Maailmaa kiertävän Laura Vainionpään tähtäimessä menestyminen kansainvälisesti
Vaikka kotimainen pyöräilykausi ei ole vielä kunnolla käynnistynyt, Laura Vainionpää paahtaa ulkomailla täyttä vauhtia kilpailusta toiseen. 21-vuotias kauhajokelainen on pyöräillyt helmikuun lopusta lähtien ympäri Eurooppaa ja paljoa aikaa Suomessa oleskeluun ei ole jäänyt.

- Kausi avattiin jo 27. helmikuuta, ja olen tähän mennessä ajanut seitsemän kilpailua. Tällä kaudella olen saanut valmistautua enemmän etelässä ja pystynyt ajamaan maantiepyörällä ennen kauden alkua enemmän kuin koskaan, Vainionpää kertoo alkuvuodestaan.

Vainionpää myös valmistautui kauteen ulkomailla. Vuoden ensimmäiset viikot menivät Espanjassa, jonka jälkeen harjoittelu jatkui Keski-Euroopassa.

- Olin kolme viikkoa Espanjassa tammi- ja helmikuussa. Sen jälkeen kaksi viikkoa meni Saksassa, minkä jälkeen tulin Belgiaan. Viimeisin leirini...
 
Suomen Pyöräilyunionin mediatiedote 
Lue lisää
TWD-Länken hallitsi Turun perinteistä pyöräilyviikonloppua
TWD-Länken lähti Turun perinteiseen kilpailuviikonloppuun normaalia pienemmällä joukkueella. Mutta se ei haitannut. Viisimiehinen joukkue pystyi ottamaan voitot sekä lauantaina ajetussa Simo Klimscheffskij´n muistokilpailussa että sunnuntain TS-kortteliajossa. Lauantaina voiton vei Jesse Kaislavuo ja sunnuntaina vasta ikään 19 vuotta täyttänyt Jaakko Hänninen.

Lauantain 72 kilometrin kilpailu ajettiin viileässä ja räntäsateisessa kevätkelissä. Kilpailu käytiin neljän kilometrin kierrosajona, jossa jokaisella kierroksella noustiin maalimäki. Kilpailuun tuli eloa, kun TWD-Länkenin Juho Hänninen iski yksinäiseen irtiottoon. Kilpailusta oli käyty noin neljännes. Hän sai ajaa yksin lähes 40 kilometriä, kunnes pääjoukko sai ajettua hänet kiinni...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 24.4.2016
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen ja Pia Pensaari TS-Kortteliajojen voittajat
 
 
TWD-Länkenin Jaakko Hänninen ja Team Velo Cyclingin Pia Pensaari veivät voitot maantiepyöräilyn kotimaisen Skoda Maantiecupin avanneessa TS-Kortteliajoissa Turussa. Miesten kisan kakkonen oli Venäjän Maxim Suhov. Naisten kisan kakkonen oli Antonia Gröndahl, kolmas Minna-Maria Kangas.

Hänninen, 19, teki 50 kierroksen kilpailussa irtiottonsa noin 30 kierrosta ennen maalia, ja se kesti loppuun asti.

”Ajattelin, että se on isku, joka rauhoittaa pääjoukkoa. En silloin ajatellut, että se kestää loppuun asti. Kun oli kolme kierrosta maaliin, ajattelin, että pääjoukko kasvattaa vauhtia. Kun oli kierros maaliin, ajattelin, että kun täysillä ajan, voin hyvällä tuurilla voittaakin”, ensi viikolla Tanskassa kilpaileva nuorukainen sanoi.

Pensaari ratkaisi naisten kilpailun...
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 24.4.2016 
Lue lisää
Simo Klimscheffskij´n muistokilpailu 23.4.2016
N-Elite 40 km
1 342 Minna-Maria Kangas FocusLadies 1.19.53 
2 334 Pia Pensaari TVC 1.19.57 
3 341 Antonia Gröndahl FocusLadies 1.20.06 
4 343 Rosa Törmänen FocusLadies 1.20.06 
5 323 Heini Salovaara HyPy/AHH 1.20.07 
6 332 Michaela Åvall ACT 1.20.14 
7 326 Suvi Lavonen OTC 1.20.15 
8 328 Elina Koskela CCH/RW 1.20.16 
Lue lisää
Bianchi-cup Eläintarhan MTB 22.4.2016
Yleinen lähtö 9 kierrosta
1 39 Sakari Lehtinen HyPy Elite 1.03.32 
2 42 Antti-Jussi Juntunen KorsKa Elite 1.04.26 
3 110 Samuli Visuri CCH M40 1.06.45 
4 55 Mikko Kupiainen Team Evoc M30 1.06.45 
5 111 Kimmo Kananen IBD  Elite 1.06.45 
6 57 Antti Kuitto Team Evoc M40 1.08.33 
7 46 Dani Härginen IBD  Elite 1.10.27 
8 50 Erkko Salonen CCH M40 1.11.01 
Lue lisää
Coach4Pro ja Suomen Pyöräilyunioni yhteistyöhön digitaalisessa urheiluvalmennuksessa
Coach4Pro ja Suomen Pyöräilyunioni ovat aloittaneet yhteistyön digitaalisen urheiluvalmennuksen hyödyntämisessä, jonka myötä Coach4Pro:sta tulee Pyöräily Unionin virallinen teknologiakumppani.
Suomessa kehitetty Coach4Pro Cycling on digitaaliseen pyöräilyvalmennukseen optimoitu palvelu, joka mahdollistaa pyöräilyn harjoituskausien suunnittelun, tavoitteiden asetannan, harjoitustulosten tallennuksen, raportoinnin ja näihin liittyvän valmennusseurannan, yhdessä helppokäyttöisessä järjestelmässä. Palvelussa synkronoidut mobiilisovellukset sekä verkko- ja pilvipalvelut toimivat maailmanlaanjuisesti ja tarjovat reaaliaikaista tietoa sekä urheilijoille, joukkueille ja valmentajille, paikasta ja ajasta riippumatta. Järjestelmän sisäinen viestintä, joukkuehallinta ja materiaalien arkistointi ovat tietoturvatut.

“Olemme valinneet Coach4Pro Cycling järjestelmän saadaksemme organisaatiomme ja joukkueidemme hallinnan, suunnittelun, harjoittelun ja raportoinnin yhteen järjestelmään. Coach4Pro Cycling palvelu antaa meille ensimmäistä kertaa helpon ja monipuolisen tavan...
 
Lue lisää
Lepistö ei kisakunnossa - keskeytys Belgiassa
Lotta Lepistön kisakausi jatkui Belgiassa keskiviikkona ajetulla 137 kilometrin mittaisella La Flèche Wallonne Féminine-kilpailulla. Kilpailu oli UCI:n  Women World Tourin - osakilpailu. Lepistön kisakunto ei flunssan jäljiltä ollut paras mahdollinen ja tuloksena oli keskeytys. Hänen tehtävänsä oli tehdä kisassa töitä tallin kapteenin eteen.

- Tein täysillä töitä 79 kilometriin saakka Carmen Smallin eteen ja yritin auttaa vielä sen jälkeenkin, mutta ajamattomuus näkyi ja jouduin keskeyttämään. Olen ajanut vain yhden lenkin ennen kisaa flunssan jälkeen, kertoi Lepistö.

Kilpailun voittoon ajoi hollantilainen Anna van der Breggen. Lepistön tallille päivän kilpailu ei ollut...
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 20.4.2016 
Lue lisää
TWD-Länkenin Sami Tiainen ajoi voittoon kotimaisen pyöräilykauden avauksessa
Maantiepyöräilyn kotimaan kilpailukausi käynnistyi TWD-Länkeniltä hyvin. Ulvilassa ajetun 130 kilometrin kilpailun voitti Sami Tiainen ja joukkueen Jesse Kaislavuo oli kolmas. Kakkoseksi ajoi Turun Urheiluliiton Mika Simola.

Viitenä kierroksena ajettu kilpailu käynnistyi nopeasti kolmen ajajan irtiotolla. Kärkikolmikon muodostivat GIF-Chebicin Petter Mattsson, IK-32:n Ville Kantola ja TWD-Länkenin Samuel Pökälä. Kolmikko teki hyvää yhteistyötä eikä taivaalta tullut vesi, tien pinnasta noussut kura eikä koleus hyydyttäneet menoa. Ero pysyi pääjuokkoon noin parissa minuutissa.

Pääjoukko heräsi takaa-ajoon toiseksi viimeisellä kierroksella. Kun pääjoukosta irtosi seitsemän ajajan ryhmä, kilpailu sai uuden käänteen. Ryhmä ajoi kärkikolmikon noin 100 kilometrin irtioton kiinni...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.4.2016
Lue lisää
Saarelainen romahti Espanjassa. Vainionpää kolaroi Hollannissa
Viikonloppu ei sujunut suomalaisilta naispyöräilijöiltä hyvin kansainvälisissä kilpailuissa.
Laura Vainionpää sai mahdollisuuden ajaa ns. guest riderina Tibco-SVB ammattilaistallissa. Kyseessä oli 134 klometrin mittainen Salverda Omloop van de Ijseldelta, joka ajettiin Hollannissa.
Hän kuitenkin kolaroi ja löi päänsä. -Olin väistämässä edessä kaatuneita, kun joku tuli takaa päälle. Lensin asfalttiin ja kypärä meni rikki. Haavoja on joka paikassa, mutta aivotärähdyksellä selvisin. Harmittaa todella paljon, sillä tällaisia mahdollisuuksia tulee harvoin. Toivottavasti saan vielä tilaisuuden. Harmitteli Vainionpää.
 
Espanjassa ajettiin Euskal Emakumeen Biran viimeinen etappi
 
Sari Saarelainen sai vihdoin toivomaansa mäkeä, joka on hänen vahvuutensa ollut. Nyt kuitenkin eteen osui huono...
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 17.4.2016 
Lue lisää
Lattomeri -ajo 17.4.2016

Elite 130 km

1 68 Sami  Tiainen TWD-Länken 3.05.15
2 62 Mika Simola Turun Urheiluliitto 3.05.20
3 65 Jesse Kaislavuo TWD-Länken 3.05.56
4 40 Jaakko Toppari Jurvan Voima 3.05.56
5 19 Erik Relanto Finnfalz-Rush Racing 3.05.56
6 36 Ville Kantola Idrottsklubben-32 3.05.56
7 32 Taneli Turunen GIF-CHEBICI 3.05.59
8 28 Petter Mattsson GIF-CHEBICI 3.06.13
Lue lisää
Flunssainen Lotta Lepistö ei startannut Espanjassa
Espanjassa prologin voittanut, ja vahvasti ensimmäisen osuuden ajanut Lotta Lepistö joutui jättämään leikin kesken Espanjan etappiajoissa. Kiripaitaa yllään pitänyt porilainen päätti kolmannen etapin kohdalla, ettei enää starttaa.
-Olen nuhainen ja ääni on mennyt. Kuumetta ei ole, mutta paras terä on poissa. Haluan ajaa kunnolla,  enkä roikkua väkisin mukana ilman että olisin edes avuksi tallikavereilleni. Päätin jättää leikin kesken ja parannella itseni kuntoon. Seuraava kisa on jo keskiviikkoa ja siihen yritän viivalle.
Tästä tuli kuitenkin 20 pistettä Rio projektiin ja mahdollisuudet aika-ajoon paranivat hieman. Aika-ajoon voi ilmoittaa ajajiaan 15 parasta maata rankingissa. Nyt suomi on sijalla...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 16.4.2016
Lue lisää
Lepistö jatkoi vahvasti Espanjassa
Espanjassa ajettavan Euskal Emakumeem Bira-etappiajon prologin voitolla avannut Lotta Lepistö jatkoi vahvoja esityksiä eilen ajetulla ensimmäisellä etapilla. Lepistö vei etapin ensimmäisen välikirin ja oli maalissa etapin neljäs. 76,6 km mittaisen Eskoriatzaan päättyneen etapin voiton vei Ruotsin Emma Johansson. Sari Saarelainen oli 69. ja jäi kärjelle 3 min 20 sekuntia.

Lepistö on nyt kokonaiskilpailussa toisena 12 sekuntia tallitoveriaan yhdysvaltalaista Carmen Smallia perässä. Sari Saarelainen on kokonaiskilpailussa 52. Viisipäiväinen etappiajo jatkuu tänään 109,5 km mittaisella etapilla.  

Tulokset: http://www.procyclingstats.com/race/Euskal_Emakumeen_XXIX_Bira_2016_Stage_1

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 15.4.2016

Škoda Maantiecup alkaa 24. huhtikuuta Turussa TS-kortteliajoilla
Toista kertaa järjestettävä Škoda Maantiecup kerää jälleen kotimaiset maantiepyöräilyn kärkinimet haastamaan toisiaan seitsemässä osakilpailussa.  Viime vuonna kokonaiskilpailun voittivat Samuel Pökälä ja Pia Pensaari, jotka ovat tälläkin kertaa vahvoja ehdokkaita sarjan voittajiksi.

 Viime vuosien ylivoimaisestikin maantiekisoja hallinnut TWD Länken kuskeineen saa kuitenkin kaivattua vastusta useista uusista ja vahvoista tiimeistä. Škoda Maantiecup alkaa 24. huhtikuuta legendaarisella TS Kortteliajoilla Turussa ja huipentuu 11. syyskuuta Syysetappeihin Kankaanpäässä. Kotimainen kausi alkaa todenteolla Turussa jo 59. kertaa järjestettävällä Turun Sanomien Kortteliajoilla. Legendaarinen kilpailu käydään Aurajoen maisemissa, Turun keskustassa.
"Kisaa ei voiteta pelkällä kunnolla. On erittäin tärkeään osata ajaa loppusuora oikein. Se on haasteellinen...
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 15.4.2016
Lue lisää
1.5. polkaistaan Kilometrikisa 2016 käyntiin!
Kilometrikisaa poljetaan jälleen 1.5.-22.9.2016 ja ilmoittautuminen on täydessä vauhdissa osoitteessa http://www.kilometrikisa.fi/
 
Kirjautuessanne sisään voitte käyttää aiempien vuosien Kilometrikisan henkilökohtaisia tunnuksianne (käyttäjätunnus ja salasana), uusia ei tarvitse keksiä. Ainoa uusi tunnus jonka tarvitsette, on joukkueen uusi osallistumiskoodi tähän kisaan. Mikäli käyttäjätunnus tai salasana on päässyt unohtumaan, voi tunnustiedot palauttaa helposti omaan tunnukseen liittyvällä sähköpostiosoitteella.
Kilometrikisan joukkuejulistepohja on ladattavissa täältä. Muistakaa haastaa (työ)kavereidenne  ohella myös muita muita sidosryhmiänne mukaan Kilometrikisaan.
Kilometrikisan Facebook-sivusto on herätetty taas eloon pienen tauon jälkeen. Liity mukaan, tykkää ja keskustele Kilometrikisasta Facebookissa.

Ketjureaktio jälleen mukana
Punaisen Ristin Ketjureaktiossa pyöräillään yhdessä hyvää. Kilometrikisaan osallistuvat joukkueet voivat polkiessaan ja itse virkistyessään polkea...

Lue lisää
Lotta Lepistö voittoon Espanjassa
Lotta Lepistö polki Espanjassa ajettavan Emakumeem Euskal Bira-kilpailun prologin voittoon. Lepistön aika 3,3 km matkalla oli 4.12. Lotta kukisti toiseksi tulleen Claire Rosen kuudella sekunnilla ja tallikaverinsa Carmen Smallin kahdeksalla. Suorituksen arvoa nostaa se, että Smallilla on ratapyöräilystä MM-pronssi kolmen kilometrin matkalta.

- En odottanut mitään ihmeellistä. Ajattelin, että jos kympin sakkiin niin olisin ollut tyytyväinen. Sain odotella maalissa viisikymmentä minuuttia ja olin varma, että takaa tullaan ohi. Kun Ruotsin Johansson jäi 23 sekuntia, ajattelin että taisin ajaa kovaa.
Tässä kilpailussa on vielä monta etappia. Yksi niistä sopii minulle hyvin, mutta sitä tiukkaa mäkeäkin kyllä löytyy...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 13.4.2016
Lue lisää
Pyöräilyn kotimainen kilpailukausi käynnistyy - TWD-Länken puolustaa asemaansa
Maantiepyöräilyn Euroopan kilpailukausi on ollut käynnissä jo pari - kolme kuukautta. Tulevana sunnuntaina myös suomalaiset maantiepyöräilijät pääsevät kilpailemaan kotimaassaan. Kauden avaus tapahtuu Porissa ajettavalla 130 kilometrin Lattomeri -ajolla.

Viime vuonna TWD-Länken pystyi hallitsemaan Suomen kilpailuja. Joukkue otti mm. kolmoisvoiton seitsemän osakilpailua käsittäneessä Škoda -maantiecupissa, voitti miesten aika-ajon ja maantiemestaruudet, kortteliajomestaruuden ja U23-maantiemestaruuden.

Tänä vuonna Suomeen on syntynyt uusi joukkue GIF-Chebici ja moni muu joukkue on hankkinut vahvistuksia riveihinsä. Kilpailu ykkösjoukkueen asemasta tulee olemaan entistä kovempi.

Myös TWD-Länkeniin on tullut kaksi uutta nuorta pyöräilijää. Toinen heistä, ruokolahtelainen 18-vuotias Jaakko Hänninen voitti viime kaudella sekä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 13.4.2016
 
Lue lisää
Suomen Pyöräilyunioni ja Vesileppis aloittavat monipuolisen yhteistyön
Suomen Pyöräilyunioni ja Leppävirralla toimiva Hyvinvointi- ja liikuntakeskus Vesileppis tiivistävät yhteistyötään suomalaisen pyöräilyn kehittämiseksi. Monipuolisen yhteistyön nimissä Vesileppis tulee toimimaan jatkossa itäisen ja keskisen Suomen aluevalmennuskeskuksena pyöräilylle.

Vesileppikseen ryhdytään kehittämään erityisesti lapsille ja nuorille soveltuvaa lajirajat ylittävää valmennuskeskusta. Lisäksi tarkoitus on aloittaa HPY:n strategian mukaisesti seuravalmentajakoulutusta sekä markkinoida toisen asteen yhteishaussa Leppävirran lukiota pyöräilijöille. Tavoitteena on saada noin viisi pyöräilijää lukuvuodesta 2017-18 eteenpäin. Yhteistyössä on myös tarkoitus järjestää Leppävirralla erityisesti lapsille ja nuorille suunniteltu pyöräilytapahtuma.

Suomen Pyöräilyunionin puheenjohtaja Juha Aintila on mielissään yhteistyöstä, joka on osa SPU:n kehittämistä. Valmennusjärjestelmää kehitetään Tokio 2020 -olympiaohjelman tueksi, ja siinä yhteistyö...


Suomen Pyöräilyunionin tiedotus 12.4.2016
 
Lue lisää
Jukka Vastaranta haluaisi keskieurooppalaisten kollegoidensa asemaan
Monen pyöräilylajin taitaja Jukka Vastaranta on vuosien varrella ajanut ammatikseen eri maissa, eri lajeissa ja eritasoisissa tiimeissä menestyksekkäästi ja myös ei niin menestyksekkäästi. Tamperelaisella 32-vuotiaalla on kuitenkin urheilijana vielä yksi suuri toive:
- Haluaisin vielä kokea sen, että saisin ajaa ammatikseni kotimaassani. Toivoisin, että Suomessa olisi kunnollista kilpailutoimintaa. Haluaisin päästä keskieurooppalaisten asemaan eli ajaa arvostettuja kilpailuja kotoa käsin, Vastaranta miettii.
Hänellä on takanaan mukavasti sujunut harjoituskausi. Viime kauden jälkeen hän ajoi parin kuukauden ajan peruslenkkiä kunnes suuntasi kuuden viikon leirille Espanjaan.
-  Siellä oli jo hiukan kovempaa otetta harjoitteluun. Tammikuun lopulta hiihdin maaliskuulle asti ja maaliskuun olen hiihtänyt ja...


Suomen Pyöräilyunionin tiedote 12.4.2016
 
Lue lisää
Henttala putosi viimeisellä etapilla kymmenen parhaan joukosta
Novo Nordiskin Joonas Henttala päätti eilen myöhään illalla Brasilian Volta Ciclística Internacional do Rio Grande do Sulin kilpailun 156 kilometrin mittaisella viimeisellä etapilla. Henttala oli ennen päätösvaihetta kokonaiskilpailussa kymmenen parhaan joukossa, mutta loppusuoralla vaikeudet tulivat vastaan. Suomalaisen ajettua maaliin 26:tena kokonaissijoitukseksi muodostui 15.

- Tänään ei kulkenut niin kuin piti. Etapin lopussa oli 15 kilometrin mäki ja juurelta asti kova vauhti, katkesin täysin muutama kilometri ennen loppua. Siinä meni top 10 yhteiskisassa ja uci-pisteet. Mutta ei kai kilpailu kokonaisuudessaan niin huonosti mennyt. Melkein jokaisella etapilla taistelin voitosta, Henttala kiteytti taipaleensa.

Viimeisen etapin voitti Ecuadorin Jefferson Cepeda...
 
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 11.4.2016
 
Lue lisää
CC Picaro kehittää nuorison pyöräilytoimintaa merkittävästi
CC Picaro on panostanut merkittävästi uuteen BMX-hankkeeseen Laukaassa viimeisen vuoden aikana. Hanke lähti liikkeelle yhteistyössä Laukaan kunnan kanssa radan rakentamisella keväällä 2015. CC Picaron osuudeksi jäi radan varustelun hoitaminen siten, että vaatimustaso täyttää kansallisen kilpailutoiminnan vaatimukset.

Viime keväänä aloitettujen rahoitusneuvottelujen tuloksena JyväsRiihi ry:n hallitus päätti myöntää 10.02.2016 CC Picarolle rahoitusta hankkeeseen. Hankkeen hyväksytty kokonaiskustannus on 46 827 euroa, josta tukea 50 %. Hakemus pantiin vireille 15.5.2015. Rahoitus sisältyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan 2014-2020.

Ratavarustukseen kuuluu mm. sähköinen lähtöportti, huoltorakennus, sekä muita toiminnan vaatimia laitteita. Rata on veloituksetta kaikkien käytettävissä muulloin kuin CC Picaron harjoitusvuoroilla, jotka ovat...
 
 
Lue lisää

Sivu 1 / 42:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen