Vilman päivän ratapyöräilykilpailut 26.5.2016
Miehet 200 m/l   500 m   
1. Robert Brandt HTL 12,50 13 37,48 20 33 
2. Vesa Visti HTL 12,63 10 39,40 17 27 
3. Lauri Arte CCH 11,50 20   20 
4. Tommi Nieminen UP 11,78 17   17 
5. Michael Aarnio CCH    40,30 15 15 
6. Tero Pusa CCH 11,96 15   15 
7. Pauli Putkonen CCH 12,50 13   13 
8. Joni Mikkola CCH    43,42 13 13 
Lue lisää
Henttalan joukkueella onnistunut viikko Kaliforniassa
Sunnuntaina ajettiin viimeinen etappi kahdeksan päivän mittaisessa Amgen Tour of Californiassa. Team Novo Nordiskin Joonas Henttalan kilpailu alkoi vahvasti hänen oltuaan ensimmäisellä etapilla irtiotossa lähes koko päivän ja ollen yhteistuloksissa kuudes. Toisella etapilla Henttalan tallikaveri Javier Megias ajoi onnistuneesti päätyen yhteistuloksissa sijalle 25. Lopuilla etapeilla tavoitteena oli säilyttää Megiaksen hyvä sijoitus, mikä onnistuikin hyvän tiimityöskentelyn ansiosta. Viimeisen etapin jälkeen lopullisissa yhteistuloksissa Megias oli sijalla neljätoista, mikä on Henttalan tiimin paras sijoitus kovatasoisessa Kalifornian ympäriajossa.

Viimeisellä etapilla seitsemän kilometriä ennen maalia oli pääjoukossa kolari, jossa myös Joonas Henttala oli osallisena. Hän selvisi kaatumisesta ehjin nahoin, mutta tuli porukan...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 23.5.2016
Lue lisää
Lehtisellä epäonnea XCO-maailmancupissa, Halme hyvällä perusajolla 47:s
Sakari Lehtinen ajoi sijalle 101 maastopyöräilyn XCO-maailmancupissa Saksan Albstadtissa. Muista suomalaisista Sasu Halme joi U23-luokassa 47:nneksi.
"Sain lähtöpaikan taas takarivistä. Sain aika hyvän lähdön ja ohittelin muutamia kuskeja siellä täällä. Ruuhka oli taas aika kauhea, ei kuitenkaan niin paha kuin viime vuonna. Ikävää oli, kun menettää todella paljon aikaa alamäissä kun edessä on joku hitaampi. Sitten kun vihdoin pääsin laskuun itsekseni, kaaduin kaksi kertaa peräkkäin. Siihen meni aika paljon aikaa. Pystyin kuitenkin jatkamaan kisaa, vaikka eturengas tyhjeni hieman. 80 % sääntö tuli taas vastaan", Lehtinen sanoi.
Hänen tavoitteenaan oli päästä puolenvälin paremmalle puolelle...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 22.5.2016
 
Lue lisää
Nuori venäläinen nappasi voiton maantiecupin osakilpailussa Pyynikillä
Nuoren, vasta 16-vuotiaan venäläisen Anton Vtiurin ensimmäinen ulkomaanmatka päättyi riemukkaasti Škoda -maantiecupin toisen osakilpailun voittoon Tampereen Pyynikillä.

Pyynikin kilpailussa, Rosendahl GP:ssa ajettiin miesten kilpailussa 20 kertaa hieman vajaan 3,5 kilometrin kierros, jossa jokaisella kierroksella oli kiivettävänä näkötornin mäki.

Kilpailu käynnistyi todenteolla, kun kilpailusta oli ajettu 11 kierrosta. Kärkeen iskivät maantiecupin johdossa ollut TWD-Länkenin 19-vuotias Jaakko Hänninen ja häntä kolme vuotta nuorempi venäläinen Anton Vtiurin. Nuori kaksikko sai mukavan etumatkan pääjoukkoon. Kovin hyvää ja järjestäytynyttä takaa-ajoa ei syntynyt. Pääjoukossa ajaneet TWD-Länkenin Samuel Pökälä ja Jesse Kaislavuo näkivät tilaisuuden ja tekivät kovan yrityksen nousta kärkeen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 22.05.2016
 
Lue lisää
Mäkinen ja Turunen joutuivat jättämään maantieajon väliin parapyöräilyn maailmancupissa
Arttu Mäkinen ja Aki Turunen joutuivat jättämään väliin näkövammaisten maantieajon parapyöräilyn maailmancupissa Belgian Ostendissa. Mäkistä jo ennen kisamatkaa vaivannut nielutulehdus äityi pahemmaksi ja nosti kuumeen.

Keskustelu kilpailun lääkärin kanssa johti päätökseen jättää kilpailu väliin.

"Harmittaa, mutta terveyden kanssa ei kannata leikkiä. Perjantaisen aika-ajokisa kuritti tautia ja kroppaa sen verran, että olo paheni eilisen välipäivän jälkeen ja nosti kuumeen sunnuntai-aamuna päällä olevasta lääkekuurista huolimatta", Mäkinen sanoi.

Parapyöräilyn maailmancup jatkuu heinäkuun puolivälissä Bilbaossa, Espanjassa ajettavilla osakilpailuilla. Se on samalla kauden viimeinen cup-viikonvaihde ennen syyskuussa Riossa pidettäviä paralympialaisia. Jarmo Ollankedon sairastumisen takia Belgiasta poisjäänyt ja Rioon tähtäävä tandempari Ollanketo-Tommi...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 22.5.2016
 
Lue lisää
Rosendahl GP 22.5.2016
Elite, 20 kierrosta, 70 km
1 Vtiurin Anton Venäjä/Team Velosport 1.46.35
2 Hänninen Jaakko TWD-Länken 
3 Tiainen Sami TWD-Länken 
4 Hietala Juhana CCH/Kivenlahden Pyörähuolto 
5 Hujanen Jani RSP/Racebike-Focus 
6 Vainionpää Oskari TWD-Länken 
7 Relanto Erik FinnFalz Rush Racing 
8 Härkönen Valtteri HLT/Racebike Focus 
Lue lisää
Team Velosportin Anton Tviurin ajoi Rosendahl GP:n voittoon
Vuoden 2016 Rosendahl GP Tampereella on takana. Kisa oli Skoda maantiecupin toinen osakilpailu.
Päivä alkoi kello 12.00 naisten sarjalla, jonka voittajaksi nousi Tampereen Pyöräpoikien Outi Jussila. Palkintopallille pääsivät myös Cycle Club Helsingin Elina Koskela ja AHH:n Maija Syrjä. N18 sarjan paras oli Viivi Puskala.
-  Ajo tuntui tasaiselta, eikä heikkoja hetkiä ollut. Tasaisen raskasta oli, Jussila kommentoi kisan jälkeen.
Miesten elite-sarjan voittaja tuli tällä kertaa Venäjältä. Team Velosportin Anton Tviurin löi loppusuoralla TWD-Länkenin Jaakko Hännisen. Kilpailun kolmas oli Sami Tiainen.
- Aloitin kirin 300 metriä ennen maalia. Alku mentiin Hännisen kanssa sovussa. Sitten Jaakko alkoi nykäisemään ja hänen ajonsa...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 22.5.2016
Lue lisää
TWD-Länkenille kolmoisvoitto Tampereen kortteliajossa
TWD-Länken jatkoi hyvää kotimaisten kisojen menestystään Tampereella ajetussa Killin Kaivin GP –kortteliajossa. Se otti kolmoisvoiton tunnin ja viiden kierroksen kilpailussa.

Kilpailu alkoi monilla irtiottoyrityksillä. Kisan alkupuolella kärkeen muodostui kolmen ajajan ryhmä, jossa olivat mukana kokkolalaisen GIF-Chebici –joukkueen kokenut Jarkko Niemi ja TWD-Länkenin kaksikko Samuel Pökälä ja Jaakko Hänninen.

Kun kilpailu oli puolessa välissä, TWD-Länkenin ajajat lisäsivät kärjessä vauhtia. Jarkko Niemi ei pystynyt vastaamaan ja kisan voitto oli jo siinä vaiheessa melkoisen selvä. Kaksikko jatkoi maaliin asti ja lopussa Pökälä kiri sen verran vahvemmin, että Jaakko Hänninen taipui kakkoseksi.

Kun kaksikko ajoi voiton noin puolen kierroksen erolla...

TWD-Länkenin lebdistötiedote 22.05.2016
 
Lue lisää
Järvikylän Tempot 21.5.2016
M-40 20 km
1 Timo Ruostetsaari PyöRi 26.26,6
2 Pasi Nurmela OTC 26.32,4
3 Vesa Penttilä SuKi 26.40,4
4 Mattila Timo OTC 27.05,3
5 Mika Suosalo KaKa 29.34,6
6 Petri Pesonen Cyclos 30.15,8
M-Elite 20 km
1 Tommi Martikainen GIF-Chebici Team 25.04,4
2 Juha Kangaskokko OTC 25.09,5
3 Iiro Mäntyniemi OTC 27.22,9
Lue lisää
Teppo Polvi aika-ajon kolmas maailmancupissa Belgiassa
Parapyöräilyn maailmancup alkoi Belgiassa suomalaisittain palkintopallisijalla, kun Teppo Polvi ylsi käsipyöräilijöiden H1-luokassa kolmanneksi. Aika-ajon 16,7 kilometrin kilpailussa voiton vei alusta asti johtanut Itävallan Ernst Bachmaier. Polvi oli vielä puolimatkassa kakkosena, mutta joutui viimeisen kierroksen takalenkillä päästämään Tsekin Patrik Jahodan edelleen.

”Olo oli kuin ontolla puulla, että siihen nähden ihan hyvin. Aamusta asti lievästi löysä olo, toivottavasti ei pukkaa mitään tautia päälle. Kaiken pistin peliin mitä vaan pystyin Täysi kunnia päivän voittajalle, oli kyllä ylivoimaisessa iskussa tänään”, Polvi kehui.
Muista suomalaisista Jani Peltopuro ajoi käsipyöräilijöiden H3-luokassa 13:nneksi ja näkövammaisten luokassa Arttu Mäkinen ja Aki Turunen 16:nneksi...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 20.5.2016
Lue lisää
BMX Racing Cup #1 Helsinki 21.5.2016
Miehet 7, Naiset 8
1 Veikko Laakso BTu
2 Oliver Vuosku BTu
3 Max Lorenz BTu
4 Axel Nurmenkari BMXH
5 Sebastian Kjellman BMXH
6 Ella Höök BMXH
7 Leo Kiviniemi TaBC
8 Jermu Niemi BMXH
Lue lisää
Killin Kaivin kortteli 21.5.2016
Miehet Elite, 1 tunti + 5 kierrosta
1 Pökälä Samuel TWD-Länken 1.05.15
2 Hänninen Jaakko TWD-Länken 
3 Hänninen Juho TWD-Länken  
4 Seppä Lauri GIF-Chebici 
5 Kaislavuo Jesse TWD-Länken 
6 Tiainen Sami TWD-Länken 
7 Niemi Jarkko GIF-Chebici 
8 Vainionpää Oskari TWD-Länken -1
Lue lisää
Emman päivän rata 19.5.2016
Lentävä 500 metriä miehet
1 Tommi Nieminen UP 30,47 
2 Tero Pusa CCH 31,32 
3 John Lawson CCH 31,77 
4 Vesa Visti HTL 33,16 
5 Harry Strömberg UP 33,55 
6 Sampo Koistinen CCH 34,00 
7 Robert Brandt HTL 34,90 
8 Nuutti Antikainen CCH 35,18 
Lue lisää
Parapyöräilyn maailmancup jatkuu Belgiassa
Parapyorailyn maailmancupin kauden toinen viikonvaihde kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin Belgian Ostendissa. Suomalaiset jättivät ensimmäiset kilpailut Etelä-Afrikassa väliin, mutta nyt mukana ovat käsipyörien H1-luokassa Teppo Polvi sekä H3-luokassa Jani Peltopuro ja näkövammaisten tandem-luokassa Arttu Mäkinen-Aki Turunen. Peltopuron ohella Rioon vahvimmin ehdolla oleva tandempari Jarmo Ollanketo-Tommi Martikainen joutuivat jäämään kotimaahan Ollankedon sairastumisen takia.

"Ei onneksi mitään vakavampaa kuin hengitystien infektio, mutta tässä vaiheessa emme ota turhia riskejä kauden ehdottoman päätavoitteen eli Rion takia", valmentaja Mikko Peltonen sanoo.
Kisaviikonlopun ohjelmassa kaksi erillistä kisaa, josta molemmista erilliset maailmancup-pisteet: henkilökohtainen aika-ajo sekä maantiekisa. Sama reitti molemmissa kisoissa...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 19.5.2016
 
Lue lisää
Joonas Henttala aloitti vahvasti Kaliforniassa
Sunnuntaina San Diegossa ajettiin Amgen Tour of Californian ensimmäinen etappi. Team Novo Nordiskin Joonas Henttala lähti heti kilpailun alussa pääjoukosta irti saaden mukaansa kuusi muuta kuskia. 108 kilometrin mittaisella etapilla irtiotto ajettiin kiinni vasta viisi kilometriä ennen maalia. Henttala yritti irtiotossa ollessaan saada kerättyä mäkikiripisteitä, ja onnistuikin toisessa välikirissä ajamaan toiseksi. Pääjoukon ajettua irtioton kiinni Henttala ajoi maaliin joukon perällä samalla ajalla voittajan kanssa. Matkalla kerätyt hyvityssekunnit kuitenkin nostivat Henttalan kokonaiskilpailussa ensimmäisen etapin jälkeen kuudenneksi.

- Kuntoni on ollut nousussa, joten halusin tehdä jotain jo ensimmäisellä etapilla. Mäkikiripaita oli tavoitteena, mutta alussa...
 
Suomen Pyöräilyunionin tiedote 16.5.2016
Lue lisää
Lotan päivän ratakilpailut 12.5.2016
M14
1  Waldemar Aintila IK-32 41,56 20 3.00,71 20 40 20
2  Matias Ahtosalo KorsKa 43,71 15 3.06,65 17 32 17
3  Jesper Lindberg SV 43,35 17 3.23,57 13 30 15
4  Akseli Lindgren TVC 43,85 13 3.08,42 15 28 13
5  Antti Hämäläinen KorsKa 46,47 10 3.26,59 11 21 11
6  Lasse Mikkola CCH 45,78 11 3.28,42 10 21 10
Lue lisää
Sakari Lehtinen neljänneksi Vårgårdassa UCI 1-kategorian kilpailussa
Sakari Lehtinen ylsi parhaana suomalaisena neljänneksi Vårgardassa Ruotsissa ajetussa maastopyöräilyn XCO:n UCI1 -kategorian miesten kilpailussa. Miesten kisan toinen suomalainen Toni Tähti oli 18:s.

"Sain heikon lähdön ja olin startloopilla huonoimmillaan ehkä 30:s. Sain kuitenkin ohitettua porukkaa helposti, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen ajelin yksikseni koko loppukisan maaliin. Ajo tuntui kevyeltä, vaikka väsytti koko viikon EM-kisojen jäljiltä. Pyöräkin toimi ja rengasvalinta osui kohdilleen. Juomahuolto ei täysin onnistunut, mutta se ei vaikuttanut loppusijoitukseen", Sakari Lehtinen summasi tyytyväisenä.

Vårgårdassa lähdettiin vajaan parin minuutin asfalttinousuun. Jos oli Lehtisen lähtö hänen itsensä mukaan heikohko, pääsi Tähti nousuun hyvissä asemissa ja lisäsi vauhtia nousun loppupuolella...

Suomen Pyöräilyunionin tiedote 15.5.2016
 
Lue lisää
Keravan Kevätpolkaisu 15.5.2016
Miehet 96 km 
1 Kimmo Kananen IBD 2.18.28,1
2 Antti-Jussi Juntunen Korska 2.19.06,7
3 Niki Birling IBD 2.19.08,7
4 Johan Nordlund Team Racebike Focus 2.19.14,8
6 Mikko Kauppi IBD 2.19.23,1
5 Valtteri Härkönen Team Racebike Focus 2.19.25,8
7 Lauri Sinkola Team RaceBike-Focus 2.19.57,3
8 Jan Nyholm IBD 2.20.02,8
Lue lisää
NEA maantie ja lopputulos 15.5.2016
1 155 Heine Vita LTG 2.43.28 1 1 10
2 135 Sanchis Chafer Anna SPA sa   6
3 154 Oliveira Flavia LTG sa   4
4 181 Pensaari Pia TVC +0.03 2 2 
5 121 Bloch Davidov Shani ISR +0.06   
6 109 Kangas Minna-Maria FCL +0.09   
7 161 Rist Liisi EST +0.09   
8 136 Santesteban Gonzalez Ane SPA +0.09   
Lue lisää
Naisten kv etappiajo 82 km 14.5.2016
1181Pensaari PiaTVC2.17.46
2155Heine VitaLTG2.17.50
3174Syrjä MaijaAHH2.17.52
4101Vainionpää LauraFCL2.17.54
5151Saarelainen SariLTG2.17.54
6133Gonzalez Blanco AliciaSPA2.17.53
7136Santesteban Gonzalez AneSPA2.17.51
8176Baur CarolineAHH2.17.54
Lue lisää

Sivu 1 / 44:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen