FELT-testikiertue 2015
FELT-testikiertue saapuu Suomeen ja kiertää viisi paikkakuntaa huhtikuussa 2015.
 
Paikkakunnat ja kiertueen päivämäärät:
14.4.2015 tiistai Oulu, klo 14-19 (Neste Oulun Baari, Haaransuontie 1, 90240)
16.4.2015 torstai Seinäjoki, klo 14-19 (Joupiska, Jouppilanvuorentie 1, 60320)
17.4.2015 perjantai Nokia, klo 14-19 (Suomen Urheilupyörä, Öljytie 9, 37150)
18.4.2015 lauantai Turku, klo 11-17 (Huntteri, Lukkosepänkatu 4, 20320)
19.4.2015 sunnuntai Helsinki, klo 11-17 (Haltialan tila, Laamannintie, 00690)

Felt-pyörien maahantuoja Huntteri tuo jokaiselle paikkakunnalle noin 50 pyörää koeajettavaksi. Mallistosta löytyy mm. LebowskE- ja Double Dee -läskipyörät, Edict-, Virtue- ja Nine-maastopyörät, sekä IA-, B-, AR-, F- ja Z- sarjojen...
Lue lisää
Milano - San Remo ajetaan tulevan sunnuntaina
Sunnuntaina 22.3. ajetaan Italiassa ammattipyöräilyn vuotuinen suurklassikko Milano - San Remo. Kilpailu on yhden päivän World Tour-kilpailuista pisin, 293 kilometriä. Kilpailuun osallistuu valtaosa maailman parhaista ammattipyöräilijöistä.

Porvoon Akilleen kasvatti Joonas Henttala osallistuu kilpailuun yhdysvaltalaistalli Team Novo Nordiskin väreissä. 23-vuotias Henttala lukeutuu kilpailun nuorimpiin osallistujiin. Kilpailua on mahdollista seurata sunnuntaina Eurosport-kanavalla.

Torstaina 19.3. Henttala ajoi niin ikään Italiassa 188 kilometrin pituisen 1.HC-kategorian kilpailun, johon osallistui myös toinen suomalainen, ranskalaisessa FDJ-tallissa ajava Jussi Veikkanen. Kilpailuun sisältyi lukuisia irtiottoja ja niitä ajettiin loppukilometreillä kiinni. Henttala oli 65:s ja Veikkanen 83:s samalla ajalla voittajan kanssa. Kilpailun voitti italialainen Trek Factory Racing-tallin...
Lue lisää
Omnium SM tulokset
Omnium SM 2015

Pietarin Logofinsk Velodrom 14.-15.3

Naiset Linja-ajo Takaa-ajo Pudotus Aika-ajo 250 m Pisteajo Yht.
sija
no. nimi seura        
1.
12 Pia Pensaari TVC 38 40 40404050 248
2.
15 Heidi Onger IK-32 32 36 38363626 204
3.
16 Rosa Törmänen IK-32 36 38 3438382 186
4.
17 Cecilia Aintila IK-32 40 34 303430-35 133
Lue lisää
Lepistö yhdeksäs Eurooppa-cupissa
Bigla-ammattilaistallissa polkeva Lotta Lepistö sijoittui yhdeksänneksi maantiepyöräilyn Eurooppa-cupissa.
Kilpailun voitti hollantilainen Kirsten Wild jonka kanssa Lepistö kellotti saman ajan.
Lepistö kaatui eilen Hollannin kisassa, mutta kolhut eivät ajoa tänään haitanneet. -Kisan alussa  mokasimme oikein kunnolla. 14 kuskia lähti irti, eikä meillä ollut siellä ketään tallista mukana. Ajoimme sata kilometriä irtiottoa kiinni yhdessä Iiris Shlappendelin ja Annemiek van Leutenin kanssa. Kun saimme vihdoin kärjen kiinni, alkoi uudet irtiottoyritykset. Iiris pääsi karkuun, kun kisaa oli jäljellä kymmenen kilometriä, mutta hollantilainen ajettiin kiinni vain 500 metriä ennen maaliviivaa. Omat jalkani olivat aika tyhjät, mutta jonkinlaisen kirin sain aikaan...

Porin Tarmon tiedote 15.3.2015
Lue lisää
Lepistön maailmancup päättyi kolariin
Porilaisen Bigla-ammattilaistallissa ajavan Lotta Lepistön maailmancupin kilpailu päättyi kolariin Hollannissa.
- Ajoin keulaporukassa, jossa harvemmin kolaroidaan. Nyt kuitenkin edellä ajanut kolaroi ja sitten alkoi kunnon rytinä. Kaaduin, mutta pintanaarmuilla selvisin. Olisin voinut jatkaa, mutta joku ajoi pyöräni yli ja se meni rikki. Tämä turhauttaa nyt. Kunto on kohdallaan, mutta tämä tuuri voisi pikku hiljaa loppua, kun edellinenkin kisa päättyi samalla tavalla.
Kilpailussa oli mukana myös Sari Saarelainen. Myös hänen kohtalonaan oli keskeytys.

Boels Rentals Ronde van Drenthe 138 km
1. Jolien D'Hoore (Bel) WHT 3.33.34
2. Amy Pieters (Ned) TLP sa
3. Eleonora Van Dijk (Ned) DLT sa

Porin Tarmon lehdistötiedote 14.3.2015
Lue lisää
Ratapyöräilyn SM kilpailut, Omnium 14. –15.3.2015
Pyörä-Toverien 85-vuotis juhlakilpailu

Kilpailu käydään 250 metriä pitkällä Pietarin Lokosfinks sisävelodromilla

Kilpailuohjelma

Lauantai
Joukkueen johtajien kokous klo 11.00
1. lähtö klo 10 scratch 10 km (linja-ajo) SM naiset
2. lähtö kv scratch 10 km naiset
3. lähtö SM scratch miehet 15 km
4. lähtö kv scratch miehet 15 km
5. lähtö klo 12 SM takaa-ajo 3 km naiset
6. lähtö kv takaa-ajo 3 km naiset
7. lähtö SM ja kv takaa-ajo 4 km miehet
8. lähtö klo 15 SM pudotusajo naiset
9. lähtö kv pudotusajo naiset
10. lähtö SM pudotusajo miehet
11. lähtö kv pudotusajo miehet

Sunnuntai
Joukkueen johtajien kokous klo 9
12. lähtö klo 10 SM aika-ajo...
Lue lisää
Lepistön talli onnistui Hollannissa
Porilainen, Biglan ammattilaistallissa ajava Lotta Lepistö ajoi sijalle 23 Hollannissa, jossa jatkui maantieklassikkojen sarja.
- Tallimme Annemiek van Leuten saatiin 8 hengen irtiottoon mukaan, joka kesti maaliin saakka. Hän oli lopulta kolmas. Minunkin olisi pitänyt olla siellä, mutta tällä kertaa en onnistunut, vaan jäin kakkosporukkaan. Jalat tuntuivat hyviltä ja odotan innolla lauantain Maailman Cupia, joka ajetaan täällä Hollannissa. Kunto tuntuu nyt todella hyvältä.
 
Serveto Footonin Sari Saarelainen joutui kisaan äkkikomennuksella kahden kuskin sairastuttua. Hän keskeytti kilpailun.

1. Giorgia Bronzini Wiggle Honda 3.39.31
2. Valentina Scandolara Orica - AIS sa
3. Annemiek van Vleuten Bigla Pro Cycling Team sa
4. Emilie Moberg Hitec...
 
Porin Tarmon lehdistötiedote 12.3.2015
Lue lisää
Laskuista puuttuva IBAN
Postin järjestelmään tehdyn muutoksen takia Fillari-lehden laskujen lomakkeesta puuttuu tilinumero IBAN-muodossa.
 
Fillari-lehden tilausten tilinumero on FI41 2469 1800 1338 84.
 
Pahoittelemme numeron puuttumisen aiheuttamaa vaivaa.
Lepistön kisa päättyi pyörärikkoon
Lotta Lepistö ajoi Italiassa Strade Bianche kilpailun, jonka reitti on sama, kuin miestern ajama. Pyöräilijät joutuvat kiipeämään jyrkkiä nousuja, joista osa on soratietä. Laskut ovat hurjia ja joka vuosi on tapahtunut ulosajoja.

Lepistö joutui keskeyttämään 60 kilometrin kohdalla kolaroinnin vuoksi.
- Tänään työnäni oli pitää Ashleigh Moolman suojassa ja vetää hänet kärkeen 58 km kohdalla. Tässä kohtaa ajateltiin, että kisa ratkeaa. Tein työni ja Ashley pääsi mukaan kärkeen juuri oikeassa kohtaa. Itse jatkoin vielä ajatuksena ajaa maaliin. Siinä vaiheessa jalat olivat melko hyvässä kunnossa. En tiedä, minkä verran sitten loppukilometreillä olisi maksanut vetotyö. Kahden kilometrin jälkeen tuli kuitenkin kolari...

Porin Tarmon lehdistötiedote 7.3.2015
Lue lisää
Lappeenranta on vuoden pyöräilykunta 2015
Suomi Pyöräilee -yhteistyövaliokunta on valinnut Vuoden 2015 pyöräilykunnaksi Lappeenrannan. Perusteluna tunnustukselle oli kunnianhimoinen ote ja hyvä vuorovaikutus pyöräilyn edistämisessä. Tämä näkyy muun muassa pyöräilyn pääreitistön kehittämisessä kaupunginosien välille sekä useita vuosia jatkuneessa yhteistyössä aktiivipyöräilijöiden kanssa.

Lappeenrannassa tehdään kaupungin nettikyselyn mukaan 29 prosenttia alle 20 kilometrin matkoista polkupyörällä. Kaupunkilaisten liikkumista seurataan kulkutapakyselyillä säännöllisin väliajoin, ja kyselyt osoittavat pyöräilyn jatkuvasti kasvattavan suosiotaan. Lappeenrannassa pyöräillään paljon ja pyöräilyn kehittä-minen on nostettu korkealle myös kaupunkistrategiassa.

Tunnustus luovutettiin Lappeenrannan kaupungin edustajille Suomi Pyöräilee -tietoiskussa Helsingissä 6. maaliskuuta. Tunnustusta olivat Helsingissä vastaanottamassa teknisen lautakunnan puheenjohtaja Joonas Grönlund, kaupungininsinööri Pasi Leimi ja suunnitteluinsinööri Mauri Backman...
Lue lisää
Pyöräilykauden ykköstapahtuma Tour de Helsinki juhlii kymmenvuotista taivaltaan
Pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan teillä ajettava Tour de Helsinki on Suomen merkittävin pyöräilytapahtuma. Tämän vuoden TdH on kymmenvuotisjuhla-ajo, joka poljetaan sunnuntaina 30. elokuuta. Mukana on laaja joukko maamme eturivin kilpapyöräilijöitä, mutta ennen kaikkea kyseessä on kuntotapahtuma hyvän harrastuksen merkeissä.

"Vaikka matka on 140 kilometriä, sen voi ajaa rauhallisella vauhdilla eikä kulkuvälineen tarvitse olla kilpapyörä, sanoo tapahtuman perustaja Tuomas Pernu.

Kuntoajossa onkin nähty maantiepyörien ohella maastopyöriä, hybridejä ja retkipyöriä - ja kaikilla on päästy maaliin. Nuorimmat polkijat ovat olleet kymmenvuotiaita. Naisten osuus osanottajajoukosta on kasvanut koko ajan.

Pyöräily on kasvattanut suosiotaan viime vuosina, ja Pernu toivoo yhä useamman kaksipyöräisellä liikkuvan innostuvan loppukesän tempauksesta...
Lue lisää
Lotta Lepistön ajovire löytyi
Ammattilaistallli Biglassa ajavan Lotta Lepistön kevätklassikoiden kausi jatkui 112 kilometrin Le Samyn des Damesin kilpailussa Belgiassa. Ajaminen alkaa jo flunssan jälkeen sujua.
- Minulle annettiin tehtävä suojata Ashley Moolmanin irtiottoa, jos hän sellaiseen pääsee. Näin kävikin ja ajoin pääjoukon etupäässä ja lähdin mukaan kiinniottoyrityksiin osallistumatta vetotöihin. Emme aivan loppuun saakka onnistuneet, sillä kuuden hengen irtiotto ajettiin kilometri ennen maalia kiinni. Oma ajamiseni oli nyt jo paljon parempaa kuin kolme päivää sitten. Olin koko kisan hereillä ja annettu tehtävä tuli hoidettua.

Lepistö ajoi maaliin sijalla 34 samassa ryhmässä kuin voittaja Boels-Dolmanin Chantal Blaak.
- Moolman oli kuudes. Uskon ,että meillä alkaa olla mahdollisuudet...
Lue lisää
Lotta Lepistö ajoi kevätklassikkon Belgiassa
Porilainen, ammattilaistalli Biglassa pyöräilevä Lotta Lepistö ajoi kevään ensimmäisen klassikon Omloop Het Nieuwbladin Belgiassa. 120 kilometrin reitti oli haastava jyrkkine mukulakivinousuineen, joissa osa ajajista joutui jopa taluttamaan pyöräänsä.

-Hieman oli kisan alussa perhosia vatsassa, koska olen ajanut täällä viimeksi kuusi vuotta sitten. Silloin matka päättyi viiden kilometrin ajon jälkeen betoniporsaaseen ja solisluuni murtui. Kevään ensimmäiset kisat ovat melkoista häslinkiä ja kolareita tahtoo väkisin tulla.

Lepistö  ajoi kuitenkin ilman haavereita kisan maaliin sijalla 67.

-Olin pari viikkoa sitten muutaman päivän flunssassa. Nyt ei mitään oireita ollut, mutta en saanut kuitenkaan parasta irti. Kovien harjoitusten puute näkyi. Kun 19 hengen irtiotto lähti...
Lue lisää
Kultainen Kampi, Liikuntamylly 1.3.2015
M6 200 m     
1. Onni Vuorikoski CCH 42,91 20    20
2. Marco Martikainen CCH 46,81 17    17
3. Niki Peltopuro CCH 47,92 15    15
N8 200 m     
1. Olivia Suvisaari SV 31,69 20   20 20
2. Emilia Suvisaari SV 34,21 17   17 17
M8 200 m     
1. Roope Pulliainen CCH 28,10 20   20 20
2. Kuzma Kornijenko CCH 31,32 17   17 17
Lue lisää
KevätPolkaisu 2015 kuntopyöräilytapahtuma tukee Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyä
KevätPolkaisun järjestäjä, Pyöräilyseura ZEUS ry, on päättänyt edesauttaa Team Rynkebyn varojen hankintaa lahjoittamalla 2 euroa per tapahtumaan osallistuva pyöräilijä Sylva ry:lle.
Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Sylva ry:n ydinaluetta on syöpää sairastavien lasten ja nuorten kuntouttaminen, vertaistuen tarjoaminen sekä heidän perheidensä tukeminen muun muassa kursseilla ja lomilla. Lisäksi Sylva ry tukee lasten syöpäsairauksien hoito- ja tutkimustyötä.
Team Rynkeby on hyväntekeväisyystiimi, joka pyöräilee joka kesä Pariisiin varojen keräämiseksi syöpää sairastaville lapsille. Tiimin keräämät lahjoitukset menevät lyhentämättöminä syöpään sairastuneiden lasten ja nuorten tukiyhdistykselle, Sylva ry:lle.

Team Rynkeby lahjoitti vuonna 2014 yli 4,8 miljoonaa euroa taisteluun lasten syöpiä...
Lue lisää
Lotta Lepistö on Vuoden 2014 Fillaristi
Äänestys suljettiin tänään keskiviikkona ja Vuoden 2014 Fillaristiksi murskaavalla äänten enemmistöllä nimettiin Lotta Lepistö. Hän sai annetuista äänistä 51,1 prosenttia ja toiseksi nousseen Henri Ojalan äänisaalis jäi 15,1 prosenttiin.

Äänensä antaneiden joukosta nousivat nämä palkintojen onnelliset voittajat:
Fenix -valaisin meni Jaakko Kontulalle Tampereelle
USWE F4 Pro juomarepun sai Jari Kulmala Espoosta
USWE A4 Challenge juomareppu meni Reija Tikalle Preitilään.

Onnittelumme voittajille.
Samuel Pökälällä nihkeä ja epäonninen päivä sateisessa Ranskassa
Etelä-Ranskassa ajettava Essor Basque -kilpailusarja jatkui sateisena 115 kilometrin kilpailuna. Edellisen päivän raskas kilpailu näkyi 194 ajajan ryhmässä, mutta siitä huolimatta irtiottoja nähtiin. Lopullinen voittoon vienyt irtiotto ja siitä lähtenyt soolo tapahtui noin 25 kilometriä ennen maalia. Viiden ajajan irtiottoon nousi pääjoukosta kokenut ranskalainen ammattilainen Julien Loubet.

Loubet ei tyytynyt irtiottoryhmän vauhtiin vaan iski siitä yksin irti ja soolovoittoon. Pääjoukko ajoi muut karkulaiset kiinni ja ratkaisivat massakirissä muut sijoitukset. Kakkoseksi tuli Samuel Pökälän joukkuetoveri Erwann Corbel ja myös kolmas sija meni saman joukkueen Cyrille Patouxille.

Corbel otti samalla Essor Basquen johdon. Kokonaiskilpailun sijoitukset määräytyvät osakilpailujen sijoituksista eli kilpailua...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 15.2.2015
Lue lisää
Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa pitkässä irtiotossa
Ranskan Bretangeen VCP Loudeac –seuraan siirtynyt Samuel Pökälä aloitti kilpailukautensa Essor Basque –kilpailussa rohkeasti. Hän oli pitkässä irtiotossa ensimmäisessä 132 kilometrin kilpailussa.
Pökälä iski mukaan 16 ajajan irtiottoon, kun kilpailusta oli ajettu noin 30 kilometriä. Vahva irtiottoryhmä toimi hyvin, mutta kun irtitotossa Continental –joukkeella Armee de Terrellä oli kuusi ajajaa, niin pelin henki oli selvä. Irtiotossa ei kukaan päässyt helpolla.
 
Irtiottoryhmä sai parhaimmillaan noin minuutin eron takaa-ajoryhmään, jossa oli 40 ajajaa. Kärkiryhmä alkoi harventua mm. rengasrikkojen vuoksi. Kun matkaa oli jäljellä noin 40 kilometriä, joutui Samuel Pökälä taipumaan. Ryhmä harveni vielä senkin jälkeen niin, että siinä...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 14.2.2015
Lue lisää
Wattbike 10 km Polte-sali, Tampere 14.2.2015
Miehet
1. Sasu Halme Focus Halme Racing 11.57,80
2. Samuel Halme Focus Halme Racing 12.05,94
3. Pekka Nieminen IU 13.00,68
4. Juuso Manninen Tampereen Juoksijat 14.09,03
Miehet 18
1. Jesse Uusiperhe TuUL 12.18,89
2. Joel Bergman HyPy 14.45,18
Miehet 16
1. Heikki Kettunen Team Medilaser/P-P 14.33,41
Lue lisää
Huntteri laajeni Saksan pyörämarkkinoille
Yksi Saksan suurista merkkipyörien jälleenmyyjäketjuista, Lucky Bike, ulkoisti oman pyörämallistonsa suunnittelu- ja tuotantovastuun Huntterille. Sopimus tuo suomalaisyritykselle uusia mahdollisuuksia tuotekehitykseen ja vahvistaa sen asemaa myös Suomen polkupyörämarkkinoilla.
Sopimus tarkoittaa, että Huntteri hoitaa jatkossa Lucky Biken omien merkkien pyörämalliston suunnittelun, tuotannon ja laadunvalvonnan. Pyörämallistojen suunnittelu tehdään Huntterilla Suomessa ja viimeistellään yhdessä asiakkaan ja tehtaiden kanssa.
- Asiakkaan vakuutti pitkä kokemuksemme ja avaimet käteen -ratkaisumme, ja me tartuimme haasteeseen. Tällaisesta toimintamallista on vuosien varrella ollut puhetta, ja sitä on pienimuotoisemmin toteutettukin eurooppalaisten kollegoiden kanssa, mutta nyt pääsemme toteuttamaan sitä koko laajuudessaan, kertoo Huntterin perustaja ja toimitusjohtaja Tapio Hirvaskari...
Lue lisää

Sivu 1 / 30:staEnsimmäinen   Edellinen   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Seuraava   Viimeinen