TWD-Länkeniin kaksi uutta nuorta pyöräilijää
Viime vuosien maamme menestyksekkäimpään miesten maantiepyöräilyjoukkueeseen TWD-Länkeniin siirtyy kaksi uutta nuorta ajajaa. Lahtelaisjoukkueeseen siirtyvät Tainionkosken Tähdestä  21-vuotias Juho Hänninen ja Cyclo Visionista 23 -vuotias Henri Salo.

Molemmat pyöräilijät ovat vielä hyvässä kehitysvaiheessa ja heillä on halu kehittyä. He näkivät TWD-Länkenin olevan heille hyvä paikka päästä uralla eteenpäin.

- Olen ajanut ensisijaisesti maastossa, mutta viime kaudella siirryin entistä enemmän maantielle. Ajomotivaatio ja kehittymisenhalu nousivat huimasti ja oli aika ottaa askel eteenpäin. Siirtyminen uuteen seuraan tarjoaa uusia haasteita ja hyvät mahdollisuudet kehittyä. Lähden innolla uuteen kauteen ja uskon, että minulla on paljon annettavaa joukkueelle, kertoi Juho Hänninen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.11.2014
Lue lisää
Mika Niskanen jatkaa Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtajana
Pyöräilyväki kokoontui viikonvaihteessa Tampereella järjestettyyn kehittämispäivään ja tämän jälkeen pidettyyn syysvuosikokoukseen.
Kehittämispäivän aikana käytiin läpi tavoitteita ja toimia mentäessä kohti vuotta 2020. Alustajina toimivat Mika Niskanen, Mikko Peltonen, Jarmo Sorsa, Immo Laine, Pertti Siren ja Juho Suikkari. Eräänä tavoitteena on tiedottamisen ja avoimuuden kehittäminen, nuorten toimintaan panostaminen, harrasteliikunta ja huippu-urheilu.

Vuosikokouksen alussa vuoden 2014 pyöräilijänä palkittiin MM-hopeaa ja pronssia parapyöräilyn H1-luokassa voittanut Teppo Polvi. Poikapyöräilijän pokaalin sai Korson Kaikua edustava Emil Ijäs ja tyttöpyöräilijäksi kruunattiin Ounaksen Pyörä-Poikia edustava Seliina Manninen. Vuoden pyöräilyseuraksi nimettiin Cycle Club Helsinki. Ratapyöräilyssä parhaan seuran tittelin vei myös...
 
Kari Mäkinen 16.11.2014
Lue lisää
Wattbike cup Jyväskylä 15.11.2014
Naiset 40, 1000 m
1. Liisa Äyrä Evijärven Urheilijat 01.15,45
2. Jaana Hietala Vimpeli 01.20,53
3. Marika Moilanen Iisalmen Visa 01.22,22
Harrastesarja Naiset
1. Eve Lahti Palokka 01.19,88
Naiset, 1000 m
1. Outi Ilves JYPS 01.18,23
2. Laura Sokka HyPy 01.20,37
Lue lisää
Reittikilpailun palkintojen saajat valittu
Jälki.fi:n ja Fillari-lehden kesäkuussa käynnistämään reittikilpailuun lähetettiin kesän ja alkusyksyn aikana satoja maantie-, maasto- ja cyclocrossreittejä. Palkintoraati on käynyt ne kaikki läpi ja valinnut reittejä ilmoittaneiden joukosta viisi voittajaa. Palkinnot postitetaan heille lähipäivien aikana.
Garmin Edge 1000 -mittarin sai Markku Loiskekoski Hyvinkäältä.
Shimanon Dura-Ace-polkimien voittaja on Pekka Salmela Kuorevedeltä ja Shimanon XTR-maastopolkimet menevät Mikko Vastarannalle Vantaalta.
Giron maantiekypärä lähti Jarno Lillialle Kangasalle ja maastokypärä Antti Ruohoselle Keravalle.

Onnittelumme voittajille!
Samuel Pökälä ranskalaiseen amatööritalliin
TWD-Länkenin Samuel Pökälä (24) siirtyy ranskalaiseen VC Pays de Loudéac -amatööritalliin ensi vuoden alusta. Bretagnessa toimiva talli on toisen divisioonan joukkue, jonka tavoitteena on nousta ensimmäiseen divisioonaan. Joukkue ajaa UCI:n 1.2 ja 2.2 -kategorian kilpailuja, Ranskan cupin kilpailuja, sekä muita kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuja. VCP Loudéac saavutti tänä vuonna 11 voittoa. Siinä on ajanut tänä vuonna edellisen vuoden Sojasun -tallin ammattilainen Etienne Tortelier ja Ranskan U23 -mestaruuskilpailujen hopeamitalisti maantieltä.

Samuel Pökälä onnistui mainiosti edellisenä sunnuntaina Ranskassa Les Herbiersissä ajetussa ammattilaisten Chrono des Nations -kipailussa sijoittumalla 11:nneksi. Tämä vakuutti VCP Loudéacin johdon ja sopimus syntyi nopeasti...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 24.10.2014
Lue lisää
Videokameroiden otokset
Fillari-lehden numerossa 6/2014 esiteltyjen kameroiden testiotokset on katsottavissa Youtubessa. Videossa on kuvattu kolme testiolosuhdetta kolmella kameralla...
Lue lisää
Samuel Pökälä 11:s Ranskassa Chrono des Nationsissa
TWD-Länkenin Samuel Pökälä jäi valitsematta tämän vuoden MM-kilpailuihin, mutta hyväkuntoiselle Pökälälle tarjoutui tilaisuus ajaa ammattilaisten 1.1 –kategorian kutsukilpailu Chrono des Nations –kilpailu Ranskassa.

Hyvin kilpailuun valmistautunut Pökälä käytti tilaisuutensa erinomaisesti. Hän vakuutti paikalla olleita tallipäälliköitä ja agentteja ajamalla 11:nneksi kilpailun toisena amatöörinä. Pökälä viipyi raskaalla 51,5 kilometrin reitillä vajaa viisi minuuttia kauemmin kuin kilpailun ylivoimaisesti voittanut Ranskan mestari Sylvain Chavanel. Toiseksi polki Jussi Veikkasen tallitoveri Jérémy Roy. Roy jäi voittajalle 53 sekuntia.

Pökälä pystyi jättämään taakseen mm. ruotsalaisen kovan aika-ajan Gustav Larssonin.

- Aika tiukkaa oli, huomasi kyllä jaloissa, että loppukausi on menossa. Mutta ihan hyvää...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 19.10.2014
Lue lisää
SM ja ISM Cyclocross 19.10.2014
N-Elite 10 km

1 Suvi Lavonen OTC 36.44 

2 Maija Rossi TWD 38.02 

3 Pia Pensaari TVC 38.15 

4 Jutta Nieminen IK-32 38.28 

5 Heidi Onger IK-32 39.27 

6 Rosa Törmänen Cyclos 40.02 

7 Veera Väkevä CCH 40.12 

8 Heli Ovaska OTC 41.05 
Lue lisää
Suomen ratapyöräilymaajoukkue Ranskan Guadeloupella
Suomen ratapyöräilymaajoukkue aloittaa torstaina kilpailu-urakan ratapyöräilyn Euroopan mestaruuskilpailuissa Ranskan Guadeloupella.

Eurooppalaisten ratapyöräilijöiden urakka kohti vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisia alkaa torstaina Karibialla. Ranskaan kuuluvalla Guadeloupen saarella kilpaillaan trooppisessa kuumuudessa Euroopan mestaruuksista ja samalla tarjolla ovat ensimmäiset olympialaisten karsintapisteet. Suomea edustaa kolmen urheilijan joukkue. 19-vuotias Sara Ferrara, 26-vuotias Elisa Turunen ja  27-vuotias Jani Mikkonen. Ensimmäistä vuotta Suomea edustava Ferrara ajaa ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa ja harjoittelee paljon toisessa kotimaassaan Meksikossa. Nurmijärveläinen Turunen ja töölöläinen Mikkonen harjoittelevat Helsingin Olympiavelodromilla. Hieman vanhentuneelta betonivelodromilla harjoittelu on ollut tällä kertaa arvossaan, sillä Euroopan mestaruudet ratkotaan pitkästä aikaa betonisella ulkovelodromilla...
 
Suomen Pyöräilyunion ja Tuomas Turunen 16.10.2014 
Lue lisää
Hyvä video KPH:lta
Team CCH - Kivenlahden Pyörähuolto on julkaissut esittelyvideon toiminnastaan. Video on katsomisen arvoinen.
 
Toimitus 15.10.2014
Lue lisää
Jussi Veikkanen 25:s Pekingin ympäriajossa
Jussi Veikkanen aloitti tämän vuoden kilpailukautensa jo tammikuun loppupuolella Australiassa, mutta hän jatkaa edelleen. Tiistaina Veikkanen päätti Kiinassa viiden päivän ja 728 kilometrin Tour of Beijingin.  Pekingin ympäriajo oli kauden viimeinen ammattilaisten korkeimpaan kategoriaan, World Touriin kuuluva kilpailu. Veikkanen sijoittui lopputuloksissa hienosti 25:nneksi kaksi minuuttia ja 10 sekuntia voittajalle jääneenä.

Hyvässä syyskunnossa oleva Jussi Veikkanen ajaa normaalisti joukkueessaan apuajajana. Hänen tehtävänään on varmistaa, että joukkueen muut ajajat menestyvät. Nyt Pekingin ympäriajossa hänellä oli vapaat kädet. Ja Veikkanen käytti hyvin vapauksiaan. Hänet nähtiin jokaisella etapilla kärkiryhmässä. Jopa kilpailun neljännellä, kuningasetapiksi mainitulla, kovaan nousuun päättyneellä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 14.10.2014
Lue lisää
Cyclo Cross 12.10.2014 Kontulan Kelkkapuisto
Miehet
1. Sasu Halme Team Medilaser/KorsKa 57.50 
2. Juho Hänninen Tainionkosken Tähti 58.22 
3. Eärendel Fingerson Akilles 1.00.59 
4. Teemu Viholainen Akilles 1.01.08 
5. Anders Blomster Sibbo Vargarna 1.01.09 
6. Dani Härginen Korson Kaiku 1.02.16 
7. Niki Birling Cycle Center Team 1.02.17 
8. Keijo Hirvonen Idrottsklubben 32 1.02.30 
Lue lisää
Ketjureaktio-kampanjaan lahjoitettiin ennätystulos
Punaisen Ristin Ketjureaktio-kampanja kartutti Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoa alustavan arvion mukaan noin 84 000 eurolla. Polkupyöräilijöille suunnattu, 1.5.-22.9. toteutettu kampanja teki ennätystuloksen.
Ketjureaktio-pyöräilykampanja on tarkoitettu liikuntamyönteisille yrityksille, yhteisöille ja yksittäisille kuntoilijoille. Ketjureaktiossa työnantajat tai pyöräilijät itse sitoutuvat maksamaan euron jokaisesta joukkueensa polkemasta 25 kilometristä Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Mukana oli 216 joukkuetta, eli 52 joukkuetta enemmän kuin viime vuonna.
- Yrityksillä on mahdollisuus lahjoittaa enemmän, kuin mitä henkilöstö on pyöräillyt. Siksi lopullinen tulos voi olla korkeampikin. Tavoitteemme oli kerätä Ketjureaktiossa 80 000 euroa, joten ylitimme sen reilusti ja olemme hyvin tyytyväisiä. Kiitos kaikille mukana olleille...
Lue lisää
9. Pirkka MTB, 5.10.2014
Miehet, 60 km
1Halme SasuKorson Kaiku2.16.35
2Ojala HenriTVC/Team Skins Turku2.17.02
3Kittilä KustiOTC/Erigeepper Challenge2.19.49
4Laurila JussiLahden Pyöräilijät2.21.01
5Uusi-Piuhari TeemuTeam Medilaser2.24.26
6Saarela SamuliPKK/Team Sportax2.25.45
7Pihamaa SauliLahden Pyöräilijät2.26.28
8Veikkolainen KariKorson Kaiku2.26.48
Lue lisää
BMX Racingille huikea kansainvälinen kauden huipennus Kivikossa
Helsingin Kivikon Pyöräkrossiparkissa kävi tänään kova kuhina, kun yli 160 BMX Racing kuskia otti osaa kauden päätöskilpailuun. Mukana oli ennätysmäärä ulkomaisia kuljettajia ja taso oli todella korkea kaikissa 14:ssä sarjassa. Edes päivällä alkanut kova sade ei latistanut tunnelmaa vaan kausi sai arvoisensa päätöksen.
Päivän aikana ajettiin harjoitusten lisäksi aika-ajot, karsinnat ja välierät – päivä huipentui kaikkien luokkien finaaleihin. Miesten sarjassa kisasi 21:ksi eliittimiestä, joista seitsemän oli suomalaista, muut kisaajat tulivat Ruotsista, Latviasta ja Virosta. Eliittimiesten kisa oli upeaa katsottavaa, kun miehet ajoivat isoja hyppyjä sisältävää pro linea. Hypyt olivat toinen toistaan korkeampia ja kamppailu kävi kuumana lähtöportista aina maaliviivalle saakka...
 
Kivikon pyöräkrossiparkin tiedote 5.10.2014
Lue lisää
Hyvinkää XCO, UCI C2 28.9.2014
Vastaranta ja Kallio voittoihin XCO:n kauden päätöskilpailussa Hyvinkäällä Viime viikonloppuna maratonmatkan eli XCM:n suomenmestaruudet voittaneet Medilaser-Specialized-MTB-Teamin Jukka Vastaranta ja Sonja Kallio olivat kilpailun vahvimmat tänäkin viikonloppuna. Hyvinkäällä ajettiin tänään maastopyöräilyn olympiamatkan eli XCO:n kauden viimeinen kotimainen kilpailu, jossa kansainvälisen kisan statuksen perusteella oli taas jaossa olympiapisteitä. HyPy joutui viime tingassa muuttamaan kisapaikkaa, kun rakennustyöt estivät perinteisen radan käyttämisen. Uusi rata tehtiin muutamassa vuorokaudessa laskettelukeskus Kulomäkeen. Paikalla oli kotimainen kärki sekä kilpailijoita Latviasta, Virosta ja Venäjältä. Miehet ajoivat seitsemän kierrosta ja naiset viisi. Miesten kilpailussa ensimmäisen kierroksen aikana muodostui kärkikolmikko, Latvian Matiss Preimanis ja Peteris Janevics sekä...
 
Medilaser-Specialized MTB:teamin lehdistötiedote
Lue lisää
Raskas MM-rata karsi ajajia
Sari Saarelainen ajoi lauantaina Espanjan Ponferradassa maantiepyöräilyn MM-kilpailujen yhteislähdön. Matkaan lähti yli 130 ajajaa.

- Reitti oli todella mäkinen ja tiesin että olen vahvoilla hyvän päivän sattuessa kohdalleni. Heti ensimmäisillä kierroksilla ol.i iso kolari, jossa olin harmillisesti mukana, mutta onneksi jouduin vain pysähtymään ja pääsin nopeasti matkaan.

- Keskiviikkona alkanut vatsaoireilu jatkui vielä aamulla ja olin aika kauhuissani tuleeko ajosta mitään. Nesteytys ja tankkaus ei onnistunut täydellisesti, mutta ajo kulki siitä huolimatta yllättävän kevyesti. Pysyin ylämäet ihan kärjessä ongelmitta.

Raskas rata karsi ajajia ja pääporukka jäi lopulta vain noin 60 ajajan ryhmäksi.
- Kompastuskivi tuli viimeistä edellisellä kierroksella. Nousin ensimmäisessä...

Kari Mäkinen 28.9.2014
Lue lisää
Lotta Lepistö jatkaa Biglassa
 
Lotta Lepistö jatkaa pyöräilyä ammattilaistalli Biglassa. Hän solmi jatkosopimuksen lyhyen harkinnan jälkeen.
- Saksan maailman cupin kolmossijan jälkeen sain muutaman yhteydenoton muistakin talleista. Päätös jatkaa Biglassa oli lopulta melko helppo. Talliin on palkattu minua ennen jo kolme erittäin hyvää kuskia.
Rabobankista siirtyy hollantilaiset Annemiek van Leuten, Vera Koedooer ja Iris Slappendel, Etelä-Arfikan Ashley Moolman ja USAn Shelley Olds.
- Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa näin kovassa seurassa. Tällä ryhmällä saamme joka kisaan laadittua sellaisen roolijaon, että taistelemme voitosta. Nyt ei jää menestyminen tallikavereista kiinni. Pientä kunnon kehitystä tämä kyllä vaatii, että pystyn täyttämään paikkani...
Lue lisää
Sari Saarelainen valmistelut ja viimeistelyt ovat menneet ihan suunnitelmien mukaan
Espanjan Ponferradassa maanantaina käynnistyneet maantiepyöräilyn MM-kilpailut jatkuivat tiistaina naisten henkilökohtaisella aika-ajolla. Naiset ajoivat 29,5 km:n kierroksen.

- Kävin radan läpi. Rata oli melko simppeli lukuunottamatta viimeisen 2 km:n jyrkkää ja kapeakulkuista alamäkeä. Samalla osuudella sattui vakava kolari Rabobank-joukkueelle joukkueajossa. Reitillä oli yksi ylämäki viimeisellä vitosella, mutta mäki oli ihan runtattavissa oleva, eikä ollut mitenkään erityisen suotuisa ns mäkikuskeille.

- Valmistelut ja viimeistelyt ovat menneet ihan suunnitelmien mukaan ja sain itsestäni irti sen kaiken mitä tällä hetkellä voin. Alamäessä en ottanut mitään riskiä ja varmaan menetin siinä jonkin verran aikaa.

- Alku lähti hyvin kulkemaan ja ekat 15 km...

Kari Mäkinen 24.9.2014
Lue lisää
Lotta Lepistön MM-urakka alkoi seitsemännellä sijalla
Lotta Lepistön Bigla -talli ajoi seitsemänneksi Espanjan MM-kilpailuissa. Matkana 36,15 kilometriä. Eroa pronssimitaliin tuli 36 sekunttia. - Oma ajo sujui erittäin hyvin ja pystyin tekemään ylimääräisiä vetovuorojakin. Joukkue joutui starttaaman hieman vajaakuntoisena, sillä australialainen Taryn Heather ajoi kaksi sormea murtuneena. Hän kyllä taisteli hyvin, mutta ei kuitenkaan ihan parastaan saanut irti. Lisäksi kaksi on ollut viimeisen viikon flunssassa. Toinen heistä väsyi hiukan liian aikaisin ja jouduimme jo 7 kilometrin ajon jälkeen jatkamaan viidellä kuskilla. Etukäteen ajateltiin, että pääsemme hieman pidemmälle koko joukkueella. Nyt tuli vetovuoroja hieman liian tiheään ja se näkyi kellossa.
Maailmanmestaruuden voitti USA:n Spezialiced-Lululemon, joka oli ylivoimainen jättäen australialaista Orica-Aisään reilusti yli minuutin. Loppuaika 43.33 on hurja, sillä se tarkoittaa yli 50 km/h keskinopeutta.

Sivu 1 / 30:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen