Lotta Lepistö: Kaatumiselta ei vältytty tälläkään kertaa
Lotta Lepistö ajoi sijalle 12 Energie Wacht tourin kolmannella etapilla Hollannissa.
-Oli vähän puhetta kilpasiskojen kanssa, että ajetaan alku rauhassa, koska iltapäivällä oli tiedossa vielä joukkueaika-ajo. Alku mentiinkin melko hiljaa, mutta se teki ajamisesta todella levotonta. Kolareita tuli erittäin paljon. Kaaduin itsekin kisan puolivälissä, mutta kyseessä oli eturenkaan tyhjentyminen, jota en ajoissa huomannut. Kurvissa sitten lähti pyörä alta. Uuden kiekon saatuani pääsin helposti takaisin. Vasta maalissa tajusin, että polvessa oli melko suuri, verta vuotava haava. Hieman huolestuin asiasta, mutta kun se puhdistettiin todettiin, ettei haava ole syvä. Kipeä se kyllä on, koska koko lumpion alue on ilman nahkaa...

Kari Mäkinen 14.4.2014
Lue lisää
Matti Manninen polki toiseksi Ruotsissa
Ruotsalaisessa Bliz-Merida -joukkueessa ajava porilaispyöräilijä Matti Manninen jatkoi vahvoja esityksiä Ruotsin kilpailukauden avauskisassa. Manninen ajoi kakkoseksi Jönköpingissä ajetussa 140 km kilpailussa, ja voiton otti Mannisen hollantilainen joukkuekaveri Yannic Janssen.

-Lopussa meitä oli kolme kuskia irti, meidän lisäksi Christofer Stevenson. Iskettiin Yannickin kanssa viimeisellä kympillä vuoronperään. Yannick ajoi soolona voittoon ja itse spurttasin helposti toiseksi, kertoi Manninen.

Pikaisen Ruotsin visiitin jälkeen Mannisen kisat jatkuvat jo tulevana perjantaina Belgian Ardenneilla ajettavalla neljän päivän etappikilpailulla.

Ilpo Kyllönen 13.4.2014
Lepistö kymmenes Hollannissa
Lotta Lepistö ajoi sijalle kymmenen Energia Wacht Tourin toisella etapilla Hollannissa. Matkaa kertyi 116 kilometriä, joka saatiin ajaa hyvässä säässä. Edellispäivältä oli jo alla hyvä sijoitus, jota lähdettiin parantamaan.

- Olin mukana heti alkumatkalla irtiotossa, mutta se tuli kiinni. 40 kilometrin kohdalla oli kapeita siltoja ja paljon mutkia. Tässä porukka repesi moneen osaan. Ajoimme sitten loppuun kolmenkymmenen ajajan ryhmässä, kertoi Lepistö.
- En ole kuitenkaan täysin tyytyväinen tulokseen. Olimme sopineet Martina Zwickin kanssa, että hän vetää minulle kirin, mutta paikan pitäminen ei onnistunut halutulla tavalla. Pystyin ottamaan toisen tilan välikirissä ja olin toisessa vielä neljäs, joten kiri on kohtuullinen tällä hetkellä...

Kari Mäkinen 11.4.2014
Lue lisää
Lepistö: Ennen taistelin mukana pysymisestä
Lotta Lepistön ammattilaistalli Bigla sai kauden ensimmäisen palkintosijan UCI pisteitä jaossa olevasta kilpailusta. Belgiassa Gent-Wevelgemin ajossa poljettiin 115 kilometriä.

Biglan Vera Koedooder ajoi kolmanneksi, onnistuttuaan pääsemään kahdeksan naisen irtiottoon.

- Ajo kulki erittäin hyvin ja aikaisemmin vaikeuksia tuottaneet nousut pystyin tulemaan kärjessä. En harmitellut vaatimatonta loppusijoitustakaan, joka oli pääjoukon mukana 35., sillä onnistuimme saamaan irtiottoon oman tallin kuskin, kertoi Lotta Lepistö.

-Tänään Veran onnistui pääsemään irti, ja näitä tilanteita tulee kisan aikana useampia. Joskus pääsee mukaan, joskus ei. Silloin koitetaan ajaa kisaa niin, ettei irtiotto, jossa oman tallin kuski on, tulisi kiinni. Yritin vielä ottaa pääjoukon kiriä..

Kari Mäkinen 31.3.2014
Lue lisää
Fillari 2/2014 tilaajilla viikon 15 lopulla
Fillari-lehden kakkosnumero tipahtaa tilaajien postilaatikkoihin 10.-11. huhtikuuta eli viikon alkuperäisestä aikataulustaan myöhässä. Syynä viivästykseen ovat sairaustapaukset.
 
Lehdessä on laaja Matka-extra, johon sisältyy muun muassa kattava paketti maantiepyöräilystä Toscanassa, Nizzan seudulla, Mallorcalla ja Costa Blancalla Espanjassa. Lisäksi paketissa kerrotaan pyöräilystä Taiwanissa ja Itämeren maissa.
 
Paksupyörien vertailussa ovat mukana Konan, Salsan, Specializedin ja Trekin läskipyörät.
 
Maantiepyöräilyn ystäville tarjoamme tietopaketin toukokuun Girosta sekä analyysit Milano-San Remosta ja Tirreno-Adriaticosta.
 
Henttalan alkukausi on ollut rikkonainen
Yhdysvaltalaisjoukkue Team Novo Nordiskin palkkalistoilla ajava Joonas Henttala aloitti neljän päivän Coppi e Bartali -etappikilpailun Italiassa torstaina. Ensimmäinen 99,5 kilometrin etappi oli melko tasainen ja illalla ajettiin lisäksi 13,3 kilometrin mittainen joukkueaika-ajo. Etappikilpailuun sisältyy myös isoja vuoristonousuja ja lisäksi henkilökohtainen aika-ajo. Huipputalleista mukana ovat muun muassa Sky, Lampre-Merida ja Cannondale.

Henttalan alkukausi on ollut rikkonainen - ensin norovirus helmikuussa ja hiljattain ajetun Taiwanin etappikilpailun jälkeen nousi kuume, joka on saatu hallintaan. Henttala joutui ajamaan Italiaan toipilaana, kun Team Novo Nordiskilla ei ollut sopivaa varamiestä tähän kilpailuun.

Ensimmäisellä etapilla hänen tehtävänä oli auttaa mahdollisimman paljon italialaista Andrea Peronia...

Kari Mäkinen 28.3.2014
Lue lisää
Rovaniemi järjestää kesällä maastopyöräilytapahtuman
 
Rovaniemellä kilpaillaan heinäkuussa maastopyörillä. Kolmipäiväisten SM-kisojen yhteydessä järjestetään myös kaikille lajin harrastajille avoin kilpailu, joka ajetaan osittain yöaikaan. Yötön yö tuo oman mausteensa yleisötapahtumalle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Rollo MTB -maastopyöräilytapahtuman kisakeskuksina toimivat 16.-20.7.2014 Santasport ja Ounasvaaran Hiihtokeskus. Vaihtelevia maastoja ja maisemia tarjoavat kisareitit sijoittuvat pääasiassa Ounasvaaralle.

Tapahtumaviikon aikana tarjolla on maastopyöräilyyn liittyviä oheistapahtumia, teemapäiviä sekä lajiin tutustumismahdollisuuksia. Yleisö voi seurata kisoja muun muassa...
Lue lisää
Team Continental 2014
Kaudella 2013 esittäytynyt kilpapyöräjoukkue Visillatalot-Riofrio Caviar-Continental jatkaa toimintaansa uudella nimellä. Kaudet 2014-2015 joukkue on Team Continental. Joukkueen taustalla on tamperelainen kilpaseura Velo 8, joka on toiminut vuodesta 2008.

Kaudella 2014 joukkueessa on 6 pyöräilijää, kolmosvoiton Suomen maantie Cupissa saavuttaneet Olli Koski, Petri K. Leppänen sekä Hannu Onnela, nuori ja lahjakas M18-sarjan Suomen mestari Lauri Koski, 2013 joukkueeseen noussut Joonas Hokka, sekä kokeneempana kaartina Jouko Mäkelä ja Paavo Hiltunen.
Joukkueen tavoitteena on kamppailla Suomen kansallisissa kilpailuissa ja erityisesti elite-ryhmässä kärkisijoista koko kauden ajan. Kilpailuohjelma suuntautuu myös Belgiaan, Ruotsiin ja Viroon.
Joukkueen päätukijoina ovat Uimonen Trading ja Continental, sekä VisillaTalot...

Velo8 lehdistötiedote 26.3.2014
Lue lisää
Sari Saarelainen solmi uuden ammattilaissopimuksen
Maantiepyöräilijä Sari Saarelainen on solminut perjantaina uuden ammattilaissopimuksen kaudelle 2014.
-El Salvadorin ajojen tulos potkaisi sopimusneuvottelut vireille muutaman tiimin kanssa. Aikani pohdittuani ja neuvoteltuani päädyin vaihtamaan tiimiä.

Saarelaisen uusi tiimi on italialainen Servetto Footon. Tiimin pääkallopaikka on Astin kaupungissa Piemontessa. Tiimillä ei ole varsinaista suurta tähteä riveissään, jonka eteen muiden tulisi automaattisesti ajaa. Tiimi antaa siis mahdollisuuden olla kapteenina koska tätä ei ole ennalta nimetty. Tämä oli ehdottoman tärkeä asia nyt, kun  on tavoitteena saada henkilökohtaista tulosta.

Sari on tällä hetkellä Espanjassa harjoitusleirillä. -Tarkoitus oli ajaa ensi viikolla maailman cupin osakilpailu Italiassa, mutta El Salvadorissa vaivanneesta flunssasta toipuminen vei aikansa...

Kari Mäkinen 24.3.2014
Lue lisää
Lotta Lepistö saalisti ensimmäiset UCI pisteensä
Sveitsiläisessä Bigla-tallissa ajava Lotta Lepistö ajoi kahdeksanneksi Italiassa. Cornaredon ympäristössä reittinä oli 121 km matkalla pääosin kaupunkien korttelien kiertoa.

Kisa alkoi kovassa vesisateessa ja ryhmä repesi matkan aikana moneen osaan, mutta Lepistö pysyi koko ajan kärkijoukossa. Kilpailu ratkesi kolmenkymmenen kuskin kesken massakiriin. - Hieman mokasin loppukilometreillä, jäin liian taakse kolme kilometriä ennen maalia. Kapealla sillalla edessä ajanut väsyi ja nosti selän pystyyn. En päässyt heti ohi, eikä ollut enää voimia nousta takaisin taistelemaan mitalisijoista. Mutta ensimmäiset kolme pistettä lämmittävät hyvin mieltä nyt. Varsinkin kun onnistuimme myös tallina hyvin, eikä viikko sitten tapahtunut raju kaatuminen aiheuttanut mitään ongelmia enää..

Kari Mäkinen 24.3.2014
Lue lisää
Porilainen Matti Manninen kuudes Belgiassa
Matti Manninen ajaa tällä kaudella ruotsalaisessa Team Bliz-Meridassa ja kausi alkoi kolmella kisalla peräkkäisinä päivinä. Kahdessa ensimmäisessä kisassa ei tullut vielä merkittäviä sijoituksia. Teamin kolmas kisa oli Belgian Ichtegemissä ja Manninen pääsi n. kymmenen miehen irtiottoon, ja Manninen oli lopulta kuudes. 115 km kilpailun voitti Belgian hallitseva U23 mestari Jens Wallays. Mannisen joukkuekaveri Hollanin Yannick Jannsen oli kisan 3. Tiivis kilpailukausi jatkuu jo keskiviikkona Belgiassa ajettavalla 120 km kilpailulla.

Ilpo Kyllönen 24.3.2014
Nuoria maantiekuskeja ulkomaille
Suomalaisen maantiepyöräilyn kehnoksi haukuttuun tilaan on tulossa muutos, jos viime lokakuussa perustetun Kilpapyöräily ry:n tavoitteet toteutuvat. Tarkoituksena on tukea nuoria suomalaisia pyöräilijöitä ja muun muassa ajattaa heitä kansainvälisissä kilpailuissa sponsorirahoituksen turvin.
 
Jo tällä kaudella ulkomaille pääsee maantiekisoja ajamaan viitisentoista 16-18-vuotiasta poikaa. Ohjelmassa on 11 vähintään viisipäiväistä etappiajoa. Kuuden ajajan joukkueen kokoonpano vaihtelee kisa kisalta ja lisäksi matkoille osallistuvat joukkueenjohtaja, huoltaja ja mekaanikko.
 
Tänä vuonna leireilyyn, kilpailumatkoihin ja muuhun tukeen aiotaan käyttää 160000 euroa, joista 135000 euroa on jo olemassa. Jatkossa vuosibudjetti on 350000 euroa. Sponsoreina ovat tällä hetkellä Skoda, Polar, PowerBar, Sportful, Helkama ja Javatrans...
 
Toimitus 19.3.2014
Lue lisää
Saarelainen keräsi pisteitä Rioon
Tiistaina alkanut naisten ammattilaispyöräilyn ensimmäisen kategorian etappiajo Vuelta El Salvador päättyi sunnuntaina 83 km:n pituiseen etappiin.

Mäkietapit loppuivat lauantaina, sunnuntaina ajettiin tasamaalla. Kovavauhtinen kisa käytiin läpi alle kahdessa tunnissa useiden irtiottojen tahdittamana.

-Vauhti oli tänään todella kova ja selvästi tiimien välillä oli taktikointia etapin voitosta. Ennen välisprinttiä nousin keulille ja valmistauduin irtiottoyrityksiin. Olin välikirissä neljäs. Enää ei niillä pisteillä ollut pistepaidan kannalta merkitystä, mutta oli hieno huomata että flunssasta ollaan toipumassa, Saarelainen kertoi.

Ensimmäisellä irtiottoyrityksellä irtaantui kaksi ajajaa, Liettuan Inga Zilvinaite ja Italian Anna Lisa Cucinotta. -Tämän jälkeen alkoi UHC-tiimillä kova hankaaminen ja irtiottoyrityksiä oli tasaisesti...

Kari Mäkinen 17.3.2014
Lue lisää
Sari Saarelainen paini pyörän kanssa raatelevassa nousussa
Tiistaina alkanut naisten ammattilaispyöräilyn 1. kategorian etappiajo Vuelta El Salvador jatkui lauantaina raskaalla vuoristoetapilla. 50 kilometrin pituinen reitti, Paseo del Carmenista El Boqueroniin sisälsi yli 1500 nousumetriä, kun viimeiset 15 km ajettiin raatelevassa nousussa El Boqueronin vulkaania, tietä oli kivuttava paikoitellen yli 20 % jyrkkyydeltä. Viikon aikana tutuksi käynyt 50-asteen helle uuvutti ajajia vielä entisestään.

-Heti lähdöstä alettiin ajamaan hurjaa vauhtia. Rusvelo ja Astana pitivät vauhtia yllä välillä yli 80 km/h ja välisprinttiin asti tultiin tukka putkella. Käännyttäessä mäelle tilanne hieman rauhoittui, mutta mäkeä lähdettiin ajamaan kyllä reipasta tahtia...

Kari Mäkinen 16.3.2014
Lue lisää
Sari Saarelainen kahdestoista - vaarallista touhua El Salvadorissa
Maantiepyöräilijä Sari Saarelainen jatkoi hyvin alkanutta etappiajoaan El Salvadorissa. Kisojen kolmas etappi, Nuova Costrucion-Santa Ana 90 km, sai poikkeavan profiilin muutama tunti ennen kilpailua, kun tiimit tekivät protestin ensimmäisestä alamäestä.

-Eilen oli jo sen verran vaarallista touhua, että ajajat kieltäytyivät ajamasta tämän päivän ensimmäistä alamäkeä, jossa kerrottiin olevan paljon irtohiekkaa ja isoja kivilohkareita huonopäällysteisellä asfaltilla. Aikaisempina vuosina täällä on tapahtunut pahoja loukkaantumisia juuri surkeiden tiepäällysteiden takia. Järjestäjät kuulivat meitä ja ensimmäinen 12 km nousu ja 6 km lasku ajettiin neutraalina, kertoi Saarelainen.

Kisa lähti liikkeelle vasta mäen alta. Vaikka kisa ajettiin alussa neutraalina, tuli alamäessä silti muutama paha kaatuminen...

Kari Mäkinen 15.3.2014
Lue lisää
Lotta Lepistön aloituskilpailu päättyi kaatumiseen
Sveitsiläisessä ammattilastalli Bigla Cycling Teamissa pyöräilevä Lotta Lepistön aloituskilpailu päättyi 13.3. ilman Maailman cupin pisteitä.

Lotta Lepistö starttasi kauden ensimmäiseen maantiekilpailuunsa Hollannissa, ja hän ajoi kärkiporukassa vielä siinä vaiheessa kun kolmasosa ajajista oli enää mukana. Drentse 8 maantiekilpailussa, jonka pituus oli 136,7 kilometriä, hän kaatui 70 kilometrin kohdalla mukulakiviosuudella. Lotan etupyörä putosi isoon kuoppaan ja hän lensi pyöränsä kanssa sen verran rajusti, että kisa jäi kesken.

- Lääkärintarkastuksessa ei onneksi löytynyt mitään mustelmia suurempia vammoja. Positiivista kisassa oli se, että vaikka viivalla oli kaikki maailman huiput, oli oma vauhtini kohdallaan...

Kari Mäkinen 14.3.2014
Lue lisää
Sari Saarelaisen kisassa tragiikkaa
Vuelta El Salvador jatkui keskiviikon ja torstain välisenä yönä, ja vuorossa oli kilpailun pisin etappi, jolla oli mittaa 115 km. Reitti kulki rannikon aaltoilevassa maastossa kääntyen viimeiselle 10 km maalinousuun.

Kisa lähti vauhdikkaasti liikkeelle lukuisten irtiottoyritysten tahdittamana. Puoleen väliin asti laskeva profiili piti vauhdin yllä kunnes saavuttiin mäen juurelle. 30 km nouseva osuus huipentui noin viiden kilometrin mäkeen, jossa oli mäkisprintti.

-Olin sprintissä kuudes ja tunsin oloni olevan ihan ok. Mutta sitten lähdettiin laskuun maalia kohti: Tie oli todella huonokuntoista ja vaarallisuutta lisäsi vielä radalle päässeet paikalliset autoineen, sekä vapaana juoksevat koirat...

Kari Mäkinen 14.3.2014
Lue lisää
Joonas Henttala irtiotoissa Tour De Taiwanissa
Joonas Henttala palasi töihin norovirussairastelun jälkeen ajamalla 2.1 -kategorian Tour De Taiwan etappikilpailun 9.-13.3. Kilpailu piti sisällään yhden kriteriumtyyppisen etapin ja neljä 140 - 170 kilometrin mittaista maantie-etappia.

Ensimmäisellä kriteriumetapilla ei syntynyt juurikaan aikaeroja ja miltei kaikki, Joonas mukaan luettuna, saivat voittajan kanssa saman ajan. Toisella etapilla Henttala kaatui, mutta säästyi vakavammilta vammoilta ja pystyi jatkamaan kilpailua. Neljäs etappi piti sisällään useita nousuja. Reitin pisimmässä nousussa syntyi irtiottoryhmä, johon Henttala pääsi mukaan, mutta joutui taipumaan ennen nousun huippua. Henttala tuli maaliin pääjoukossa, kuten edellisenäkin päivänä kolmannella etapilla. Viides 168 km:n etappi ajettiin aikaisempaa tasaisemmalla radalla tuulisissa olosuhteissa. Kilpailun alkuvaiheessa Henttala...
Lue lisää
Sari Saarelaisen päivä alkoi melkoisen haastavissa merkeissä
Tiistaina alkanut naisammattilaispyöräilyn etappiajo Vuelta El Salvador jatkui keskiviikkona, kun Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä ajettiin ensimmäinen varsinainen 95 kilometrin etappi. Reitti kulki rannikon aaltoilevassa maastossa kääntyen viimeiselle 10 km maalinousuun.

- Päivä alkoi melkoisen haastavissa merkeissä. Tiistaina sain ensioireita flunssasta ja keskiviikkoyönä minulle nousi kuume. Sain Bemer-maton avulla nukutuksi ja olo helpotti hieman aamuun. Aamulla kävin kisalääkärillä, joka antoi tarvittavat rohdot ja luvan kisata. Se että startti oli vasta iltapäivällä, antoi minulle aikaa palautua, mutta samalla ulkolämpötila nousi äärimmäisen kuumaksi. Lähdössä oli 45 astetta lämpöä. Olo oli todella hutera, mutta taistelemaan tänne on tultu, kertoi Saarelainen...

Kari Mäkinen 13.3.2014
Lue lisää
Sari Saarelainen vahvana prologissa
Yhteensä 4,6 km:n pituinen aika-ajo, eli prologi, käynnisti tiistaina naisten ammattilaispyöräilyn kuusipäiväisen etappikilpailun La Vuelta El Salvadorin. Prologi ajettiin vaihtelevassa maastossa kuumassa Väli-Amerikan ilmassa.

-Reitti oli todella haasteellinen, sillä heti muutaman sadan metrin jälkeen lähdöstä alkoi 500 m jyrkkä nousu. Tämän jälkeen oli melko tasaista ennen käännepaikkaa ja takaisin tultiin sitten pääosin jyrkkää alamäkeä, kertoi Sari Saarelainen.

-Mäki nousi hyvin ja alamäkeenkin jaksoin vielä rutistaa kaiken irti. Jonkin verran harmitti etten saanut käyttää muiden tavoin tempohaalaria enkä levykiekkoja. Mutta kisa ei suinkaan tähän ratkea: etappeja on vielä jäljellä 5 ja niiden profiili tulee olemaan todella rankka...

Kari Mäkinen 12.3.2014
Lue lisää

Sivu 1 / 26:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen