Nyt etsitään vuoden 2015 pyöräilytekoa, kolme parasta ehdotusta palkitaan!
Ilmianna vuoden 2015 pyöräilyteko ja voita palkintoja!
 
Vuoden pyöräilyteko -kisa järjestetään toista kertaa. Vuoden 2014 pyöräilytekoina palkittiin Jyväskylän pyöräilyseuran toteuttama leikkipuistojen pyöräilykiertue, Helsingin Polkupyöräilijöiden järjestämä maahanmuuttajanaisten pyöräilykoulutus sekä Lujatalo Oy:n nastarengaskampanja työntekijöille.
Nyt voit ehdottaa vuoden 2015 pyöräilytekoa. Ehdotuksia voi toimittaa ja niitä voi kommentoida 31.12.2015 asti. Lue lisää valintakriteereistä ja kisasta täältä: vuoden pyöräilyteko 2015 -kisa
 
Pyöräilykuntien verkosto ja Suomi Pyöräilee -työvaliokunta tekevät valinnan vuoden 2015 pyöräilyteosta. Voittajat julkistetaan Suomi Pyöräilee -tietoiskussa 4.3.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Tässä kisassa palkitaan kolmen parhaaksi valitun ehdotuksen tekijät Suomen Työsuhdepyörän lahjoittamilla palkinnoilla. Itse pyöräilyteon tekijät palkitaan kunniakirjalla ja julkisuudella.

Terveisin, Pyöräilykuntien verkosto ry
Lue lisää
KPH Team 2016
Kivenlahden Pyörähuollon Team 2016 on julkistettu ja Elite-joukkkueessa ajavat:
Ville Hirvenoja M18
Nuutti Antikainen M18
Jonne Itkonen M18
Jori-Pekka Kuuranne
Mikael Myllymäki
Anders Backman
Joni Loukkola
Niklas Colliander
Juhana Hietala
Petri Matero
Janne Nurminen
Niko Mentula
Lasse Torpo
Viivi Puskala ajaa N18/Naisten Elite-sarjassa

- Porista Pyörä-Karhujen riveistä Kivenlahteen liittynyt Joni Loukkola on tyyväinen päästessään ajamaan hyvässä Teamissa, sillä hän on ajanut monta vuotta yksin. Muutaman top 10 sijan olen saalistanut, mutta voitot vielä puuttuvat. Ehkä nyt siihen on mahdollisuuksia, kun voidaan yhdessä taktikoida, mietti Loukkola.

Joukkueajaminen tekee tuloaan myös Kilpasarjaan, jossa Kivenlahden Pyörähuolto kilpaileekin 16 ajajan voimin.
 
KPH Team 22.11.2015
 
Sasu Halme Finnfalz-Rush Racing -joukkueeseen
Maantiepyöräilyjoukkue Finnfalz-Rush Racing  vahvistaa rivejään ensi kaudelle. Joukkueen ensimmäinen uusi kiinnitys on pyöräilyn monilahjakkuus, kolmen eri lajin hallitseva Suomen mestari Sasu Halme. Halme edusti kaudella 2015 Focus Halme Racing -joukkuetta ja seuratasolla Korson Kaikua.

Kuluneen kauden onnistumisiin 19-vuotias sipoolainen listaa maastossa XCO:n MM-kilpailuissa Andorassa saavutetun U23-luokan 16. sijan sekä maantiepyöräilyn EM-kisojen aika-ajon 25. sijan. Lisäksi Halme ajoi tänä vuonna Suomen mestaruuteen Elite-luokassa XCO:ssa, U23-luokassa maantieaika-ajossa sekä miesten yleisessä sarjassa cyclocrossissa.
Tulevalla kaudella tavoitteet ovat maaston puolella toukokuun alkupuolen EM-kisoissa Ruotsissa, missä tavoitteena on ajaa kymmenen parhaan joukkoon. Myös heinäkuun...

Finnfalz-Rush Racing 18.11.2015
Lue lisää
Wattbike Hyvinkää 14.11.2015
M40+, 200 m
1. Mika Salonen Takon Soutajat 9,24
2. Arttu Mäkinen HyPy 10,56
3. Janne Koskinen  10,84

Samuli Laulumaa Järvenpään Pyöräilijät dns
Miehet, 200 M
1. Veli-Pekka Pyrhönen Takon Soutajat 9,18
2. Harry Strömberg  9,40
3. Erwin Borremans HyPy 9,63
4. Tero Pusa  10,29
Lue lisää
Talvi tulee, mutta pyöräilyä se ei estä
Valtakunnallinen pyöräilykampanja kannustaa ihmisiä pyöräilemään myös talvella. Esimerkiksi Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa vain 10-20 % pyöräilee myös talvella. Pyöräliitto ry:n ja sen jäsenjärjestöjen organisoimassa kampanjassa järjestetään kymmeniä tapahtumia ympäri Suomessa.

Talvella pyöräilevien määrä vaihtelee Suomessa rajusti. Pyöräilyintoon talvella vaikuttavat ratkaisevasti väylien kunnossapito sekä paikallinen kulttuuri.

- Etelän suurissa kaupungeissa vain 10-20 % pyöräilijöistä jatkaa polkemista läpi talven, kun taas Joensuussa 57 % ja Oulussakin puolet jatkaa pyöräilyä. Näissä kaupungeissa on tehty pitkäjänteistä työtä pyöräilyolosuhteiden eteen ja molemmissa pyöräillään valtavasti ympäri vuoden, kertoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Tutkimukset osoittavat, että erityisesti alkutalven kunnossapidon pitää olla laadukasta, jotta pyöräilijämäärät pysyvät korkealla sään...
Lue lisää
Antti-Jussi Juntunen ajoi sijalle 33 Cyclocrossin EM kilpailuissa
Lähtöasetelma ei ollut paras mahdollinen, sillä kilpailijat asetettiin lähtöryhmitykseen UCI ranking pistetilanteen mukaan, eikä A-J:n 1 piste taannut kovin hyvää lähtöpaikkaa belgialaisten ja hollantilaisten miehittäessä odotetusti eturivin lähtöpaikat. Nuorukainen lähti kehnosta lähtöpaikasta huolimatta kisaan ennakkoluulottomasti ja sijoitus parani loppua kohti kierros kierrokselta. Lopputuloksissa A-J oli 8:nneksi paras -99 ikäluokasta ja toiseksi paras pohjoismaalainen Andreas Lund Andresenin (-98 s.) jälkeen. Taakse jäivät muut tanskalaiset ja ruotsalaiset (-98 s.) kanssakilpailijat.
Kilpailurata poikkesi todella paljon Suomen Cyclocross radoista. Reitti sisälsi useita juostavia hiekkanousuja ja teknisiä hiekkalaskuja, sekä tietysti cyclocrossille tunnusomaista nurmikkokieputusta runsaine mutkineen ja kaarteineen.
Kilpailupäivä valkeni pienessä tihkusateessa...

SPU tiedotus 8.11.2015
Lue lisää
Helsinkiläiset nuoret keksivät pyörän uudelleen
Helsingin kaupungintalolla tänään järjestettävässä RuutiExpo-nuorisotapahtumassa lanseerataan täysin uudenlainen ympäristökasvatushanke, Box Bike Helsinki. Nuoriso- ja pyöräilyjärjestöjen yhteistyönä syntyneessä hankkeessa 13-20-vuotiaista helsinkiläisistä nuorista muodostuvat joukkueet hakevat mahdollisuutta päästä suunnittelemaan ja rakentamaan omaan käyttöönsä ainutlaatuisen box biken eli suomeksi tavara- tai kuormapyörän. Hakemuksen voi jättää 4.12. mennessä.

Luonto-Liiton Uudenmaan piirin (LUP), Helsingin Polkupyöräilijöiden (HePo) sekä Pyöräpaja ry:n hankkeessa nuoret rakentavat kevään 2016 aikana omannäköisen ja omaehtoisen tulkintansa tavarapyörästä. Tavarapyöriä on markkinoitu maailmalla lähinnä lapsiperheiden ja kiertelevien ruokamyyjien käyttöön. "Box Bike Helsinki on hankkeena ensimmäinen laatuaan maailmassa, joten tulemme pitämään itsestämme meteliä Suomen lisäksi myös ulkomaille" kertoo hankkeen suunnittelija ja...

 
 
Lue lisää
jopon oma nettikauppa auki: www.joposhop.fi
Suomalainen ikoni, kaikkien tuntema polkupyörä jopo täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Helkama lanseerasi keväällä jopo50-mallin ja avaa nyt jopon oman nettikaupan.
 
- Siinä missä jopo50-malli kunnioittaa alkuperäistä 1960-luvun jopoa ulkonäöltään, väreiltään ja komponenteiltaan, jopon nettikauppa on täyttä tätä päivää. Kaupasta on mahdollista hankkia kaikki tarpeellinen jopon tuunaamiseen helposti ja nopeasti, kertoo Helkama Veloxin toimitusjohtaja Jari Elamo.
 
- jopon nettikauppa on saanut jo nyt aikaan paljon positiivista pöhinää, ja joposhop on myös vastaanottanut ensimmäiset tilauksensa, kertoo jopon nettikaupasta vastaava projektipäällikkö Linda Väisänen.
 
Pirteä ja jopomainen nettikauppa
- Sympaattinen jopo on kaikkien suosikki, kun ekologiset arvot, lähituotanto, kotimaisuus, yksilöllisyys...
 
Lue lisää
Antti-Jussi Juntunen ajoi hienosti sijalle 5 Tukholmassa - Halme toipilaana joutui keskeyttämään
Sasu Halme M/Elite ja Antti-Jussi Juntunen U19 osallistuivat Stockholm Cyclocross UCI C2 kilpailuun. Kilpailu käytiin aivan Tukholman keskustan tuntumassa Norra Djurgårdenilla +12 asteen hyvässä syyssäässä. Rata täytti hyvin kansainväliset kriteerit cyclocross radasta, sillä reitistä noin 60-70 % oli nurmikkoa, loput hiekkatietä ja asfalttia (lähtö- ja maalisuora). Radan korkeusero oli vaatimattomat 10 metriä, mutta lukuisat mäen "töppyrät", tiukat nurmikko mutkat ja kaarteet tekivät radasta haasteellisen, jota yöllinen sade oli sopivasti liukastanut.
 
Miehissä kilpailu keräsi varsin nimekkään osallistujajoukon, sillä mukana oli mm. cyclocrossin viimevuotinen MM 1. Simon Andreasen (U19) ja CX ammattilainen Kenneth Hansen Tanskasta, sekä tietysti Ruotsin...

SPU tiedotus 26.10.2015
Lue lisää
Philips televisioiden DARKLIGHT-elokuva näyttää öisen maastopyöräilyn uudessa valossa
Philips-televisioiden palkitun 'Beyond the Ordinary'-kampanjan uusin 'Darklight'-elokuva näyttää kuinka kolme maailmanluokan maastopyöräilijää kiitävät pitkin LED-valaistuja vuoria, aavikoita sekä metsiä.
 
Philips TV vie katsojan uuden 'Darklight'-elokuvan myötä keskelle hurjaa yöllistä ajoa Yhdysvaltojen luoteisiin metsiin sekä lounais-osien aavikoille. Elokuvassa esiintyvät maailman maastopyöräilyn huippuihin kuuluvat Graham Agassiz, Matt Hunter sekä Matty Miles.
"Elokuvan kauneus tulee siitä, että katsoja saadaan heti aluksi luopumaan käsityksestään siitä, mikä on todella mahdollista", kertoo tuottaja Mike Brown Sweetgrass Productions-tuotantoyhtiöstä. "Valo on se voima, joka vie katsojan aivan uuteen ulottuvuuteen".
Philips-televisioiden aikaisemmat extremeurheiluun keskittyvät surffauksen maailmaan vievä 'Lightwaves' sekä lasketteluelokuva 'Afterglow' ovat saaneet...
Lue lisää
Kuopiossa kilpaillaan jääpyöräilyssä helmikuussa
33. Finland Ice Marathon järjestetään Kuopion matkustajasatamassa 24.-27.2.2016. Perinteinen tapahtuma saa valikoimiinsa uuden lajin, kun Ice Marathonilla järjestetään jääpyöräilykilpailu perjantaina 26.2.2016. Suomen tunnetuimman ja vanhimman luonnonjäällä järjestettävän luistelutapahtuman ilmoittautuminen on nyt avattu.

Viime talven Finland Ice Marathonilla pyöräily nähtiin eräänlaisena näytös- ja testilajina, kun hollantilaisryhmä Team Traumaplatform halusi suorittaa kuninkuusmatkan 200 km Pohjois-Savon Liikunnan järjestämässä tapahtumassa pyöräillen. Tulevalle Finland Ice Marathonille pyöräily saa virallisen lajin statuksen ja matkavaihtoehtoina on 50 ja 100 km.

- Järjestämme jääpyöräilykilpailun tietääkseni ensimmäistä kertaa Suomessa ja harvinaista tämä varmasti on myös koko maailman mittakaavassa. Saimme pyöräilystä viime talvena hyviä kokemuksia ja kehitysehdotuksia, joita nyt...
 
Lue lisää
Sari Saarelainen ajoi vahvan tuloksen Ranskassa
Maantiepyöräilijä Sari Saarelainen ajoi vahvan tuloksen Ranskassa sunnuntaina pidetyissä 1.1 kategorian aika-ajoissa. 20,8 kilometrin pituinen aika-ajo Chrono des Nations on arvostettu, kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n korkeimman kategorian aika-ajokilpailu nais- ja miesammattilaisille. Kilpailun osallistujamäärän rajoittaa se, että osallistumisoikeuden saa vain kutsulla.

- En etukäteen tiennyt kisaprofiilia, mutta kävimme tutustumassa reittiin eilen. Kun näin että reitillä on pitkiä nousuja, tiesin että mahdollisuuteni sijoittua ovat entistä paremmat. Kaikki kisavalmistautumiset sujui täydellisesti. Olen saanut treenata ja levätä hyvin ja huolto on ollut todella ammattitaitoista. Kisa-aamuna oli erittäin vahvat fiilikset että tästä tulee hyvä päivä.

- Kisa alkoi vauhdikkaasti ja jo...


Kari Mäkinen 19.10.2015
Lue lisää
SM Cyclocross 2016 18.10.2015 Oulu
Miehet, 9 kierrosta
1 Sasu Halme KorsKa 1.06.16
2 Toni Tähti Picaro 1.07.23
3 Juha Kangaskokko OTC 1.07.27
4 Jaakko Hänninen TaiTä 1.08.27
5 Sami Tiainen TWL 1.09.24
6 Antti-Jussi Juntunen KorsKa 1.09.38
7 Samuel Halme KorsKa 1.09.39
8 Juho Hänninen TWL 1.09.55
Lue lisää
Sari Saarelainen onnistui Italiassa
Maantiepyöräilykauden päätöskilpailu ajettiin Italian Bolognassa. Ensimmäisen kategorian kisa järjestettiin yhdessä miesten ammattilaiskisan kanssa. Yhteensä 99 km kilpailu huipentui San Lucan nousuun.

Saarelaisen osallistuminen oli kuitenkin vielä perjantaina vaakalaudalla.
-Todella harmillinen takaisku tuli torstaina kun saavuin Bolognaan hotelliin. Olin lähdössä ajamaan lenkkiä kun huomasin että pyöräni runko oli mennyt kahdesta kohtaa halki lennon kuljetuksessa, kertoi Saarelainen
- Kaiken hässäkän jälkeen onnistuin saamaan varapyörän kisapaikalle perjantai-iltana. Lauantaina lähdin sitten kisaan lainapyörällä, jolla en ollut ajanut metriäkään.
Kisassa saimme vettä niskaamme koko ajon ajan. Muutama kaatuminen oli, mutta porukka ajoi aika varovasti koko matkan. Useita irtiottojakin oli, mutta ne ajettiin nopeasti ylös...
Lue lisää
Junioreiden Suomen mestari TWD-Länkeniin
Junioreiden tämän vuoden maantiepyöräilyn ja aika-ajon Suomen mestari Jaakko Hänninen siirtyy TWD-Länkenin joukkueeseen. Ruokolahtelainen lukiolainen on edustanut kasvattiseuraansa Tainionkosken Tähteä.

U23 -luokkaan nouseva Jaakko Hänninen ajoi menneellä kilpailukaudella Suomen juniorimaajoukkueen toimintaa pyörittävän Fincyclingin kansainvälistä ohjelmaa. Kesän aikana hyvin kehittynyt Hänninen sai Euroopassa muutamia kelpotuloksia junioreiden kilpailuissa. Yksi niistä oli kolmas sija Sint-Martinusprijs Kontich (2.1) -kilpailussa Belgiassa. Norjassa Arctic Race Of Norway/Heroes Of Tomorrow -kilpailussa hän oli toinen. Kovassa junioreiden National Cupin kisassa Trofeo Karlsbergissa Saksassa hän oli avausetapilla 12:s.

Jaakko Hänninen oli Suomen joukkueessa myös MM-kilpailuissa Richmondissa USA:ssa. Harmittava vatsasairaus esti kuitenkin osallistumisen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 8.10.2015
Lue lisää
Sähköpyöriä voi jo nähdä metsäpoluilla
Manner-Euroopassa suositut sähköpyörät ovat lyömässä itsensä läpi myös Suomessa.
Sähköavusteiset pyörät ovat Keski-Euroopassa suosittuja työmatkaliikenteessä, vaikka Suomessa ne on totuttu yhdistämään vanhusten pyöräilyn edistämiseen.

Sähköavusteisessa pyörässä sähkömoottori auttaa polkijaa raskaissa kohdissa. Moottori kytkeytyy päälle vain polkiessa, joten pyöräily vaatii aina myös lihastyötä. Sähkömoottorin teho (maksimissaan 250 W) vastaa vahvan pyöräilijän jalassa olevaa lihasvoimaa.

Sähköavusteinen pyörä on päästötön ja toimii lähes äänettömästi. Kun pyörän nopeus nousee suuremmaksi kuin 25 km/h, moottori kytkeytyy pois päältä.

Sähköavusteisia maastopyöriä voi nähdä myös metsäpoluilla
Sähköavusteinen pyörä luokitellaan Suomessa tavalliseksi pyöräksi, joten sillä voi kulkea metsäpoluilla jokamiehenoikeuksien puitteissa paikoissa, joissa jokamiehenoikeudet ovat muutenkin käytettävissä. Luonnonsuojelualueilla...

Suomen Latu 7.10.2015
Lue lisää
10. Pirkka MTB Ylöjärvi/TY 4.10.2015
M40 60 km
1 Heinikainen Jari LaPy 2.28.12
2 Perttula Ismo Kaupin Kanuunan (PKK) 2.28.17
3 Leppämäki Marko Jurvan Voima 2.35.35
4 Viemerö Jyri SPP-56 2.38.26
5 Miilumäki Pekka SPP-56 2.39.43
6 Mustakallio Petteri KuoPyS 2.39.44
7 Karjalainen Juhani Team Medilaser MTB 2.42.21
8 Jukola Tero Avanademultisport 2.47.49
Lue lisää
BMX 3rd Annual Season Final 3.10.2015
Boys Girls 6 & under
1 Edvards Tuters RRS/Rigas Favorits
2 Patriks Krauklis Talava/VBSS
3 Yury Avchkhov  Älvsjö BMX
4 Rauls Petkevics Talava/VBSS
5 Max Lorentz BTu
6 Amos Keisu BMXH
7 Jermu Niemi BMXH
8 Sebastian Kjellman BMXH
Lue lisää
Jani Peltopuro 6:s kauden päätöskilpailussa
 
 
Jani Peltopuro sijoittui kuudenneksi para-pyöräilyn Prahassa, Tsekeissä käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Käsipyörien H3-luokan kilpailussa ajettiin kaksi erillistä kilpailua, joiden mukaan kokonaiskilpailun lopputulokset määräytyivät. Peltopuro oli 36,4 kilometrin maantieajossa kuudes ja 9,1 kilometrin aika-ajossa seitsemäs.

"Vaikka aika-ajon sijoitus oli maantietä yhden heikompi, oli se kisavetona kuitenkin ehjempi. Aika-ajossa oli mahdollisuudet parempaankin, mutta eturenkaan venttiili hajosi ja rengas tyhjeni kisan edetessä. Taso oli kova koska kyseessä oli kauden viimeinen KV-kisa Euroopassa ennen kuin Rio maapisteiden keruuaika umpeutuu. ", kommentoi Peltopuro

Peltopuron Prahan kilpailusta saadun seitsemän maapisteen myötä para-pyöräilyn maajoukkueen kausi on nyt pulkassa, ja edessä on valmistautuminen uuteen...
Lue lisää
Jussi Veikkasen pitkä ammattilaisura päättyy - työt jatkuvat tutussa ympäristössä
 
34 -vuotiaan lahtelaisen Jussi Veikkasen pitkä ammattilaisura päättyy. Kovat 11 vuotta ammattilaispyöräilyssä ajajana loppuvat 4. päivä lokakuuta ajettavaan kilpailuun. Työt kuitenkin jatkuvat ammattilaispyöräilyn parissa. Hän tulee työskentelemään pitkäaikaisen tallinsa ranskalaisen FDJ:n organisaatiossa.

Urheilukipinä Jussi Veikkaselle syntyi hänen syntymä- ja kotikaupungissaan Riihimäellä. Ensin harrastuksena oli pujottelu, mutta sen oheen tuli kesälajiksi maastopyöräily. Se vei innokkaan liikkujan mukanaan. Jopa niin pitkälle, että siitä oli tulla jopa hänen ammattilaislajinsa. Kuitenkin lopullinen käännös maantiepyöräilyyn tapahtui vuonna 2002, kun hän liittyi tarkan harkinnan ja käännyttelyn jälkeen TWD-Länkeniin.

Maantiepyöräilyura lähti nopeasti nousuun, kun hän pääsi TWD-Länkenin kautta ruotsalaiseen Team Mälarenergiin...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 28.09.2015
Lue lisää

Sivu 1 / 41:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen