Vuokatissa 24. - 25.7.1999 käytyjen Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen tapahtumat ja tulokset

DH
Perjantaina ajettiin aika-ajot, joiden perusteella muodostettiin lauantain finaalin lähtöjärjestys. Finaalissa ajettiin kaksi laskua, joista parempi otettiin lopputulokseksi. Naisissa Katja Repo oli jokaisessa laskussa nopein. Katja piti rataa helpohkona, mutta ruotsalainen Scott International -teamissa ajava Malin Lindgren antoi kunnon vastuksen.

Kuvat:

Katja Repo
Malin Lindgren

Miehissä ruotsalaiset Cyclepro -tallin ajajat Mårten Rooth ja Stefan Persson hallitsivat kilpailua ja ottivat kaksoisvoiton. Paras suomalainen oli Dualin EM pronssia jo tänä vuonna saavuttanut Jani Vesikko.

Kuvat (kun kisanumerot olivat mitättömän kokoiset, en ruvennut näistä arvailemaan ajajien nimiä):

Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5
Kuva 6

DH:n tulokset

Lauantain XC (M16, M30 ja M40)

Sunnuntaina klo 10.00 lähtivät matkaan naiset ja M18. Junnuissa kärkeen ampaisi heti ensimmäisellä kierroksella Kim Petersen (Tanska). Seuraava ajoi ruotsin Jocke Bernström ja kolmantena Jussi Veikkanen. Sijat pysyivät samoina loppuun asti, vaikka Daniel Eriksson oli välillä jo hyvin lähellä Jussia.

Kuvat:
Voittaja
Jussi 1
Jussi 2
Jussi 3
Vastaranta
Palkitut
Kuva 1
Kuva 2

Naisten kilpailussa mitalisijat pysyivät jo ensimmäisten kierrosten jälkeen ja ruotsalaiset otti kolmois voiton.

Kuvat:
Voittaja
Sanna 1
Sanna 2
Palkitut

Seniorien ajossa kärkeen lähti heti ensimmäisellä kierroksella nelikko, jossa Norjan Höydahl ja Larsen, ruotsalaisista Persson ja Tavell. Larsen ja Rune vetivät jo ennen ensimmäisen kierroksen loppua eroa muihin ja katosivat kaksistaan usvaan. Perssonin vauhti alkoi hidastua ja hän keskeytti myöhemmin. Tavell jatkoi tasaista tahtia kolmantena ja Erik Kaarlampi ajoi häntä vimmatusti takaa. Kärjessä Rune irtautui omille teilleen ja taaempana Erik ajoi Tavellin kiinni. Erik ei malttanut vetää henkeä, vaan yritti pitää kovaa vauhtia yllä. Pian Erikin vauhti alkoi hyytyä ja Tavell ohitti hänet. Norjan Larsenin vauhti alkoi myös hidastua ja loppukierroksilla Tavell ajoi hänet kiinni ja pudotti peesistä. Suomalaisista Jarno Jalomäki ajoi kuuden miehen ryhmässä, joka ajoi lopulta Erikin kiinni. Ryhmä hajosi viimeisellä kierroksella ja Jarno ajoi maaliin kuudentena.

Kuvia:
Startti
Norjan kaksikko
Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3
Kuva 4
Kuva 5
Rune maalissa
Palkitut

Tulokset M18, Naiset ja Miehet