Koli kasvuun maastopyöräilykärjellä
Kolin matkailussa eletään optimististen tulevaisuudennäkymien aikaa. Kolin kansallispuiston ympärille rakentuva Pielisen-karjalan matkailuklusteri kasvoi vuoden 2018 ensimmäisen puolikkaan aikana yöpymisten määrässä mitattuna reipasta 13,9 prosentin vauhtia. Kansallispuiston vierailijamäärä kipusi vuoden 2017 aikana Kolin matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajan Veli Lyytikäisen mukaan jo päälle 200 000 kävijän.
 
Kolin historia luontomatkailukohteena ulottuu reilun sadan vuoden taakse, karelianismin aikoihin, jolloin muun muassa Sibeliuksen ja Ahon kaltaiset kansallistaiteilijat inspiroituivat Kolin jylhistä ja alkukantaisen mystisistä maisemista. Seuraavan vuosisadan aikana Kolin matkailu on kasvanut hitaasti, mutta varmasti.
Vuoden 2018 alussa Juuan kunnan ja Lieksan kaupungin välillä...
 
Lue lisää
Tahko MTB:lle uusi matka
Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma, Tahko MTB saa matkavalikoimaansa uuden, 85 kilometrin matkan kesästä 2019 lähtien.
 
Uuden matkan reitti toteutetaan kahtena kierroksena: ensin kierretään perinteinen 60 kilometrin kierros Nilsiän ja Kinahmin maastoissa ja sen jälkeen vielä 25 kilometrin lenkki Tahkovuoren ja Rahasmäen poluilla.
 
"Uusi matka on tarkoitettu heille, jotka kaipaavat kovempaa haastetta kuin 60 kilometrin reitti, mutta jotka kaipaavat välitavoitetta ennen siirtymistä 120 kilometrin matkalle. 25 kilometrin lisälenkillä osallistujat pääsevät ajamaan alueen teknisimmillä ja nousuvoittoisimmilla poluilla. Kierroksen kruunaa legendaarinen El Grandeksi nimetty loppunousu, jonka 85 kilometrin osallistujat pääsevät kipuamaan ylös kahdesti. Uuden sarjan myötä...
 
Lue lisää
Jaakko Hänninen kirjoitti ammattilaissopimuksen ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa
 
 
Syyskuussa MM-pronssia Innsbruckissa U23 –luokassa voittanut 21-vuotias Jaakko Hänninen on kirjoittanut ammattilaissopimuksen korkeimman kategorian, World Tour –joukkueen, ranskalaisen AG2R La Mondialen kanssa. Suomessa ei ole ollut yhtään miesammattilaista tällä tasolla sen jälkeen, kun Jussi Veikkanen lopetti vuonna 2015. Aikaisemmin tämän ammattilaistason suomalaisia miespyöräilijöitä ovat olleet Joona Laukka ja Kjell Carlström.

Sairauslomalta ranking –ykköseksi ja MM-pronssille

Suomessa TWD-Länkeniä edustavalle Jaakko Hänniselle tämän kausi on ollut vahvan kehityksen kausi. Hän siirtyi täksi kaudeksi ranskalaiseen 1. divisioonan amatöörijoukkueeseen Espoir Cyclisme...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 27.11.2018
 
Lue lisää
Robin Bergman vahvistamaan Akilleen eliittitiimiä
Akilleen hyväksi havaittu ja tavoitteellinen työ nuorten ajajien kehittämiseksi vetää puoleensa alueen lahjakkaita nuoria ajajia. Viisi lahjakasta nuorta ajajaa liittyy seuran valmennusryhmään . Yhteinen harjoittelu aloitetaan testein ja marraskuun lopun kotimaan leirillä, jonne kaikki uudet ajajat tulevat mukaan. Samalla vahvistetaan nuorten valmennusta, kun Hannu Hämäläinen Mäntsälästä liittyy valmennustiimiin päävalmentaja Kari Myyryläisen avuksi.

Juuri U23-luokkaan nouseva Robin Bergman tulee seuraan Cyclovisionista. Robin tunnetaan lupaavana ja kehityskykyisenä ajajana, jonka vahvuuksiin kuuluu nopeat jalat ja hyvä kirikyky. Kaksitoistavuotiaasta asti pyöräilyn aloittaneella Robinilla on junioriluokista yksi SM-hopea maantieajosta ja pari...

Porvoon Akilles Pyöräilyjaosto 22.11.2018
 
Lue lisää
Pyöräliitto: Pyöräliikenteen valtionrahoitus kolminkertaistettava
Valtakunnallinen pyöräilynedistämisjärjestö Pyöräliitto on julkaissut ehdotuksensa tulevalle hallitusohjelmaan. Liikenteen tiukkojen päästövähennysten saavuttamiseksi Pyöräliitto ehdottaa valtion pyöräliikenteen ja jalankulun investointien kolminkertaistamista.

“Pyöräliikenteen edistäminen on kustannustehokkaimpia tapoja vähentää liikenteen ilmastopäästöjä, sillä pyöräilyn ja kävelyn lisääntyminen tuottaa merkittäviä terveyshyötyjä”, sanoo Pyöräliiton toiminnanjohtaja Matti Koistinen.

Juha Sipilän hallitus on linjannut, että jalankulun ja pyöräliikenteen määrää pyritään kasvattamaan 30 % vuoteen 2030 mennessä. Pyöräliiton viime vuonna teettämän selvityksen mukaan tavoitteen saavuttaminen toisi terveyskustannuksissa noin 670 miljoonan euron säästöt vuosittain.

”Pyöräliikenteen suosio kasvaa, jos ympäristö ohjaa ihmisiä valitsemaan pyörän auton sijaan. Eli infran on oltava kunnossa 365 päivää vuodessa. Tällä hetkellä valtio investoi pyöräliikenteeseen ja jalankulkuun...
 
Lue lisää
Sähköpyöräleasing edistää työhyvinvointia ja mahdollistaa ekologisemman työmatkan
Suomessa on edelleen hyvin vähän sähköpyöriä asukasta kohti, jos tilannetta verrataan moneen muuhun eurooppalaiseen maahan. Finnish Electric Bike Factory kannustaa yrityksiä edistämään työmatkapyöräilyä helpolla täyden palvelun leasingilla. Moni työntekijä osaa jo kysyä työsuhdepyöräedun perään.

Finnish Electric Bike Factory Oy on uudenlainen toimija Suomen sähköpyörämarkkinoilla. Yrityksen konseptina on tarjota laadukasta ja taloudellista sähköpyörien leasing-palvelua, johon kuuluu täysi ylläpito huoltoineen sekä vakuutus.

“Kiinnostus sähköpyöräilyyn kasvaa kohisten niin Suomessa kuin Euroopassakin. Kallis hinta on kuitenkin vielä usein este pyörän hankkimiselle. Tähän me halusimme Azavac-pyörällä tuoda ratkaisun”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Arttu Ahlsten.

Vaikka innostus kasvaa kovaa kyytiä, moneen muuhun Euroopan maahan verrattuna Suomessa...
 
Lue lisää
Elisabet Kapanen on valittu vuoden tyttöpyöräilijäksi
 
 
Lempäälässä asuva ja UNIVERSA Cycling Team edustava Elisabet Kapanen on valittu vuoden tyttöpyöräilijäksi.

11-vuotias Elisabet Kapanen ajoi kuden 2018 luokassa N-12 ja valinta tehtiin 10-16 vuotiaiden pyöräilevien tyttöjen joukosta. Mukana oli kaikki pyöräilylajit, eli bmx, trial, ratapyöräily, maantiepyöräily, maastopyöräily.
 
Elisabet voitti kuluneella kaudella oman N-12 sarjan lisäksi myös N-14 sarjan...
 
Lue lisää
Intersport Finland jatkaa TWD-Länkenin yhteistyökumppanina
Suomen urheilukaupan markkinajohtaja Intersport Finland on ollut maamme maantiepyöräilyn ykkösseuran TWD-Länkenin yhteistyökumppanina neljä vuotta. Nyt tehdyllä sopimuksella yhteistyö jatkuu myös vuonna 2019.
 
TWD-Länkenin toiminnan fokus on nuorten pyöräilijöiden kasvattamisessa kansainväliselle uralle. Tällä hetkellä kovimmassa nosteessa on syyskuussa maantiepyöräilyn MM-pronssia U23 –luokassa voittanut Jaakko Hänninen. Hän on tekemässä läpimurtoa ammattilaispyöräilyn tasolle, jolla on ollut...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 14.11.2018
 
Lue lisää
Jesse Uusiperhe palaa Turun Urheiluliiton paitaan
 
Alle 23-vuotiaiden maajoukkuepyöräilijä Jesse Uusiperhe (20) siirtyy kaudesta 2019 alkaen Turun Urheiluliiton sopimusjoukkueen riveihin.
 
Kaksi vuotta Gamlakarleby IF:n riveissä ajanut monipuolinen Uusiperhe hakee Turun Urheiluliiton paidassa uutta nostetta pyöräilyuralleen. Uusiperhe on ajanut kahden viime vuoden aikana maajoukkueen mukana lukuisia kisoja, edustaen Suomea muun muassa vuoden 2017 U23-luokan EM-maantiellä.
 
”Kahden hienon Kokkolassa vietetyn vuoden jälkeen oli aika palata takaisin kotiin Turun Urheiluliittoon. Haluan nostaa itseni uudelle tasolle ja näen sen olevan tällä hetkellä parhaiten mahdollista Turun Urheiluliitossa, joka on kasvattajaseurani. Ensi vuonna meillä on hyvä ajajaryhmä...
 
Turun Urheiluliitto 14.11.2018
 
Lue lisää
Pyöräliiton valoisa Pyöräilytalvi-viikko käynnistyi
Valotapahtumia 25 paikkakunnalla 12.–18.11.2018

Pyöräliitto kampanjoi tänään alkaneella #Pyöräilytalvi-tapahtumaviikolla turvallisen ja sujuvan pyöräliikenteen puolesta jakamalla yhteistyökumppaneineen valottomille pyöräilijöille LED-valoja.
Kampanjan tapahtumissa 25 paikkakunnalla paikalliset vapaaehtoiset jakavat ympäri maata 12.–18.11.2018 yhteensä 5000 LED-valoa ohikulkeville valottomille pyöräilijöille. Kampanjan pääviestit on koottu “Pyöräillen talvella” –esitteeseen, joita jaetaan tapahtumien yhteydessä.
Jakamalla valoja suomalaiset arkipyöräilyä edistävät järjestöt haluavat kantaa kortensa kekoon ja parantaa liikenneturvallisuutta konkreettisin keinoin. Tuomalla esiin pyöräilyä valoisasti esille marraskuun harmaudesta huolimatta palkitaan ja kiitetään aktiivisen liikkumistavan valinneita ihmisiä.
”Syksyllä ja talvella pyörällä liikkuessa on erityisen tärkeää huolehtia asianmukaisesta valaistuksesta. Eteen valkeaa ja taakse punaista valoa. Myös ennakoinnin ja tilannetajun tarve...

Pyöräliitto 12.11.2018
 
Lue lisää

Sivu 1 / 117:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen