Sari Saarelainen onnistui Italiassa
Maantiepyöräilykauden päätöskilpailu ajettiin Italian Bolognassa. Ensimmäisen kategorian kisa järjestettiin yhdessä miesten ammattilaiskisan kanssa. Yhteensä 99 km kilpailu huipentui San Lucan nousuun.

Saarelaisen osallistuminen oli kuitenkin vielä perjantaina vaakalaudalla.
-Todella harmillinen takaisku tuli torstaina kun saavuin Bolognaan hotelliin. Olin lähdössä ajamaan lenkkiä kun huomasin että pyöräni runko oli mennyt kahdesta kohtaa halki lennon kuljetuksessa, kertoi Saarelainen
- Kaiken hässäkän jälkeen onnistuin saamaan varapyörän kisapaikalle perjantai-iltana. Lauantaina lähdin sitten kisaan lainapyörällä, jolla en ollut ajanut metriäkään.
Kisassa saimme vettä niskaamme koko ajon ajan. Muutama kaatuminen oli, mutta porukka ajoi aika varovasti koko matkan. Useita irtiottojakin oli, mutta ne ajettiin nopeasti ylös...
Lue lisää
Junioreiden Suomen mestari TWD-Länkeniin
Junioreiden tämän vuoden maantiepyöräilyn ja aika-ajon Suomen mestari Jaakko Hänninen siirtyy TWD-Länkenin joukkueeseen. Ruokolahtelainen lukiolainen on edustanut kasvattiseuraansa Tainionkosken Tähteä.

U23 -luokkaan nouseva Jaakko Hänninen ajoi menneellä kilpailukaudella Suomen juniorimaajoukkueen toimintaa pyörittävän Fincyclingin kansainvälistä ohjelmaa. Kesän aikana hyvin kehittynyt Hänninen sai Euroopassa muutamia kelpotuloksia junioreiden kilpailuissa. Yksi niistä oli kolmas sija Sint-Martinusprijs Kontich (2.1) -kilpailussa Belgiassa. Norjassa Arctic Race Of Norway/Heroes Of Tomorrow -kilpailussa hän oli toinen. Kovassa junioreiden National Cupin kisassa Trofeo Karlsbergissa Saksassa hän oli avausetapilla 12:s.

Jaakko Hänninen oli Suomen joukkueessa myös MM-kilpailuissa Richmondissa USA:ssa. Harmittava vatsasairaus esti kuitenkin osallistumisen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 8.10.2015
Lue lisää
Sähköpyöriä voi jo nähdä metsäpoluilla
Manner-Euroopassa suositut sähköpyörät ovat lyömässä itsensä läpi myös Suomessa.
Sähköavusteiset pyörät ovat Keski-Euroopassa suosittuja työmatkaliikenteessä, vaikka Suomessa ne on totuttu yhdistämään vanhusten pyöräilyn edistämiseen.

Sähköavusteisessa pyörässä sähkömoottori auttaa polkijaa raskaissa kohdissa. Moottori kytkeytyy päälle vain polkiessa, joten pyöräily vaatii aina myös lihastyötä. Sähkömoottorin teho (maksimissaan 250 W) vastaa vahvan pyöräilijän jalassa olevaa lihasvoimaa.

Sähköavusteinen pyörä on päästötön ja toimii lähes äänettömästi. Kun pyörän nopeus nousee suuremmaksi kuin 25 km/h, moottori kytkeytyy pois päältä.

Sähköavusteisia maastopyöriä voi nähdä myös metsäpoluilla
Sähköavusteinen pyörä luokitellaan Suomessa tavalliseksi pyöräksi, joten sillä voi kulkea metsäpoluilla jokamiehenoikeuksien puitteissa paikoissa, joissa jokamiehenoikeudet ovat muutenkin käytettävissä. Luonnonsuojelualueilla...

Suomen Latu 7.10.2015
Lue lisää
10. Pirkka MTB Ylöjärvi/TY 4.10.2015
M40 60 km
1 Heinikainen Jari LaPy 2.28.12
2 Perttula Ismo Kaupin Kanuunan (PKK) 2.28.17
3 Leppämäki Marko Jurvan Voima 2.35.35
4 Viemerö Jyri SPP-56 2.38.26
5 Miilumäki Pekka SPP-56 2.39.43
6 Mustakallio Petteri KuoPyS 2.39.44
7 Karjalainen Juhani Team Medilaser MTB 2.42.21
8 Jukola Tero Avanademultisport 2.47.49
Lue lisää
BMX 3rd Annual Season Final 3.10.2015
Boys Girls 6 & under
1 Edvards Tuters RRS/Rigas Favorits
2 Patriks Krauklis Talava/VBSS
3 Yury Avchkhov  Älvsjö BMX
4 Rauls Petkevics Talava/VBSS
5 Max Lorentz BTu
6 Amos Keisu BMXH
7 Jermu Niemi BMXH
8 Sebastian Kjellman BMXH
Lue lisää
Jani Peltopuro 6:s kauden päätöskilpailussa
 
 
Jani Peltopuro sijoittui kuudenneksi para-pyöräilyn Prahassa, Tsekeissä käydyssä kansainvälisessä kilpailussa. Käsipyörien H3-luokan kilpailussa ajettiin kaksi erillistä kilpailua, joiden mukaan kokonaiskilpailun lopputulokset määräytyivät. Peltopuro oli 36,4 kilometrin maantieajossa kuudes ja 9,1 kilometrin aika-ajossa seitsemäs.

"Vaikka aika-ajon sijoitus oli maantietä yhden heikompi, oli se kisavetona kuitenkin ehjempi. Aika-ajossa oli mahdollisuudet parempaankin, mutta eturenkaan venttiili hajosi ja rengas tyhjeni kisan edetessä. Taso oli kova koska kyseessä oli kauden viimeinen KV-kisa Euroopassa ennen kuin Rio maapisteiden keruuaika umpeutuu. ", kommentoi Peltopuro

Peltopuron Prahan kilpailusta saadun seitsemän maapisteen myötä para-pyöräilyn maajoukkueen kausi on nyt pulkassa, ja edessä on valmistautuminen uuteen...
Lue lisää
Jussi Veikkasen pitkä ammattilaisura päättyy - työt jatkuvat tutussa ympäristössä
 
34 -vuotiaan lahtelaisen Jussi Veikkasen pitkä ammattilaisura päättyy. Kovat 11 vuotta ammattilaispyöräilyssä ajajana loppuvat 4. päivä lokakuuta ajettavaan kilpailuun. Työt kuitenkin jatkuvat ammattilaispyöräilyn parissa. Hän tulee työskentelemään pitkäaikaisen tallinsa ranskalaisen FDJ:n organisaatiossa.

Urheilukipinä Jussi Veikkaselle syntyi hänen syntymä- ja kotikaupungissaan Riihimäellä. Ensin harrastuksena oli pujottelu, mutta sen oheen tuli kesälajiksi maastopyöräily. Se vei innokkaan liikkujan mukanaan. Jopa niin pitkälle, että siitä oli tulla jopa hänen ammattilaislajinsa. Kuitenkin lopullinen käännös maantiepyöräilyyn tapahtui vuonna 2002, kun hän liittyi tarkan harkinnan ja käännyttelyn jälkeen TWD-Länkeniin.

Maantiepyöräilyura lähti nopeasti nousuun, kun hän pääsi TWD-Länkenin kautta ruotsalaiseen Team Mälarenergiin...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 28.09.2015
Lue lisää
Suomalaisilla epäonnea MM-kisoissa - Lotta Lepistö ainoa maaliin selvinnyt
Lauantaina ajettiin Richmondin maantiepyöräilyn MM-kisoissa M18-sarjan ja elite naisten maantieajo, joka molemmilla oli 130 kilometriä. Kaikki Suomen edustajat olivat starttaamassa samana päivänä kisaan, poikien puolella Erik Relanto ja Jaakko Hänninen, ja naisissa Lotta Lepistö ja Laura Vainionpää. Valitettavasti koko joukkueella oli huomattavaa epäonnea vatsataudin kaataessa niin Hännisen kuin Vainionpään, eivätkä nämä saaneet kilpailun lääkäriltä lupaa startata. Lepistölläkin oli ollut tuntemuksia edellisenä päivänä, mutta hän pystyi kuitenkin lähtemään kisaan.
M18-kisaan ainoana suomalaisena lähtenyt Erik Relanto joutui heti viiden kilometrin ajon jälkeen kolariin ja joutui myöhemmin keskeyttämään.
- Erikillä oli huonoa tuuria kasassa heti kilpailun alussa ja...

Pyöräilyunionin lehdistötiedote 27.9.2015
Lue lisää
BMX Tampere 26.9.2015
M-8 N-9
1 Nooa Keisu BMXH
2 Olavi Kiviniemi TaBC
3 Iivo Vesikko TaBC
4 Alex Teikari BTU
5 Luca Ruuskanen BMXH
6 Rafael Sillankorva BMXH
7 Jerri Vartiainen TaBC
8 Eveliina Pohjamo TaBC
Lue lisää
Viikonlopun TV-pyöräilyt
Lauantaina TV2 esittää koosteen kotimaisen maantiecupin kisoista. Lähetys alkaa 18.10 ja kanava siis Kakkonen.
 
Yhdysvalloissa jatkuu maantiepyöräilyn MM kisat. Youtuben Ucichannel näyttää naisten kilpailun tänään suorana kello 19.40 alkaen. Tulessa ovat suomalaiset naispyöräilyn edustajat Lotta Lepistö ja Laura Vainionpää.
 
Sunnuntaina ajetaan miesten kilpailu ja siitäkin on lähetys Youtubessa. Suora lähetys alkaa klo 15.30.
Lepistö tavoite ei toteutunut MM kisojen avauskilpailussa
Lotta Lepistön tulostavoite, sija 20 ei toteutunut maantiepyöräilyn aika-ajossa USA:n Richmondissa. Hän oli vasta 32. jääden lähes neljä minuuttia kisan voittaneesta Uuden-Seelannin Linda Vilumsenista.
- Tiesin kyllä, että aika-ajoon erikoistuneet menevät kovaa. Ajattelin että pari minuuttia kärkeen ja parinkymmenen joukkoon olisi mahdollisuudet. Emma Johansson oli 17. ja siihen mielestäni olisi loistosuorituksella ollut minullakin saumat. Puoliväliin ero pysyikin kohtuullisena, mutta ei oltu tavoitteessa siinäkään. Annoin kyllä hiukan periksi sitten ja eroa tuli vielä yli minuutti enemmän kuin ensimmäisellä puolikkaalla. Mutta lauantai on se pääkisa ja siihen nyt fokus. Katselin tuota omaa tehomittaria ja kunto on olemassa...
 
SPU:n tiedote 23.9.2015
Lue lisää
Akilleen Marek Salermo ja Kim Mansner päättävät kilpauransa
Marek Salermo ja Kim Mansner palasivat kaksi vuotta sitten takaisin kasvattajaseuraansa vauhdittamaan Akilleen pitkän tähtäimen projektia nousta Suomen ykköspyöräilyseuraksi. Kuluneen kahden vuoden aikana Salermo ja Mansner osoittivat yhä kuuluvansa Suomen pyöräilykärkeen. Kuluneella kaudella Salermo taisteli karkumatkalla pitkään maantieajon SM-mitaleista, ja Kim Mansner puolestaan voitti Nurmijärven GP:n ylivoimaisesti. Salermo ja Mansner toivat kosolti kokemusta ja oppia Akilleen nuorten ajajien kultaiselle sukupolvelle, joista on kasvamassa Suomen tulevia huippupyöräilijöitä.

Marek Salermo on urallaan ajanut muutaman vuoden ammattilaisena Belgiassa ja ollut koko uransa Suomen kärkikaartia. Hänen parhaita saavutuksiaan ovat muun muassa Kortteliajon kaksinkertainen Suomen mestaruus, suomalaisten pyöräilyklassikoiden Porvoon ajojen ja Turun...
 
Porvoon Akilles 22.9.2015
Lue lisää
Minni Leppänen kahteen osakilpailuvoittoon Sveitsissä
 
 
Viikonloppuna ajettiin Sveitsin Echichensissä BMX UEC Eurooppacupin osakilpailut 7 ja 8. Lahtelainen 19-vuotias Minni Leppänen ajoi kisoissa kahta eri luokkaa, 20" BMX ja 24" cruiser sarjassa Women 17+. Kilpailuihin osallistui noin 500 kuskia eri puolilta Eurooppaa. Leppänen on ensimmäinen suomalainen, joka on ajanut Eurooppacupin osakilpailuiden voittoon. Hän voitti sekä lauantaina että sunnuntaina 24" cruiser -luokassa omassa ikäsarjassaan.

- Lauantaina 20" BMX -sarjassa ajo ei tuntunut siltä mihin olisin parhaimmillaan pystynyt. Sunnuntaina pidin omissa karsinta-ajoissa kolmossijaa ensimmäisellä ja toisella suoralla, kunnes minut ajettiin ulos radalta. Kahdessa muussa karsinnassa ajettiin paremmin, joten menetin finaalipaikan.

- Sunnuntaina cruiser -luokassa ajo...

SPU tiedotus 22.9.2015
Lue lisää
SM ja ISM MTB maratooni Valkeakoski 19.9.2015
SM MIEHET, 80 km
1 15 Kusti Kittilä OTC/ EGC Meranti 3.42.32,9
2 43 Sasu Halme KorsKa/Team Halme Focus Racing 3.42.38,7
3 36 Joonas Pessi PKK 3.45.58,9
4 10 Juha Kangaskokko OTC 3.48.47,2
5 30 Samuel Pökälä TWD-Länken 3.49.37,0
6 31 Juho Hänninen TWD-Länken 3.51.58,8
7 32 Juha Vähämetsä KiiRi/EGC Meranti 3.56.12,5
8 29 Heikki Tukki OTC 3.56.46,4
Lue lisää
Lotta Lepistö kuntoutumassa MM kisoihin
Viikon päästä alkaviin maantiepyöräilyn MM kilpailuin USA Richmondin lähtee neljän hengen joukkue kilpailemaan. Suurimmat menestystoiveet kohdistuvat ammattilaispyöräilijä Lotta Lepistöön, vaikka valmistautumisessa on ongelmiakin ollut.
- Lähdin Ruotsin maailmancupin jälkeen leirille italian vuoristoon. Oleilin siellä pari viikkoa. MM kisaan valmistauduin sitten ajamalla Giro Toscanan Italiassa. Heti ensimmäisellä etapilla kolaroin moottoripyörän kanssa kesken kisan. Näitä kolareita, joissa kilpailun järtävän organisaation moottoripyörä on toisena osapuolena, on ollut tämän kauden aikana useita. Minulle tämä oli jo toinen, mutta onneksi sain vain ruhjeita joka puolelle kehoa.
Ajaminen oli muutenkin todella nihkeää, vaikka tiesin sen olevan normaalia niin korkealla. Kilpailussa minulla oli apukuskin rooli, jonka...

SPU 16.9.2015
Lue lisää
Bianchi-cup Keimola 15.9.2015
Kilpa
1 Sakari Lehtinen HyPy 32.07
2 Dan Härginen KorsKa 32.07
3 Riivo Schumann Extreme Sport 32.07
Lue lisää
Seitsemän Veljeksen XCM 13.9.2015

Täysmatka miehet

1 4 Ojala Henri Team Evoc Finland/TVC 3.10.30
2 1 Sohkanen Simo Team EVOC/HyPy 3.25.27
3 10 Kuitto Antti Team Evoc/HyPy 3.26.15
4 50 Veikkolainen Kari Korska 3.31.50
5 47 Leinonen Juha Ride More 3.34.46
6 34 Sairanen Iiro Imatran Urheilijat 3.40.15
7 2 Selvenius Teemu Team EVOC/HyPy 3.43.37
8 48 Tuominen Mika Team Kotikallio 3.47.05
Lue lisää
U23-joukkue ajoi mallikkaasti Ruotsissa
Suomen U23-joukkue ajoi Tukholmassa 1.1 kategorian kilpailun. Hyvin usein näin kovassa seurassa vain osa on päässyt maaliin.
Nyt kolme ajuria, Sasu Halme, Juho Hänninen ja Niklas Henttala tulivat 185 kilometrin urakan jälkeen maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Roope Nurmi ja Oskari Vainionpää taipuivat vasta viimeisillä kilometreillä ajaen kuitenkin maaliin.
Sasu Halme osoitti olevansa vahvassa kunnossa. Häneltä meni rengas 30 kilometriä ennen maalia, mutta hän tuli vielä takaisin pääjoukkoon taistelemaan kilpailun voitosta.
Maajoukkueen vetäjä Ilpo Kyllönen oli erittäin tyytyväinen suojattiensa ajamisesta. -Alussa vauhti oli todella kovaa, mutta pojat pysyivät nyt hyvin mukana. Kehitystä on tapahtunut.
Tulokset: http://www.procyclingstats.com/mob/race.php?id=150779

SPU 13.9.2015
Italiassa salamointia ja rajua sadetta - suomalaispyöräilijälle harmillinen keskeytys
Prologilla Saarelainen sijoittui 33:nneksi 19 sekuntia voittajalle jääneenä.
- Olimme harvoja tiimejä jotka olivat ilman aika-ajopyöriä. Ajo kulki hyvin ja sijoitus oli hyvä. TT -fillarilla olisin sijoittunut paljon korkeammalle.

Lauantaina kisat jatkuivat 134 kilometrin pituisella etapilla, jossa reitti oli ensimmäiset 100 km teknistä ja tasaista, ja loppu 35 kilometriä mäkistä.
Kun mäkiosuus  alkoi, kisa pääsi vasta oikeasti vauhtiin ja ryhmä jakaantui moneen osaan. Saarelainen oli lauantain etapilla 24:s, sijoittuen kokonaistilanteessa sijalle 18 ennen päätösetappia.

Sunnuntaina sää teki ajajille tepposen ja tiet tulvivat siihen malliin, että näkyvyys oli todella huono.
- Olipa huono tuuri. Salamoi äyttömästi ja rakeet sattuivat iholla...

SPU 13.9.2015
Lue lisää
Giro Toscana
Kolmepäiväinen Giro Toscana -etappikilpailu Italiassa alkoi 2,2 kilometrin prologilla perjantaina. Lotta Lepistö ajoi 116 kuskin kilpailussa sijalle 7 vain 10 sekuntia tallikaveriaan ja prologin voittanutta Annemiek van Vleutenia hitaampana. Myös kaksi muuta Lepistön tallikaveria avasivat vahvasti, Vera Koedooder oli neljäs ja Iris Slappendel yhdeksäs.

Lauantaina ajettiin toinen 133,6 kilometrin mittainen etappi, jonka voittoon ajoi Aromitalia-Vaianon Marta Bastianelli. Prologin voittanut van Vleuten säilytti roosapaidan ja jatkaa kokonaiskisan johdossa. Lotta Lepistön epäonneksi koitui moottoripyörä, jonka kanssa hän kolaroi sen pysähdyttyä kesken kisan...

SPU 12.9.2015
Lue lisää

Sivu 1 / 41:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen