiivisille kuntoilijoille ja harrastekilpailijoille, joilla on tavoite kehittyä paremmiksi pyöräilijöiksi. Paikaksi olemme valinneet Liikuntakeskus Pajulahden, joka soveltuu leiripaikaksi erinomaisesti hyvän sijainnin, sopivan tiestön ja monipuolisen tarjonnan vuoksi. Leirin ajankohta on 8.-10.5.2015, jolloin heti keväästä maantiekauden alkaessa on tärkeää saada uusia vinkkejä ja tietoa kesän harjoitteluun ja mahdollisiin kilpailuihin.

Leirillä opetus ja ohjaus keskittyvät pyöräilyn perusharjoitteluun, jolloin tavoitteina ovat pyörän hallinnan parantuminen, ryhmässä ajamisen kehittyminen ja uusien vinkkien tuominen omaan harjoitteluun. Leirin vetäjinä toimivat Kari Myyryläinen ja Esa Skyttä. Karilla on menestyksekäs huippukilpapyöräilijän ja valmentajan ura, Esa on oman kansainvälisen kilpailu-uransa jälkeen...
Lue lisää
Canyon-polkupyörät saapuvat Suomeen
Canyon Finland on aloittanut 9.1.2015 asiakaspalvelun ja teknisen tuen tarjoamisen suomalaisille Canyon-pyörien omistajille ja merkistä kiinnostuneille. Suomalaisilla pyöräilijöillä on ollut mahdollisuus ostaa erinomaisesta hinta-laatusuhteestaan tunnettuja saksalaisia Canyon-pyöriä verkkokaupan kautta jo usean vuoden ajan, mutta ensimmäistä kertaa pyörämerkin 30-vuotisen historian aikana Suomeen on perustettu merkin paikallistoimisto.

Turussa sijaitsevan Canyon Finlandin osaavan asiakaspalvelun ansiosta asiakkaat saavat jatkossa apua suomeksi pyörän ostoon liittyvissä kysymyksissä, huoltoon ja kunnossapitoon liittyvissä asioissa, sekä teknisissä ongelmatilanteissa. Lisäksi Canyon.com -verkkosivusto on nyt saatavissa suomeksi, ja kaikki tuotevalikoimaan liittyvät tiedot ja uutiset ovat siten helposti ymmärrettävissä. Canyon on edustettuna Euroopassa 14:ssä maassa ja Suomesta tulee nyt...
Lue lisää
14. Myllyn Pyöräily poljetaan elokuussa 2015
Turun Tuomikirkkopuistosta paikkansa vuonna 2014 löytänyt koko perheen reipas ja hyväntuulinen kuntotapahtuma, Myllyn Pyöräily, poljetaan ensi kesänä 15.- 16.8.
 
Jo 14. kertaa järjestettävä tapahtuma on vuosien kuluessa siirtynyt Raisiosta Turkuun osallistujamäärän kasvaessa vuodesta toiseen tasaiseen tahtiin. Liki 800 ajajaa vuonna 2014 kerännyt Myllyn Pyöräily on Turun Urheiluliiton pyöräilyjaoksen järjestämä ja vuodesta toiseen kehittyvä kuntoajo, jonka taustalla toimii lähes sadan hengen järjestelytoimikunta.

Kaksipäiväiseksi paisunut tapahtuma soveltuu kaiken ikäisille ja kokoisille polkijoille pyörään katsomatta. Matkavaihtoehtoja on neljä, joista lyhin on 31 kilometrinen RETKIMYLLY pisimmän ollessa yli kolmesataakilometrinen ROUTE300 -ajo (313 km). Suosituimmat matkat ovat vuodesta toiseen...
Lue lisää
Maastopyöräilyn tekniikkarata Jämille
Jämille Jämikeskuksen välittömään läheisyyteen on rakennettu maastopyöräilyn tekniikkarata. Rata on noin 300 metriä pitkä pumptrackin ja maastopyöräilyn skills trackin yhdistelmä. Rata sisältää erikokoisia kumpuja, hyppyreitä ja kallistettuja kurveja, jotka kehittävät monin tavoin radankäyttäjän laji- ja pyöränkäsittelytaitoja.
 
”Vaikka kyseessä on maastopyöräilyn tekniikkarata, rata soveltuu monilla muillakin pyörätyypeillä ajettavaksi potkupyöristä lähtien. Radan monikäyttöisyys oli yksi suunnittelun lähtökohdista”, toteavat jämin rataprojektista vastaavat Mikko Peltonen ja Jani Vesikko.
 
Jämin lajiolosuhde on maamme ensimmäinen täysin rakennettu maastopyöräilyn nykyaikainen tekniikkarata. Radan muodot on luotu maauimalan alueella olemassa olevasta hiekkamaasta, minkä päälle on ajettu mursketta ja pintamateriaali on kivituhkaa...
Lue lisää
Ounasvaara saa Rollo MTB -reitin jo ensi kevään maastopyöräilykaudelle

 
Ensi keväänä Rovaniemellä päästään maastopyöräilemään merkityllä reitillä. Ounasvaaralle sijoittuva Rollo MTB -reitti on noin 22 kilometrin pituinen ja tasoltaan vaativa. Korkeuseroja Ounasvaaran maastossa on reilut 300 metriä. Reitti on käytössä lumettomaan aikaan.

Rollo MTB:lle on tehty omat nettisivut osoitteessa www.rollomtb.fi. Sivuilta löytyy tulostettava kartta virallisesta reitistä.

Käyttäjät voivat ehdottaa blogityyppisille nettisivuille uusia polkuja ja omia reittejään. Sivuilta pyöräilijät löytävät tietoa myös muista Rovaniemen alueen merkkaamattomista pyöräilyreiteistä, joilla voi pyöräillä jokamiehenoikeuksin.

- Meillä on hienot maastot ja aktiivinen harrastajayhteisö. Upeaa, että Rovaniemi osoitti olevansa maastopyöräily-ystävällinen kaupunki. Toivotaan, että olosuhteet kehittyvät tulevaisuudessakin, toteaa Rollo MTB -hankkeen projektipäällikkö Leena Mölläri.

Rovaniemen Kehitys Oy:n vetämässä ja joulukuussa 2014 päättyneessä Rollo MTB...
Lue lisää
Wattbike 10 km ranking 16.12.2014
Naiset
Sanna Karjalainen KoPy 13.59,72 SE
Heidi OngerIK-32/Focus Ladies14.03,52 
Riina Miettinen   14.17,32  
Taru Harrison PKK 14.21,77  
Sofia Kansikas Team Medilaser/P-P 14.43,65  
Heljä Korhonen   14.45,09  
Pia Pensaari   14.46,93  
Riikka Pynnönen   14.55,28  
Lue lisää
Wattbike SM, 13.12.2014
Miehet 50, 4000 m
1. Heikki Keskinen Takon Soutajat 4.43,67
2. Bertel Niemi LUP-82 4.46,76
3. Reijo Kähäri UP 4.50,27
4. Ari Kansikas Pro MTB 4.54,87
5. Pekka Suoknuuti Karhulan Kampi 4.57,00
6. Tommi Groundstroem IK-32 5.05,30
7. Jussi Koponen RC Smark 5.08,81
8. Veikko Sinisalo Wattbike Finland 5.18,88
Lue lisää
Joulun pyöräilyt 7.12.2014 Liikuntamylly
N10 1 km aika-ajo
1 22 Heidi Antikainen CCH 2.03,67
2 24 Emilia Manninen IK-32 2.06,97
3 63 Marii-Isabel Allikberg NRK 2.07,25
4 23 Cecilia Lindberg SV 2.13,48
N12 1 km aika-ajo
1 64 Saana Takala CCH 2.04,74
M12 1 km aika-ajo
1 25 Lasse Mikkola CCH 1.47,41
2 27 Egor Kornijenko CCH 1.52,51
3 26 Antti Hämäläinen KorsKa 1.55,10
4 28 Jesper Lindberg SV 1.57,58
Lue lisää
Matti Manninen ammattilaispyöräilijäksi
Koiviston Iskua kotimaassa edustava porilaispyöräilijä Matti Manninen (22) siirtyy englantilaiseen Team Raleigh-GAC -joukkueeseen tammikuussa. Kaudella 2014 Matti ajoi ruotsalaisessa Team Bliz-Meridassa puoliammattilaisena. Matti voitti useita kilpailuja Keski-Euroopassa ja Ruotsissa. Suomessa Matti ajoi kesällä vain muutaman kilpailun, joista hän voitti SM-aika-ajon (U23) ja Porvoon Ajot. Matti ajoi kesällä EM-kilpailuissa viidenneksi (U23) ja edusti Suomea myös MM-kilpailuissa. Hän ajoi kaudella 2012 belgialaisessa amatöörijoukkue Team Zannatassa ja 2013 hollantilaisessa Team Wilton Care 4bikes -joukkueessa. Kotimaan kilpailuissa Matti on edustanut Koiviston Iskun Team Chebici-Iskua vuodesta 2012. Pyöräilyn Matti aloitti 2008 vaihdettuaan...

Koivisto Isku 5.12.2014
Lue lisää
Wattbike Hyvinkää 29.11.2014
Miehet 200 m
1. Samuel Halme Focus Halme Racing 00.09,28
2. Erwin Borremans HyPy 00.09,46
3. Kenneth Byskog Evijärven Urheilijat 00.09,51
4. John Lawson CCT 00.09,55
5. Micael Saranpää Jäpy 00.09,74
6. Juuso Jaatinen LrPy 00.09,77
7. Mikko Kylliäinen Kuntokeskus Linja 00.09,88
8. Harry Strömberg UP 00.09,94
Lue lisää
TWD-Länkeniin kaksi uutta nuorta pyöräilijää
Viime vuosien maamme menestyksekkäimpään miesten maantiepyöräilyjoukkueeseen TWD-Länkeniin siirtyy kaksi uutta nuorta ajajaa. Lahtelaisjoukkueeseen siirtyvät Tainionkosken Tähdestä  21-vuotias Juho Hänninen ja Cyclo Visionista 23 -vuotias Henri Salo.

Molemmat pyöräilijät ovat vielä hyvässä kehitysvaiheessa ja heillä on halu kehittyä. He näkivät TWD-Länkenin olevan heille hyvä paikka päästä uralla eteenpäin.

- Olen ajanut ensisijaisesti maastossa, mutta viime kaudella siirryin entistä enemmän maantielle. Ajomotivaatio ja kehittymisenhalu nousivat huimasti ja oli aika ottaa askel eteenpäin. Siirtyminen uuteen seuraan tarjoaa uusia haasteita ja hyvät mahdollisuudet kehittyä. Lähden innolla uuteen kauteen ja uskon, että minulla on paljon annettavaa joukkueelle, kertoi Juho Hänninen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.11.2014
Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtajana
Pyöräilyväki kokoontui viikonvaihteessa Tampereella järjestettyyn kehittämispäivään ja tämän jälkeen pidettyyn syysvuosikokoukseen.
Kehittämispäivän aikana käytiin läpi tavoitteita ja toimia mentäessä kohti vuotta 2020. Alustajina toimivat Mika Niskanen, Mikko Peltonen, Jarmo Sorsa, Immo Laine, Pertti Siren ja Juho Suikkari. Eräänä tavoitteena on tiedottamisen ja avoimuuden kehittäminen, nuorten toimintaan panostaminen, harrasteliikunta ja huippu-urheilu.

Vuosikokouksen alussa vuoden 2014 pyöräilijänä palkittiin MM-hopeaa ja pronssia parapyöräilyn H1-luokassa voittanut Teppo Polvi. Poikapyöräilijän pokaalin sai Korson Kaikua edustava Emil Ijäs ja tyttöpyöräilijäksi kruunattiin Ounaksen Pyörä-Poikia edustava Seliina Manninen. Vuoden pyöräilyseuraksi nimettiin Cycle Club Helsinki. Ratapyöräilyssä parhaan seuran tittelin vei myös...
 
Kari Mäkinen 16.11.2014
Lue lisää

Sivu 1 / 30:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen