KevätPolkaisu 2015 kuntopyöräilytapahtuma tukee Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä
KevätPolkaisun järjestäjä, Pyöräilyseura ZEUS ry, on päättänyt edesauttaa Team Rynkebyn varojen hankintaa lahjoittamalla 2 euroa per tapahtumaan osallistuva pyöräilijä Sylva ry:lle.
Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Sylva ry:n ydinaluetta on syöpää sairastavien lasten ja nuorten kuntouttaminen, vertaistuen tarjoaminen sekä heidän perheidensä tukeminen muun muassa kursseilla ja lomilla. Lisäksi Sylva ry tukee lasten syöpäsairauksien hoito- ja tutkimustyötä.
Team Rynkeby on hyväntekeväisyystiimi, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin varojen keräämiseksi syöpää sairastaville lapsille. Tiimin keräämät lahjoitukset menevät lyhentämättöminä syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukiyhdistykselle, Sylva ry:lle.

Team Rynkeby lahjoitti vuonna 2014 yli 4,8 miljoonaa euroa taisteluun lasten syöpiä...
Lue lisää
Lotta Lepistö on Vuoden 2014 Fillaristi
Äänestys suljettiin tänään keskiviikkona ja Vuoden 2014 Fillaristiksi murskaavalla äänten enemmistöllä nimettiin Lotta Lepistö. Hän sai annetuista äänistä 51,1 prosenttia ja toiseksi nousseen Henri Ojalan äänisaalis jäi 15,1 prosenttiin.

Äänensä antaneiden joukosta nousivat nämä palkintojen onnelliset voittajat:
Fenix -valaisin meni Jaakko Kontulalle Tampereelle
USWE F4 Pro juomarepun sai Jari Kulmala Espoosta
USWE A4 Challenge juomareppu meni Reija Tikalle Preitilään.

Onnittelumme voittajille.
Samuel Pökälällä nihkeä ja epäonninen päivä sateisessa Ranskassa
Etelä-Ranskassa ajettava Essor Basque -kilpailusarja jatkui sateisena 115 kilometrin kilpailuna. Edellisen päivän raskas kilpailu näkyi 194 ajajan ryhmässä, mutta siitä huolimatta irtiottoja nähtiin. Lopullinen voittoon vienyt irtiotto ja siitä lähtenyt soolo tapahtui noin 25 kilometriä ennen maalia. Viiden ajajan irtiottoon nousi pääjoukosta kokenut ranskalainen ammattilainen Julien Loubet.

Loubet ei tyytynyt irtiottoryhmän vauhtiin vaan iski siitä yksin irti ja soolovoittoon. Pääjoukko ajoi muut karkulaiset kiinni ja ratkaisivat massakirissä muut sijoitukset. Kakkoseksi tuli Samuel Pökälän joukkuetoveri Erwann Corbel ja myös kolmas sija meni saman joukkueen Cyrille Patouxille.

Corbel otti samalla Essor Basquen johdon. Kokonaiskilpailun sijoitukset määräytyvät osakilpailujen sijoituksista eli kilpailua...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 15.2.2015
Lue lisää
Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa pitkässä irtiotossa
Ranskan Bretangeen VCP Loudeac –seuraan siirtynyt Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa Essor Basque –kilpailussa rohkeasti. Hän oli pitkässä irtiotossa ensimmäisessä 132 kilometrin kilpailussa.
Pökälä iski mukaan 16 ajajan irtiottoon, kun kilpailusta oli ajettu noin 30 kilometriä. Vahva irtiottoryhmä toimi hyvin, mutta kun irtitotossa Continental –joukkeella Armee de Terrellä oli kuusi ajajaa, niin pelin henki oli selvä. Irtiotossa ei kukaan päässyt helpolla.
 
Irtiottoryhmä sai parhaimmillaan noin minuutin eron takaa-ajoryhmään, jossa oli 40 ajajaa. Kärkiryhmä alkoi harventua mm. rengasrikkojen vuoksi. Kun matkaa oli jäljellä noin 40 kilometriä, joutui Samuel Pökälä taipumaan. Ryhmä harveni vielä senkin jälkeen niin, että siinä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 14.2.2015
Lue lisää
Wattbike 10 km Polte-sali, Tampere 14.2.2015
Miehet
1. Sasu Halme Focus Halme Racing 11.57,80
2. Samuel Halme Focus Halme Racing 12.05,94
3. Pekka Nieminen IU 13.00,68
4. Juuso Manninen Tampereen Juoksijat 14.09,03
Miehet 18
1. Jesse Uusiperhe TuUL 12.18,89
2. Joel Bergman HyPy 14.45,18
Miehet 16
1. Heikki Kettunen Team Medilaser/P-P 14.33,41
Lue lisää
Huntteri laajeni Saksan pyörämarkkinoille
Yksi Saksan suurista merkkipyörien jälleenmyyjäketjuista, Lucky Bike, ulkoisti oman pyörämallistonsa suunnittelu- ja tuotantovastuun Huntterille. Sopimus tuo suomalaisyritykselle uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja vahvistaa sen asemaa myös Suomen polkupyörämarkkinoilla.
Sopimus tarkoittaa, että Huntteri hoitaa jatkossa Lucky Biken omien merkkien pyörämalliston suunnittelun, tuotannon ja laadunvalvonnan. Pyörämallistojen suunnittelu tehdään Huntterilla Suomessa ja viimeistellään yhdessä asiakkaan ja tehtaiden kanssa.
- Asiakkaan vakuutti pitkä kokemuksemme ja avaimet käteen -ratkaisumme, ja me tartuimme haasteeseen. Tällaisesta toimintamallista on vuosien varrella ollut puhetta, ja sitä on pienimuotoisemmin toteutettukin eurooppalaisten kollegoiden kanssa, mutta nyt pääsemme toteuttamaan sitä koko laajuudessaan, kertoo Huntterin perustaja ja toimitusjohtaja Tapio Hirvaskari...
Lue lisää
Qatarin kisa hyvä oppikoulu Lepistölle ja koko tiimille
Qatar ladies tourin päätöspäivänä ajettiin 85 km etappi Sealine Beach Resort - Doha Corniche. Bigla Pro Cycling -tiimin Lotta Lepistö ylitti perjantaina maalilinjan samalla ajalla  kisan voittajan kanssa. Tulosluettelossa Lepistö sijoittui 21:nneksi. Ryhmä pysyi maaliin saakka  yhdessä: "Ei hajonnut. Oli suht hidas kisa ekat 60 kilometriä. Kisa ratkaistiin vikalla viidellä kilometrillä", Lepistö kertoo ja jatkaa: "Me sössittiin loppu, taas. Ei saatu sprintteriä loppukahinoihin. Toivottavasti tää oli vaan tosi surkee kenraaliharjoitus ja voidaan oikeesti näyttää mihin pystytään, kun Euroopan kisat alkaa"...
Lue lisää
Lepistön tallikaveri podiumille, tiimi tavoittelee vielä etappivoittoa
Qatar Ladies tourin kolmantena kisapäivänä ajettiin 93 kilometrin etappi Souq Wagif - Al Khor Corniche. Suomalaiskuski Lotta Lepistön edustaman Bigla Pro Cycling -tallin Shelley Olds oli etapin kakkonen. Kokonaiskisan osalta kärki on jo karussa, mutta Bigla Pro Cycling -talli lähtee perjantain päätösetapille kovalla tavoitteella. "Perjantaina on viimeinen 85 kilometrin etappi ja toivotaan, että olisi vähän onnea matkassa. Kokonaiskisan suhteen tilanne ei muuttunut mitenkään, se on jo menetetty, mutta nyt tähdätään voittamaan viimeinen etappi."

Torstaina kisassa nähtiin myös kunnon kolaritilanne. Lotta Lepistö ei kaatunut, mutta edellä meni nurin myös kaksi hänen tallikaveriaan ja Lepistö itse joutui odottamaan suman purkautumista. "Pahin epäonni oli se...
Lue lisää
Qatarin toinen etappi oli Lepistölle pettymys
Qatar Ladies tourin toinen kisapäivä, 112 kilometrin etappi Al Zubarath Fort - Madinat Al Shamal, ajettiin jo aavikkokisan tunnetuissa tuulisissa olosuhteissa. Bigla Pro Cycling -tiimin Lotta Lepistö oli kisan jälkeen vaisulla tuulella. "Tänään kävi niin kuin uumoilinkin eli porukka meni palasiksi ensimmäisellä viidellä kilometrillä kovan tuulen takia. Valitettavasti meiltä ei ollut ketään tässä 16 kuskin irtiotossa. Kovasti yritettiin yhdessä saada väliä kiinni sivarissa, mutta eroa tuli vain lisää", Lepistö kuvailee päivän kisaa.

Nelipäiväisen kisan ollessa puolivälissä, Bigla Pro Cycling -tiimin menestys näyttää olevan kovan polkemisen takana. "Nyt kokonaiskisa on suhteellisella varmuudella menetetty meidän osalta. Mutta yritetään saada porukka kasaan ja miettiä, mikä...
Lue lisää
Lepistö tiimeineen avasi vahvasti Qatarissa
Qatar Ladies tourin -avausetappi sujui suomalaispyöräilijältä hyvin. Bigla Pro Cycling -tiimin Lotta Lepistö on avauspäivän jälkeen kokonaistuloksissa 20.
98 kilometrin avausetapin Islamilaisen taiteen museolta Dukhan Beachille voitti Annalisa Cucinotta (Alé Cipollini). Lepistön tallikaveri Shelley Olds Bigla Pro Cycling -tallista sijoittui viidenneksi. Olds johti kisaa vielä 300 metriä ennen maalia. Qatarin kuuluisat tuulet pysyivät avauspäivänä piilossa, joten ryhmä pysyi loppuun saakka hyvin kasassa ja ryhmän keskellä levänneet saivat mahdollisuuden iskuun. Lepistön roolina oli auttaa Oldsia ja viimeisellä kilometrillä vetää häntä maalilinjalla. "Tänään oli tosi hyvä startti ja mun jalat tuntuivat hyviltä. Tiimiltä kisa sujui todella hyvin, onnistuimme Shelleyn kanssa nappaamaan joitakin...
Lue lisää
Lotta Lepistön kausi alkaa tiistaina Qatarissa
 
Bigla Pro Cycling -pyörätalliin kuuluvan Lotta Lepistön kisakausi alkaa huomenna Qatar Ladies tourilla. Nelipäiväisen etappikisan avaa tiistaina 98 kilometrin taival Islamilaiselta taiteen museolta Dukhan Beachille. Toisena päivänä on kisan pisin eli 112 kilometrin etappi. Kaikkiaan nelipäiväisen kisan aikana poljetaan 388 kilometriä.

Lotta Lepistön valmistautuminen kauteen on sujunut lämpimässä: "Olen ollut kahdella leirillä viimeisen kahden kuukauden aikana. Ensin perheen kesken Gran Canarialla, mutta tositoimiin pääsin tiimin kanssa kahden viikon leirillä Fuerteventuralla."
"Viimeisin leiri oli suhteellisen kova. Siellä haettiin kisavauhtia tiistaina alkavaan Qatar ladies touriin. Leiri meni omalla kohdalla muuten hyvin, mutta viimeisenä treenipäivänä oli sen verran väsymystä, että piti ottaa yksi päivä iisisti", Lepistö kertoo...
Lue lisää
Kuntoilijoiden pyöräilyleiri Pajulahdessa 2015
Suomen pyöräilyunioni ja Resistentia valmennuspalvelu järjestävät pyöräilyleirin aktiivisille kuntoilijoille ja harrastekilpailijoille, joilla on tavoite kehittyä paremmiksi pyöräilijöiksi. Paikaksi on valittu Liikuntakeskus Pajulahti, joka soveltuu leiripaikaksi erinomaisesti hyvän sijainnin, sopivan tiestön ja monipuolisen tarjonnan vuoksi. Leirin ajankohta on 8.-10.5.2015, jolloin heti keväästä maantiekauden alkaessa on tärkeää saada uusia vinkkejä ja tietoa kesän harjoitteluun ja mahdollisiin kilpailuihin.

Leirillä opetus ja ohjaus keskittyvät pyöräilyn perusharjoitteluun, jolloin tavoitteina ovat pyörän hallinnan parantuminen, ryhmässä ajamisen kehittyminen ja uusien vinkkien tuominen omaan harjoitteluun. Leirin vetäjinä toimivat Kari Myyryläinen ja Esa Skyttä. Karilla on menestyksekäs huippukilpapyöräilijän ja valmentajan ura, Esa on oman kansainvälisen kilpailu-uransa jälkeen...
Lue lisää
Focus Halme Racing Team
Suomen huipulla sekä maastopyöräilyssä että maantiellä jo useamman vuoden ajaneet veljekset Sasu ja Samuel Halme ovat perustaneet omaa nimeään kantavan kilpapyöräilytallin.

Perustetun tallin on tarkoitus olla tukemassa veljesten uraa kohti kansainvälistä menestystä ja ammattilaisuraa. Alkavalla kaudella talli keskittyy UCI kategorioituihin pistekilpailuihin, joista kerätään pisteitä olympialaisiin. Suomessa tarkoituksena on ajaa sekä maasto- että maantiepyöräkilpailuja. Focus Halme Racingin toimintaa on tukemassa useita yrityksiä sekä pyöräily- että liike-elämästä.
Veljesten tarkoitus on olla huipulla viimeistään Tokion  Olympialaisissa 2020.

Samuel Halme on 23-vuotias. Viime vuosien parhaita saavutuksia ovat aika-ajon Suomen mestaruudet sarjassa U-23 vuosilta 2010-2012...

Seuratasolla veljekset edustavat vantaalaista Korson Kaikua.
Lue lisää
Rohan Dennis voitti Tour Down Underin – Veikkanen kolarissa päätösetapilla
Kauden ensimmäisen WorldTour –kilpailun päätösetappi Adelaiden kaupungin kaduilla oli kerännyt 115.000 katsojaa Australian kansallispäivän aattona juhlimaan omien ajajiensa menestystä. He olivat myös jättämässä jäähyväisiä nyt uransa päättävälle, pitkän ja menestyksellisen uran tehneelle Cadel Evansille.

90 kilometrin päätösetappi ajettiin 4,5 kilometrin nopealla katuradalla. Etapin jännitystä lisäsi se, että kahdella australialaisella kärkimiehellä, Rohan Dennisillä ja Richie Portella oli vain kahden sekunnin ero kokonaiskilpailussa. Etapilla jaettiin hyvityssekunteja kahdesta välikiristä ja maalista. Asetelma määritteli kärkijoukkueiden taktiikan.
Kilpailu ajettiin odotusten mukaisesti kovalla vauhdilla. Keskituntinopeus oli noin 47 km. Kovasta vauhdista huolimatta nähtiin irtiotto ensimmäistä välikiriä. Se ajettiin kiinni, mutta välikiristä ei lohjennut...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 25.1.2015
Lue lisää
Taistelu voitosta jatkuu viimeiselle etapille Tour Down Underissa
Jännitys kauden ensimmäisessä WorldTour –kilpailussa Tour Down Underissa Australiassa säilyy viimeiselle etapille. Toiseksi viimeisenä päivänä ajettu kilpailun kuningasetappi, 151 kilometrin osuus Willunga Hillille ei ratkaissut vielä voittajaa. Kärjessä on kaksi australialaista, Rohan Dennis ja Richie Porte, ja heillä on vain kahden sekunnin ero.

Päivä etappi oli vaativa. Reitti nousi kaksi kertaa Willunga Hillin päälle ja kova tuuli, välillä vastaan ja välillä sivusta, tekivät päivästä raskaan. Normaaliin tapaan etapilla nähtiin hyvä irtiotto, mutta senkin viimeinen ajaja tuli kiinni ensimmäistä kertaa Willunga Hillille noustessa. Kärkeen muodostui noin 40 ajajan ryhmä, jossa olivat kaikki nimekkäät voittajaehdokkaat.

Toista kertaa lähestyttäessä loppunousua, porukka kärjessä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 24.1.2015
Lue lisää
Australian etappi päättyi massakiriin ja -kolariin
Australian Tour Down Under -etappiajon neljäs 145 kilometrin etappi päättyi massakiriin. Massakiri kuitenkin typistyi muutaman ajajan kiriksi, sillä loppussa tapahtui iso kolari, joka pysäytti monen matkan. Kirin nopein oli Australian maajoukkueen Steele von Hoff.

Hyvävauhtinen etappi oli irtiottoryhmien yritystä ja kärkijoukkueiden kontrollointia. Kun etapista oli ajettu 23 kilometriä, kärkeen muodostui neljän ajajan ryhmä. Siinä oli mukana päivän aktiivisimman ajajan palkinnon vienyt Jussi Veikkasen joukkuetoveri Cedric Pineau. Veikkasen joukkue ei ole ollut tässä kilpailussa aikaisemmin irtiotoissa. Nyt taktiikka oli muuttunut, kuten Veikkanen ennakoi edellisen etapin jälkeen.

Irtiottoryhmä sai parhaimmillaan noin kahden ja puolen minuutin eron pääjoukkoon...             

TWD-Länkenin lehdistötiedote 23.1.2015
Lue lisää
Johto vaihtui Australiassa, Veikkanen pettyi jalkoihinsa
Australiassa ajettavassa Tour Down Underissa odotettiin kolmannen 143 kilometrin etapin tuovan jo esille ne pyöräilijät, jotka tulevat lopullisesti ratkaisemaan kuusietappisen kilpailun voiton. Ja etapilla olikin ratkaisun makua.

Tiukkaan nousuun päättyneen etapin voitti australialainen Rohan Dennis. Hän irtosi pienestä kärkiryhmästä noin puoli kilometriä ennen maalia ja ajoi selkeään voittoon. Australialaisten ja BMC -tallin menestystä täydensi upeasti nyt viimeisiä kisojaan ajava Cadel Evans. Pitkän uran tehnyt Evans nousi myös kokonaiskilpailussa johtajanpaidan ottaneen Rohan Dennisin jälkeen toiseksi.

Ennen loppuratkaisua etapilla nähtiin neljän ajajan irtiotto. Se pystyi ajamaan parhaimmillaan kolmen minuutin eron pääjoukkoon, mutta pääjoukko kontrolloi kilpailun tarkasti. Irtiottoryhmä alkoi...       

TWD-Länkenin lehdistötiedote 22.1.2015
Lue lisää
Etappivoitto espanjalaiselle, Veikkanen pysyi ykkösryhmässä
Australiassa ajettavassa Tour Down Under -etappiajossa oli vuorossa 150 kilometrin etappi. Etappi ajettiin vaihtelevassa maastossa ja tiukat loppukierrokset maalipaikkakunnalla Stirlingissa.

Etapin alussa lähtenyt kolmen miehen irtiotto ajettiin kärkitallien toimesta kiinni loppukierroksille tullessa. Lopussa kärjessä oli noin 50 ajajan ryhmä, joka ratkaisi maalinousussa kärkisijat. Vahvin oli espanjalainen Juan Jose Lobato. Hän osoitti oivaa kuntoa jo sunnuntaina ajetussa kriteriumissa, jossa sijoittui toiseksi. Kärkiryhmässä oli mukana myös ensimmäisen etapin voittaja australialainen Jack Bobridge. Hän pysyi edelleen hyvityssekuntiensa turvin johtajanpaidassa.

Kärkiryhmässä oli mukana myös Jussi Veikkanen. Hän tuli maaliin samalla ajalla kuin voittaja Lobato. Sijoitus oli 46:s. Hän on kokonaistilanteessa nyt...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 21.1.2015
Lue lisää
Tour Down Under käynnisti pyöräilyn World Tour -kilpailut, Veikkanen hyvin mukana
Ammattipyöräilyn WorldTour -sarja käynnistyi viime vuosien tapaan Australian Adelaidessa Santos Tour Down Under -etappiajolla. Ensimmäinen etappi oli 133 kilometrin pituinen, jossa kirimiehilläkin oli mahdollisuutensa.

Kirimiesten kovat joukkueet tekivät kilpailussa kuitenkin kohtalokkaan laskuvirheen. Kilpailun neljän ajajan irtiottoryhmä yritti sitkeästi loppuun saakka ja onnistui. Nelikossa ajanut australialainen Jack Bobridge tunsi reitin viimeiset kilometrit hyvin. Hän ajoitti iskunsa erinomaisesti pieneen loppunousuun ja ajoi selkeään voittoon. Pääjoukko jäi vain hitusen, mutta sai saman ajan kuin voittaja. Pääjoukossa ajoi myös Jussi Veikkanen. Hänen sijoituksensa oli 88:s.

- Päivä oli hyvin hermostunutta ajamista. Muutamalle vetotöitä tehneelle joukkueelle tapahtui paha laskuvirhe. Mekään emme lopussa saaneet rakennettua...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 20.1.2015
Lue lisää
Jussi Veikkasen kilpailukausi avattu
Maamme ainoa WordTour –ammattilainen Jussi Veikkanen avasi kilpailukautensa Australian Adelaidessa, jossa ajettiin 51 kilometrin People's Choice Classic –kriterium. Kilpailu ajettiin 1,7 kilometrin tasamaaradalla, jota reunusti kymmenien tuhansien katsojien joukko. Kilpailu kuuluu Tour Down Under –etappiajoon eräänlaisena esittelykilpailuna. Sitä ei lasketa etappiajon tuloksiin.

Kovavauhtinen People’s Choice Classic sujui ennakko-odotusten mukaisesti kirimiesten joukkueiden kontrolloimana. Vaikka kilpailussa nähtiin pitkä irtiotto, sillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Kilpailu päättyi massakiriin, jossa vahvin oli saksalainen Giant-Alpecin kiritykki Marcel Kittel.
Suomen Jussi Veikkanen osoitti, että hänen jalkansa ovat valmiit uuteen kauteen. Veikkanen ajoi noin 130 ajajan joukon puolen välin alapuolella ensimmäiset 20 kierrosta...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 18.1.2015
Lue lisää

Sivu 1 / 30:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen