Lotta Lepistön MM-urakka alkoi seitsemännellä sijalla
Lotta Lepistön Bigla -talli ajoi seitsemänneksi Espanjan MM-kilpailuissa. Matkana 36,15 kilometriä. Eroa pronssimitaliin tuli 36 sekunttia. - Oma ajo sujui erittäin hyvin ja pystyin tekemään ylimääräisiä vetovuorojakin. Joukkue joutui starttaaman hieman vajaakuntoisena, sillä australialainen Taryn Heather ajoi kaksi sormea murtuneena. Hän kyllä taisteli hyvin, mutta ei kuitenkaan ihan parastaan saanut irti. Lisäksi kaksi on ollut viimeisen viikon flunssassa. Toinen heistä väsyi hiukan liian aikaisin ja jouduimme jo 7 kilometrin ajon jälkeen jatkamaan viidellä kuskilla. Etukäteen ajateltiin, että pääsemme hieman pidemmälle koko joukkueella. Nyt tuli vetovuoroja hieman liian tiheään ja se näkyi kellossa.
Maailmanmestaruuden voitti USA:n Spezialiced-Lululemon, joka oli ylivoimainen jättäen australialaista Orica-Aisään reilusti yli minuutin. Loppuaika 43.33 on hurja, sillä se tarkoittaa yli 50 km/h keskinopeutta.
Sari Saarelaisen valmistautuminen MM-kilpailuihin on sujunut toivotulla tavalla
- Kesän sairastelujen jälkeen aloitin kauden uudestaan elokuussa ja olen nyt kilpailut yli kuukauden todella tiukalla ohjelmalla. Tuloksia kunnon kehittymisestä on näkynyt toivotulla tavalla. Syyskuun alkupäivien kuuden päivän etappiajo Ranskassa oli todellinen kunnon kasvatusleiri ja muutaman lepopäivän jälkeen viime viikolla ajettu Italian "maailmanmestaruuskisojen esikisat" Giro del Trentino- etappiajossa pystyin olemaan vahvasti mukana irtiotoissa. Viimeisimmistä kisoista en hakenut tulosta, vaan tarkoitus oli kasvattaa kuntoa ensi viikon MM-kisoja varten. Nyt kaikki voitava on tehty ja odotellaan että päästään taas ajamaan kisaa kovaa tiistaina 23.9. aika-ajossa sekä lauantaina 28.9. yhteislähdössä.

Saarelaisen kausi on mennyt lähestulkoon suunnitelmien mukaan...

Kari Mäkinen 21.9.2014
Lue lisää
Seitsemän Veljeksen XCM 20.9.2014
Maastopyöräilyn maratonmatkan, XCM:n, suomenmestaruuksista ajettiin tänään Hyvinkäällä järjestetyissä kilpailuissa. Etukäteen reitin teknisyyttä spekuloitiin ja kisan katsottiin suosivan teknisesti taitavia kuljettajia. Kilpailureitti kulki Rajamäen ja Hyvinkään Seitsemän Veljeksen reitillä. Se oli erittäin vaihteleva sisältäen paljon teknisiä kohtia, pitkospuita, mutta myös vähän nopeakulkuista, kovapohjaista metsäpolkua ja latu-uraa. Etukäteen voittoajaksi veikattiin 3h30min, joten tästä jo tiedettiin että SM-kilpailu tulee olemaan yksi kovimmista XCM:n suomenmestaruuskilpailuista.
Miesten kilpailussa kisaan lähti ennakkosuosikkina Medilaser-Specializedin Jukka Vastaranta, TVC:n Henri Ojala sekä OTC:n Kusti Kittilä lukeutuivat myös suosikkeihin. Ensimmäisellä polkupätkällä Jukka Vastaranta iski, mutta onnistui repimään eroa Ojalaan ja Kittilään vain noin 30:n sekuntiin...

Medilaser-Specializedin lehdistötiedote 20.9.201
Lue lisää
BMX Tampere 14.9.2014
MN-9
SijaNimiSeura
1Rasmus VarisBMX Helsinki Ry
2Akseli Räsänen Bmx Helsinki Ry
3Ossi Rantala 
4Eemil HyvönenBMX Helsinki
5Toivo LaaksoTVC
6Tapio HovilaRMR
7Noora JärvinenTaBC
7Oliver SandellTVC
7Anton UusitupaTVC
Lue lisää
7.9.2014 Satakunnan Rinki

Kuntosarja Miehet 69 km

1 Timo Torpo  1.43.23
2 Tero Kuusisto  1.44.42
3 Ilpo Kyllönen Koiviston Isku 1.50.46
4 Jani Hujanen  sa
5 Mikko Setälä PoTa sa
6 Vesa Koivula Koiviston Isku sa
7 Heikki Luukkaa  sa
8 Jyrki Lepistö PoTa sa
Lue lisää
Pyöräilijöille koko maan kattava etujärjestö
Suomeen on vihdoin saatu pyöräilijöille oma kansallinen etujärjestö. 14.9.2014 Tampereella perustettu Pyöräliitto edistää pyöräilyä ja pyöräilyjärjestöjen yhteistyötä sekä toimii pyöräilijöiden valtakunnallisena edunvalvojana. Jäseniä liitolla on perustettaessa noin 2000...
 
Pyöräliiton tiedote 22.9.2014
Lue lisää
Jussi Veikkanen uusi ammattilaissopimuksensa FDJ:n kanssa
Suomen ainoa korkeimman ammattilaistason World Tourin pyöräilijä Jussi Veikkanen on tänään allekirjoittanut Pariisissa vuoden mittaisen jatkosopimuksen nykyisen joukkueensa FDJ.fr:n kanssa. Tämä on 33 -vuotiaalle lahtelaiselle jo 10. vuosi ranskalaistallissa ja kaiken kaikkiaan 11. ammattilaisvuosi. Vuonna 2011 hän ajoi vuoden belgialaisessa Omega Pharma – Lotto –tallissa.

FDJ on menestynyt tänä vuonna hyvin. Sillä on tällä kaudelta jo 22 voittoa. Suurin osa voitoista on tullut kahden kovan kirimiehen Nacer Bouhannin ja Arnaud Démaren toimesta. Bouhanni vaihtaa kuitenkin ensi kaudeksi toiseen ranskalaistalliin. Jussi Veikkanen on ollut monessa kilpailussa yhtenä avaintekijänä menestyksen takana.

- Kyllä tämä oli minun halujen ja tavoitteiden mukainen sopimus. Ja hyvä, että pääsimme sopimukseen hyvissä ajoin ennen tämän kauden päättymistä. Tästä pitää kiittää myös Joona Laukkaa. Hän teki jatkosopimukseni eteen hyvää työtä. Viihdyn erinomaisesti FDJ:ssa. Roolini on hyvin samantyyppinen kuin tänäkin vuonna. Kuten meidän joukkueen nuoret ovat halunneetkin, tuon kokemusta joukkueeseemme. Oma motivaatio on edelleen hyvä, vaikka tässä on jo yli 10 vuotta poljettu ammattilaisena, kertoi Jussi Veikkanen...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 8.9.2014
Lue lisää
Vastaranta ja Kallio molemmat sijalla 59. XCO:n MM-kilpailussa
Norjan Hafjellissa ajettiin tänään maailmanmestaruudesta maastopyöräilyn olympiamatkalla eli XCO:ssa sekä miesten että naisten sarjoissa.  Rata oli tekninen, terävää kivikkoa, jyrkkiä nousuja ja laskuja sisältävä  kuuden kierroksen kilpailu. Aikaisemmin viikolla viestikilpailussa Suomen kilpailu kaatui teknisiin ongelmiin, samoin kävi M18- ja U23-sarjoissa, joissa rengasrikot ja ketjujen katkeamiset lopettivat kisan kesken.
Aamupäivällä starttasi varsinaisesti Suomen viestikilpailua varten Norjaan ilmoitettu Sonja Kallio, joka pääsi mittaamaan kuntoaan maailman huippuja vastaan, hänen ensimmäisen arvokisansa sijoitus oli 59. Kilpailun kulkua hän luonnehti seuraavasti: ”Tosi rankka rata ja kyllä maailman taso on niin paljon kovempi...

Medilaser-Specializedin lehdistötiedote 6.9.2014
Lue lisää
Bianchi-cup Järvenpää 26.8.2014
1.Sasu HalmeTeam MedilaserElite1.01.29
2.Lasse TorpoCCHElite1.01.38
3.Janne NurminenKPH/CCH Elite1.02.47
4.Risto SaariACTKILPA1.02.56
5.Roope NurmiTWDELITE1.03.08
6.Erkko SalonenCCHM-40sama
7.Juhana HietalaKPH/CCHELITEsama
8.Petri MateroKPH/CCHELITEsama
Lue lisää
Ruskon tempo 6.9.2014
M-40 30 km
1 M-40 Janne Elkala LaPy 41.51,99
2 M-40 Jari Kainulainen CCH 43.32,17
3 M-40 Mika Pihkoluoma RSP 43.38,64
4 M-40 Sami Saarenpää TVC 43.59,18
5 M-40 Ari Kuusisto IK-32 45.23,03
6 M-40 Markus Forsström IK-32 46.22,94
7 M-40 Kari Alho TVC 47.48,57
8 M-40 Parviz Lutfi TVC DNF
Lue lisää
Luukin MTB maratooni 6.9.2014
Miehet
1 Henry Ojala Team Skin/TVC 2.24.03
2 Mikko Vastaranta Medilaser-Specialized 2.30.34
3 Iiro Sairanen Imatran Urheilijat 2.30.37
4 Kari  Veikkolainen Korson Kaiku 2.30.38
5 Jarkko Niemi Chebici Isku 2.33.52
6 Antti Kuitto Team Skins/HyPy 2.35.08
7 Arto Lehikoinen VP Uudenmaan Py 2.36.18
8 Kare Eskola Korson Kaiku 2.36.26
Lue lisää
Kuntopyöräilytapahtuma Alavetelin ajot, kolmen kunnan alueella
Sunnuntaina 14. syyskuuta IK Myran järjestää kuudennen kerran  Alavetelin Ajot pyöräilytapahtuman. Viime vuonna ajajia oli lähes 150. Ajettava reitti on maastoltaan vaihteleva ja kaunis. Alavetelin Ajot on osa West Finn Tour pyöräilykiertuetta ja WFT tourin tämän vuoden viimeinen kuntoajo. Tänä vuonna ajoa ajetaan puhtaana kuntotapahtumana joten siis aikaa ei oteta!

Lähtö tapahtuu Alavetelistä Myranin hiihtomajalta, Murikantie 190 klo 10 ja suuntautuu Seljesiin päin ja sieltä edelleen Haaviston ja Kaustisen kautta Småböndersin ympäri, josta Torpan kautta Vetelin kirkolle ja takaisin Kaustiselle. Paluu on samaa reittiä Jylhän kautta Alaveteliin.

Kyseessä on haastava kuntopyöräilytapahtuma, koska matkan pituus on 103 km...

http://www.ikmyran.net/
Lue lisää
Teppo Polvelle toinen MM-mitali
Teppo Polvi ylsi toistamiseen mitaleille para-pyöräilyn MM-kilpailuissa Yhdysvalloissa, kun hän ajoi toiseksi käsipyörien H1-luokan maantieajossa.

Polvi aloitti kolme kierrosta ja yhteensä 30,6 kilometriä käsittäneen kilpailun rivakasti ollen ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Toisen kierroksen loppuosan nousuissa Polvi ohitti edellä ajaneen Uuden-Seelannin Timothy Williamsin, ja piti sijoituksen maaliin asti.

- Huikea, mutta rankka kisa. Etelä-Afrikan Nicolas Peter Du Preez oli tänään täysin ylivoimainen. MM-kullasta en pystynyt taistelemaan, mutta jäihän tavoitetta ensi vuodelle. Harmi, että Harrin (Sopanen) nousujohteinen ajo ei riittänyt tavoittamaan Williamsia, olisi ollut hienoa saada kaksi suomalaista palkintopallille, kommentoi tuplamitalisti kilpailun jälkeen.

Suomen toinen H1-luokan edustaja...
Lue lisää
Polkupyörätrialin SM kilpailut ajettiin lauantaina 30.8.2014 Helsingissä
Bike Trials Finland ry:n järjestämät kilpailut ajettiin uuden Pyöräkrossiparkin alueella ja järjestäjä oli urakoinut alueelle yhteensä kuusi jaksoa, joista kaksi oli rakennetuista esteistä tehtyjä ja neljä ajettiin läheisellä kallioalueella. Rata ajettiin kolme kertaa, joten ajajille tuli ajettavaksi 18 jaksoa.

Kilpailuissa oli radat kuudelle vaikeustasolle, pienimpien nuorten C-vapaa -luokasta SM tason Elite-luokkaan. Suomen Eliten huippujen lisäksi mukaan saatiin Virosta kaksi ajajaa Eliteen ja yksi A-luokkaan. Kilpailu saatiin vietyä läpi poutaisessa säässä: sade olisi vaikeuttanut etenkin luonnonkalliojaksoja, mutta onneksi kuivalla kelillä pito oli kallioillakin hyvä.
SM-luokka Elitessä käytiin tiukka taisto SM mitaleista. Kilpailun järjestäjä oli laatinut varsinaisten 18 jakson...
Lue lisää
Visuri 5., Pulkkinen 14. ja Vainio 21. mastereiden XCO MM-kisoissa Norjan Lillehammerissa
Mastereiden XCO MM:t käytiin viime viikolla Norjan Lillehammerin Birkebeinerin urheilupyhätössä. Lähes viikon jatkuneet kaatosateet tekivät radasta mutaisen ja liukkaan: moni kuski totesikin kisan uransa kurasimmaksi! Pohjoismaalaisille tämä asetelma kenties sopi keski-eurooppalaisia tai kaukomatkalaisia paremmin. Nykytyylin mukaan radalla oli perus kivikko- ja juurikkohaasteen lisäksi kolmessa kohtaa valittavana A- tai B-linja. Joista hurjin A-linja oli kahden dropin siltapudotus ja sitä seurannut berm-mutka. Naisten kisassa nähtiin kyseissä kohdassa raju kaatuminen, kun kisaajan vauhti loppui bermissä kesken ja pyörä sinkoutui väärälle radalle suoraan päin puuta.
 
Samuli Visurin, Pasi Pulkkisen ja Panu Vainion luokka oli M40-44, jossa osanottajia oli 50. Luokka...
Lue lisää
Vastaranta ongelmista huolimatta seitsemäs Tanskassa
Koldingin XCO-kisat sveitsiläis-ja tanskalaistahdissa, miesten elitessä Vastaranta ongelmista huolimatta seitsemäs, Noora Kanerva naisten kolmas, Sasu Halme M18-sarjassa kuudes.

Tanskan Koldingissa ajettiin UCI:n C1-kategorian XCO-kisat, jotka toimivat samalla PM-kilpailuina. Rata oli paljolti hiekkatietä, mutta 6 km:n kierrokseen oltiin kuitenkin saatu 180 metriä nousua/kierros. Radalla oli vain hieman polkua, mutta se sisälsi teräviä nousuja ja laskuja. Keli oli edeltävän viikon sateinen ja kilpailupäivänä satoi myös, tehden radasta liukkaan ja raskaan. Miesten Elitessä Medilaser-Specializedin Jukka Vastaranta ajoi kisan kärkiryhmässä. Valitettavasti kolmannella kierroksella tekniset ongelmat pysäyttivät matkanteon uhaten lopettaa miehen kilpailun...

Medilaser-Specializedin lehdistötiedote 31.8.2014
Lue lisää
Kaunispää XCO 31.8.2014
Miehet harraste / men hobby 17,2 km 
1 Niklas Widmark  56.46
2 Tommi Haapakangas OPP 59.20
3 Jussi Niku  1.04.23
4 Vladimir Yakovlev Energy SC Kola NPP 1.04.55
5 Jyri Tuomi  1.06.20
6 Espen Suhr Nordlysbyen Sykkel 1.08.23

Miikka Orvola PK-Team DNS

Viktor Kustarev Promalp51 DNS
Lue lisää
Tour de Helsingin voitto Viroon
Ranskalaistallia edustava Viron Oskar Nisu oli vahvin sunnuntaina ajetussa maantiepyöräkilpailussa.

Kymmenennen kerran ajettu Tour de Helsinki päättyi virolaisjuhliin, sillä kilpasarjan voiton vei Oskar Nisu. Toista kauttaan ranskalaisessa CC Villeneuve Saint-Germain -tallissa ajava Nisu ratkaisi 140 kilometrin kisan voiton maalisuoran taistelussa Käpylän Olympiavelodromilla. Nisun kiri oli liikaa kakkoseksi polkeneelle Venäjän Maksim Suhoville. Paras suomalainen Samuel Pökälä jäi kärkikaksikosta muutaman sekunnin. Nisun voittoaika oli 3.30.30, joka on uusi reittiennätys. Edellinen ennätys oli Kimmo Kanasen vuonna 2009 ajama 3.34.20.

"Ei ollut helppo kisa, mutta onneksi pystyin rutistamaan lopussa ykköseksi", 20-vuotias Nisu sanoi. Hän kilpaili Tour de Helsingissä jo kaksi vuotta sitten sijoittuen silloin viidenneksi...
Lue lisää
Saariselkä MTB Maraton 30.8.2014

Miehet maraton 80 km

1 Juha Kangaskokko Powerbar/OTC 3.24.14
2 Vitaliy Lukin Mountainpeaks.ru 3.38.41
3 Per Kåre Jakobsen Nordlysbyen Sykkel 3.44.15
4 Sven Tore Nilsen Nordlysbyen Sykkel 3.47.59
5 Andrey Zakharov Team Solnushko 4.03.17
6 Heikki Tormilainen  4.11.29
7 Niklas Widmark IFK Kiruna 4.12.47
8 Denis Kabanen Kona Team 4.16.07
Lue lisää
MTB GreenRace 30.8.2014
M 64 km
1 Pökälä Samuel TWD-Länken 3.23.50 
2 Veikkanen Jussi FDJ/ TWD- Länken 3.23.53 
3 Ojala Henri Team Skins-TVC 3.30.21 
4 Jarkko Niemi Koiviston Isku 3.34.29 
5 Eskola Kare KorsKa-Hi5Bikes.fi 3.38.29 
6 Pessi Joonas PKK 3.41.02 
7 Leinonen Juha  3.41.47 
8 Sairanen Iiro Imatran Urheilijat 3.44.32 
Lue lisää

Sivu 1 / 31:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen