RSS
Uutisten RSS-syötteen voit tilata napauttamalla tätä  ikonia

Uutiset
Sarlin ja Kangaskokko kriteriumin suomenmestareiksi
Vantaan SM-viikon pyöräilypäivän ensimmäinen SM-taisto ratkesi Eeva Sarlinin voittoon. Sarlin (Velociposse) ajoi naisten kriteriumin eli kortteliajon SM-kultaa. Hopealle tiukassa taistossa ajoi viime vuoden mestaruutta puolustanut Pia Pensaari (TVC) ja pronssille Viivi Puskala (CCH).
 
Naisten puolen tunnin ja viiden kierroksen kisaan starttasi yhteensä 16 ajajaa. SM-mitalikolmikko pääsi irti melko nopeasti.
– Tehtiin hyvin Pian ja Viivin kanssa töitä, naiset ajoivat hyvin tiukkoja mutkia. Lähdin viimeiselle vetämään ja onneksi pystyin myös loppukirissä pitää sen, niin tuli voitto kotiin, Sarlin kertoi.
Sarlin on hyvässä kunnossa. Hän voitti maantien SM-hopeaa viime viikonloppuna Noormarkussa...

Suomen Pyöräily ry:n tiedote 6.7.2018
 
Lue lisää
SM-kriterium 6.7.2018
M-Elite ja U19, 60 min + 5 kierrosta
1 13 Juha Kangaskokko OTC M-Elite 1.09.15  
2 48 Joni Kanerva CycloVision/Memil CCN pro cycling M-Elite 1.09.15 +0
3 17 Joonas Henttala Porvoon Akilles/Team Novonordisk M-Elite 1.09.15 +0
4 2 Juho Hänninen TWD-Länken M-Elite 1.09.15 +0
5 6 Sauli Pietikäinen TWD-Länken M-Elite 1.09.15 +0
6 33 Ville Kantola Idrottsklubben-32 M-Elite 1.09.15 +0
Lue lisää
Sopanen voitto mielessä maailmancupiin
Suomalaiset parapyöräilijät lähtevät voitto mielessä maailmancupin kilpailuun Hollannin Emmenissa perjantaina. Tällä hetkellä suomalainen Harri Sopanen on jaetulla ykkössijalla maailmancupissa MH1-käsipyöräluokassa. Sopasen kanssa ykkössijaa jakaa Italian Fabrizio Cornegliani.
– Luottavaisin mielin lähden Hollantiin. Mitään muuta ei ole odotettavissa kuin kultamitali aika-ajosta ja palkintosijat maantiellä. Siellä on hyvät tasaiset reitit meille, suomenmestaruuden viime perjantaina Noormarkussa voittanut Sopanen kertoi.
– Tavoitteena on toki mennä maailmancupin johtoon.
 
Myös SM-kakkonen Teppo Polvi ajaa Emmenissä aika-ajon ja maantieajon. Aika-ajo ajetaan perjantaina ja maantieajo on lauantaina.
– Siellä on mukava kilpailla, kun on mukana kilpailijoita joka puolelta maailmaa. Pikkuisen pitää...

Suomen Pyöräily ry:n tiedote 5.7.2018
 
Lue lisää
Upea rata ja reitti SM-taistoissa
Kriteriumin eli kortteliajon ja trialin suomenmestaruuksista kilpaillaan perjantaina Vantaan SM-viikolla. Heurekalle rakentuu parhaillaan pyöräilyn tapahtumapuisto, jossa kaikki halukkaat voivat kokeilla pyöräilyä, esimerkiksi trial-pyörää, BMX-pyörää, potkupyörää tai sähköpyörää.
Trialin suomenmestaruutta puolustaa jo viidettä kertaa peräkkäin Tampereen Pyöräpoikien Aleksi Sulkanen. Hyvän vastuksen antavat kaikki elite-sarjan kilpailijat, etenkin seurakaveri Antti Jukarainen ja Jyväskylän Pyöräseuran Antti Rekilä. Trialin alkukilpailut alkavat kello 12 ja finaali nähdään 17.30-18.30.
– Heurekan radasta tulee hieno. Siellä on isoja paikkoja ja hienoja kiviä. Tarkoitus on, että pääsemme kisaamaan myös ihan korkeimmille kiville, siitä tulee makee juttu, hehkuttaa trialin lajivastaava...

Suomen Pyöräily ry:n tiedote 4.7.2018
 
Lue lisää
TWD-Länkenillä viiden SM-mitalin viikonloppu Porissa
TWD-Länkenin mitalisaalis kasvoi viiteen, kun päätöskilpailuna ja viikonlopun pääkilpailuna ajettiin 190 kilometrin maantieajo. Kilpailuun osallistuivat Miesten Elite –luokka sekä alle 23 –vuotiaiden luokka. Nyt ajettiin ensimmäistä kertaa niin, että myös alle 23 –vuotiaat ajoivat oman luokkansa lisäksi miesten mitaleista.

Helpohkolla, mutta tuulisella 12,7 kilometrin kierroksella syntyi jo heti alussa yhdeksän ajajan irtiotto. Siinä oli edustus kaikista ennakkoon vahvimmista joukkueista lukuun ottamatta Motion Finlandia. Mukana oli myös TWD-Länkenin vasta 18 –vuotias Julius Taskinen. Irtiotto sai parhaimmillaan noin kolmen minuutin eron pääjoukkoon. Ero kuitenkin kutistui loppua kohden ja toiseksi viimeisellä kierroksella...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 2.7.2018
Lue lisää
Leon päivän ratapyöräilykilpailut 28.6.2018
1. Lauri Arte CCH 12,00
2. Markus Auvinen HTL 12,23
3. Jesper Grönlund CCH 13,75
4. Pekka Husgafvel CCH 15,38
5. Arto Husgafvel CCH 15,53
6. Jaakko Koskentola CCH 15,76
Lue lisää
Otto Mielikäinen M-18-sarjan aika-ajon Suomen mestariksi
Akilleen nuoret ajajat menestyivät loistavasti kuluneena viikonloppuna Noormarkussa ajetuissa maantiepyöräilyn SM-kisoissa. Alle 18-vuotiaiden aika-ajon  Suomen mestariksi ajoi ylivoimaiseen tapaan Akilleen Otto Mielikäinen. Pronssia otti joukkuetoveri Samuli Öhman, joka otti lauantain maantieajossa myös M-18-sarjan SM-hopeaa.

Otto Mielikäinen kertoi, että ennen aika-ajoa ja vielä aika-ajon aikanakin hänellä oli jännitystä kropassa. ”Olin ajanut alkukauden aikana vain yhden tempoajon, eikä minulla oikein ollut tuntumaa, millaisella vauhdilla olisi edettävä, mielessä pyöri mennäänkö liian lujaa ja kuinka jalat kestävät. Kun saavutin edellä lähteneitä, kilpailun jännitys ja ajamisen tuska unohtui ja sain hyvän fiilikseen...

Akilleen Pyöräilyn lehdistötiedote 1.7.2018
 
Lue lisää
Bäckman kesti loppuun asti ja vei SM-kullan
Maantiepyöräilyn SM-kilpailuissa Noormarkussa saatiin tänään miesten yhteislähdössä yllätysmestari. Suomen mestariksi polki tiukassa loppukirissä pitkänlinjan pyöräilijä Anders Bäckman IBD Cycling -tiimistä. Hopealle ajoi Sauli Pietikäinen (TWD Länken), joka voitti samalla myös U23-sarjan mestaruuden. Pronssille kiihdytti Turun Urheiluliiton Lauri Seppä.
 
Kilpailu lähti liikkeelle kovavauhtisesti alusta alkaen. Päivän reitti kierrettiin 15 kertaa ja matkaa kertyi 190 kilometriä. Bäckman oli mukana heti ensimmäisessä yhdeksän miehen irtiotossa.
– Siinä oli heti alusta asti yritystä saada irtiotto ja aika nopeasti se tulikin. Suurin osa kilpailustani eteni irtiotossa, Bäckman kertasi.
 
Välissä pääjoukko ajoi ryhmän kiinni ja Turun Urheiluliiton Mika Simola pääsi karkuun...

Suomen Pyöräily ry:n tiedote 1.7.2018
 
Lue lisää
SM-maantie Noormarkku 1.7.2018
1 28 Anders Bäckman IBD Cycling M-Elite 4.26.28  
2 110 Sauli Pietikäinen TWD-Länken U23 4.26.28 + 0.00
3 82 Lauri Seppä Turun Urheiluliitto M-Elite 4.26.28 + 0.00
4 23 Hiski Kanerva CycloVision / Memil CCN Pro Cycling M-Elite 4.26.34 + 0.05
5 1 Matti Manninen Gamlakarleby IF M-Elite 4.26.37 + 0.09
6 74 Joonas Henttala Porvoon Akilles / Team Novonordisk M-Elite 4.26.37 + 0.09
Lue lisää
SM-maantie Noormarkku 30.6.2018
1 1 Lotta Lepistö Idrottsklubben-32 2.39.49  
2 34 Eeva Sarlin Velociposse 2.39.50 +1
3 32 Pia Pensaari Team Velo Cycling 2.39.50 +1
4 15 Laura Vainionpää Gamlakarleby IF 2.39.50 +1
5 13 Viivi Puskala Cycle Club Helsinki 2.39.52 +3
6 6 Ida Sten Idrottsklubben-32 2.39.52 +3
Lue lisää
Halme ja Kanerva Tahko MTB:n 60 kilometrin ykköset
Focus Halme Racingin Sasu Halme ja Trek Women Finlandin Noora Kanerva juhlivat Tahko MTB:n 60 kilometrin voittoja.
Halmeen lähin uhkaaja oli Jukka Vastaranta, joka jäi lopulta 4.32 minuuttia. Samuli Visuri oli kolmas ja samalla M40-sarjan nopein.
– Vähän haastavampi, oli koko ajan aika raskas ajaa. Renkaat eivät rullanneet läheskään niin hyvin kuin viime vuonna. Työstämistä jatkuvasti, mutta sopi hyvin minulle, joutui koko ajan ajamaan. Lähdin sillä taktiikalla, että pääsisin kohtuuaikaisin karkuun. Jukka pääsi Kinahmi 1:n jälkeen kantaani vielä uudestaan, mutta kakkos-Kinahmilla sain eroa sen verran, että pystyin siitä ajamaan loppuun asti yksin, XCO:n maailmancupissa U23-sarjan palkintokorokesijaa jahtaava Halme...
 
Lue lisää
Lepistö otti omansa loppukirissä
Maantiepyöräilyn naisten yhteislähdön Suomen mestaruus ratkaistiin tänään tiukassa loppukirissä. Suomen ykköskuski Lotta Lepistö (IK-32) näytti lopulta kirikuntonsa ja otti seitsemännen kerran SM-kultaa kyseisellä matkalla. Hopealle taisteli ensi kertaa Suomen maantiellä kisannut Eva Sarlin (Velociposse) ja pronssin nappasi Pia Pensaari (TVC).
– Aina voittaminen tuntuu hyvältä ja hienoa pukea SM-paita taas, ei tarvitse vaihtaa värejä, Lepistö myhäili tyytyväisenä.
 
Noormarkun tasaisella sadan kilometrin reitillä nähtiin irtiottoja useita. Mikään niistä ei kuitenkaan pitänyt. Alussa irtioton tekivät Rosa Törmänen (IK-32) ja Elina Koskela (CCH). Kolmannella kierroksella Lepistö iski ja ajoi naisia kiinni. Lepistöä ei kuitenkaan...
 
Suomen Pyöräily ry:n tiedote 30.6.2018
 
Lue lisää
TWD-Länkenin ajajat aloittivat SM-kilpailut kaksoisvoitolla
TWD-Länkenin ajajat aloittivat Porin Noormarkussa käytävät maantiepyöräilyn SM-kilpailut hyvin. Kilpailujen ensimmäisessä lajissa henkilökohtaisessa aika-ajossa Sauli Pietikäinen otti kultaa ja Ukko Peltonen hopeaa U23 –luokassa. Kilpailun kolmas oli Lahden Pyöräilijöiden Emil Uitto.

Sauli Pietikäinen kuten myös Ukko Peltonen ajoivat tuulisessa poutasäässä päivän kovinta vauhtia kaikki kilpailuluokat huomioiden. Pietikäinen oli kääntöpaikalla kilpailun puolessa välissä 14 kilometrin kohdalla selkeässä johdossa. Kun myös paluumatka sujui vahvasti, Suomen mestaruus tuli 26 sekunnin erolla myös hyvin ajaneeseen Ukko Peltoseen. Ukko Peltonen antoi vahvan näytön lyömällä U23 –maajoukkueajajat selkeällä erolla.

Moniin pyöräilymaihin, kuten Viroon verrattuna Suomessa Elite-luokan miehet ajoivat...

TWD-Länkenin lehdistötiedote 30.6.2018
 
Lue lisää
Lepistö ja Nordlund aika-ajon suomenmestareiksi
Lotta Lepistö (IK-32) voitti odotetusti naisten maantiepyöräilyn aika-ajon Suomen mestaruuden Noormarkussa. Lepistö voitti toiseksi tulleen Antonia Gröndahlin (IK-32) melkein puolellatoista minuutilla. Pronssimitalin vei Sari Saarelainen (Pyöräilyseura Let´s go).
– Todella tuulinen päivä oli tänään ja se teki haastetta tasaiselle reitille tänään. Vähän väliä tuuli otti pyörään ja oli kova vastatuuli, kun tulimme takaisin, Lepistö kertasi ajoa.
Lepistö oli tyytyväinen päivän kuntoon.
– Ihan perusvarma veto, ihan hyvä oli ajaa taas pitkästä aikaa pitempi tempo, hän myhäili.
 
Lauantaina Noormarkun SM-kisoissa ajetaan naisten maantien yhteislähtö.
– Ihan hyvillä mielin lähden huomiseen, kovin aikaisin vaan on startti, hän...

Suomen Pyöräily ry:n tiedote 29.6.2018
 
Lue lisää
SM-tempo Noormarkku 29.6.2018
N-Elite 28 km
1. 69 Lotta Lepistö IK-32 37.26,60 - 44,8 km/h
2. 65 Antonia Gröndahl IK-32 38.54,33 +1.27,73 43,1 km/h
3. 68 Sari Saarelainen Pyöräilyseura Let`s Go Ry 39.48,51 +2.21,91 42,2 km/h
4. 66 Minna-Maria Kangas IK-32 40.31,09 +3.04,49 41,4 km/h
5. 67 Laura Vainionpää Gamlakarleby IF 40.45,19 +3.18,59 41,2 km/h
6. 55 Outi Jussila Team Velo Cycling 40.49,64 +3.23,04 41,1 km/h
Lue lisää
Ahvenisto GP 22.6.2018
M-Elite
1 Sasu Halme Finnfalz-Rush Racing 1.45.52,32
2 Sauli Pietikäinen TWD-Länken +35,84
3 Antti-Jussi Juntunen Finnfalz-Rush Racing +1.09,72
4 Aleksi Hänninen TWD-Länken +2.16,84
5 Ukko Peltonen TWD-Länken +2.24,65
6 Juhana Hietala Team CCH Supports Icehearts +2.31,21
Lue lisää
Helsinki GP 17.6.2018
500 m aika-ajo naiset
1. 7 Pensaari Pia Team Velo Cycling 39,78
2. 8 Savolainen Sini Cycle Club Helsinki 40,72
3. 13 Salovaara Heini AHH Cycling Team / HyPy 40,84
4. 3 Gröndahl Antonia Team Toni&Toni/IK-32 40,97
Lue lisää
MTB Marathon Laajavuori, Jyväskylä 16.6.2018
M 72 km
1 Kangaskokko, Juha OTC 2.55.30,102
2 Visuri, Samuli CCH 2.58.44,373
3 Kuitto, Antti HyPy / Team EVOC 2.59.53,513
4 Uitto, Eemil LaPy / Croc Sports 3.00.55,422
5 Pessi, Joonas FF-RR 3.04.10,887
6 Pihamaa, Sauli LaPy / Specialized 3.07.16,386
Lue lisää
BMX Racing Suomi Cup #2 Espoo 16.6.2018

Miehet

1 Edvin Leppänen BTu
2 Antti Laakkonen BMXH
3 Leo Autio BTu
4 Axel Kantanen BMXH
5 Anton Holmberg BMXH
6 Tuomas Panula BMXH
Lue lisää
Suomi Cup DH #2 16.6.2018
1 2 Visa Linnala KAF   44.46 43.54
2 72 Jonne Mäkelä DHT   46.16 46.07
3   Hendrik Kirsipuu     47.41 47.38
4   Andris Martinson     49.17 48.17
5   Tuomo Kivekäs     49.19 48.41
Lue lisää
Forssan Suvi-ilta 16.6.2018

M40 95 km

1 Mika Kariluoto JäPy 2.13.56
2 Anssi Rinne IK-32 2.13.56
3 Tomi Huhtamäki TVC 2.13.56
4 Sami Tenhunen Olutpolkijat 2.13.56
5 Samuel Kivisalo IK-32 2.13.56
6 Lasse Rinne IK-32 2.21.59
Lue lisää
Omnium SM 2018,Helsinki 16.6.2018
Omnium SM 2018,Helsinki 16.6.2018
 
Miehet
1. Hietala Juhana Cycle Club Helsinki. 173 pts. (38+40+40+55)
2. Brandt Robert Helsingin Työväen Luistelijat. 158 pts (40+36+38+44)
3. Uusiperhe Jesse Gamlakarleby Idrottsförening. 119 pts (36+38+34+24)
4. Niemi Jarkko Gamlakarleby Idrottsförening. 114 pts. (34+34+36+20)
 
Naiset
1. Sarlin Eva Velociposse
2. Pensaari Pia Team Velo Cycling
3. Gröndahl Antonia Team Toni&Toni/IK-32
4. Sten Ida Team Toni&Toni/IK-32
5. Savolainen Sini Cycle Club Helsinki
6. Onger Heidi Team Toni&Toni/IK-32
7. Salovaara Heini AHH Cycling Team / HyPy...
Lue lisää
Velosport Helsinki GP, 15.6.2018
1 Pensaari Pia TVC 12,80 (karsinta)
2 Gröndahl Antonia IK-32 13,94
3 Savolainen Sini CCH 13,25
4 Onger Heidi IK-32 13,46
5 Sten Ida IK-32 14,04
Lue lisää
KSBR-neljän etapin ajot 10.6.2018
1. 7 Kevin Kardo Kõiv CFC Spordiklubi EST 1.22.51
2. 1 Akseli Lindgren TVC FIN 1.23.31
3. 14 Waldemar Aintila IK-32 FIN 1.30.16
4. 3 Axel Källberg Kraft Cykel Junior Team FIN 1.30.20
5. 4 Hugo Randmaa CFC Spordiklubi EST 1.30.20
6. 5 Jesper Lindberg IF Sibbo Vargarna FIN 1.30.20
Lue lisää
Porvoon Ajot, 10.6.2018
1 222 Pung Peeter Cycling Tartu   3.43.02
2 224 Tipper Jacob Memil Pro Cycling   + 0.08
3 230 Andersson Emil Giro Cycle Team   + 0.14
4 284 Nordlund Johan Motion Finland   + 0.20
5 311 Juntunen Antti-Jussi Cyclo Vision U23 + 0.44
6 220 Nisu Oskar Cycling Tartu   + 0.44
Lue lisää
OW ajot, 9.6.2018 Porvoo
1 224 Jacob Tipper Memil Pro Cycling GBR 59.47
2 329 Nikita Strelkov  Team Velosport RUS 59.47
3 230 Emil Andersson  Giro Cycle Team SWE 59.47
4 271 Jesse Uusiperhe Gamlakarleby Idrottsförening FIN 59.47
5 220 Oskar Nisu Cycling Tartu EST 59.47
6 238 Victor Rundh CK Hymer SWE 59.47
Lue lisää
Korkeakangas-XCO 9.6.2018
M-Elite 26,6 km
1 Vastaranta Jukka Croc Sports / P-Union 1.19.55
2 Visuri Samuli CCH 1.24.03
3 Kuitto Antti Team EVOC / HyPy 1.24.35
4 Miettinen Olli TCC/ROSE 1.25.38
5 Härginen Dani 2cTeam 1.27.02
6 Kupiainen Mikko Team EVOC / HyPy 1.28.06
Lue lisää
Pepen tempo, Vantaa 9.6.2018
M16 9,7 km
1 Akseli Lindgren TVC 14.06
2 Kevin Kardo Kõiv CFC Spordiklubi 14.13
3 Artur Kupp CFC Spordiklubi 14.17
4 Jesper Lindberg IF Sibbo-Vargarna 14.23
5 Waldemar Aintila IK-32 14.23
6 Ron-Thorren Floren CFC Spordiklubi 14.29
Lue lisää
Mätäkivi Kriterium 8.6.2018
M-16 8x3=24 km
1 2 Artur Kupp CFC Spordiklubi 0.37.24
2 3 Axel Källberg Kraft Cykel Junior Team 0.37.27
3 7 Kevin Kardo Kõiv CFC Spordiklubi 0.37.27
4 15 Oskari Kolehmainen Cycle Club Helsinki 0.37.27
5 5 Jesper Lindberg IF Sibbo-Vargarna 0.37.27
6 4 Hugo Randmaa CFC Spordiklubi 0.37.27
Lue lisää
Fellmanin ajot 8.6.2018
1 55 JÕEÄÄR Marten Cycling Tartu (CTA) 1.10.32
2 12 TIPPER Jacob Memil-CCN Pro Cycling (MPC) s.a.
3 63 *STRELKOV Nikita Team Velosport (VEL) s.a.
4 41 ANDERSSON Emil Giro Cycle Team (CCT) s.a.
5 108 PYYKKÖNEN Aimo Racebike-Focus (RBF) s.a.
6 113 JUNTUNEN Antti-Jussi Finnfalz-Rush Racing (FRR) s.a.
Lue lisää

Sivu 10 / 41:staEnsimmäinen   Edellinen   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Seuraava   Viimeinen